Şanslı Olduğunu Kabul Eden Schumacher, Yarış Performansına Güveniyor

yazar:

kategori:

Schumacher “Öncelikle Sergio’nun iyi görünmesinden dolayı oldukça mutluyum ve bu çok önemli bir haber. Bu kaza bana KArl Wendlinger’in 1994’teki kazasını hatırlattı ve güvenlik, özellikle yan etki konusunda FIA’nın gösterdiği gelişim ortada.”

“Start pozisyonum açısından biraz koşullardan fayda sağladık. Muhtemelen 7. sıra daha gerçekçi olurdu. Bununla birlikte aracımız yarış performansı konusunda daha iyi bu yüzden iyi bir kalkışla iyi bir sonuç kazanmaya çalışacağım.”

“Burada geçiş diğer pistlere göre daha zor bu yüzden doğru stratejiyi uygulamak önemli olacak. Lastiklerin son yarışlara göre daha fazla dayanması gerekiyor bu yüzden daha az pit stop olur. Heyecanlı bir yarış olmasını bekliyorum.” dedi.

8. olan Nico Rosberg “Takıma ve takımdaki herkese kazadan sonraki yaklaşımlarından dolayı teşekkür etmem lazım. Bu sabah küçük bir hata yaptım ve aracın arkasını kaybettim. Garaja geldiğimde kimse kızgın değildi. Bana gelip ‘haydi sıralamalara hazırlanalım’ dediler.”

“3. seansta koşullar aldatıcıydı çünkü kırmızı bayraklar benim için en kötü anda geldi. Tekrar piste çıktığımda hızlı tur atmak mümkün değildi çünkü lastikler düzgün bir şekilde çalışmıyordu ancak bu kadar zor bir günün ardından 3. bölüme kaldığım için mutluyum.”

“Bunun yanında Sergio için en iyi dileklerimi sunuyorum ve böylesine büyük bir kazanın ardından iyi olduğunu duymaktan dolayı memnunuz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Kazım UÇAR avatarı

    Schumacher'in geçen seneki dercesi 1.14.590 bu seneki derecesi 1.14.682 biri bana btün sene boyunca aracı geliştiriyoruz demeci verip aracı nasıl yavaşlattıklarını açıklasın.

  2. Önünde Webber var ve temiz taraftan kalkıyor olması olması avantaj getirebilir.Tek dezavantajı 4 te Alonso'nun olması gibi duruyo.

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    start için olabilirse bence en fazla alonsoyu geçer shumi, o da sürekli şampiyon olduğu dönemlerdeki yaptığı gibi pistte sanki başka bi pilot yokmuş gibi sürüşünden kaynaklanıyor, aslında bi çok pilot pistte shumi ye "uymuyor", uysalar %90 kaza yaşanacak, tabii bu kaybedicek bişeyi olmayan shumi için çok önemli değil, fakat alonso asla böle bi çekişme içinde girmez, webber de akıllandı oda uzun süredir yapmıyor agresif şeyler, özetle startta ön tarafta bi kaza olursa sebebi shumi olur, olmaz ise de shumi kesin bi kaç sıra kazanmış olur, sadece fikrim bu, umarım arkadaşlarımı çok fazla germemişimdir, neyse saat 15:00 te izleyip göreceğiz neler olacağını…..

  4. Doğan Demir avatarı

    Çünkü ellerinde bir şans var ve bunu bu şekilde harcamak isticeklerini sanmıyorum
    Bazen herkesten farklı şeyler denemek olumlu anlamda dönüşümü olmayabiliyo

  5. Doğan Demir avatarı

    Bu biraz fazla hayalcilik olur
    Bu risk değil biraz delilik gibi sanki

  6. Bi kere de Schumacher şanslı olsun lütfen.

  7. hatta bilerek eksik benzin koymak sc nin 1 yada daha fazla gireceğini düşünerek mantıklı olur.bu şekilde mgp ler daha hafif ve daha rekabetçi olular.önlerde olmak istiyorlarsa bu riski almalılar.

  8. yarın schumi alonsoyu geçerse podyumu duruma göre kovalayabilir aksi halde zor antrenmanlarda uzun sürüşlerde 1.19 lu turlar yapıyordu genelde öndekiler ise 1.18 gibiydi hatırladığım kadarıyla bekleyip göreceğiz en azından biraz önde olması çok fazla karmaşanın içinde kalmaması nedeniyle umudum var bekleyip görelim

  9. hatta mgp risk almalı ve geçen sefer yanlışlıkla eksik benzin konulmuştu bu sefer her iki arabayada bilerek eksik benzin konulmalı.sc nin girme ihtimali çok yüksek hatta birden fazlada girebilir.benzin tasarrufu mümkün startta aracı eksik benzin yüküyle başlatmak mantıklı.

  10. alonso da iyi start alıyor bence her ikiside pespese webberi geçer startda 3-4 sıra ya yerleşirler webber i arkaya alabilirler startda.button da geçen haftaki gibi kötü bir start alırsa çok farklı durumlarda görebiliriz.

  11. schumi starttta 2 sıra öne çıkabilir arabasındada problem olazsa podyum şansı var.tur zamanları aldatıcı neden olmasın.rosbergin işi ise mucizeye kalmış.sc girerse her ikisinede yardımı olabilir.

  12. Schumacher61 avatarı

    Tek üzüldüğüm şey, başka bir pist olsaydı startta 2-3 sıra kazanabilirdi. Ama monako'da normal şartlarda en fazla 1 sıra kazanabilir. Neyse umarım yarın yarış performansı iyi olurda podyumda bitirir. Haydi EFSANEM…

  13. ne şansı be bileğinin hakkıyla aldı 5inciliği.ama yinede bu arabayla anca bukadar olur.ben üzen şey en kısa start ile ilk virajın olduğu yerlerden biri olan monakoda shumi en müthiş startını bile yapsa alonsoyu geçer sadece.

  14. bonlardan bicacık olmaz adamlar 2 saniye kadar yavaş yahu

  15. daha kazanın ardından 5. olduğunu gördüğümde söylemiştim kendi kendime "schumi'deki şansa bak" diye =)

    adam öyle bir anda tur attı ki, hem pistin max.sıcaklığında zaman turu atan son pilot oldu, hem de kaza oluştuktan hemen önce terk etti orayı, turu ziyan olmadı.

    "hacı o adam ne ara oraya girdi" diyekaldım 5. sırayı aldığını görünce. pek bir uyuz oldum ama, eski fanatik pilotumdur kendileri, başımın üstünde yeri vardır her daim =)

    yalnız, bu seneki harika startlarından birisini yaparsa yine (ki temiz tarafta bu kez), vallaha ortalığı toz duman eder, podyumu kovalar. ilk virajdan (schumi'nin) önünde çıkanlar arayı açar, ardında kalanlar yarıştan kopar. schumi de podyumu alabilir… ee, bu arabayla da anca bu kadarı yapılabilir zaten. bekleyelim görelim.

  16. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    aferin ikisinede en doğru ve şeffaf bir şekilde cevap vermişler.
    bakalım yarınki yarış bizim için nasıl geçecek
    umarım en iyi şekilde iyi bir yerde bitiririz
    sabırsızlıkla beklemeye geçtim.

  17. Umarım 3 pit yaparsın Schumi. Süper Soft'larla başlayacak, ilk 2 stopunu SOFT yapıp sonra elinde kaldımı bilmiyorum 3. piti süper softla yapman avantaj sağlayacaktır. Podyum istiyoruz artık!

  18. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Umarım Yarış Performansı İyidir Mercedesin..Heralde İyi Dedikleri Liderden 2 Tur Değilde 1 Tur Yemek Olsa Gerek..

  19. heLaL schucmacher sana ama arkandan qeLen Lewis HamiLtona dikkat et.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir