Alonso: "Vettel'e Atak Yapmaya Hazırdım"

yazar:

kategori:

Çifte dünya şampiyonu, ilk güvenlik aracı sürecinde yeni set lastik alarak yarışın sonlarında aşınan lastiklere sahip olacak Vettel’e atak yapmayı planladı ama ikinci güvenlik aracı, bu planların önüne set kurdu

Alonso: “Sonunda neler olacağını asla bilemezsiniz. Ama %100 bunu (atağı) denemek için hazırdım.”

“Yarışın son 10 turunda lastikleriyle sorun yaşayacağını düşünüyorduk. Biz de lastikleri idareli kullanıyorduk. Pite girdim, çünkü yarışın sonunun, bizim atak yapma zamanımız olduğunu biliyordum. Ama o 10 tur gelmedi. Çünkü kırmızı bayrak sallandı ve güvenlik aracı girdi.”

“Atak yapmak için hazırdım. Açıkçası burada geçiş yapmak zor, pek alan yok. Risk var: %50 ihtimalle geçersiniz, %50 ihtimalle de belki de kaza yaparsınız. Ama burası Monako”

“Şampiyonada lider olan o. Bu yüzden kaybedecek benden daha çok şeyi vardı”


Yorumlar

  1. Seni ne kadar üzerse benide o kadar üzer şampiyona taraftarız sonucta.İyi pilot hamilton lafımız yok ama daha ergenlikten cıkamamıs anlaşılan.Laf ettiyse arkasında duracak sonra bugunkü gibi kıvırıp dansöz olur.ama var daha yolu öğrenecek abisi.

  2. bende katiliyorum bazi arkadaslara Ferrai araci gercekten cok yavas heleki sert latiklerle ispanyada tur yedi bakmayin Monaco da 2. olduguna burda gecis yapmak imkansiz gecis yapmak isteyenlerin halinide gördük ,
    yoksa baska bir pist olsa yine 6 ve ya 7 lerde olurlardi bencede pilotlarin sucu yok tabiki iyi olan pilot daha önde oluyo massa ya dan ****** iki gömlek üstün buda puan tablosunda belli.

  3. söylenicek başka bişey yok 😀 2.olmaya dünden razıydı zaten

  4. katılıyorum el nano iyi dedin…:)

  5. hey gidi kimi F1 de bıle yoksun!!!!!

  6. Neden her seferinde hamiltona ***** muamelesi yapıyorsun?Birileride çıkıp Alonsoya ispanyol çingenesi diyebilir ama diyorlar mı?******* diyebilirler, Malonso diyebilirler Yalonzo, Ağlanzo ama bak bu sitede o sekilde yorum yapan 1 kişi bile yok senin dısında.Ama bu lafları sana değil senin anne ve babana söylemek lazım senin gibi bir pislik yetiştirdikleri için.Eminim sen onlarada lakaplar takıyorsundur.

  7. mustafa sar  avatarı

    Alonso'yu suclamak anlamsiz. Arac yavas. Aracin berbat olmasi aldo costanin basini yedi. O yuzden me massa ne alonso elestiriyi hak etmiyor. Once hizli arac uretmeliyiz. Sonra pilotlara bakmaliyiz.

  8. buranın hangi pist olduğunu unuttun galiba burada bile geçemedin demişsin komik gerçekten:)ayrıca 4.lükten 2.liğe çıkmanın neresi şans hemde böylesi zor bir pistte ben bu şans olayıını anyalayadım bi açıklarmısın.

  9. buranın hangi pist olduğunu unuttun galiba burada bile geçemedin demişim komik gerçekten:)4 cülükten 2.liğe çıkmanın şanla ne alakası olduğunu çözemedim ben açıklarmısın?

  10. Atak yapmak ayrı şey satoculuk, montoyacılık oynamak ayrı şey. Her zaman öyle rakibin yarış dışı kalmaz sende kalırsın daha önce yaşadı bunları. Agresiflik başka bir şey kusura bakmasın ahmakça dalmak başka. Kamui de kaç atak çekmişti hatırlarsanız kaç kişiyi biçti böyle şu kısa kariyerinde? Bu çocuk her pişti dedikçe kariyeri yönüyle hatalar yapmaya devam ediyor. Böyle istatistik yapamaz zira kendinden önceki bazı Mclaren pilotları yapamadı. Button'ı örnek almalı biraz sonsuz agresiflikle motorsporlarında galaktik aşama kaydedilemiyor. Senna'yı yakalamayı hayal ediyorsa uslanmalı biraz yoksa Senna'nın sadece bu yönünü alacaksa şampiyonlukları dizmesi zor zira Senna'da bazen gözünü karartıyor, onu bunu tanımıyordu buda ona çok büyük puanlara mal oldu. Neyse agresif pilotları tabi ki seviyoruz fakat herkesin yapmadığı şeyi yapmak her zaman doğru değildir.

  11. yine sallamış birileri taze lastiklerle geçememiş halleri.

    peki vettel efendi 20 tur niye geçememiş,siyah renkli (pilot kendisi öyle beyanat etti bu gün)

    tur yedi farkındaysanız 10 tur massanın arkasında ne yapıyordu.

    starda buttonu bile avlamak üzere olan bir Alonsodan bahsediyorsunuz farkındamısınız..

    ispanyada 2 meşrubatçıya toz yutturmasını saymıyorum daha 20 tur..

    malum pilot da mc larende motor patlatma şampiyonu olmuştu bu başarısından dolayı yol verdiler zaten.

  12. Sadece Yorum!!! avatarı
    Sadece Yorum!!!

    Gerçekten artık siz ve sizin yorumlarınıza diyecek bir şey bulamıyorum.Bir insanın içinde hiç tanımadığı bir insan için bu kadar öfke ve nefret nasıl olur aklım almıyor.Sizin vicdan diye bir şeyden haberinizin artık olmadığı kanısındayım.Umarım özelinizde insanları bu tarz yargılayıp eleştirmiyorsunuzdur.Çünkü o zaman kimse size tahammül edemez . Biraz insaflı olun.Nerede bir Alonso haberi var orada siz ve sizin olumsuz yorumlarınız var .Yemeyip içmeyip Alonsoya bu sefer ne desem diyemi düşünüyorsunuz anlamadım.Size bu kaçıncı yanıt yazışım ama hep değmez deyip siliyorum ama yeter.Bu kadar kin, nefret nereye kadar sizede zarar .Eğer yorumlara şöyle bir göz attıysanız sizin kadar ağır ve tahrik edici en kötüsü alaycı başka bir uslup göremezsiniz.O yüzden haddim olmayarak size tavsiyem rumuzunuz olan herkül gibi davranmayı bırakmanız çünkü herkül aklıyla düşünmez, kaslarıyla ne yapacağına karar verir.Mitolojideki temsili güçtür, yani kaba kuvvet.Umarım herkül bu yüzden rumuzunuz değildir.Ayrıca hala anlamakta zorlanıyorum Alonsoya karşı bu nefretiniz niye .Çok anlamsız aşırı sevgi de nefret de anlamsız .Yarış bitiyor adamlar evine dağılıyor Herkül rumuzlu Bey durmuyor .Yazdığınız yorumların verdiği rahatsızlık Alonsoyla ilgili oluşundan değil inanın başka bir insanada aynı düzey olumsuz yorumlar yapsanız yine tepki verirdim. Çünkü rahatsız eden şey yorumlarınızın aşırı derecede olumsuz ve yargılayıcı oluşu.Yargılamak hiç kimsenin haddi değil.O yüzden biraz daha saygı hiç bir şeye yoksa en azından harcadıkları emeklerine saygı….iyi geceler.

  13. şampiyonluğu hatalarla kaybetmek üstelik 1-2 yarış öncesinde bunu belitmek bizi üzsede fazla etkisi olmadı o yıldan zevk aldık ama son yarışta önde olup kaybetmek üstelik strateji hatasıyka kaybetmiş olmak sizi çok üzse gerek…

  14. kimi çok geçerdi değilmi?2009 da beyaz kanatları güzel izlemişti.

  15. 2016 lık alonso iş işten geçmiş sallıyor…yapma alonso biz senin gençliğinide biliriz. sen tüm zamanların geçiş yapmadan başarılı netice alan bir numaralı pilotusun…sen geçen sene digrassi yi 8 tur geçemedin burada…vettel kim sen kim…10 turluk taze lastiğine mi güveniyordun? hiç sesini çıkarma yarış boyunca 4 ayak üstüne düştün şans her açıdan senin yanındaydı…bunun kıymetini bil. zannetmeki bileğinin hakkıyla 2.oldun…burada bile vetteli geçemedin infiniti yi seyrettin…bundan sonra bu kadar yakından da seyredemezsin….hey gidi ferrari ne hallere düştün?

  16. Vettel savunma yaparken aynalarina bile bakmiyordu, ciddiyim, tekrar izleyin isterseniz.. Yeni lastik, Drs, Kers avantajina ragmen hala Vettel`i gecemiyorsaniz saygiyla egilin Vettel`in onunde..

  17. Vettel gecmek zorunda olsaydi muhtemelen araci sonuna kadar zorlar 3-4 tur icinde gecerdi, ama yarışın daha başındaydilar ve Ferrari`nin bile kopya cekebilecegi kadar iyi stratejileri, temiz lastikleri vardi. Ferrari ile yarışmadiklarını biliyorlardi, onlar Mclaren ile yarışıyorlardı ve o durumda yarisi kazanmak icin Alonso`yu gecmeleri gerekmiyordu. Nitekim yarış sonunda Ferrari"ye tur bindirmeleri ve Mclaren ile son viraja kadar yarışmaları bu düşüncelerini doğruladı. Yarislari izlerken biraz zihninizi acin, F1 bilmeyenlerin dedigi gibi dönüp duran araçlarımı seyrediyorsunuz yoksa siz?

  18. Hamilton gibi önüne gelen araca süseceğine tren yapsın daha iyi.Sonrada gecen seneki gibi yanar durur gitti şampiyonluk diye sırf agrasifliği kac puana patladı hamiltona hala akıllanmamıs.Bugun hamilton'u görünce alonsonun değerini yeniden anladım.Geçseydi lastikleri laf yapacakınız bittide öyle gecti vs.Size ne yapılsa yaranılamaz.O yüzden yazmaktan ziyade okumayı tercih edin.

  19. bu arkadaşlar tren görmek istiyor kimse atak yapmasın herkes başladığı gibi bitirsin alonso vettele 1 kere dışında teşebbüs dahi edemedi çünkü kaza yapacağını çok iyi biliyordu ama lewis yapınca her türlü hakareti yiyor alonso bu yarıştanda puan alamasaydı zaten olmayan şampiyonluk şansı imkansızlaşacaktı ama hamilton sadece atak yapmak istiyor ben heyecan ve atak görmek istiyorum bize bunları yaşatsın yinede şampiyon olamasın lewis biz razıyız.

  20. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso geçerdim veya tam geçecektim demiyor.
    Vettel ispanyada hızlı virajda uzayıp gittiyse burada da start düzlüğünde uzadı.Son viraja yapışık giriyorlar ama sonra ara yine açılıyordu.Karakteristiği daha önce denenmiş bir lastik var ve neyin ne olacağı hiç belli değil.Vettelin arkası çoktan oynamaya başlamıştı.Telsizden buttona 10 tur dayanmalısın.10 tur sonra buttonun baskısı azalır dediler. Tahminen 40 lı turlardaydı.Lafın özü vettelin en zor yarışı bu oldu bence.Bitmiş lastikle geçilmek bir yana yarışın duvarda bitme ihtimali burada çok yüksektir.

  21. öncel arıkan avatarı
    öncel arıkan

    Atak kelimesi Alonso ile aynı cümlenin içerisinde ne kadar tuhaf duruyor değil mi, hele pistte monaco olunca.

  22. yaw anlamıyorum buradaki iki yüzlü f1 taraftarlarını , bakın alonso bile yapmasada monacoda atak yapmanın sonucunun % 50 ihtimalle kazayla sonuçlanabileceğini söylemiş. ama lewis o atağı lafla değilde fiilen yapıncada hem hakemler hemde o tren makinisti pilotlar ve taraftarları olayı başka yerlere çekiyor. adaletmi bu şimdi…

  23. Sevgili Babil Kralı; evet, Alonso Vettel'den hızlıydı. Hem de tur başına 0.6-0.8 saniye hızlıydı ve dediğin gibi 6 saniyelik farkı üstüste hızlı turlar atarak eritti. Ama bu demek değil ki Alonso atak yapacaktı. Alonso sağlamcı bir pilot, elindekinden (18 puan) olmaktansa (Allah korusun kaza, bela v.s.) "Bu bana yeter" düşüncesiyle devam edecekti. Kısacası, adım gibi eminim, Alonso tıpkı arkasına yapışan Button gibi atak yapmayacaktı.

    Ben İspanya'yla benzerlik pek kuramadım. Vettel orada hızlı virajlarda uzayıp gitmesiyle paçayı kurtarırken, burada pistin daha doğrusu caddenin darlığıyla kurtuldu.

    He şu da var, keşke Alonso kazansaydı da puan farkı bu kadar olmasaydı.

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Onur bu konuları defalarca burada tartıştık ama anladım ki bir arpa boyu yol alamamışız.Pitstopa kadar vettel arayı 5 saniyeden fazla açmıştı.Pitten sonra alonso bu farkı kapadı ve vettelin bir saniye arkasına geldi.En hızlı turları ardarda atarak geldi.Elbette bir atak deneyecekti.
    Bu yıl ispanyayı unuttun mu.Dediler ki hamilton vettele çok hızlı bir şekilde yaklaştı birkaç tur daha olsa vetteli geçerdi.İşte pitte şu kadar kaybetmeseydi geçerdi.Ne kadar benziyorlar değil mi?

  25. hahahaaha yuh abi, evet bir kere burnu dışarı çıkartıp kendini gösterdi ben buradayım demişti Vettel'e

  26. çok iyi haftasonuydu, galibiyet şansı elimizden kaçsa da iyi yarış çıkardık, tebrikler Fernando.

    Tüm olumsuz görüşlere ise sadece gülüyorum, görende geçebileceği boşluğu buldu da geçmedi zannedecek, vettel'den tur başına 0,8 0,9 saniye daha iyiydi, fakat geçiş yapabilmek için monaco gibi bir yerde daha fazlasına ihtiyacınız var, yada rakibinizi hataya zorlayacaksınız, kırmızı bayrak sonucu belirledi

  27. kırmızı bayraktan önce niye geçmedi yada geçemedi ? vettel hariç iddialı 3 takımın tüm pilotları bugün kötüydü bence

  28. kırmızı bayraktan önce niye geçmedi yada geçemedi ? vettel hariç iddialı 3 takımın tüm pilotları bugün kötüydü bence

  29. Evet hatırlıyorum, geçmişti. Hem de öyle bir geçiş yapmıştı ki, Vettel peşine Massa ve Lewis'e de geçilmişti 🙂

  30. O zaman geçmişti abi.Hem adam iyi niyetli niye gülüyorsun? 🙂

  31. 2010 Bahreyn i hatırlayanlar bile varmışşş da yarışı izlememişler sanırım hattaa… açıklamayı bile okuyamamışlar…
    "Yarışın son 10 turunda lastikleriyle sorun yaşayacağını düşünüyorduk. Biz de lastikleri idareli kullanıyorduk. Pite girdim, çünkü yarışın sonunun, bizim atak yapma zamanımız olduğunu biliyordum. Ama o 10 tur gelmedi. Çünkü kırmızı bayrak sallandı ve güvenlik aracı girdi."

    Buyrun okuyun da yorum hakkınız dahi olmadığını anlayabilirseniz anlayın.

  32. Allah'tan şu haberi okudum da pek iyi geçmeyen haftasonunda yüzümde bir tebessüm oluştu. 2010 Bahreyn GP sonunda da Alonso'dan aynı açıklama gelmişti 🙂

  33. Bir kere sonlarda atak yapma olayı yanlış. hemen yapıp geçmek çok daha iyi olacaktı . vettelin arkasına geldiğinde button la arada 10 saniye fark vardı. orada geçeydin rahat rahat birinci olacaktın. sonlara doğru button da yaklaştığı için işler zorlaşacaktı. buttondan atak yiyebilirdin.

  34. Yusuf  Hitay avatarı

    bırak allah aşkına, 10 tur arkasındaydın işte neyi bekliyordun ? kaza olmasa yine podyum değişmeyecekti

  35. bu 10 tura takılanlar ispanyada 1 saniye hızlı araçla 20 tur Alonsonun arkasında gık diyemeyen parmak çocuğa ne demekteler acaba

    bir anlatında dinleyelim.

  36. Alonso simply the best avatarı
    Alonso simply the best

    Lastikler değişmese muhteşem bir yarış finali olacaktı.Alonso geçsin geçmesin iyi yarış olacaktı.Bir iki kere blokaj yaşadı.Pozisyon olarak zor durumdaydı.Hem Vettel'i hem Button'ı kolluyordu.İkincilik böyle bir yarış için iyidir.

  37. beyler bırakın anasayfaya bakın hamilton ***** olduğumdan ceza aldım demiş

  38. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Son 6 turumu bekledin atak için, geç, önünü aç, sonra ne halin varsa gör, geçti borun pazarı dür eşşeği şimdi alonso….

  39. evet 10 tur arkasindan gitti. Hemde daha yeni lastikleriyle . Ama arac farkida hesaba katilmali.hem son 10 turda gercekten cok yaklasmisti. Bence alonso son 10 turda onu gecerdi . Bu benim teorim belkide yanlis dusunuyorm.belkide her sey cok farkli olucakti her ikiside pite girmek zornda kalacakti ve button kazanacakti.
    ne yazikki neler olucagini hicbir zaman ögrenemiycez =))

  40. tabi, canım. önünde geçecek 1 pilot varken ve her tur lastik durumu kötüleşiyorken son 10 tura kadar beklersin. Yoksa hamhama döner sonun

  41. Sen elinden geleni yaptın nasip degılmıs ama ben ınanıyordum senın onu gececegıne olmadı şans bırazda ondan yanaydı….

  42. Biz de hazırdık.Yıkıma uğradım,yarışımız mahvoldu gözüyle bakıyorum.

  43. Allah askına ne kadar zügürt tesellisi bir acıklama.
    adama sampiyona lideri ikinci olsa ne olur,ücüncü olsa ne olur, asıl kaybedecek birisi varsa oda sendin ,10 tur boyunca neden atak yapamadın.önündeki araçta 15 tur senden daha fazla gitmis lastikler vardı…hamilton ve alonso vettele karşı çok fena hırsları var. hamilton bu yüzden kendini yedi bitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir