Schumacher: "Bugün Olumlu Hiç Bir Şey Olmadı"

yazar:

kategori:

Mercedes GP pilotu, kötü bir kalkışın ardından gerilere düştüğü Monako GP’de, aracın kendisini yolda bırakması nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

Michael Schumacher:: “Ne yazık ki bu yarıştan çıkaracağımız pek fazla olumlu şey yok. Sonunda, hava girişinin içi alev aldı ve araç öylece durdu. Ama yarışın başı da tatmin edici değildi. Kalkışta anti-stall sistemi devreye girdi ve bu yüzden bütün başlangıç prosedürlerini tekrar yapmam gerekti.”

“Ardından ilk virajda Lewis ile bir buluşmamız oldu; oradan sonra ön kanadım düzgün çalışmadı. Bu yüzden yere basma kuvveti kaybettim; bu da lastiklerim için handikap yarattı. Planlanandan daha erken pite girmek zorunda kaldım ve oradan sonra yarış açıkçası uzlaşıya gitti. Yine de her şeyi hesaba katarsak oldukça heyecanlı bir yarıştı ve Vitaly Petrov’un iyi olmasına sevindim”

Takım arkadaşı Nico Rosberg de iyi bir gün geçirmedi.

Rosberg: “Bugün iyi bir kalkış yaptım ve yarıştan alınacak tek olumlu şey bu. Ondan sonra zorlayabileceğimi düşündüm ama ne yazık ki ilk bölümde arka lastiklerim bitti. Bu da bana performans kaybı olarak geri döndü. Araç en iyi halinde olmadığından hafta sonu bizim için çok zor geçti. Ayrıca ben de en iyi halimde değildim. Bu yüzden işler bir araya gelmedi. Bunlar bazen olur. Ama Montreal’de zorlayacağız ve daha iyi olacağız. bugün olanlardan ders çıkaracağız. Gelişeceğimizden eminim”


Yorumlar

  1. Kimse boşa hayal kurmasın. Malesef Schumacher in MGP için yapabileceği hiçbir şey yok. Şu an F1 in içinde bulunduğu kurallar elini kolunu bağlıyor. MGP kesinlikle ama kesinlikle Schumacher den faydalanamıyor. Neden? Çünki test yok artık Formula 1 de. Testlerin yasaklanması ile beraber Ferrari nin nasıl geriye gittiğini hepimiz biliyoruz. Schumacher griddeki en çalışkan pilot ancak test yapamadığı sürece aracı geliştirmek için yardımcı olması olası değil. Test yasağı Schumacher gibi pilotların çağını çoktan kapattı. Artık komple pilotlar değil sadece hızlı sürebilen pilotlar yeterli. Zira artık pilotların araç geliştirmeye katkıları test yapılan döneme göre neredeyse sıfır. Bu Schumacher sahip olma avantajını tamamen yok ediyor MGP için.

  2. Kendisi kullanıyodur bunuda 🙂

  3. Millet Schuminin yeni uçağını nasıl buldunuz ?

    http://i51.tinypic.com/2yl8o55.jpg

  4. Mercedes'in iyi bir tasarımcıya ihtiyacı var. Her ne kadar Schumacher ve Ross Brawn gibi iki efsane isim bir arada olsa da araç tasarımı kötüyse bu yeterli olmuyor.

  5. Yarış anlamında schumacherin performansı gerçekten iyiydi. startta yaşadığı sorunla geriye düşündü biz iyi bir start alıp öne geçmesini beklerken. sonrasında hamiltona atağı, sonrasında lastikleri bitene kadarki savunması gerçekten iyiydi.o uzun pitinden sonraki hızı ve rosbergi geçişi de öyleydi. ama yok, olmuyor bir türlü. adamın sorunsuz bir sıralaması, sorunsuz bir yarışı olmuyor. evet cumartesi biraz şanslıydı ama pazazr acısını çıkarttı bunun. açıkçası bir pilot olarak bu kadar olumsuzluğa katlanabilmek kolay olmasa gerek. bu sorunlara karşı konsantrasyonu her yarışta yüksek seviyede tutmak… bilmiyorum

  6. evet schumi rosbergden hızlıydı, evet rosbergi geçişi güzeldi, evet hamiltonu geçişi ve lastikleri bitene kadarki savunması güzedi. ama dediğin gibi bunların hiçbir anlamı yok. elde ne var? koca bir hiç. yazık oluyor bu iki adama…

  7. watercolour avatarı

    Podyumu bırak yarışı bitirsin yeter

  8. "Ne yazık ki bu yarıştan çıkaracağımız pek fazla olumlu şey yok. Sonunda, hava girişinin içi alev aldı ve araç öylece durdu. Ama yarışın başı da tatmin edici değildi. Kalkışta anti-stall sistemi devreye girdi ve bu yüzden bütün başlangıç prosedürlerini tekrar yapmam gerekti."

    Bu cümlesindeki anti-stall sistami sanırım resetlemek gibi bişey. Bu yüzden gerçekten manuel ayarlarla kendini pistte tutmaya çalışmış. Startı iyi almış olsa o temasları yaşamayacak ve daha iyi bir yarış çıkaracaktı. Muhtemelende en kötü 4. olarak yarışı bitirecekti. Ancak hamilton başkalarının yarışını berbat ettiği gibi efsanenin yarışınıda bitirdi.

    Mecburi pitten sonraki tur dereceleri inanılmaz hızlıydı. Rosbergle aradaki farkı hemen kapattı ve boşyere arkasında 3 tur geçirmek zorunda kaldı. Atağı yaptıktan sonrada arayı hemen açtı ve öndekine atak yapma mesafesine gelmiştiki motor gümledi.

    Schuminin son birkaç yarıştır geride olmasına rağmen gösterdiği yarış performansı ve temposu çok iyi. Bua demek oluyorki artık tam olarak kondisyonuna ulaşmış. Ancak araçta çok sorun var birde bunlara yarış içindeki temaslar eklenince bu performansı kağıt üstünde görüyoruz.
    Aracı biraz toparlayıp sorunsuz bir yarış geçirirse kanadada podyumu görebiliriz.

  9. seyfi baydar avatarı

    suminin bu araçla bırakın yarış kazanmayı podyumu bile görmesi mucize..

  10. Bu rezil kalkışın ısınma turunda da yaşanması nedeniyle düşüncem değişmişti yada bir tatmin açıklaması bekliyordum. Söylediği ile içimdeki vidaların bazıları oturdu. 🙂
    Diğer taraftan bu kadar berbat olmayı nasıl başarıyorlar şaşıyorum doğrusu an geliyor en gerideki takımların çizgisinden uzaklaşıyorlar bugün gibi. Yahu bu marka Monaco gibi bir pistte de bir halt yapamayacaksa diğer pistlerde nasıl puan toplayacak şaşıyorum doğrusu. Monaco da bu kadar yavaşlık….taraftarları varsa az küfretmiyordur.

  11. O aks aralığı kesinlikle değişmeli anahtar noktalardan birisi o.
    Virajlarda berbat bir dengesizlik var araçta.

  12. Mercedes'i adam yapabilecek tek sürücü Michael Schumacher şuan Rosberg ilginç bir şekilde rol çalmaya çalışsada seneye Mercedes'i bırakıp basıp gidecek fakat büyük şampiyonun hiç bırakıp kaçtığı görülmedi, Mercedes'i şampiyon yapmadan bırakmaz.

  13. Mercedes'i adam yapabilecek tek sürücü Michael Schumacher şuan Rosberg ilginç bir şekilde rol çalmaya çalışsada seneye Mercedes'i bırakıp basıp gidecek fakat büyük şampiyonun hiç bırakıp kaçtığı görülmedi, Mercedes'i şampiyon yapmadan bırakmaz.

  14. yazıklar olsun o araca.arkadan başlar iyi start alır.bu sefer kabus gibi şansızlık.

  15. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Ben hala olayın şokundayım ilk tur öyle kalınca alala dedim ne oluyor.Bir baktım 10.sırada.

    Sonra hamilton sert yerine geçen yumuşak lastiklerle arkasında belirdi ama mercedes aracında o kadar baris bir sorun vardıki DRS çalışmadı beyler dikkat edin Schumi hamilton arasındaki mücadelede %50 KERS %0 DRS kullanabildi.

    Hamilton ise %100 drs 100%kers kullandı.Ve anca geçebildi ama iyi savunma yaptı buna rağmen.

    Simdi elinizi vicdanınıza koyun 6.yarış bitti 1 yarışta Schuminin hatası vardı 5 yarış araçta sorun var.
    Geçen seneyi saymıyorum zira bundan daha kötü bir araç herhalde yok.

    Adam ne yapsın?

  16. massanın kazasından sonra pistte durunca dedim heralde alışkanlık oldu msc'de sürekli pistte parketmeye başladı monakoda 😀

  17. evet schumi açık ara hızlıydı rosbergden, onu geçtikten sonra derecelerini daha da iyileştirdi ama ulaşabileceği en fazla 9, luk olabilirdi. ama dediğin gibi bunun hiçbir önemi yok. varolan tek gerçeklik; kocaman bir rezalet…

  18. Kabus gibi bir hafta sonu daha geride kaldı. Sezonun bundan sonrası da böyle kabuslarla geçecek gibi. Yarıştan önce podyum hayali kurarken gerçekçi olmamız gerektiğini söylemiştim ama schumi şans eseri de olsa 5. olması podyum için bizi umutlandırmıştı zaten pistin karakteristiği de buna uygundu.

    Şans derken yarışın başında araçta oluşan problem schuminin tüm hayallerini suya düşürdü tabi ki bizim hayallerimizde. Ama yarış ilerledikçe bir şey açıkça ortaya çıktı ki schumi startta sıra kazansa bile bu sıraya koruyamayacaktı. Çünkü schumi 1, nico tam 3 sıra kaybetti pite girmeden. Schuminin kanadında sorun olduğu açıktı ama nico neden o kadar gerilere düştü bunu anlayamadım.

    Ben kesinlikle pilotlara suç bulmuyorum. Bana göre schumi ve nico (pek gününde olmasa da) elinden gelenin en iyisini yaptılar. Benim asıl hedefim "gelişen mercedes'e"… "Güncellemeleri söylersem Brawn beni öldürür", "Bu güncellemeler kazanan bir araç yaratacak" gibi açıklamalar bizi gerçekten oldukça ön sıralara taşıdı. Barselona gibi "etiket" bir pistte tur yerken, bize göre en uygun pistte sanırım 5. pilottan bile tur yedik.Liderden de sanırım 2 tur. (Moralim bozulduğu için tam takip edemedim yanlışım olabilir.) Bu saatten sonra Brawn ne yapacak çok merak ediyorum. Ama acilen bişeyler yapması lazım.

    Diğer yönden her kötü giden yarışın ardından hep aynı açıklama. "Daha iyi olacağız, gelişeceğiz" bırakın bu ayakları. Acilen laf kalabalığı yerine takımı ön sıralara taşıyacak birşeyler yapın….

  19. Schumacher bugün çok iyiydi kalkış hariç savunma ve atakları güzeldi.

    Ama mgp rezalet çok berbat iki pilotumuzada acıyorum böyle berbat bir araç sürdükleri için.
    Mercedes 1 sene önce değil 10 sene önceden başlasa aracı yapmaya yine birşey olmaz her yarış geriye gidiyoruz.
    O dingil aralığı kesinlikle değişmesi lazım kontrolü zorlaştırıyor bakın Mclaren monaco da çok iyiydi bugün en uzun dingil aralığı onlarda monaco gibi bir pistte nasıl gidiyorlardı…

    Yazıklar olsun Mercedes

  20. ancak aklıma takılan antrenmandaki kazadan sonra rosberg çok yavaştı sanırım arabanın ayarlarında sıkıntı yaşadılar.sıralamlarda süper yumuşakla geçti q3 ve q2 de schumiyi oysa schumide yumuşak yani daha yavaş lastik vardı.yani schumi açık ara hızlydı rosbergden aslında.gerçi çokda önemi kalmadı yarıştan sonra bunların

  21. evet objektif ce gayet iyiydi

  22. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ama iyi solladı değilmi Schumi o çok çok çok çok sevdiğin pilotunu 🙂

  23. startta schumiden 3.lüğe çıkmasını beklerken resmen şok oldum ama yine de yarış içinde loewsde hamilton ve rosberge atak yaparken görmek güzeldi yarışın başında bi sıkıntısı olduğu belliydi zaten tur başına petrovdan bile 2.5 saniye yavaş gidiyordu pitten sonra da uzun süre rosberge takıldı rosbergin tur zamanları zaman zaman schumiden 3sn civarı yavaştı mgp nin yarış içinde bu kadar yavaş giden rosbergi schuminin önünde hangi gerekçeyle tuttuğuna anlam veremedim tersi olsa da aynı şeyi yapmaları gerekir çünkü takım bundan epey zararlı çıkıyor sonuçta pilotları yarıştırmak güzel ancak bariz hız farkları bulunduğunda bence yol vermesi gerekirdi yapacak bi şey yok bu sene de saç baş yoldurtacaklar belli oldu

  24. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    "Ama Montreal'de zorlayacağız ve daha iyi olacağız. bugün olanlardan ders çıkaracağız. Gelişeceğimizden eminim"

    Mercedes Zorlarsa Yandık Bu Sefer 2 Tur Değilde 3 Tur Yerler Heralde ..

  25. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    "Ama Montreal'de zorlayacağız ve daha iyi olacağız. bugün olanlardan ders çıkaracağız. Gelişeceğimizden eminim"

    Mercedes Zorlarsa Yandık Bu Sefer 2 Tur Değilde 3 Tur Yerler Heralde ..

  26. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Kesinlikle Birilerinin Artık Birşeyler Yapması Lazım..

  27. Schumacher61 avatarı

    Bir insan bu kadar mı şanssız olur!!! Kalkış anında herşeyi tekrar baştan yapıp Hind'de yarışa dönmesi mükemmeldi. Hatta ilk turda sorunlu ön kanadıyla Hamilton'u ardından yarış içinde Nico'yu geçişi eski günleri hatırlattı ama ne yapalım araç rezil, takım rezil…

  28. yazıklar olsun koskoca mgp bir tek puan bile alamadı.kaldıki beklentiler daha fazlaydı haftasonundn önce.ferraride olduğu gibi bir müdahale şart oldu.pilotlr haricinde birilerinin görevden alınması yada görev değişiklikleri şart.

  29. Kabak tadı verdi artık bu halleriniz, taraftarları da düşünün biraz…
    Bu kadar kötü bir araç olamaz, hadi anladım üretemiyorsunuz adam gibi bir araç, bari kopyalayın demekten dilimde tüy bitti.
    Biraz utanın ya da bir beceremiyoruz bu kadar geliyor elimizden diyin her yarış berbat geçiyor, her gelecek yarıştan ümitliyiz laflarından bıktık usandık artık. Schumiyi severim ama sabrımı zorluyor yine de sevgimden sabrediyorum ama artık yeter be…

  30. Kabak tadı verdi artık bu halleriniz, taraftarları da düşünün biraz…
    Bu kadar kötü bir araç olamaz, hadi anladım üretemiyorsunuz adam gibi bir araç, bari kopyalayın demekten dilimde tüy bitti.
    Biraz utanın ya da bir beceremiyoruz bu kadar geliyor elimizden diyin her yarış berbat geçiyor, her gelecek yarıştan ümitliyiz laflarından bıktık usandık artık. Schumiyi severim ama sabrımı zorluyor yine de sevgimden sabrediyorum ama artık yeter be…

  31. "Ama Montreal'de zorlayacağız ve daha iyi olacağız. bugün olanlardan ders çıkaracağız. Gelişeceğimizden eminim"

    Mercedes Zorlarsa 2 Tur Değilde 3 Tur Yiyebiliriz..Ne Güzel…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir