Vettel "Mükemmel" Gününü Kutluyor

yazar:

kategori:

Son şampiyon, eskiyen lastikleri nedeniyle yarışın sonlarında büyük baskı altındaydı ama kırmızı bayrakların sallanması ve sonrasında yarışın tekrar başlaması ile durumu kontrol altına alıp damalı bayrağı en önde geçmesini bildi.

Vettel: “İnanılmaz. Bugünkü yarışın, en azından aracın içinde oldukça eğlenceli olduğunu düşünüyorum. İyi bir ilk bölüm geçirdik, iyi bir başlangıç yaptık. Jenson ile farkı açtım ve durumdan memnundum”

“Opsiyon (süper yumuşak) lastiklerinde daha uzun süreli gitmeyi hedefliyordum. Jenson pite girdi ve ardından bir sonraki turda tepki verdiğimizde pitte bir sorun yaşadık sanırım. Yumuşak (süper yumuşak) lastiklerde çok daha hızlıydı ama burada geçiş çok zor. Bunu biliyordum. Son pitine girdi. Açıkçası bunu yapmalıydı, çünkü üç defa yumuşakları taktı”

“Bu yüzden sertleri (yumuşak) takmak zorundaydı ve Fernando da benzer bir stratejideydi. Ama güvenlik aracı sürecinde pite girip yeni set sert (yumuşak) lastikleri takmakla akıllılık ettiler galiba. Ama Jenson’un piste girdiği tur başta cevap vermek istedik ama sonrasında tek pit deneyelim dedim”

Alman pilot ayrıca 71. turdaki kaza konusunda da konuştu.

Vettel: “Açıkçası grubu yakaladık. Aslında bizim önümüzde kaza oldu. Bu yüzden yine güvenlik aracı girdi ve yarış askıya alındı. Bu da lastikleri değiştirmemize izin verdi. Son bölümde daha yeni lastiklerle fark yapmak daha kolaydı”

“Çok mutluyum. Açıkçası bazı bölümlerde Jenson’un 15-19 saniye gerisinde 2. sıradaydım ve zafer uzak gibiydi. Ama burası çılgın bir yer dedim. Sanırım rulet, dün gece dönmeye başladı ve yarış içinde dönmeye devam etti. Bu yüzden çılgınca. Gerçekten ama gerçekten mutluyum. Muhteşem bir sonuç. Burada kazananlar listesine adımı yazdırmak onur verici. Sanırım mükemmel bir gün oldu”


Yorumlar

  1. Çocuk bugün o stratejisi tutunca son periyotta gözümde iyice devleşti. Helal olsun olmayacak bir skoru oldurdular. Ben geçişten daha çok savunabilmeyi yüceltenler tarafındayım bu daha zor zanaatı başardı da gözümde irileşti. 🙂

  2. asıl armağan size güvenlik aracı ile geldi bence bu size teselli galibiyeti armağanı olsun yoksa biraz zor görürdünüz o halde basamağın 1 numarasını..

    ama siz durun asıl süpriz büyük ihtimalle sezon sonu gelecek aşırı beslemeli difizör saltanatını fia durduracak ozaman göreceğim halini meşrubatçılar olarak içip içip kendinizden geçin

    ayriyeten sizede başarılar dileyelim her zaman güvenlik aracı denk gelmez yalnız bu bal kaç kere..

  3. Komik olan ne biliyomusunuz? Bir cok eleman Vettel`in balli sansli oldugunu falan soyluyor ama ilk guvenlik araci periyodu oncesinde pite girip tertemiz lastikleri takmis olan ve dehset bir avantaj yakalayan Alonso ve Button`in sansindan bahsetmiyor? Vettel`i son 10 turda da kimse gecemeyecekti, adam aynalarina bile bakmiyordu 🙂 Vettel`i bu pozisyonda gecebilecek 2 adam var gridde, biri Lewis digeri Kobe, onlar digerleri gibi birinin pesinde takilip gidemiyorlar, batiyor biseyler 🙂

  4. ben bu çocuğu pek sevmem ama bugün iddialı 3 takımın en iyi pilotu vetteldi.bugün bu galibiyeti hak etti.en azından savunma yaptı.haa kırmızı bayrak çıkmasa ne olurdu adam bilmem kaç tur aşınmış lastikle idare etti 7 tur daha idare ederdi ayrıca arkasındakilerde atak yapsaydılar vettele.neyi bekliyorlardı son turumu acaba

  5. el nano bu saçma yorumun sana teselli armağınımız olsun ayriyetten de hayatta başarılar diliyoruz

  6. bu günü artık bundan böyle BALLI PODYUM VE GÜVENLİK ARACI GÜNÜ İLAN edeceğiz ve güvenlik aracı girdikten sonrası kalan tur sayısı kadar geceli gündüzlü eğlence tertip edilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir