Hamilton: "Kesinlikle Pol Pozisyonu Kazanabileceğime Emindim"

yazar:

kategori:

Hamilton “Umarım Sergio iyidir. Ailesi ve onun için dua ediyorum. Bu hafta sonu çok iyi sürüyordu. Bunu araç üstü kameralardan görebilirdiniz ancak çok ağır bir kaza geçirdi. Asla bir sürücünün yaralanmasını istemezsiniz ve piste çıktığınızda aklınıza bu gelir ancak yine de profesyonel olmanız lazım.”

“3. seansın tekrar başlamasının ardından lastiklerim ve frenlerim sıcak değildi. Bu yüzden tam anlamıyla bir tur atamadım. Pit alanında boş yere beklemiyordum. Stratejimiz öyleydi. Bunu istemiyordum ancak mühendislerle dengeli bir şekilde anlaşmanız lazım.”

“Tüm hafta sonu iyi sürdürüğümü ve pol pozisyonunda olabileceğimi düşünüyordum. Bu konuda eminim. Yarış başladıktan sonra elimden geleni yapacağım. Oradan kazanmak zor olsa da yine de pes etmeyeceğim. Zorlayacağım. Yarınki görevim mümkün olduğu kadar fazla puan kazanmak olacak.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. kaçan balık büyük olur.ama hamilton diyorki polü alırdım bu konuda emindim.kesin alırmış polü ilginç yani.acaba kesin alabilirmiydi !

  2. Kırmızı bayrak olduğunda hamilton'da tur derecesi yoktu.

  3. watercolour avatarı

    Bekara karı boşamak kolay :)))

  4. arkadaşlar hemen ümidinizi kesmeyin…. burası monaco olmayacak şey yok …. kaza olur falan görüceksiniz bak . favorilerden 1 Tanesi kaza yapacak. en az 5 kaza olacak … burada herşey değişebilir… ben bir ferrari taraftarı olarak ben de hamilton'un ve aLonso'nun kapışmasını bekliyordum ama sergio perez'in kazası stratejilerini alt üst etti . haksız mıyım? yoksa alonso 2 tur atcaktı hamilton'da en azından polü alamasa bile button'u qecerdi…. bakın vetteL veya webber kaza yapacak . görüceksiniz.

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yazık oldu gerçekten, vettelle boğuşabilecek imkanlara sahip bi tek ham vardı yarışta, ilk kez ham ı destekledik, olana bak, en azından çok gerilerde değil ve bu pistte öndekiler öyle kolay farkı açamayacak, belki bişeyler yapabilir kara oğlan….

  6. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    hamiltonun turu bitmeden kırmızı bayrak çıktı no time

  7. Lastik korudu, Lewis muhtemelen BUtton'dan .2 .3 hatta .4 daha iyi bir tur çıkartabilirdi.
    Böyle oluncada Vettel'e ya çok yakın yada önünde olacaktı.
    E durum boyle olunca Vettel'de mecburen tur atacaktı ama evdeki hesap çarşıya uymadı.
    Pirince giderken bulgurdan olduk.
    NE yapalım bazen kumarlar ters teper.
    Umarım Lewis kazasız bir yarış bitirebilir.

  8. mclaren yönetimi bence dibe vurdu,böylesine riskli bir pistte son ana kadar beklemek delilik, zaten serhan acar tam bunu dile getirdi ve olan oldu.bu riske girmeye değmezdi,lewis hayranıyım;lakin birçok kez hayal kırıklığı yaşadım,inanın artık ona güvenemiyorum,istikrar yok,sanki bu bir ömür sürecek gibi.15 senedi,r mclareni takip ediyorum,artık yavaş yavaş şu görüş bende oluşuyor:lewis çok hızlı agresif;ama hakkinenden ve raikkonenden iyi değil.üzgünüm ama öyle.iple çektiğim bir hafta sonunu berbat etti mclaren ekipi.artık risk almayın kardeşim elinizde patlıyor..yeteeeeeer mclaren yeteeeeeer..:))))

  9. resmi olarak no time yazıyor böylece lastik seçme avantajına sahip olacak.

  10. yarin hamilton çok agresif olucaktır ona bir uyarım sakin olması ve acele etmemesi önünde uzun bir 78 tur olacak. Maintain composure Lewis. come on come on, man can do.

  11. Dostum verdiğin ayrıntı için sağol. Ben Hamilton'un Q3'te tek bir zaman turu (Şu geçerli sayılmayan tur) attığını sanıyordum. F1'in sitesinde de Hamilton'un karşısında Perez'de olduğu gibi No Time yazıyor. http://www.formula1.com/results/season/2011/855/6853/

    Perez'in kaza yaptığı sırada pistteydi Hamilton ve bu turu bitirmeden pite girdi yanılmıyorsam. Ama bunun haricinde bahsettiğin gibi geçerli başka bir turu varsa haklısın.

  12. rejinin gösterdiği isim button'dı sanada duyurulur iyi bir gözlükçüye gitme vakti gelmiş.

  13. yarın alonso toslar sende tvyi erken kapatırsın bu kadar basit.

  14. Şikanı kesince turu bıraktı hamilton .Hatta serhan acar lastikleri korumak için yavaşladı dedi :S

  15. Burası sezonun ilk dublesini alabileceğimiz bir yerdi. (bu ihtimal hala var tabii)
    Genede yarın çok zevkli geçecek.
    Aracımız iyi.
    Button ve Hamilton da çok güçlü görünüyor.

    Bir pazar öğleden sonrası için daha iyisi olamaz.
    ——————-

  16. aşağıda bir arkadaşımız, q3 dereceleri silindiği için hamilton'un istediği lastik ile başlayabileceğini düşündüğünü söylemiş.bu konuda bir ayrıntı vermek isterim.

    eğer hamilton'un Q3'te yaptığı tüm dereceler iptal edilseydi, geçen hafta schumacher'in Q3'te hiç derecesinin olmaması sonucu istediği lastiği seçebildiği gibi, bu hafta da hamilton istediği lastiği seçebilirdi.

    ama verilen ceza, hamilton'un Q3'teki tüm turlarının değil, yalnızca en hızlı turunun iptal edilmesi şeklinde.

    hamilton, Q3'te 2 zaman turu yapmış, birisi 1,27,004 diğeri bildiğimiz gibi 1,15,280. hızlı turu silindi, geriye ilk zaman turu kaldı. bu nedenle, hamilton 1,27'li turu yaptığı lastikle yarışa başlamak zorunda.

  17. Strateji dediğin kapsamlı olur. tek olasılıklı piyango çok tehlikeli. Q3ün başında denmelik 1:14:5li bir tur atsa en azından 4 veya 5 olurdu. Son ana kadar beklersen olacağı bu. Aslında takımlar tecrübeli bu konuda ama nasıl oldu da yaptılar bu hatayı anlayamadım.

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    rejinin gösterdiği isim button'dı, arkasındaki kırmızı araçtan bu çok net anlaşılıyor hamilton çok daha öndeydi, demek ikiside kesmiş. bi kaza nelere mal oldu, tabi teknik ekibin hata payı en büyük

  19. yeni vettel ci arkadaşlar hayırlı olsun mesainiz

    evet bende meşrubatçıları tebrik ediyorum yalnız sadece mühendislerini tasarımlarından ötürü.

    birde pit ekibi süper gerçekten

    pilotaja gelirsek birinin etrafında bir takım kurulmuş her türlü deyiş tokuş bilre yapılıyor diğeri ise

    Avustralya çöllerinde aborjin kardeşleri ile hoş sefa muhabbetler hali..

    neden göremiyorsunuz Webber SADECE DİĞER TAKIMLARDAN PUAN ÇALMAK İÇİN ORTAYA ATILAN BİR YEM BU KADAR GÖRMEK ZORMU,NE OLUR ÇIKARIN ARTIK ŞU AT GÖZLÜKLERİNİ.

    şimdi egsoz beslemeli şasi ,iptali gibi birşey döndü sonrası sustular..

    böyle bir şey olursa görürüm o uçup kaçtığını iddia edilen pilotu

    kimi öldürüp kimin hakkını vereceğimi gayet iyi biliyoruz

  20. olmayınca olmuyor işte

  21. o şikan kesen button olmalı cunku şikanı kesen kişi o turu atmayı bildgin bıraktıyariş cizgisinden cıktı yavasladı otur 1.15 olamaz 1.20 falan olur

  22. şikanı kaçırıp düz geçen pilot hamilton'muş. q3 derecesi, silinmiş, 10. sıraya düşmüş. fakat perez yarışmayacağı için 9.sıraya çıkmış tekrar.

    açıkçası, massa'nın ardından temiz tarafta hamilton'un bulunmayacak olması, bizim için iyi bir haber.

    kötü olansa, bu kadar rekabetçi bir hafta sonunda pole almayı bekleyen ve vettel'i durdurmaya en yakın pilot olan hamilton için berbat bir cumartesi gününün geçmesi.

  23. Aslında bu Hamilton için iyi bir haber. Q3 de derece yapmayınca istediği lastiği seçme hakkına sahip olacak. (Kuralı yanlış bilmiyorsam) Belki yarış için uzun bir ilk bölümle birlikte, pit çıkışı için trafiksiz bir zamanlama yapılırsa iyi bir sonuç alabilir Hamilton.

  24. Bir cumartesi bu kadar mı kötü olur yaw.

  25. Evet şikanı kestiği için q3'teki tur derecesi silinmiş. 9.'luktan başlayacak.

    http://www.autosport.com/news/report.php/id/91816

    Şikan'ı Button'un kestiğini düşünen arkadaşlara duyurulur.

  26. Hamilton'un Perez hakkında söylediklerine katılmamak mümkün değil. 2. seanstı sanırım Perez'in araç üstü görüntülerde oldukça hızlı ve bariyerlere çok yakın sürdüğü görülüyordu. Ama yine göründüğü kadarıyla aracın kontrolünde, özellikle viraj çıkışlarında bazen çok zorlanıyordu, üst üste kontra yapmak zorunda kalıyordu.
    Sıralama sonrasındaki haberde, 3. seansın büyük bir bölümünde pitte bekleme kararında Hamilton'un da payı var mı acaba yazmıştım. Demek bu takımın kararıymış. Yazık oldu, çünkü özellikle ikinci seansta Hamilton'un ne kadar hızlı olduğunu gördük.
    Ama ben yine de Hamilton'un, agresiflik konusunda abartıya kaçmazsa yarın en azından podyumda olacağını düşünüyorum.

  27. alonso; sıralamalar gerçek performansı yansıtmıyor.
    Hamilton: burada çok iyi sürüyorum,pol pozisyonunun kazanacagıma emindim..

    sonuç vettel : 441 ms farkla pole sahibi. monoca her zaman iyi sürmüş Redbullu weberden yarım saniye daha hızlı..nasıl açıklanır bilmiyorum.

    diyeceksinizki ; vettel özel sıralama ayaraları takım yapıyor olsa adam yarışlardada gayet güzel ve olgun ve hızlı ve tempolu kullanıyor. ..
    yada diyeceksinizki ; redbull harika bir araba
    evet redbull gerçekten harika bir araba ama beş yarıştan sayın weber insan bir tanesini kazanmazmı. ve bu redbulla weber pilot sıralmasında ücüncü ama nerdeyse button ile aynı puanda.

    yada diyeceksinizki ; evet redbull iyi araba ama vettel cok iyi iş çıkartıyor. 5 yarışta 4 galibiyet 1 ikincilik. altıncı yarışa pole başlıyor…..yigidi öldür hakkını yeme

  28. rocco junior avatarı

    Hamilton derecesi silinmiş,grid cezası alıcakmış??

  29. iyi bir tur derecesi gelebilirdi evet haklısın

    ama yarın senden bir kaos ve bir aracı pist dışına çıkarmanı bekliyoruz

    bu kadar sinirlenmişken boşa gitmesin bu güç

  30. Yusuf  Hitay avatarı

    en kötü ihtimal 2. yada 3. başlayacaktı yazık oldu

  31. BUTTON nun turuna bakınca kesinlikle kazanabilecek kadar hızlıydı ama olmadı yarın bize eglenceli bir yarış izleteceğine eminim.

  32. kesinlikle,,, eminim…"pol pozisyonunda olabileceğimi düşünüyordum. Bu konuda eminim." gibi ifadeler, red bull&vettel ikilisinin bulunduğu bir pistte fazla iyimser olmaktan pek öteye gitmez. yanlış anlaşılmasın, elbette belki de polü alacaktı, zaten şu an vettel'e rakip olabilecek tek pilot hamilton. fakat, polenin bu kadar kesin ifadelerle konuşulması, ciddiyeti azaltıyor.

    vettel de son dakilarda atacağı 2. zaman turunda "cebimde bir kaç ondalık daha vardı, onu kullanma imkanım olmadı" diyemez mi? ki bir çoğumuz (ben dahil), 2. zaman turunda vettel'in derecesini daha da geliştireceğine emindik normal şartlarda.

  33. Sergio kaza geçirmeseydi veya massa az da olsa durdurmasaydı en kötü 2.cep bizimdi ancak yinede herşey sende biter iyi bir strateji ile podyumda olabilirisin.Ve sonuçta burası monaca herşey olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir