Webber, İlk Pitlerde Kaybettiği Zamana Yanıyor

yazar:

kategori:

Yarışa 3. sıradan başlayan ancak startın ardından Fernando Alonso’ya geçilen Webber, yarışın başında liderlere ayak uyduramadı. Bunun ardındna 15. turda pite geldiğinde lastiklerin hazır olmaması sonucu oldukça yavaş bir pit oldu ve Webber pitten 14. sırada dönerek trafikte boğuşmak zorunda kaldı.

Webber “İlk bölümde yeteri kadar uzun süre pistte kalamadık ancak o lastiklerle bu normaldi çünkü daha fazla gidemezdim. O pit stop her şeyi karıştırdı. Pite geldiğimde lastikler ortalıkta görünmüyordu. İletişim sorunu nedeniyle herkes etrafta lastikler için koşuşturuyordu.” 

“Takım beni içeri çağırdığında geldim. Açıkçası pitte bekleyince pist üstü pozisyonunu kaybediyorsunuz ve yarış boyunca diğerlerinin arkasında beklemek zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden o anlardan 4. olmak çok da kötü değik.” dedi.

Yarışın son anlarında Kobayashi’yi geçerek 4. olan Webber “Açıkçası o çok zorlu bir müşteri ve doğru bir şekilde geçmeniz lazım. Yarışın ortasında 25 tur boyunca onu takip ettim ve pistteki bir çok bariyere vurduğunu düşünüyorum. Zorluyordu ve bu hafta sonu olan her şeyin ardından tünelde geçmek kolay değildi. Yarışın yeniden başlaması yardımcı oldu ancak son 5 tur için yarış niçin yeniden başladı anlamadım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. yine dördüncü olacaktın yeme bizi mark. sen startta kaybettin podyumu.

  2. dewrimdusum avatarı

    takım seni çağırdığında geldiysen vettel ne zaman geldi ? senden önce mi çağırdılar yoksa sonra mı? burda suçlu kim acaba ? vettel yanlış anlayıp senin yerine mi geldi acaba 🙂 yoksa red bull ekibi zamanlama hatası yapıp senin podyumunu elinden mi aldılar ? yaşanan olumsuzluklar neden hep webberin başına gelir? gercekten ilginç ve yazık oldu giden zamanlara umarim bir daha bu tip sorunlar yaşamazsın webber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir