Button ve Webber, Şikanda Güvenlik İçin Değişiklikler İstiyor

yazar:

kategori:

Button “Karl Wendlinger’in kazasından beri araçlar güvenlik açısından çok geliştiler ve benim kazamdan sonra bariyerler daha geriye alındı.”

“Ancak daha güvenli olması için değiştirilebilecek bazı şeyler var. Böyle olunca yarışlardan daha keyif alabiliriz. Orası tehlikeli bir viraj ve  çözümün tam olarak ne olduğunu bilmek zor. Ancak kaçış alanında neler yapılabileceği üstünde düşünebilirler.”

“Motor sporları tehlikelidir ancak her zaman daha fazlası yapılabilir. Bazı alanda değişiklikler yaparak gelecekte gelişme kaydedebiliriz.” dedi.

Mark Webber “Orası fren anında her zaman tümsekli oldu ve her sene araçlar aerodinamik açıdan biraz farklı oluyor. Güvenlik açısından orası bakmamız gereken bir yer.”

“Orada tümsek var. Aracın arkasında o bölümde sorun yaşarsanız aracı kurtarma şansı çok düşük oluyor. Vitaly’nin de kaçış alanına gittiğini gördük.”

“Ders çıkarmaya devam etmeli ve sürücüler olarak FIA ile çalışmalara devam etmeliyiz. Kokpit içerisinde oturanlar bizleriz, bu yüzden gelişme kaydedebiliyorsak bunu yapmalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. kolombiyalı avatarı

    O tümsekleri (aslında Kasis) çocukları korumak için kurmuşlardır, hani bizim sokaklarda da varya hız kesmeye zorlamak için onun gibi.

  2. alonzomanyaa  avatarı

    Büyükşehir belediyesini gönderelimde bir asfalt döksünler. Lan adamlar yeni bir asfalt dökmeye bile tenezül etmiyor, her yer yamalı yamalı. Birde bizim pistin düştüğü duruma bak.

  3. Sırf şehir zengin prestiji var diye pist hala takvimde Türkiyede böyle bir pist olsa bu ne len pistmi diyip kabul etmezlerdi bence bu pistin kaldırılması gerek kazalarda bir pilotun ölmesi içten bile değil ki devamlı kaza oluyor bu pist te

  4. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    tek bir şey kalıyor geriye,
    tümsek iyileştirilmeli
    o nasıl bir tümsektir öyle (aklım almıyor)
    araçların en hızlı noktası orası ve orada tümsek var
    gerçekten çok ilginç.
    ayrıca o orta bariyerler en iyi noktada güvenlik açısından
    orayı hiç karıştırmasınlar
    tümseğe baksınlar derhal.

  5. buttonda webberde açıkcası boş konuşuyor ne bu güvenlik endişesi anlamıyorum hiçbirzaman %100 güvenli olmayacak bu spor.

  6. Tabi pilotlarada hak vermek lazım.Monaco'da yarış ipin üstünde bisiklet sürmek gibi bir şey.Kolay iş değil bu yüzden her türlü güvenlik anlamında pilotların söyledikleri dikkate alınmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir