Vettel: "Monaco'da Pol Pozisyonu Hâlâ Önemli"

yazar:

kategori:

Alman sürücü, bu sene 5., kariyerinin ise 20. pol pozisyonunu bugün Monaco’da elde etti. Vettel ayrıca ilk defa Monaco’da pol pozisyonundan yarışa başlayacak.

Vettel “Burada yarış her zaman uzundur, biraz kumar salonu gibi. 78 tur oldukça uzun ve bu sene çok pit stop olduğunu, durumun son anda değişebildiğini gördük.”

“Burada değişmeyen bir şey var, o da pol pozisyonunun çok önemli olması. Tüm gözler yarınki yarış üstünde olacak ve çok zorlamamız gerekecek. Bakalım neler yapabileceğiz.”

“Her şeyer rağmen sıralamalardan dolayı ve temiz tarafta olmaktan dolayı çok mutluyum. Daha iyisi olamazdı.” dedi.

Vettel, Perez’in kazasından sonra piste çıktıklarında % 100 motive olmanın zor olduğunu kabul etti.

Vettel “Aracın içerisinde oturuyorsunuz ve gelişmeleri öğrenmek istiyorsunuz. Düsüt olmak gerekirse motivasyonu sürdürmek zor oluyor ve neler olmadığını bilmediğiniz için kendinizi % 100 rahat hissetmiyorsunuz. İyi olduğu, bilincinin açık olduğu ve konuştuğu mesajı büyük rahatlama sağladı.” dedi.

Vettel, Perez’in iyi olmasına rağmen bugünkü kazayla birlikte güvenliğin daha da geliştirilebileceğinin ortaya çıktığını söyledi.

Vettel “Geçmişle kıyaslarsanız bugünün çok güvenli olduğunu söyleyebilirsiniz ancak bu tür kazalar harekete geçmeyi sağlar. Bundan ders çıkarmalıyz ancak yarınki yarış için yapılabilecek pek bir şey yok.”

“En iyi mesaj Sergio’nun iyi olması. Bu tür ya da Singapur gibi cadde pistlerinde yarışıyoruz ve sürücüler olarak kendimizi korumalıyız. Hedef bu olmalı. Ancak en önemlisi Sergio’nın iyi olması ve yarın iyi ve güvenli bir yarış yapacak olmamız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. peki rosberg o bariyerleri sıyırmayıp kafadan çarpsaydı ne olurdu düşündünüzmü.aman Yarabbim hiç bir pilotun başına bunları vermesin.

  2. massathebest sana katılmıyorum.güvenlik hiç bir zaman yüzde 100 olamaz ama bu o seviyeye ulaşmak için çalışmamak yada gerekli tedbirleri almamak manasına gelmez.pilotların orasını burasını krmaları yarışlardan uzak kalmaları yada daha kötüsü(sakat kalmaları) dahamı iyi.zaten büyük kazalarda araçları yarşamayacak durumda oluyor ve o yarışa katılamıyorlar.bu onlar için bir nevi ceza oluyor.örneğin geçen yılki abu dabi deki schuminin kazası gerçekten berbattı olma olasılığı düşük ama oldu.Allah tan çok şükürki sapa sağlam çıktı arabadan.
    örneğin monacodaki perezin çarptığı bariyerlerde değişiklik yapmak şart.

  3. ağzına sağlık hocam süper konuşmuşsun herkes güvenlik güvenlik deyip duruyor 2007 yılında kubica kanadada 300e yakın hızlı duvara vurdu ne bariyer nede lastik bariyer vardı direk duvara vurdu ve 1 gün sonra hastaneden elini kolunu sallaya sallaya çıktı fazla abartıyorlar gibime geliyor bu güvenlik mevzusunu f1 zaten risk sporudur ve hiçbir zaman %100 güvenli olmuycak.

  4. monacoda raccasse gelmeden kısa bi duzluk var onadan onceki viraj bi tane sag sol var o da suan şikan haline getirildi orda da eskiden bariyer vardı ve tabiiki daha guzeldi monaconun ilk virajı da 2002den sora degiştirlmiş ben sanki daha yeni diye hatırlıyodum orda pitten çıkış cok riskli oluyodu galiba oyuzden ilk virajı degiştirmişlerdi ve ispanyadaki v3.virajda kacış alanı olması kotu oldu orası baya zor bi virajoluyodu parabolica gibi cok riskliydi azcık dışarı tastıgın anda yarışın bitebiliyodu

  5. "2007'de ispanya'da…" düzeltme.

  6. şu güvenlik meselesine de fena halde takılıyorum.

    monaco'nun kaçış alansız duvarlardan ibaret ilk virajında araç sürdün mü hiç vettel?
    ya da milletin denize döküldüğü tünel girişinde?
    2077'de alonso'nun massa ile temasınına rdından yarışını berbat eden ilk viraj çakıllarının yerinde bugün kaymak gibi asfalt var.
    yine ispanya'nın 3. virajında artık araçlar pistten değil, pistin kenarındaki asfalttan gidiyor, geçen yarış açıkça gördük.
    raikkonen'in startlarda "kendisine özel yol" yaparak dışarıdan milleti geçtiği SPA'nın ilk virajında, eskiden kapı gibi duvar vardı.
    sözde cadde yarışı olan valencia ve singapur'daki kaçış alanlarına apartman diksen, 5.000 kişiye ev olur.

    kalkmış hala güvenlikten bahsediyorsun. daha ne yapılabilir ki? elbette o kadar risk olacak, yoksa o deli milyon dolarları neden alıyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir