Alonso: "Grid Pozisyonları Gerçek Performansı Yansıtmıyor"

yazar:

kategori:

Alonso “Sıralamalarda aracımdan antrenmanlardaki kadar memnun değildim ve bunun nedenini anlamalıyız. Bugün Mclaren’ler çok hızlıydı ve Hamilton pol pozisyonu için favori olabilirdi. 3. seanstaki sonuçların gerçek sıralamayı gösterdiğini düşünmüyorum. Hamilton için seans kötü gitti ancak Red Bull’lar için iyiydi. Biz ise aralarında bir yerdeydik.”

“Yeniden yakıt almadan her lastikle 2 tur atmalıydık bu yüzden lastiklerden maksimumu çıkaramadık.”

“Yarın geçiş hemen hemen imkansız olacak. Kalkış önemli olacak ve yarış performansımız iyi. Bu yüzden umarım bir kaç sıra kazanabiliriz ve stratejik açıdan önümüze gelecek fırsatları değerlendirebiliriz.”

“Bazı sürücülerin 2 pit stop yapacağını ve bazılarının tek pit riskini alabileceğini düşünüyorum. Aracın kontrol bir hafta önceki İSpanya yarışına göre daha iyi. Denge iyi ve süper yumuşak lastikler iyi çalışıyor.”

“Perez’in kazası mı? Aracın içerisinden durumuyla ilgili bilgi almadım. Bu tür korkutucu kazalar tansiyonu yükseltiyor ancak ardından motivasyonunuzu koruyup en iyi sonucu elde etmeye çalışıyorsunuz.” dedi.

6. olan Felipe Massa “Bu sıralamanın ardından hem memnunluk hem de hayal kırıklığı var. Takım olarak aracın kontrolünü antrenmanlara göre geliştirdik, arkadan kayma sorununu düzelttik ancak Rascasse’daki hata 1 ya da 2 sıraya mâl oldu. İyi bir turla geldiğim için bu sinir bozucu.”

“Monaco’da 6. sıradan başlamak ideal değil ancak burada kafanızı kullanmanız lazım. Her şeye hazırlıklı olmaya çalışacağız ve her tur motivasyonumuzu korumaya çalışacağız. Kalkış önemli olacak ancak motivasyon da aynı şekilde önemli olacak çünkü buradaki en ufak hatanın bedeli büyük oluyor.”

“Lastik aşınması daha önceki yarışlara göre daha az bu yüzden çok fazla pit stop olmaz.”

“Umarım Sergio iyidir. Korkutucu bir kazaydı ve şiddeti yüksekti. Pistin o bölümü çok aldatıcı ve çok sık kaza oluyor.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ömer_Massa avatarı

    massahebest sana katılıyorum.gridin en iyi start alan iki pilotu msc ve massa.ben inanıyorum kalkışta hem msc yi hemde alonsoyu rahat bir şekilde geçecek.

  2. Tolga Soydan avatarı

    bugn ilk 4 sıra kopar gider.schmi diğerlerini tutarsa startta anormal bişey olmazsa

  3. watercolour avatarı

    İspanya gibi start alması için uzun bir duzluk ve pistinde biraz geniş olması gerekiyor..

  4. Doğan Demir avatarı

    Umarım dediğin gib massa shumi yi startta geçer . Olmadı yarışın içinde geçer çünkü biz burda mercedesten daha hızlıyız.Tabiyki burası monaco ve burda atak yapmak neredeyse imkansız ama sonuçta hızlı olan taraf biziz ve bekleyip görücez bakalım

  5. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    İspanyadaki gibi bir start alırsa doğru sıtradeji ile kazana bilir

  6. schumacher ya da rosberg'in ardında (yani bir mercedes'in ardında kalmak), eğer geçemezsen yarışın 6-7 tur içinde mahvolması anlamına geliyor. bu aracın önünde kalanlar arayı açıp kopuyor, ardında kalanlar ise trencilik oynamak zorunda kalıyor. bir de bunun monaco'da gerçekleştiğini düşünürsek….

    dünkü uzun sürüşlerde massa ve alonso sırasıyla 16 ve 13 tur atmışlardı ve dereceleri ortalama 1,18 idi. schumacher'in ise uzun sürüşü 12 tur sürmüş, derecesi ortalama 1,19 idi.

    giridin en iyi start alan 2 pilotu (msc-mas), yarın yanyana olacaklar. massa hem kirli tarafta, hem de bir sıra geride. yine de güveniyorum, schumacher'i geçebilir, hiç belli olmaz. eğer bunu başarabilirse, yarışın en can alıcı hamlesini yapmış olur kendisi adına. o andan sonra arkasına bakmadan uzayabilir.

    diğer senaryoya göre de, schumi massa'ya geçilmez, alonso'ya atak yapar ve belki de geçebilir, bu da belli olmaz. o noktadan sonra ise 2 ferrari'yi 1 mercedes'in arkasında tıngır mıngır giderken görebiliriz…

  7. alonsonun kirli taraftan kalması büyük dezavantaj startta sumiye geçilirse(kuvvetle muhtemel)yarışımız bir ızdaraba dönüşebilir umarım startta yer kaybetmeyiz

  8. pirelli'nin açıklamasının ardından bir çok pilot, herkes birbirini yemliyor. iddiaya girerim yarın önlerdeki pilotlar 3 pit yapacak.

    super yumuşaklarla dün 15 ile 24 arasında turlar gördük. diyelim 20 tur. 20+20=40 tur. kalan 38 turu da yumuşakla geçmek, arka lastiklerin aşınmasıyla yarışta sürünmeye neden olur.

    burada pit yolu kısa. pistte geçişin pek mümkün olmaması da, bazı pilotların önündekini geçebilmek için erken ve fazladan pite girmesine neden olacak (fransa-2004, schumi gibi). bu da domino etkisi yaratıp pit sayıları önlerdeki pilotlar için artacak.

    yazık oldu bugüne. super softlar bu araç için biçilmiş kaftan. maalesef şartlar bunları kullanmaya izin vermedi. hele massa, q2'deki derecesinden bile +0,230 saniye yavaş döndü. halbuki sektör derecelerine ayrı ayrı bakarsak, massa'nın 6. sırada olması yazık olmuş. aynı şey alonso için de geçerli. ama en azından alonso kendi Q2 derecesini -0,090 saniye geliştirecek kadar bir fırsat bulabilmiş.

    yine de, hamilton'un halini görerek bulunduğumuz yerden memnun olmamız lazım. aynı hatayı (piste geç çıkarma) ferrari de yapabilirdi. kısmet. monaco'da ne zaman ne olacağını kimse bilemez.

  9. ferrari yine muhafazak modda dostum

    seni İstanbulda ana tribinde seyretmek güzeldi

    ayrıca 2005 Sultanahmet de de gayet keyif verici idi

    senin yanındayız

  10. aslanım benim!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir