Yarışta Vettel'e Yanlış Lastik Takılmış

yazar:

kategori:

Vettel, normalde yine süper yumuşak lastikleri takacaktı ama telsizdeki anlaşmazlık nedeniyle yumuşak lastikler takıldı. Bu karmaşada pit ekibi birkaç saniye de kaybetti.

Horner: “Sanırım telsizde sorun yaşadığımız için ilk pitstopta sıkıntı çektik. Pit yolunda üst kattaki çocuklar, alt kattakilere ulaşamadı. Bu yüzden Seb’in aracına takılacak lastikler konusunda kafalar karıştı. Yine opsiyon lastikleri takacaktık ama pit yolundan, ana lastikler takılı bir şekilde çıktı”

Bu karmaşıklığın ardından takım, stratejide değişikliğe gitti ve tek pite döndü.


Yorumlar

  1. Koskoca F1 takımı oakdar çalışan var yanlışlıkla nasıl farklı hamur verirler. Bana bir şakaymış gibi geldi

  2. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    DRS sistemi olmasaydı Alonso veya geçen hafta Hamilton Vettel'i kovalayamazdı bile. Madem çok iyiler arkadaşım bir pol alında görelim bee. Halen bal diyenler var ne diyeyim daha çook üzülürsünüz.

  3. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Meşrubatçı deyip duruyorsun ama 2 senedir çooook büyük takımlar sadece toz yutuyor. Diğerleri bırakın yarış kazanmayı çoğu zaman ortak bile olamıyorlar. Kalkıp ta bu takıma laf atarken biraz kendi takımına bakman daha iyi.Her yarış "bu sefer Red-Bull'u iyi kovaladık. Iııııh nerdeyse geçiyorduk yaaa tüh"

  4. adamlar yanlış lastik takıyor ancak hata diye niteledikleri durum bile yarış kazanmalarına vesile oluyor. adam bu sene çok ama çok ballı. diğerleri debine dursun vettel bu sene açıkara şampiyon olacak gibi hadi hayırlısı…

  5. Bir senede Vettel'in bu kadar gelişmesi inanılmaz. Araba çok iyi ama Vettel'de gerçekten çok çok iyi ben hiç sanmıyorum kırmızı bayrak ile yarışa ara verilmeseydi bile Vettel bu yarışı alırdı. Sadece start düzlüğünde yaklaşabiliyordu Alonso muhtelemen 1-2 defa atak deneyecek sonrasında arkasından gelen Button'un da onu zorlamasından dolayı yerini kaybetmemek için vazgeçip pozisyonu korumaya bakacaktı.

    Sarı bayrakda Button ve Alonso şanslıydı, kırmızı bayrakda Vettel.:)

  6. http://www.youtube.com/watch?v=zNOlxH8HGvA&feature=youtu.be
    eddie jordan ve david coulthardı da içeren eglenceli video

  7. Yalnışlıkla ultra gelişmiş lastikler takmışlar:D
    Demek ki Murat 124ün lastiklerinide taksalar yine yarış kazanacak.Redbull

  8. bişey demiyorum artık adamlar ne yapsa yarış kazanıyor hata bile yarış kazandırıyor ferrari ve mclaren bi hata yapıyor puan alacam diye yırtınıyor yok arkadaş yok ne yaparsa yapsın bizimkiler bunları geçemeyiz.

  9. Bir daha olmasın yetenekte bir yere kadar kurtarır

  10. eğer opsiyon lastiklerini takıp dewam etseydi yarışı alonso kazanacaktı ki şanstan bu hata olmuş ve kazanmışlar çok ilginç büyük şans:S:S

  11. o hata kaybettirdi, kazandıran diğerleri ve kırmızı bayraktı. Kendi yeteneğini ve red bull aracının hızını da unutmamak gerek.

  12. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    akıl var mantık var değilmi arkadaşım,
    sonra kalkıp bana ve gibilerine objektif diyebiliyorsun
    o lasttikle 55 tur gitmek ne demek biliyonmu
    orada bir şeyler ters gitti
    zaten kamerada gösterdi
    sağ ön lastiği takmaya çalışan elemanın çırpındığını görmüşsündür (hatta ben orada birazda güldüm o garip hareketleri yapınca)

  13. bu hata onlara yarışı kazandırdı resmen ya

  14. ahahahah "her hezimete bir cevapları var" ne yahu adam yarışı kazandı yuh!!! evet meşrubatçı olanlar kazandı yine!!!! 🙂

  15. keyser soze avatarı

    Bu habere rağmen hala nasıl şanslı diye nitelendiriliyor anlamıyorum. Tamam son güvenlik aracı Vettel'in kesinlikle işine geldi kabul ama adam da 55 tur aynı lastiklerle istikrarlı turlar attı. Yarışta en doğru strateji bence Alonso'nun stratejisiydi. Yarışın son 8 turu kaza olmadan aynı lastiklerle bitseydi kim kazanırdı bunu elbette bilemeyeceğiz ama Alonso'nun geçmesi için 11 tur şans vardı ve Vettel o sürede geçiş şansı vermedi. Hoş, yarışın sonundaki güvenlik aracı olmasaydı ve Vettel yine kazansaydı bu sefer pist izin vermedi diye şanslı ilan edecektiniz, ya neyse!

  16. her hezimete bir cevapları var

    her duruma bir bahane

    biri yarış pistini göremez yarışı bitirmek ister

    aynı kişi bilmem nerede yarışmak istemez

    herkese gününü göstereceğiz deyip takım arkadaşına bindirir

    meşrubatçı deyince kızıyorlar,,

    ondan sonra

  17. bu neden button'dan yavaş kaldığını açıklıyor.

  18. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yuh artık, bal ötesi vettel, hataya rağmen yarışı kazanabiliyorsa, ohaa artık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir