Massa: "Hamilton'un Dersini Alması Lazım"

yazar:

kategori:

Hamilton, 34. turda Loews’te Massa’yı çok iyimser bir atakla geçmeye çalışırken neredeyse birbirlerine kenetlendiler ve bu temasın ardından McLaren pilotu, pitten geçme cezası aldı.

Olayın ardından aracı hasar alan Massa, tünelde sıkıntı yaşadı ve bariyerlere çarparak yarışını orada tamamlamak zorunda kaldı.

Massa: “Bordürlerde beni geçmeye çalıştı. Geçişin mümkün olduğunu düşünmüyordum. Çok saldırgan olduğunu düşünüyorum”

“Ardından tünele girerken aracım hasar aldı ve pistin kirli tarafına kaydım, duvara vurdum. Bugün yaptığı inanılmazdı. Sadece bana değil, diğer pilotlara da”

Hamilton’un sürüş stilini sakinleştirme adına daha ileri bir yaptırım uygulanıp uygulanmaması gerektiği sorusuna Massa: “Evet. Tekrar cezalandırılması gerek; iyi yönde. Yoksa dersini almayacak.”

“(FIA) onun için bir şeyler düşünmeli. Yoksa dersini almayacak.”

Maldonado ile de temas yaşayan Hamilton, yarış sonrasında 20 saniye süre cezası aldı ama bu ceza, onun sırasını etkilemedi.

Hamilton’un Formula 1’deki en sorunlu pilot olup olmadığı sorusuna Massa: “(Hamilton) belki de FIA (komiserleri) ile en çok zaman geçiren kişidir. Bilmiyorum”


Yorumlar

  1. Üstadım ben o virajda geçer diye bişey söylemedim, Hamilton, yaptığı o atağı bir sonraki virajda yapacaktı. Bu resimdeki virajda temas etmeden bişekilde dönmeliydi ama ya dönmek istemedi yada macera aradı, ayağını frene basıp massanın aracından uzak durup bi şekilde ondan önce sola atıp bir sonraki viraj için avantaj sağlmalıydı. Söylemek istediğim buydu. Benzer bir atağı aynı virajda Shumi bir pilota yapmıştı o şekilde bir geçiş olsa iyi olurdu. Böyle bir geçiş tartışmaya açık. Esasın o anı birebir gösteren araç üstü kamera görüntüleri olsa kimin ne çabaladığı ve amacı daha net anlaşılabilir, ama eldeki resim ve görüntüler Hamiltonun aceleci ve acemi bir deneme yaptığını gösteriyor….

  2. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Arkadaslar okuyun alintidir:

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/kose-yazilari/20280-sari-kaskli-efsane.html

    Son söz L. Hamilton için. Monaco Gp’ de onu izlediğim anlarda, Aytron Senna’ yı görür gibi oldum. Agresif stili ile sadece ilerlemeyi ve kazanmayı düşünmesi ve en önemlisi bu düşünceleri uygulayabilmesi bence mükemmel bir özellik. Yarış içerisinde çekiştiği ve temas yaşadığı pilotlar onu eleştirdi. Tıpkı Senna’ yı eleştirenler gibi. Formula 1 seyirciliği kariyerimde tuttuğum tek pilot Aytron Senna’ dır. Bu L. Hamilton’ u tutuyorum demek değildir, fanı da değilim. Ancak pist üzerinde gerçekten yarışan bir pilot görmek bana zevk veriyor. L. Hamilton’ u agresif olmakla suçlayanlar, Senna – Prost çekişmesini izlemeyenlerdir. Ve gerçek yarışın ne demek olduğunu henüz öğrenmemişlerdir.

  3. Cok haklisin lost boy 99%haklisin.adam bosluk bulunca tamamliyor iste ne yapsin,

  4. 2008 yılında Hamilton, Ayrton Senna'dan 19 yıl sonra 1 sezonda en çok ceza alma rekorunu egale etti ve yine 1 sezonda en fazla cezaya rağmen şampiyon oldu.

  5. her ikisi de açık kapı bırakıyor sonra da geçilmemek için aracını Hamilton'un üzerine kırıyor. Hadi Maldonado hızlı olduğu için göremedi diyelim orada %50-50 olsun peki Massa'ya ne oluyor? Madem kapı kapatmayı bilmiyorsun o zaman atak yemeye razı olacaksın. Eğer Schumacher-Rosberg ve Schumacher-Hamilton geçişlerini izlersen eğer hem Rosberg'in hem de Hamilton'un adam gibi atak yemeyi içine sindirerek olası iki kazayı engellediğini görürsün. Massa resmen aracını kasıtlı olarak sola kırmaya çalışıyor ama Hamilton da resmen döve döve geçiyor Massa'yı.

  6. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    ya sen ne saçmalıyosun ya adam massa buraya garsonluktan geldi diyor sen pilot olmak için garson olmak mı gerekiyor diyosun şaka mı yapıyorsun yoksa doğuştan mı embesilsin

  7. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Haberin resmine bak, soldan nasıl geçebilir sence Massa? İki tekerlek üstüne kalkarsa belki geçer. Herşey ortada arkadaşlar, resim herşeyi anlatıyor. Massanın tekerleklerine bakın, sola kırılı. Hamilton virajda dümdüz gidiyor. Amaç geçiş falan değil, Massa'yı biçmek. Aldığı ceza yaptığı hareket karşısında az bile

  8. hamilton yüzünden 2 pilot yarış dışı kalıyor ama adam hala suç onların diyor. pes.

  9. 97 yılından bu yana hiç yarış kacırmadım benim bildiğim cezalar hep mc larenlere kesilir.belkide agresif pilotlarının olduğundan bilinmez ama sonucta cezalarıyla kazaları ve geçişleriyle formula 1 harika bir spor hamilton biraz daha sabırlı olursa her zaman podyumun 1. basamağına cıkabilir tabi doğru stratejiyle. monacoda %30 hamilton %70 massa suclu bence..ama kaza yapan massa olunca ceza lewise kesildi hayırlısı inş. hakemler daha dikkatli olur bundan sonra..

  10. hadi lan ordan ******** asıl senin gibiler hemiltondan der alması lazım onun gibiler olmassa siz aç kalırdınız

  11. Öyle yada böyle başını sıkıntıya soktu Hamilton. O virajda bir kaç salise bile olsa yavaşlayıp aracını sola atabilseydi massanın zaten aracını dogrultacak pozisyonu alamadan yine ilk sağ viraja avantajlı girebilirdi Hamilton, ama olmadı….

  12. http://www.youtube.com/watch?v=0CVDLBqdpwg

    11-12 saniyede massa nereden dönüyor iyi bakın. massa kenara cekildide hamilton mu geldi vurdu, sonra hamilton agresif, adam bordurlere cıkmıs. baska zaman aracın burnu içeride öndeki aracın arkadaki araca yeterl alanı bırakması lazım diye bagıranlar, o dediklerini hemen unutmuslar.
    massa agresif savunma yapınca iyi, hamilton agresif atak yapınca olmaz……

  13. selim bulut avatarı

    Alonsoya laf etmeyin o kötü dedigi araçla 2. oldu. Massa ise performansıyla kimin gönderilmesi gerektigini herkeze gösteriyor. Massa talihsiz bir kaza geçirdi diye şu an Kimi&Alonso ikilisinin yapacaklarını izliyemedigimizi düşünüyorum.

  14. ismail uçar avatarı

    http://www.youtube.com/watch?v=0CVDLBqdpwg bu video da 11-14 sn araalğını izlerseniz massa açık kapı bırakmış ve birden önüne kırmış kapatmak için.bu durumda olabilecek bi yarış kazası abartmaya gerek yok.

  15. Fırat Öter avatarı

    Bence Ders Alınacak Birisi varsa Oda Massadır.Hamilton dan gizlice özel sürücü kursu almasını öneririrm yarış boyunca çok yavaş turlar atan hamiltonun sabrı kalmamışdı çok güzel yaptı

  16. Gerçektende herkes saçmalar hale gelmiş.. yazık ki takım yada pilot fanları f1 sevgisinin önüne geçmiş.. aynen böyle devam edin arkadaşlar.. bilgisayar başından birbirinize sallayın..

  17. temiz bir geçiş yapmanın,geçilen pilotun kaza olmasın diye yolu açması dışında neredeyse imkansız olduğu (hamiltonun schumiyi geçtiği gibi çünkü oradada schumi çizgisinde kalmakta ısrar etseydi kaza kaçınılmaz olurdu,massada yol vermek zorunda değildi sonuçta vermedi ve kaza oldu schumiyi geçince süper bir geçiş massayla kaza yapınca böyle geçiş olurmu)bir pistte sıralamalardan itibaren her işi ters giden şampiyonluk adayı bir pilotun ne söylemesini bekliyordunuz adamlar günlerce çalışıyor hesap kitap yapıyor ve kendileryle hiç alakası olmayan bir kaza bütün işi berbat ediyor.piste daha erken çıksaydı diyebilirsiniz ne olacağını ALLAH CC bilir o kaza olmasaydı şuanda başka şeyler konuşuyor olurduk.pistin en hızlı aracı bir şekilde en yavaş aracın arkasında kalıp geçemeden onlarca tur atabiliyor.geçişin neredeyse imkansız olduğu bir pist yarışın ruhuna aykırı değilmi bu pistte hamiltonun yaptığı gibi ancak şov yapılır yarış yapılmaz.

  18. hamiltonun massa üzerime kırdı dediği yer orası işte.

  19. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Oyyy, bebeğim sen çok eğlenceli bişeye benziyosun, geldim buyur bakalım ne diyeceksin, çok merak ettim neye kime giydireceksin?

  20. Ömer_Massa avatarı

    arkadaşlar evet massa garsonluk yapıyordu padokta.evet pizzacıydı.ama gerçekten f1 e gelmeden önce bir bakın sonra eleştirin.kaç kez şampiyon olmuş alt serilerde.sonra peter sauber keşfetmiş almış takımına bu kadar insafsız olmayın lütfen…

  21. ananı sikeriz senin terrroist

  22. mclarenlewis avatarı

    lan tahsin…gelde senin o dişelerini klavyeyle değiştireyim adammısın lan it….. sen kimi korkutıyorsun lan sahipsizmi sandın lan insanları….

    Alonso siker bu yamyamla kız arkadasşını ron deniz denen ****i martini batını bende ******* hepsini…

    o kimi denen orospu çocuğunuda *******.tüm ingilizleri ******* boşaltırım mclaren fabrikasının içine.gebersin beynine girsin bariyerler o iğrenç suratı kanlar içinde kalsın ******* lan takımınızı .Alonso ya bir laf daha ette bak ne oluyor.

    can bundy koç seni sikecem.senin ****** koyacam olm…

    mcalaren i ***** ****** kodumumun takımı.orrospu çocugu lewissssssssss ****** kodumunun ***** köpeeeeeeeeeeeeeeeeee yamyam *** rengi ciltini *****.umarım mclaren takımının elemanları kanada ya ulaşamaz<. bütün elemanlarrı geberir ve araçları paramparça olur umarım…

    JUMBOOOOOOOOOOOOO YAMYAM GEBEEEEERRRRRRR SENİN ÖLÜMÜN BENİM ÖMRÜME ÖMÜR KATSIN OROSPU ÇOCUUGU YAMYAM!

  23. mclarenlewis avatarı

    lan tahsin…gelde senin o dişelerini klavyeyle değiştireyim adammısın lan it….. sen kimi korkutıyorsun lan sahipsizmi sandın lan insanları….

    Alonso siker bu yamyamla kız arkadasşını ron deniz denen ****i martini batını bende ******* hepsini…

    o kimi denen orospu çocuğunuda *******.tüm ingilizleri ******* boşaltırım mclaren fabrikasının içine.gebersin beynine girsin bariyerler o iğrenç suratı kanlar içinde kalsın ******* lan takımınızı .Alonso ya bir laf daha ette bak ne oluyor.

    can bundy koç seni sikecem.senin ****** koyacam olm…

    mcalaren i ***** ****** kodumumun takımı.orrospu çocugu lewissssssssss ****** kodumunun ***** köpeeeeeeeeeeeeeeeeee yamyam *** rengi ciltini *****.umarım mclaren takımının elemanları kanada ya ulaşamaz<. bütün elemanlarrı geberir ve araçları paramparça olur umarım…

    JUMBOOOOOOOOOOOOO YAMYAM GEBEEEEERRRRRRR SENİN ÖLÜMÜN BENİM ÖMRÜME ÖMÜR KATSIN OROSPU ÇOCUUGU YAMYAM!

  24. mclarenlewis avatarı

    lan tahsin…gelde senin o dişelerini klavyeyle değiştireyim adammısın lan it….. sen kimi korkutıyorsun lan sahipsizmi sandın lan insanları….

    Alonso siker bu yamyamla kız arkadasşını ron deniz denen ****i martini batını bende ******* hepsini…

    o kimi denen orospu çocuğunuda *******.tüm ingilizleri ******* boşaltırım mclaren fabrikasının içine.gebersin beynine girsin bariyerler o iğrenç suratı kanlar içinde kalsın ******* lan takımınızı .Alonso ya bir laf daha ette bak ne oluyor.

    can bundy koç seni sikecem.senin ****** koyacam olm…

    mcalaren i ***** ****** kodumumun takımı.orrospu çocugu lewissssssssss ****** kodumunun ***** köpeeeeeeeeeeeeeeeeee yamyam *** rengi ciltini *****.umarım mclaren takımının elemanları kanada ya ulaşamaz<. bütün elemanlarrı geberir ve araçları paramparça olur umarım…

    JUMBOOOOOOOOOOOOO YAMYAM GEBEEEEERRRRRRR SENİN ÖLÜMÜN BENİM ÖMRÜME ÖMÜR KATSIN OROSPU ÇOCUUGU YAMYAM!

  25. mclarenlewis avatarı

    lan tahsin…gelde senin o dişelerini klavyeyle değiştireyim adammısın lan it….. sen kimi korkutıyorsun lan sahipsizmi sandın lan insanları….

    Alonso siker bu yamyamla kız arkadasşını ron deniz denen ****i martini batını bende ******* hepsini…

    o kimi denen orospu çocuğunuda *******.tüm ingilizleri ******* boşaltırım mclaren fabrikasının içine.gebersin beynine girsin bariyerler o iğrenç suratı kanlar içinde kalsın ******* lan takımınızı .Alonso ya bir laf daha ette bak ne oluyor.

    can bundy koç seni sikecem.senin ****** koyacam olm…

    mcalaren i ***** ****** kodumumun takımı.orrospu çocugu lewissssssssss ****** kodumunun ***** köpeeeeeeeeeeeeeeeeee yamyam *** rengi ciltini *****.umarım mclaren takımının elemanları kanada ya ulaşamaz<. bütün elemanlarrı geberir ve araçları paramparça olur umarım…

    JUMBOOOOOOOOOOOOO YAMYAM GEBEEEEERRRRRRR SENİN ÖLÜMÜN BENİM ÖMRÜME ÖMÜR KATSIN OROSPU ÇOCUUGU YAMYAM!

  26. mclarenlewis avatarı

    lan tahsin…gelde senin o dişelerini klavyeyle değiştireyim adammısın lan it….. sen kimi korkutıyorsun lan sahipsizmi sandın lan insanları….

    Alonso siker bu yamyamla kız arkadasşını ron deniz denen ****i martini batını bende ******* hepsini…

    o kimi denen orospu çocuğunuda *******.tüm ingilizleri ******* boşaltırım mclaren fabrikasının içine.gebersin beynine girsin bariyerler o iğrenç suratı kanlar içinde kalsın ******* lan takımınızı .Alonso ya bir laf daha ette bak ne oluyor.

    can bundy koç seni sikecem.senin ****** koyacam olm…

    mcalaren i ***** ****** kodumumun takımı.orrospu çocugu lewissssssssss ****** kodumunun ***** köpeeeeeeeeeeeeeeeeee yamyam *** rengi ciltini *****.umarım mclaren takımının elemanları kanada ya ulaşamaz<. bütün elemanlarrı geberir ve araçları paramparça olur umarım…

    JUMBOOOOOOOOOOOOO YAMYAM GEBEEEEERRRRRRR SENİN ÖLÜMÜN BENİM ÖMRÜME ÖMÜR KATSIN OROSPU ÇOCUUGU YAMYAM!

  27. http://www.youtube.com/watch?v=ApoXq41ZK5U bu vidyoda Kobayashinin yaptığı geçişin Lewisin yaptığı geçişten ne eksiği var Allah aşkına ya at gözlüklerinizi çıkarında görün nasıl ayrımcılık yapıldığını buna ceza vermiyorsan Lewis e de vermiceksin!

  28. Videodan şöyle bi kare yakaladım.

    http://i1105.hizliresim.com/2011/5/30/4573.bmp

    Webberin kullandığı yarış çizgisine ve Massanın bulunduğu çizgi arasındaki farka dikkat edin. Massa çok daha dışarıdan alması gerekirken aracı iyice iç kısma yanaştırmaya çalışıyor

  29. Arkadaslar birakin kavga yapmayi, birsey dikkatinizi cektimi !!!!!!
    Dün yaris bitdi vettel 1. oldu ama ortalikda F1 camiyasinda sadece ve sadece LEWiS ile ilgili haberler var.
    iSpanga GP de yine vettel 1. geldi ama o yarisin ardindan da Alonso haberleri vardi F1 camiyasinda
    lewis de alonsoda ikiside iyi ve hizli pilot firsatini bulsalar yine ayni seyleri yaparlar gecen yil da cok gördük alaonsonun takim arkadasi dahil bir kac kisiiyi tirpanladigini F1 i trencilik gibi düsünen 78 tur birinin arkasindan takip eden pilotlar bide firsatini buldugunda burnu sokan pilotlar sizce F1 kim heyecan katiyor dünki yaris da Lewis olmasa ne konusulacakti merak ediyorum Alonso tur yemese ne konusulacakti ispanyadan sonra Massa yarisi disi kaldi konusan bile yok. Lewis,Alonso zorlayacaklar böyle seyler daha cok olacak belki daha beter seyler olacak biz belgesel izler gibi yaris izlemek istemiyoruz heyecan lazim .,
    siz kavga yapmayin yeter .:)) cünki degmez

  30. massa izlediğim en yeteneksiz pilot. ayrıca dişini tırnağını kazıyarak gelmiş. ferrariye gelmeden önceki 1 başarısı var mı? ferrariye torpille geldiğini dedem bile biliyo. bu 6. senesi, 2008 haricinde massa hep arka kanat izledi. hızlı olamadı. başka takımların pilotlarına karşı ARACIYLA hızlı olup atak yapmakta çekindi. hep korktu. f1 i çirkinleştirmekten başka bir şey yapmıyo.

  31. sabahtan beridir 2 paralık karekterini ortaya koyuyorsun kapa çeçeni artık adam gibi konuş sallamak küfür ederek ne olduğunu göstermeye çalışıyorsun babamın aldığı bilgisayarda güzelce yazıyorum senin gibi kendim aldığın bilgisayarda küfür etmiyorum güzelce yazacaksan tamamdır akşama kadar yazarım yok küfür edeceksen hadi kış kış başka kapıya.

  32. watercolour avatarı

    Sende yüz mü var ben onu başka birşey sanmıştım kusura bakma.Sen babanın aldığı pc ile saga soal sallamaya devam et.Ha cok kasınıyorsan istersen telefonunu yaz bakalım ne olacak sonra?

  33. Hiç güleceğim yoktu sen git ron dennis in malboro desteği ile tehditvari bişekilde takımını nasıl SATIN aldığınıa bak ta ondan sonra sağa sola saldır.Valla ben kusura bakmayın sizileri akılı yerinde düzgün insanlar biliyordum.Ufacık bi olayda ortalığı velveleye verdiniz ayıptır be.
    Hamilton u severim hırslı gözüpek olduğu için lakin bu yarışta karıştığı olaylardan ötürü cezayı haketti.Sen Schumi yi kimin desteklediği ile uğraşıcağına senin pilotunu kimin desteği ile bi yerlere geldiği ile ilgilen.Benim babam da 2007 deki gibi Mclaren aracı ile kazanır o zaman.Adamı seviyenize düşürüyorsunuz zorla.

  34. konuşurkenda adam gibi konuşun klavye başında sallayıp duruyorsunuz onları yüzüme söylese o klavyenin tuşlarını dişlerinle değiştireyim

  35. embesil görmek istiyorsan aynaya bak ezikliğinizi yer yerde ortaya çıkarıyorsunuz. lewis ezikse massa bir böcektir hamiltonda dün o böceği çok pis ezdi.

  36. watercolour avatarı

    Olay garsonluk değil Felipeye pilot değilsin diye bir kaç embesile bu lafım.Sende onlardan birisin çok acık.Pilotun kadar eziksin birde dalga geciyorsun.

  37. Tarık Yılmaz avatarı
    Tarık Yılmaz

    Hamilton ileride (inş olmaz) ferrariye gelirse arkadaşlaraın yapacağı açıklama : lewis de tam bir yarışma ruhu var ona ihtiyacımız vardı. alonso niye doğru dürüst atak yapamadı kaybedecek neyi vardı şampiyon olamayacğını o da biliyor bu yarşı kazansa çok iyi olurdu mesela. fark da burada zaten bunun kızılcak bi tarafı yok.sürüş stilleri. sadece maldonadoya üzüldüm ama kazada onun da suçu var.

  38. adamdaki yeteneği görüp desteklemesi senin zoruna gittiyse orası beni ırgalamaz dediğin gibi ama bir garsonu f1 aracının içine oturtursan bunlar olur.

  39. Tarık Yılmaz avatarı
    Tarık Yılmaz

    pilot olmak için garson olmak mı gerekiyor ? 😀

  40. watercolour avatarı

    Massa buralaa garsonluktan gelmiş bir pilot dişiyle tırnağıyla kazaıyarak.Hamilton gibi McLaren beslemesi değil.

  41. herkesin komplo teorisyeni olduğunu bu hafta sonu bende bir teori ortaya atıyorum massa neden o viraja çok içerden girdi hamiltonun geldiğini görüp şunun kanadınımı kırayım diyemi düşündü acaba hamiltonun üzerime kırdığı dediği an bu olsa gerek. massathebest'e mclarenciler olarak gözlük alalık kanadını nasıl kırdığını görsün ve boşu boşuna sallamasın tünelde içeriyi kaptırıyor doğal olarak çizgiyi kaybedince çizginin dışının kirli ve kaygan olmasının etkisiylede kaza yapıyor ama pilotlarının kaza yapmış olmasımı onlara zor geliyor yoksa massanın tünelde hamilton tarafından geçilmesimi zor geliyor.???

  42. arkadaki alonso olsaydı yol vereceğini hepimiz biliyorduk massa. hamilton is f*a*s*t*e*r than you
    can you confrim this message ? why did you not confirm this message felipe why why why ?

  43. Yusuf  Hitay avatarı

    http://www.youtube.com/watch?v=vdTkmLHRTkw

    massa'nın kanadını nerede kırdığına iyi bakın

  44. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Arkadaslar ben dun karting e gittim.
    -Yarista herkes birbirine vuruyordu.
    -Herkes gecmeye calisiyordu.
    -Lütfen ya burasi F1 ya.
    -Lewis tabiki zorlayacak gecmeye calisacak
    -Dokunacak, ona dokunacaklar.
    -Yarista baska adam gibi gecis varmiydi yahu?
    -Zorlama yoksa, gecis yoksa, kaza yoksa o zaman niye izliyoruz F1.
    -Bunun neresi yarismak oluyor.

  45. Ezikliğinden bunları söylüyosun massa tabi sende haklısın takım arkadaşından her hafta darbe yediğin için normaldir bu tür suçlamalar.

  46. Ezikliğinden bunları söylüyosun massa tabi sende haklısın takım arkadaşından her hafta darbe yediğin için normaldir bu tür suçlamalar.

  47. Ezikliğinden bunları söylüyosun massa tabi sende haklısın takım arkadaşından her hafta darbe yediğin için normaldir bu tür suçlamalar.

  48. Ezikliğinden bunları söylüyosun massa tabi sende haklısın takım arkadaşından her hafta darbe yediğin için normaldir bu tür suçlamalar.

  49. Sen kimsinki hamiltona böyle birşey diyorsun **** massa ve hep ezileceksin!

  50. Evet Lewis dersini artık alması lazım ama bunu Felipe söylediği için değil. Agresiflik başka bir şey bu olanlar başka. Bunlarla mükemmel işlere imza atması zor zira zamanında Montoya için söylenenin varyantı biri Ona yarışın 2 virajda veya 10 turda bitmediğini söylemeli. Bize bir şey olmaz biz yine burdayız gelip geçici olan onlar. Akıllarda büyük yer etme istatistiklerle olur. Bu agresiflikle her zaman kazanamazsın "seni de biçerler" Sato hiç kazanamıyordu.:) Button ona en yakın örnek olabilir. Lewis'i izlerken bugün aklıma 94 deki Schumacher geldi nedense, hataları bol, cezaları bol, hakemleri çok ziyaret eden…Senna'yı örnek alıyorsa da herşeyini değil elekten geçirmeli…

  51. evet orada ince bir espri var aslında 🙂 yinede söylemese daha iyiydi, milyonlarca takip edenin var herkes anlamayabilir o ince espriyi, ve Fia'yı ırkçılıkla suçladığını zannedebilir

  52. 2008 japonyaydı sanırım. massa geçilmeyi hazmedemeyerek bilerek hamiltona dokundurdu spin attırdı. massanın bu türden haraketleri malesef var. 2007 yılında eu gp de alonsoya geçilmeyi hazmedemeyen massa alonsoyu pist dışına atmak istedi ama yemedi. yarış sonundaki kavgayı herkes bilir. yarışırken temaslar kazalar olabilir ama bu iki örnek bilerek yapılmış davranış. 97 de shuminin suçu neydi o zaman boşa ceza almış.

  53. Interviever: Why do you think you re so magnetic to the stewards?
    Hamilton: Maybe cause Im black. What ALI G says
    .
    Arkadaşlar videoda bu siyahi olduğum için kısmı sanırım şakasına söylenmiş. Ali G filmini izleyenler bilir.
    🙂 Komik adam vesselam

  54. yanlış yere yazdım mesajı kusura bakmayın arkadaşlar.

  55. Ama sizin aracınız bu yani bundan fazlası değil yani her yarış tur yersiniz demiyorum ama Mclarene tur bindirebilecek bir araçda değil.Benim anlatmak istediğim,monaco gibi bir pistte Sc girsede pistte tur yemek çok normal ama ispanya gibi bir pistte 19 tur lider gittikten sonra tur yemek anormal.Ben genel olarak Alonsonun sürüşüne bağlamıyorum ama sonuç olarak o aracı Alonso sürüyor.Bahane bulmak istersek bulabiliriz tabi,sen bana sert lastiklerle sorun yaşadı yada 3. pit stopunu erken yaptı dıyebılırsın bende sana dün mclaren strateji hatası yaptı,sıralama seanslarının ilk ıkısınde kaza yapan olmadı ama son 2 dakıka kala kaza oldu buda şans dıyebılırım.sizin kazanacak bir aracınız yoktu İspanyada piyangodan liderliğe oturmuş oldunuz 19 tur,bizim bu gün kazanabilecek bir aracımız vardı ama işi berbat ettik.Geçen hafta üstüne basa basa yazmıştım,normal şartlarda bizim aracımız bu sene tur yemez yani bundan kastım kaza,lastik patlaması,pitten geçme.Olurda lider giderken tur yersek bir yarışda o zaman hatırlatırsın.Bugün o gün değil …

  56. Sağol sanada hayırlı geceler allah rahatlık versin.

  57. Ama sizin aracınız bu yani bundan fazlası değil yani her yarış tur yersiniz demiyorum ama Mclarene tur bindirebilecek bir araçda değil.Benim anlatmak istediğim,monaco gibi bir pistte Sc girsede pistte tur yemek çok normal ama ispanya gibi bir pistte 19 tur lider gittikten sonra tur yemek anormal.Ben genel olarak Alonsonun sürüşüne bağlamıyorum ama sonuç olarak o aracı Alonso sürüyor.Bahane bulmak istersek bulabiliriz tabi,sen bana sert lastiklerle sorun yaşadı yada 3. pit stopunu erken yaptı dıyebılırsın bende sana dün mclaren strateji hatası yaptı,sıralama seanslarının ilk ıkısınde kaza yapan olmadı ama son 2 dakıka kala kaza oldu buda şans dıyebılırım.sizin kazanacak bir aracınız yoktu İspanyada piyangodan liderliğe oturmuş oldunuz 19 tur,bizim bu gün kazanabilecek bir aracımız vardı ama işi berbat ettik.Geçen hafta üstüne basa basa yazmıştım,normal şartlarda bizim aracımız bu sene tur yemez yani bundan kastım kaza,lastik patlaması,pitten geçme.Olurda lider giderken tur yersek bir yarışda o zaman hatırlatırsın.Bugün o gün değil …

  58. ne kadar çok istiyorsun değilmi yere çakılmasını?

    ama o bazılarına acı dolu yarışlar izletmeye devam edecek; bizde bunu zevkle izlemeye devam edeceğiz.

  59. önemli bir ferrari yetkilisi tur yemek bize acı verdi demiş…hemde lider giderken bir anda…önüde hamilton gibi kapalı değildi…monako gibi geçişi zor bir pistte değildi…

  60. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kirve ben çıkıyorum abi iyi geceler.Sakatın biri yüzünden ağzımı bozmak istemiyorum.Şurda senle karşılıklı 2 kelime edelim dedim olmadı.Sonra devam ederiz inşallah.

  61. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Dengesiz ******** , adam gibi yaz.Her lafa maydonoz olma.Akşamdan beri makineli tüfek gibi sağa sola saldırma edepsiz. Ağzımı bozma gece gece.
    Az önce adminlere yalvarıyordun yorumları kontrol edin diye ******** herif.

  62. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Hamilton pitten geçme cezası aldı bu gün,biliyorsun değilmi ? hani Sc olmasa tur yerdi diyorsun ya,pitten geçme cezası almasaydı Hamilton tur yeme gibi bir durum söz konusu olmazdı

    2 adet sc den bahsediyorum.biri 35 diğeri 72.turlarda.
    Pitten geçme kaç saniye?
    Yarış sonrası liderden yediği fark kaç?
    hiç baktın mı?
    Kaos esnasında (petrovun kazası) tur bindirilen grubun içinde hamiltonda vardı.

    Hamilton için Arkalardan başladı- iyi start alamadı- 1,5. 2 saniye yavaş araçlara takıldı gibi bahaneleri öne sürerken ; İspanyada Alonso nun sert lastikten dolayı her tur 3 saniye kaybettiğini de anlaman lazımdı.Ama sen de diğerleri gibi tur yemesini farklı değerlendirdin.

  63. qeçen hafta ispanyada herkes Lewise heLaL oLsun diodu ßu hafta herkes çayLak dio iki yüzLüsünüz ve şunu size hatırLatıyım Lewis hamiLton oLmasa yarışta zevk oLmaz ßunuda herkez ßiLio

  64. bu tur yemek sana baya koymuş haa ne diyorsun 2007 yılından sonra en büyük etki bu kendi evinde ilk virajı lider dönüp yarışı 1 tur geride bitirmek kolay değil tabii.

  65. 2009 macaristana kadar olan bölümde ikiside 1 kez podyum gördü öyle puan olarak üstün olsada bariz bir baskı kuramadı yarıştan yarışa değişen yerleri oldu 2007 yılında kimiye karşı bariz yenilmedimi 2008 yılında ilk yarıda kimi daha iyiyken 2.yarıda massa daha iyi oldu ve herzaman massa 2.pilot olmuştur.

  66. Biz giydirmekten hoşlanıyoruz anlaşılan sende giydirilmekten hoşlandın,yarın yine gel seni araya alıp yakar TOP oynayacağız ne taraftarı olduğu belirsiz okan sever 🙂

  67. bu haberi okuyunca LEWİS den tekrar gurur duydum
    1-o viraj'da en az 3 geçiş oldu, tabi senin sürüş mantığın almayabilir düz yolda bile gitmekte zorlana birisi için normal
    2-madem hasar aldın, tünele girince yavaşlamak yerine neden geçmeye çalışıyorsun? geçmeye çalıştım beceremedim demek daha anlamlı

  68. arkdaşlar ßenim anLamadıqım schucmacher aynı yerde lewise atak yaptı hiçbir sorun oLmadan qecti lewiste aynı yerde feLipe massaya atak yaptı ama kanadı kırıLdı feLipenin ne atak yaparken sucu war Lewisin nede tüneLdeki kazada MaLdonadoya qeLince Lewis aynı yerde schucmachere atak yaptı sorunsuz qeçiş oLdu maLdonadoda dikiz aynası yok sanırım yanındaki adamın üstüne kırdı arabayı kendisi zararLı çıktı yarışa zevk weren isim jenson ßutton aLonso ve Lewis hamiLton herkese ii qeceLer

  69. Ben ilk başlarda seni mantıklı bulurdum ama seninde bir farkın yok aslında bu bahsettiğin arkadaşlardan ,kusura bakma.

    Hamilton pitten geçme cezası aldı bu gün,biliyorsun değilmi ? hani Sc olmasa tur yerdi diyorsun ya,pitten geçme cezası almasaydı Hamilton tur yeme gibi bir durum söz konusu olmazdı.Yanlış hatırlamıyorsam daha 15 tur olmadan Vettel Hamilton farkı 20 saniye kadar olmuştu belki daha fazlaydı.Bunun nedeni Hamiltonun yarışa arka sıradan başlaması ve iyi start alamaması nedenıyle kendınden 1,5-2 sanıye yavaş araçların arkasında kalması.Yani İspanyada tur yiyen Alonso yarışa 19 tur liderlik etmişti.Bu iki yarış arasındaki farkı sen bile anlamıyorsan benim söyleyecek bir sözüm olmaz.

  70. gerçekten massa ve hamilton zamanla çok değiştiler, kolay değil birisi şampiyon oldu diğeri şampiyonluğu son anda kaçırdı..

  71. hamilton zaferleriyle ordaymış massa yaptığı acayip hareketlerle 2008 yılında hamiltona kaptılıran şampiyonluk onda tamiri zor bir hasar bırakmış.

  72. geçen yılki strateji çok farklıydı alonsonun sert lastikler uzun süre gitti burda hamilton iyi giderken temaslar yaşadı atak yaptığı isimler hep favori isimlerdi maldonado dışında alonso 10 tur di grassiyi takip etti ona bakarsan akşam nicole onun sinirini alır doğru diyorsun 2 hafta sonra çok iyi bir yarış bizi bekliyor ferrari kazanırsa anca burayı kazanırdı buda olmayınca 2012yi bekle bakalım redbull mclaren arayı iyice açtı alonsoda sene sonunda montezemeloya sarılıp teselli bulur.

  73. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hayırlı olsun, bir yastıkta mutlu olsunlar.

    Sen daha iyi bilirsin buralar hep böyle.Herkes en doğruyu bilir.Kimse kimsenin dediğini anlamaz bilmez.O buna sallar bu ona sallar böylece devam eder gider.E haliyle bazen burası çocuk parkına dönüveriyor.
    İnsanların kafasına yer etmiş olguları değiştirmek ne kadar zormuş.Papağan gibi aynı şeyler aynı konular.Saldırı şekli de aynı savunma şekli de aynı.
    Bu camiada hemen her olayın bir karşılığı var.Bir Ferrari taraftarı mclarene takım emrinden bahsetse hemen karşılığında almanya gösteriliyor.Ya da bir mclaren fanı öndekiler kaza yapınca Alonso kazanır deyince hemen karşılığı 2010 istanbul oluyor.
    Daha sıcak bir örnek.Bir hafta önce ispanyada tur yedi diye olmadık hakaretler havada uçuştu.Ama gördük ki bir hafta sonra keser dönüveriyor.İki sc , iki adet +1 lapı alıp gidiyor.Burada yarın ne olacağı belli olmaz.Massa için methiyyeler düzenler şimdi yerden yere vurabiliyorlar.

  74. 2007-2008 de bu iki pilotun arası çok çok iyiydi, podyumda, podyum dışında, yarış sonrası zaman ekranlarının orada, kameralar önünde devamlı şakalaşıp itişip kakışırlardı, aralarındaki muhabbet çok iyiydi. ama zamanla iddialı duruma geldiler ve araları gerginleşti ve böyle açıklamalar yapar oldular. şu görüntüleri özlüyorsunuz değilmi? :

    http://www.youtube.com/watch?v=KOb9atyI8mg

  75. nasıl bir tercih yapmış ki ferrari her daim mazeret üreten geçiş özürlü sürekli aracı kötüleyen lastikleri kötüleyen 2 pilota sahip…kimin ahını aldılarda bu hale geldiler? bu araç yavaşta neden sürekli ya redbulun ya mclarenin ensesinde sürekli…nasıl oluyorda oluyor? santander çok para verdi diye bu kahır çekilirmi? yazık değilmi gerçek ferrari fanlarına? alonso bize hızlı bir araç lazım demiş…şimdi deseki takımdan bir yetkili "bizede hızlı bir pilot lazım" ne cevap vereceksin?

  76. alonzomanyaa  avatarı

    Heyecan istiyosanız lunaparkta kamikazeye binin.

    Alonso geçen sene pitten başlayıp 6. bitirdiğinde kaç kişinin yarışını mahvetmiş, kendiside dahil. Bunu bir sorun kendinize. O zaman bile demediğiniz kalmadı. Adam anca 6.olabildi diye beceriksiz ilan ettiniz. Dediniz ki hep kötü pilotları geçti, öne gelince takıldı. Olsun, bakın bakalım bu gün ne oldu, çok daha iyi bir yerde başlayan pilotunuz azına yüzüne bulaştıdı bütün işi. Size adını heyecan taktınız.

    Çırpındıkça battı bugün pilotunuz. Kriz yönetimi nedir zerre kadar haberi yok. Çocuk çünkü daha. Altında hızlı araba ile başlayan bir kariyerde çok çabuk zirve yapıp, bir anda yere çakılanlardan olacak.

    Nicole onu donunda sallar bu gece, yarına bişeyi kalmaz 😉

  77. o ders almaz, verir. ne çabuk unuttun, çok tembelsin yaw massa

  78. o yarıştada alonsonun üzerine kırmıştı hatta alonso yarıştan sonra sidepodu gösterip temas yerini belirtmişti ve eliyle hayır işareti yapmıştı sonra massa podyum seronomisinden önce alonsoyla laf dalaşına girmişti herzamanki gibi gururuna yediremedi geçilmeyi massa.

  79. ben küfür ettim.içimden geçenleri söyledim.gurur duyuyorum.hülas ben daha önemliyim.

  80. Fatih Vurmaz avatarı

    yıllar sonra bu yorumlar da massa'nın da ikinci pilotluğu hatırlanmayacak.hamilton'un atakları hatırlanacak hiç merk etmetyin

  81. Fatih Vurmaz avatarı

    yıllar sonra bu yorumlar da massa'nın da ikinci pilotluğu hatırlanmayacak.hamilton'un atakları hatırlanacak hiç merk etmetyin

  82. massacılar rahat bir nefes alacak. :)))

  83. 2007 Almanyamıydı Alonso bizde yarışırken Massayı madara etmişti o bitkinlikle hiç görmeye alışkın olmadığımız kelimeler kullanmıştı Alonsoya podyum seronomısınden önce ve Ron Dennisi eliyle itmişti.Hazımsız adam 🙂

  84. massa ancak pole kazanırsa yarış kazanır yoksa adam geçebilirmiki massacıların veryansını bundan benim adam atak yapamıyor elin adamı çatır çatır geçiyor. kemal kılıçdaroğlunun son vaadi: massa atak yapacak ve ferrari 1.pilot olacak.:)))

  85. Düğüne gittmeden önce mesajımı yazmıştım yarıştan sonra ben.bir yere kaybolmuş değilim her zaman buradayım Tahir kendi adıma 🙂

  86. sonuçta bunlar atak yaparken başına gelenler webberi biçen değil webber hamiltonu biçmiştir senin pilotunun ferrarinin emir eri olması senin içinde bir ******* olarak kalmış kalmayada devam ediyor mesela 2008 ingilterede yağmurlu yarışta atmış olduğu spin sayısını sayamadı kimse her viraj çıkışında spin attığı için spektaküler bir atak yapamadı hiç kimse onu izlerken allahtan massa varda yarışlar heyecanlı oluyor demedi herzaman 1.pilotların gölgesi altında kaldı kimi'nin alonso'nun shuminin sauberdeykende aynı şekilde. herzaman verilen görevi yerine getirmiştir 2007 brezilyada fake pist dışına taşmalar 2010 almanyada yol vermeler 2007 yılının son yarışlarında kimiye yardım edicem demeler massa herzaman 2.pilot olarak kalmıştır her zaman emir eri olmuştur şampiyon olabilecek kaliteye ve kitleleri arkasından sürükleyecek bir imaja sahip olamamıştır. hamilton'ıda bundan dolayı sallamış onun üzerinden prim yapmaya çalışmıştır. massa=2.pilot massanın yaptığı diğer hataları buraya yazsam sayfalar yetmez. hamilton massadan 10 gömlek üstün bir pilottur.

  87. Hamdi Toprak avatarı

    hamilton senin yüzüden ağladım sinirimden.biz ne zaman şampiyon olacaz yine.:((

  88. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2008 raikkonen-massa.
    2009 macaristana kadar olan süreç

    kariyeri boyunca tüm takım arkadaşlarına yenilmiş hep onların gölgesinde kalmış
    benim amacım sallamak giydirmek değil doğruları yazmak

    Çelişmeye başladın yorulmuş olmalısın.Sen mi kurtaracaksın hamiltonu bırak biraz da diğerleri çalışsın.Klavyene yazık.Hamilton kaybedince ortalıktan kayboluyorlar.Birisi de davetiye çıkarmış nerdesiniz savaşa gelin falan demiş. Komediye bak..

  89. Kimiye yaptığı o hareket sayasesinde Massa yarışı kazandı.hani en ufak bır varlık gösteremediği spa 2008 varya ıyı hatırlarsın sen.

  90. Sen kimsin ki bizim yüzümüze bir şey çarpiyorsun ? Alonso Massayı gecen yıl madara etti sezon sonuna kadar lastikler isinmadı dedın durdun burda.Alonso ne zaman hata yapsa verdin veriştirdin,ara sıra aaa bakın ben objektifim dıye bilmek için Alonsoyu tebrik ediyorumlarla geçiştirdin.Kapının arkasında beklıyorsun Alonsonun bir darbe yemesi ve Massanın podyuma çıkması için ama hayal kuruyorsun sen.Alonso her zaman her yerde Massayı ezer ve geçer.Bir tek Gecen sene almanyada mutlu olabilirdin ama kişiliksiz pilotun onuda sana çok gördü.sen beklemeye devam et.

  91. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Okan başladı 🙂

    Bu arada bu geceki sohbet için teşekkürler

  92. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ben her zaman yapıcı oldum dostum, her takıma karşı böyle oldum. Ferrari taraftarı olduğumu iddia etmendeki tek sebep, Ferrari klanında yazmam. İlla bir sitede yazacaksam Ferrari klanında yazarım çünkü teknik konuşabileceğim adamlar orada daha fazla. Ama belli bir süre sonra insan taraftarlık işinden kopuyor, sporun kendisini konuşuyor. Haklı haksız herkesi bir tutuyor. Benimle adam gibi F1 konuşacak adama açığım, takım farketmiyor. Hangi takımda olursa olsun, körü körüne bağlı adama da güler geçerim. Bu akşam canım sıkılıyor, biraz sataşıyorum bazılarına. Lafım tüm McLaren taraftarına değil, Hamilton hata yaptı, bende biraz dalga geçtim. McLaren takımına yönelik bir kötüleme sezdiysen eğer burada, sen bilirsin, iyi geceler

  93. alonzomanyaa  avatarı

    Daha 1-2 sene evel ölüm olmadı mı arkadaşım, illa F1 de olması gerekmiyor. Adamın kafasına lastik çarpıp ölmedimi. Abartmayın bu kadar. Fazla hırs hiç bir zaman iyi bişey değildir.

  94. Yazdıklarına eywallaha ama Allah kimseyi 2010 Almanyadaki Massanın durumuna düşürmesin.Alonso is faster than you ! bunu Hamiltona söyleyebilecek bir mühendis yoktur heralde.Siz hiç Alonsoya,Schumayere,Kimiye,Hamiltona bunun söylendiğini hatırlıyormusunuz ?Aradaki fark bu,sen istediğin kadar konuyu saptırıyorsunuz cevap veremiyorsunuz de.Ezeli rakibimizin bu kadar sönük bir adamla yarışıyor olması onlar için üzücü.

  95. benim amacım sallamak giydirmek değil doğruları yazmak sen diyorsunki ben ferrarici değilim ama her yorumundan ferrarici olduğun akıyor bende diyorumki sen ne ayaksın bir anda ortaya çıkıyorsun ve ben tarafsızım diyorsun öylemi bizde bunu yedik değilmi bence şimdiden git okanı beklemeye başla.

  96. kariyeri boyunca tüm takım arkadaşlarına yenilmiş hep onların gölgesinde kalmış emir eri olmuş bir pilot olduğu için şampiyonlukta mümkün olmadığı için ve zevk almak için hamiltona vurabilir ama bundan sonraki yarışlarda birbirlerine rakip olursa şimdi hızlı pistlerde başlıyor hamilton zafer için yarışırken massa muhtemelen puan almak için yarışacaktır yinede mümkün gözükmüyor bakalım o yarışlardaki bahanesi ne olacak.

  97. Massa dersini aldın mı sen dostum peki? Lewis'e kafa tutarsan sonun duvarda olur resmen kendi hatasıyla massa duvara girdi kimse bunu sorgulamıyor. Herkes işine geleni görmek istiyor çünkü. Massa ferrarinin kuklası oldun bundan sonrada böyle olacak geçen sene almanya sadece herkesin açık şekilde durumu görmesini sağladı. massathebest dostum senin yerinde olmak istemezdim cidden

  98. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Hahhaha, ne olduğumu yazacağım, ona göre yorum yapacaksın yani öyle mi? Özellikle bir hedef arıyorsun kendine yani. Senin amacın belli, birine giydireyim, kim olursa olsun, haklı da olsa biz sataşalım diyosun. HRT tutuyorum desen ona bile laf söylersin, maksat karşındakinin tuttuğu takıma laf söylemek olsun yeter ki. Benim maksadım ne mi, bu akşam biraz eğlenmek, birazdan Okan başlar, siyaset konuşacaklar, onu seyredicem, birazdan benden kurtulacaksın merak etme 😉

  99. işte massa bu yüzdendirki senin çok fanın yok olmayacakta…sen dua et alonsoya o takımda kalmana tek sebep takım arkadaşındır ve ona sıkıntı çıkarmamandır…bir tek kimi sana eşit muamele yapılmasına izin verdi. istemeseydi kiminin 2.yılında 2.pilottun…hamilton ya hep ya hiç için mücadele etti…bedelini ödedi…yarışa heyecan kattı. galiptir bu yolda mağlup…
    hülas biryerlerini kaşıyorsun ferrari için boşuna yaşıyorsun…

  100. Ömer_Massa avatarı

    arkadaşlar bu kadar yükleniyorsunuz massaya.tamam sonuçta herkesin kendi düşüncesi.ama bir konuda çok ileri gidiyorsunuz.kimseye kişiliksiz demeye hakkınız yok.siz yarışan adamdan daha mı iyi biliyorsunuz.yarış hakemlerinden iyimi biliyorsunuz.onlar karar vermeden kaçkez gözden geçiriyorlar o temas anlarını.biraz dürüst yorumlar yapalım.

  101. Bunların F1 i 2000 le 2004 arası. Shumiyi aç izlesinler. Sonra niye oldu sıkıcı. FİA desteğiyle babamda kazanır.

    Bunlara günümüz F1 ini izletmiyeceksin. O zamanın F1 ini bunlar için indirecen, hediye edecen.

    2 hafta arayla izlesinler bizde rahat edelim.

  102. Sizi adam yerine koymak istiyorum da ondan uğraşıyorum. Tek ben anlatamıyorum laf ondan daha çok kişi lazım. belki ozaman anlasınız…

  103. anlamsızmı bulursun bu senin işin olmuş dostum bütün mclaren haberlerine hep yazmışsın lewisi diskalifiye ederim bile demişsin lewis çok korkuttu sizin pilotları herhalde ama seni değil hakem seyirci bile yapmamak lazım ferrarici değilim diyorsun lewise sallayıp duruyorsun bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ne olduğunu yazda bilelim

  104. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Hadi gençler, acil yardım lazım. Bütün gün Hamiltonzedelere acil yardım ekipleri çalıştı, şimdi siz de Hamilton'a yardım ekibi olarak görev başına 🙂

    Ya arkadaşlar, normalde bu tür işlerle uğraşmayı anlamsız bulurum ama bu akşam çok canım sıkılıyor, sayenizde eğlence çıktı bana anlayacağınız, bu açıdan size teşekkür etmek isterim

  105. dostum senin ferrari taraftarı olduğunu bilmeyen yok , @tahsin emre efe, arkadaşımız açık açık taraftarı olduğu takımı ve pilotu savunuyor. ama Onur arkadaşım sen diğer sitede gelip Mclaren klanında gayet yapıcı yorumlar yaparken burada çaktırmadan alonso taraftarı olmana rağmen massa üzerinden lewis ve McLaren yerden yere vuruyorsun. olacak işmi bu. neysen her yerde öyle ol lütfen…

  106. Onur, Kirve, Yusuf nerdesiniz yaw. Tüm siteye karşı iki kişi şavaşıyoruz.

  107. Daha gördüğünü yorumlayamıyorsun. Sonra önyargılı biz oluyoruz. Peeeehhhhh! Tahsin bir video koydu. Hatırlayamıyorsun bari aç izle. Massa nın çizgi dışından virajı almaya çalışmasını izle.

    Hem Lewis e hem Webber e çarpmasını izle. Ve görr!!!!!!!!

  108. Ağzına sağlık

  109. yok be çocuk massanız derken tahmin ettim başka takımıda tutuyor olabilirsin tabii en doğal hakkın sonuçta. yada tarafsızlardansız!!.

  110. Bu pilotların ikisine de bayılmam tarafsız bir yorum yapmaya çalışıcağım.Bu kazada Hamiltonun hatası olabilir sonuçta hakemler benden daha iyi biliyor diye düşünüyorum ama bu geçici bir durum tekrarlanma olasılığı da az gel gelelim ki yetenekler kalıcı bu yüzden Hamilton Massayı her zaman her yerde yenebilecek kabiliyette

  111. öyle küfürler sadece edenin kişiliğini yansıtır. bazı sivrizekalar bunu yapanın mclarenci olduğunu bile iddia etti birkaç takım ve birkaç pilot destekleyicisi tipik pravakatör kişilikli birisi. sonuçta bunlara kafayı takmamak lazım çünkü lewis gerçek bir yarışçı ve biliyorlarki lewis herşey iyiyken en iyi oluyor ve onu ancak bir kaza veya sorun durdurabiliyor ve önümüzdeki yarış lewisin sevdiği kanada yarışı mclarende redbull'u yakalamış gözüküyor hamilton 2 hafta sonrasının en büyük favorisi şimdiden ona saldırılar başladı atak yapınca suç sayarlar kendi pilotları atak yapamayınca mızmızlanırlar. Lewis Hamilton şuanda en iyisi bunu kabul ederler yada etmezler ama bunu bir çok kez gördüler görmeyede devam edecekler.

  112. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ah be çocuk, beni tanımıyor, konuşuyorsun. Sana göre biri laf atarsa Ferrari taraftarıdır değil mi? İşte bu önyargınızdan dolayı gerçekleri göremiyorsunuz zaten :)))

  113. seneye monacoda konsept değişsin baştan sona araçlar davul zurnalı konvoy halinde aynalarında havlularla tren misali gitsinler… böyle kıytırık sebeplerden verilen cezaları konuşacağımıza o komik anları konuşuruz bir anlamı olur

  114. massanızı fazla üzdü bügün haklısın takuma sato olsa iyi olur gerçekten bu arada takuma sato ile ilgili kötü bir anın var herhalde papağan gibi sato diyorsunda seneye massacık şutlanınca ferrariden yerine gelse iyi olur hamilton ile iyi rekabet ederler en azından gerçek birer yarışçıdır sato massa gibi mızmızlanmaz. yok lastikler yok hamilton yok araç yok hava yok su yok elektrik. kötüsün işte arkadaşım bahane uydurup durma.

  115. Nasıl bir Monte Carlo bekliyordum nasıl bir sonuç. Zaten öfkeliyim, birde öyle yorumlar okuyorum ki iki kat artıyor öfkem.

    Adamın biri neler yazdı gördün. Küfürde başka birşey etmemiş. Bende o sinirle normalde yapmam aslında, verdim veriştirdim.

    Yani nasıl bir körlüktür bu. Bir kişi de değil tüm site nerdeyse.

    Uğraşmak bile imkansız çabanı taktir ediyorum. Ama ben senin kadar sakin ve soğukkanlı değilim bu konuda. Haksızlık oldumu deliririm. Normalde dünya umrumda değildir. beni tanıyanlar bilir.

    Bu ve bir iki konuda öfkem çok güçlüdür.

  116. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Piyuuuuwwww, Hamiltoncular coşmuş :)))

    Babalar, çok güzelsiniz. Takuma Sato'yla dalga geçiyoduk, ama Hamilton diye bir gerçek var ki, Sato haklıymış arkadaşlar. Takuma Sato, seninle dalga geçtiğim için çok özür dilerim. Hamilton'la seni karşılaştırırsak, Hamilton bir biçerdöver olsa, sen ancak golf arabası kadar tehlikeli olabilirsin :))

  117. ben doğru bildiklerimi anlatmaya devam edicem İlyas kazanın videosunuda paylaştım onlara göre hamilton bilerek massayı yarış dışı bıraktı ama video diyorki hamilton iç taraftan geçiyor massa çizgi dışına taşında arkayı kaptırıyor ve kaza yapıyor massanın amacı taraftarlarını hamiltonun üstüne salmak böylece bir yarışlığınada olsa beni eleştirmezler hamiltona saldırılar diyor bu adam 3 sene önce en iyi arkadaşıydı hamiltonun ama 2008 den sonra bundada başlamış kuyruk acısı.hamilton üzerinden prim yapıyor.

  118. ne olacakti peşinden takip mi edecekti, atak yapmayan pilotlar sıkıyor kardeşlerr….atağını yap olursa olur olmazsa yarış dışı olur ama en azından heyecan olur.

  119. Lewis erken viraja giriyor üstüme kırıyor diyor adam. Hadi Lewis e inanmıyorsunuz, yarışı nasıl izliyorsunuz?

    Adam viraj okadar erken girdiki duramayıp Webber in arka kanadına çarptı. Bunuda mı görmediniz.

    Ben gerçekten anlamıyorum sizi.

    İçinizde mi kötülük var, yoksa harbiden körmüsünüz?

  120. o yere dökülen ferrarinin kanat parçaları massanın webbere temasından dolayı yere döküldü ama siz illa hamiltona sallayacaksınız yaa herşey hamiltondan dolayıdır.2 yıldır dökülen massanın bahanesi hazır: hamilton 2 yıldır çok agresif yarışıyor bende ondan yarışlara konsantre olamıyorum o giderse çok daha iyi olucam valla bak.

  121. Tahsin kendini yorma. Bırak konuşsunlar. Adamların yüzde doksanı aynı. Hatta Bazı McLaren cılar bile onlardan.

    Görünen köyü bile yanlış görüyorlar.

  122. ne çaylakmış bee adam herkese korku salmış böyle çaylağa can kurban. pistte bu kadar çok kazma varken bu tescilli çaylak yarışlara zevk katıyor bu arada hangi pilotu tutuyorsun nickin schumi ama vetteli daha çok tutuyorsun gibi 1 takımın 2 pilotu tutulur ama 2 ayrı takımın 2 ayrı pilotunu tutanı ilk defa görüyorum.

  123. Ferrari'nin emir eri 🙂 Dünkü görevi Hamilton'ın hızlı turunu kesmek için pit yapıp apar topar piste geri dönmekti.

  124. şikayet edenler herzamanki gibi yetenek yoksunu 2.pilot görevini yapan isimler bugünde massa ferrarinin emir eri 2.pilotu

  125. McLarenMercedes avatarı
    McLarenMercedes

    Benim yorum niye yayımlanmıyor admin arkadaş küfür mü ettik millet çaylak demiş Hamilton'a saydırmış yayımlanmış onların yorumları yakışıyor mu bu şimdi?

  126. felipe başarızlığına lewis üzerinden kılıf uyduruyor 2 yıldır hep sorun yaşadığını iddia eden massa bugünde lewise suç attı yarında devam edicektir çünkü pilotajı yetersiz iyi pilottan prim yapıyor.bugün herkes hamiltonu suçladı oda buna kayıtsız kalamadı.

  127. bende massanın ferrariye yakışmayan bir pilot oldugunu izninizle yüzünüze çarpmak istiyorum massa yarış dışı kalmasaydı hamiltona ceza bile gelmeyecekti bunu sizde cok iyi biliyorsunuz… ama işinize gelmiyor bundan sonra bir macaristan kaldı massanın savunma yapabileceği başkada bir yer yok… her yarış bu performansıyla tur yer artık sizde nickinizi massatheworst olarak değiştirirsiniz…

  128. http://www.youtube.com/watch?v=8sO9aDoTRs0

    hocam işte kaza anı hamilton içerde dışarı savurduğu falanda yok yarış çizgisini hamilton ele geçirmiş ama massa yanında kalmaya çalışınca temiz çizgiden çıkıp arka kayınca kaza yapmış. massa umarım başarısızlıklarına başa bir kılıf bulur.

  129. 2 yıldır yaktığın benzin israf be Massa. 15 yıldır F1 izliyorum ve hala şu adamın nasıl Ferrari'de yarıştığını bir türlü açıklayamıyorum.

    Hamilton iyimser bi atak yaptı. Cezasının karşılığını da fazlasıyla aldı. Şu açıklamalarından 2008'in kuyruk acısı hala geçmemiş gibi görünüyor. Fırsat bu fırsat diyip vurmuş. Malum normal şartlarda Hamilton'a direnme, bu tarz bi şeyin olması gibi bir ihtimal yok.

    2008 Japonya GP'sinde yaptığı şeyle övünen olmuş. Hamilton'ın üzerine direk ve bilerek kırdığı sonrasında pitten geçme cezası aldığı olayla!!!. Her neyse ilahi adalet bir şekilde hem de çok güzel bi şekilde tecilli etmişti son yarışta. Sen ağlama Felipe beybi, dayanamam.

  130. Forza Felipe avatarı

    Sonuç olarak Barcelona dünyanın en iyi takımı bunu dünde gördük.Manchestera top göstermediler.Gerçekten helal olsun.

  131. iyide ben arkadasa yorumuna cevap yazdım illa yukardaki konuyla alakası olmasımı gerekli yorumumun … yukarıdaki yorumumun bir kelimesi bile yanlıs değil zaten kimsede yanlış diyemez…

  132. Forza Felipe avatarı

    Arkadaşım sende Hamiltondan beter oldun.Her yoruma cevap vereyim derken saçmalamanın ötesine geçtin..

  133. McLarenMercedes avatarı
    McLarenMercedes

    Massa sen çok güzel aldın dersini odun gibi girdin duvara lewis mi sebep oldu bunada? massathebest biraz adamsan çıkıp massanın kazasında kendi hatası olduğunu lewisle alakası olmadığını söylersin. Ha Lewis şu konuda alakası var LEwis resmen aynalarını doldurdu kaç tur boyunca baskı manyağına çevirdi çok az pilot dayanabilirdi bu baskıya Massada sonunda nakavt oldu. Lewis'in sizin sevginize ihtiyacı yok biz fanları ona yeteriz siz trencilik oynamayı seven pilotları tutun bizde agresif her zaman her yerde atak yapmaya odaklanmış pilotu tutalım. Lewis e istediğiniz kadar ceza verin bu adam her yerde farkını hızını hırsını ne kadar hızlı ve gözü kara olduğunu tüm dünyaya gösterecektir!

  134. Çok merak ediyorum Fia hakemlerin verdiği cezalar haricinde Hamilton için ne gibi şeyler düşünmeli? Birkaç örnekle anlatımını zenginleştirebilirmiş Massa.

    Loews'te "Bordürlerde beni geçmeye çalıştı. Geçişin mümkün olduğunu düşünmüyordum" demiş Massa ama Schumacher hem Hamilton'u hem de Rosberg'i geçti aynı virajda. Demek ki geçiş olabiliyormuş. Sutil ve Hamilton da denedi ama başaramadılar. Artı pitten geçme cezası aldılar. Mesele bence bu kadar basit.
    Hamilton'un hırslı ve agresif olduğunu herkes bilir. Ama başkasının yarışını tehlikeye atıyorsa ceza almalı tabi buna itirazımız yok. Ayrıca ilk virajda Perez'e atağını tekrar izlemedim ama yine burada yarışın başında Schumacher'i geçti Hamilton ve bu atak gayet temizdi. Demek ki geçiş yapılabiliyormuş.

  135. iyi akşamlar kardeşim.

    öyle bir biliyorlar ki ne demek istediğimi, ama işlerine gelmediği için görmezden geliyorlar.

    insan görmek istemezse, çaksan geçmez..

    ben de azıcık delikanlı olmaya davet ediyorum, yine bildiğini okumaya çalışıyorlar ve ben de bunu yüzlerine çarpıyorum.

  136. Konuyu oldukça saptırmışsın. Başlıkta da gördüğün gibi konu kazayla ilgili. Kazayla ilgili görüşün varsa yaz yoksa konuyu saptırma. Bu arada massathebest Allah sana kolaylık versin ve iyi akşamlar.

  137. hamilton yarış kazanmayı herşeyin önünde sayar ama ben takım arkadaşını hastanelik ettiğini hatırlamıyorum adam yarışcı tamam bugün fazla olaya karıştı kimisinde hatalı kimisinde değildi ama bunları hiçbir şekilde bilerek yapmadı takuma satoya bence ferrarinin ihtiyacı var massa bu gidişle htr'lerle kapışmaya başlıycakda. sizin istediğiniz heyecansız yarışsa tamam ama biz heyecan görmek istiyoruz ve atak yaparken yapılan değil yapanda herzaman risk taşır.

  138. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ne yaparsınj işte tescilli çaylak 🙂
    26 yaşında kazık kadar adam olmuş bir ingiliz,
    ingiliz dedim ya bunlar böyle işte,
    Vettel'e bakıyorum demeçlerine 22 yaşında gayet olgunca sanki 40 yaşındaymış gibi konuşuyoır
    hamilton'un demeçlerine bakıyorum inanılır gibi değil
    mızmız çocuklar vardır yaa işte onlardan bir farkı yok.
    neyse…

  139. sonuc olarak massa hamiltondan yavaşmı yavaş her sezon hamilton massayı hem puan olarak hem hız olarak gectimi gecti.o zaman bu yorumların hiç bir anlamı yok.hamilton belki bugün en hızlı pilottu pistteki bu yüzden geride kaldıgı için elindeki hızlı aracın hakkını vermeye çalıştı ve olaylara karıştı cezada aldı… size heyecan verdi geçişleri yaparken peki massayı seyrederken zevk alabiliyormusunuz? işte aradaki fark bu kısaca havada karada denizde hamiltom massadan 3 gömlek daha üstün..biraz geçiş yapılabilen bir pist olsaydı burası (mesela canada olabilir) ben birinci bitireceginden emindim bu hızıyla…

  140. bekle bekle sen hala lastik ısıtma sorunumu var zannediyorsun. adam yarışlara ısınamıyor artık sadece lastik olsa iyi.

  141. 2008 fujide massa dışarı taşmış hamilton geçince oda hemen pistin biraz dışınada taşarak hamiltona vurmuştur o olay kasti bir olaydır amacı onu yarış dışı bırakıp şampiyon olmamasını sağlamaktır ama sene sonunda o talihsizliği yaşayan kendisi olmuştur. sıkıştırma falan yok

    http://www.youtube.com/watch?v=Nl5aMMRgTEk

    videoda görüldüğü üzeri sıkıştırma söz konusu bile değildir bunun cevabınıda son yarışın son turunda vermiştir hamilton şampiyon olarak. sıkıştırmadan bahsediyorsunuz dürüst olun dürüst. ne sıkıştırması ne cevabı. bilerek çarptığınıda kabul ediyorsun sende cevap verdi diyerek. sonra çıkıp hamilton kasti olarak yarış dışı bıraktı diyorsunuz massayı. kasti olarak bıraksa kendide giderdi orada oval bir yerde hemde monaco tünelinde kasti vuracak haa.??

  142. konuyu saptırmanın bile bir usulü erkanı olur ama bunu bile beceremiyorsunuz..

    yavaş yavaş diller uzamaya, savaş baltaları çıkmaya başlamış. ilk dalgayı bir şekilde göğüsledikten sonra atağa kalkmış bazı arkadaşlar. konunun bal gibi hamilton'un çirkefliği olduğunu bildikleri halde, bu konuda söyleyecek en ufak bir sözlerinin olmadığını bildiklerinden ordan burdan sallamaya çalışıyorlar.

    kimi'ye kırmızı ışıkta arkadan vurması, massa'ya italya'da arkadan vurması, webber'i singapur'da biçmesi, petrov'u malezya'da zigzaglarla tutması, kimi'ye spa'da yaptığı hareket, 2009 avustralya'da hakemlere alenen yalan söylemesi, valencia'da SC aracının ardından olanlar….

    hangisine verecek adam gibi bir cevabınız vardı, hangisinde çıkıp delikanlı gibi "doğru" diyebildiniz ki, şimdi farklı bir şey diyesiniz? ama her zamanki taktik, konuyu saptır, yavuz hırsız ol (takım da mclaren olunca cuk oturdu), suçluyu gizle, mağdurun üstüne yık.. adını da "yarışçı, atak, sennanın bilmem neresi…" koy.

    delikanlı olmayı geçtim, bari konuyu saptırmayı üsturuplu yapın da, millet çakmasın..

  143. 20 sn ceza geldi hamiltona zaten yarıs sonu…

  144. bu şöyle bir baktımda

    button krallar gibi mücadele ediyor keza melez renkli de öyle yarıp geçiyor vesaire

    meşrubatçılar derseniz her biri gayet başarılı 2 si birden..

    bu iki takımıda tebrik etmemek elde değil..

    birde Ferrariye baktım sadece ALONSO..

    NEDEN BİZİMDE MÜCADELE eden iki pilotumuz yok neden mücadele etmiyor neden almıyoruz

    şakası bir yana Ferrari hep bir eksikle başlıyor

  145. tünel çıkışı evet tünelde değil.tünelde risk çok fazla sağ taraf kirli ve viraj lı iki araç yanyana araç kontrolü çok zor burda massa hatasız demek değil kastettiğim konumu itibariyle orada iki aracın yanyana olması sorumsuzluk.muhtemel bir kazada arkadan o süratle gelen araçların tünel içerisinde virajı döner dönmez önünde kaza yapmıs yolu kapamıs bir araçla karşılaşması hiçde hoş sonuçlar doğurmaz.hata aramak sa mesele bence asıl tünel girisinde ne olduğu önemli orayı göremiyoruz massa kendi hatasıylamı dışa açıldı yoksa bir temas mı oldu ne oldu bilmiyoruz çok da önemli değil önemli olan orda iki aracın meydana getirdiği risk.zaten hızlısın bekle sabret geçersin hertürlü. montoya bu tünelde schumacher e arkadan çarpmıştı güvenlik aracı periyoduydu yanlış hatırlamıyorsam schumacher telsizden söyleniyordu montoya hakkında"bekle sene be adam" diyerek serzenişte bulunuyordu 🙂 kontrollü olmakda fayda var.

  146. dostum senin favori pilotun alonso değilde trulli olmalı. sen trencilik oynayan pilotlardan yanasın. sen sanırım schuminin 2000 li yıllarına fazla kendini kaptırmışsın. bir pilot atak yapınca tehlikeden bahsediyorsun. di restada atak yaptı schumide lewise atak yaptı ne oldu lewisten ağlama duydunmu. massa f1 elini eteğini çekmiş gibi yarışıyor. 2. pilotluğa devam…

  147. Forza Felipe avatarı

    Felipe çok kızdı ki bana göre haklı.Zaten kötü giden bir sezon var.Şu 3-4 yarışlık avantaj sayılabilecek yarışlar olacak ki saçma sapan yere yarış dışı kalıyor..Ben Hamilton pitten geçme cezasını çekerken falan gider el kol yapardım 😀

    Şaka bir yana Hamilton bayadır saçmalıyor..Geçen senede böyle aptalca ataklar yapıp kendi yarışını mahvediyordu..(Hatırladıklarım: Singapurda Webber ile teması İtalyada Massa ile teması ) Artık aşmış kendine birşey yapmadan direk rakibini aşağıya indiriyordu ki kendi arka kanatı gitti..

    Hamilton'un bir an önce kendine gelmesi gerek..Sanki biraz havaya girmiş..Ben atak yapıyorum ben yarışıyorum falan deyip kasap gibi milleti doğuruyor..

    Felipe'de bir türlü sıralama turlarında ısıtamadı şu lastiği gitti be..

  148. ben massanın her şartta yeteneksiz olduğunu dile getirmiş biriyim eski yorumlarımda okursun ama şahsi olarak severdimde ama artık bugünden sonra sevmiyorum ispanyadan sonra alonsoya küfür ettiğimi hatırlamıyorum çünkü etmem sevmesemde küfür edecek kadar alçalmadım birçok kişide kim olursa olsun etmez ama bügün bazı ferrarici kişiler hamiltona ana avrat küfür etmiştir bugün hamiltona hertürlü hakareti eden kişiler olmuştur.

  149. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ha bak Takuma Sato dedin,
    nerden esti aklına Ömer senin :))

  150. fernandothebest avatarı
    fernandothebest

    ben verecem ona dersini.sen canın sıkma Massa.

    ah elimde olacakki….testere izleyesim geldi 😀

  151. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Olay Massa-Hamilton karşılaştırması değil, Hamilton'ın aşırı agresif ve kural tanımayan mücadele anlayışında. Kötü bir şey söylemek istemiyorum hakkında ama kural ihlalleri konusunda en dosyası kabarık pilot olduğunu biliyoruz. Hamilton'un az cezayla yırtacağını düşünerek (nedenini sormak lazım) bilerek kural ihlali yapıp, avantaj sağladığını düşünmedim değil geçmişte, hala da aklıma gelmiyor değil, Massa bu konudan bahsetmiş çünkü. Ama bunu bilemeyiz, belki de zihinsel olarak yarışa bakış açısı başka pilotların sağlığına riske atacak ölçüdedir. Bazı pilotlar için, yarışı kazanmak her şeyden önemlidir, takım arkadaşını hastanelik etmek bile buna dahildir hatta, geçmişte örnekleri de olmuştur. Hamilton'ın sorununun ne olduğunu bilmesek de, bir çözüm bulunması iyi olabilir. Takım arkadaşı Button'ı kendi örnek almalıdır. Hamilton'a çözüm olarak FIA'ya da bir önerim var; Takuma Sato'yla yarışmalı, Hamilton eminim başkalarına ne yaptığını anlayacaktır

  152. ismail uçar avatarı

    petrov olayıyla hamiltonun ne ilşkisi var ki anlaymadım?

  153. Anlamadım Senna neyi yapmamalıydı ya da pilotlar nasıl kullanmalı demek istiyorsun? Bu işin elbet riski var ama o adam gösteri yapmak için hız yapmıyor, Kubica 'nın Kanada kazasını hatırlarsan o kadar büyük kazalardan bile sağlam çıkıyorsun ölümün konuşulduğu yıllarda değilsin.

  154. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sen ispanya sonrası neler yazdığına bir bak..Arkadaşların bile ifadelerinin çok ağır olduğundan bahsetmişken şimdi keser döner sap döner olayı gerçekleşince neden adminler nerde diye bağırıyorsun.
    Benim bahsettiğim Sözkonusu Alonso olunca öve öve bitiremediğiniz massayı bir anda satıvermeniz olmuştur.

  155. ismail uçar avatarı

    monocoda en çok atak yapılan yerdir senin dediğin yer tünel çıkışında

  156. Hamilton çok hızlıydı bugün ama hırsının kurbanı oldu.
    Yarışın en güzel atağı tünelde hamiltonun yaptığı atakdı bana göre
    Massa sen her ne olursa olsun düşük bir pilotsun hiç değerin yok pilotaj berbat.
    Görüyoruz senin performansını Alonso resmen eziyor…

  157. Massa'nın açıklamalarını okuyunca 2006 İtalya GP sıralamalarında kendisini engellediği için (!) Alonso'ya parmak sallayan Massa geldi gözümün önüne. O zaman da ikinci pilottu, yaptıkları M. Schumacher içindi. Şimdi başrol değişti ama Massa aynı Massa.

  158. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yarışla ne alakası var, bugün başına bi iş gelen herkez hamiltona yükleniyor, o yüzden demiştin, sen ne anladınsa….

  159. bugün ferrariciler hamiltonculara ve mclarencilere çok yüklenmedimi küfür ettiler hakaret ettiler biz massaya kızınca çokmu yükleniyoruz.? biraz gerçekçi olalım.

  160. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massa'nın başına gelenler podyum sevincimize gölge düşürmüştür.O esnada olay vuku bulmadan önce monza 2010 aklıma geldi.Ama malesef olay bu sefer monza gibi olmadı.Bunu haketmemişti yazık oldu.
    Mclaren taraftarları bugün Massa'ya çok yüklenmişler.Hem suçlu hem güçlü olmuşlar.Massa için ağır hakaretlerde bulunmuşlar.İşlerine geldi mi massadan iyisi yok.Ama iğne kendilerine dokununca massa kötü adam. Bu ikiyüzlülük değil mi

  161. eskiden massanın kötü eksik pilotajına rağmen onun iyi bir kişiliği olduğunu düşünürdüm… ancak bugünkü saçma yorumları üstüne onun 2008 deki kuyruk acısıyla yorum yaptığını görebiliyorum. massa bilmiyormu pist monaco olmasaydı ispanyadaki gibi ona 2 defa tur bindirirdi değil normal geçiş. bazı **** pilotlara böyle pistlerde konuşmak için fırsat doğuyor ve onlarda kendilerine sunulan fırsatları diğer yıldız pilotları karalayarak prim yapma yolunda oldukça iyi kullanıyorlar.

  162. http://www.youtube.com/watch?v=Nl5aMMRgTEk

    buda bilerek ozaman massa resmen biçmiş hamiltonu çok çirkefsin massa zaten yeteneksizdin ama severdim seni ama artık oda bitti pilot müsfettesi o sene nasıl mos mor oldu ailen nasıl olamadın şampiyon ama.

  163. hamilton tam bir felaket ti.herkesi ezdi geçti tünelde gidilebilecek tüm araçların kullandığı tek yer sağ taraf sol taraf kirli çünkü orda atak denemesi ve massaya mecburen kirli tarafı bırakması kazaya davetiye çıkardı hiç gerek yoktu.kendiside kazaya karışabilir daha kötü bir hadiye olabilirdi neticede görüsün olmadığı bir nokta tünel geriden gelen araçlar için büyük sorun olabilirdi orda atak yapılmaz.montoya da schumacher e arkadan çarpmıştı aynı tünelde hadi o arkadan çarpmıştı ama burda iki aracın yanyana olması büyük sorumsuzluk cesaret le aptallık arasında ince bir çizgi vardır.hamilton 2.montoya tıpkısı hatta yetenek yüzde yüz ama böyle dengesiz pilotlar sadece bir renk olarak kalır f1de hepsi o.

  164. Geçen seneden beri dikkat edin sıralama turlarının sonuçlarına. Massa her zaman söylediği tek laf. Şurda hata yaptım ondan yavaş kaldım.

    Yaw sen pilot bile değilsin. Senin gibi yalancısını görmedim bu F1 tarihinde.

    Sen peki 2008 Fujide yarış kazası dediğin kasıtlı çarpmanı hatırlıyormusun? Hakemler sana destek çıkmak için ne kadar uğraştıklarını hatırlıyormusun peki? Baban MC de kıs kıs içinden gülerken sezon sonunda nasıl ağladığını nasıl morardığını hatırlıyormusun?

    Daha önce yazdığım gibi bir hiç sin Ferrari de yarışan bir hiç. O Lewis de de suç var, ben senin elini bile sıkmam hadi o onu yapıyor. Oda ders almıştır ama.

    Yaw düşündükçe çıldırıyorum ya! Bir insan bu kadar mı güzel yalan söyler. Daha yeni baba olmuş biri nasıl örnek olucak çocuğuna. vay anaını?

    İnsan da yüz olur be……

  165. Yusuf  Hitay avatarı

    he o yüzden kaza yaptı yani ? bravo hep böyle izlemeye devam et

  166. kanadı rosbergi geçmeye çalışırken darbe almadımı massanın. massa artık herşeyi hamiltona yükler. seviyordum bunu ama artık sempatimde gitti buna sen cumartesi yarış massacım pazar günü rezik ol sonra hamilton. ohh ne güzel istanbul bee.

  167. loew tamamda tüneldeki kaza tamamen massanın hatası kanat hasarıyla zerre ilgisi yok ufak bir kırık.hatasına kılıf arıyor massa.okeye dönüyor massa bakalım ne olacak atarmı okeyi acaba

  168. loews tamamda tüneldeki kaza tamamen massa nın hatası.ufak bir kanat parçası böyle kaza yaptırmaz.hatasına kılıf arıyor.dışardan hamiyi geçmeye çalıştı kirli taraf ve merkezkaç kuvvetini sanırım hesaplayamadı

  169. loews tamamda tüneldeki kaza tamamen massa nın hatası.ufak bir kanat parçası böyle kaza yaptırmaz.dışardan hamiyi geçmeye çalıştı kirli taraf ve merkezkaç kuvvetini sanırım hesaplayamadı

  170. massa için dediklerine katılıyorum kaza olmasa massa yine bişey yapamayacaktı puan alması bile garanti değildi. kaza olabilir hamiltonda suçlu olabilir ama bu massanın yetenek yoksunu birisi olduğu gerçeğini değiştirmiycek hamilton seneyede şampiyonluk için mücedele edecektir hiç şüphesiz ama massa belki seneye vasat bir takımda puan almak için yarışacaktır.

  171. alonzomanyaa  avatarı

    Yani şimdi bişey diyecem, sen izlemek istiyosun diye adam canından mı olacak. Nitekim senna oldu işte. Çok mu mutlu oldunuz.

  172. o yere dökülenler hamilton'un donunun lastiği değil, ferrari'nin ön kanat parçalarıydı. göremediysen onlardan kendine bir gözlük yap, öyle izle.

  173. Sinan ÖZER avatarı

    Hamilton bazen çaylakça hareketler yapıyor evet.Bu kazanma hırsından değil sadece,biraz da egoist olduğunu söyleyebiliriz.Biraz da idolü olduğunu söylediği Ayrton Senna'ya benzeme çabası var sanırım…Onun gibi hiç bir zaman mücadeleyi bırakmayor ve en zor zamanlarda bile atak yapıyor.Bu yönlerini geliştirmeli evet.

    Ancak su götürmez bir gerçek var.Kim ne derse desin;kim ne konuşursa konuşsun;Lewis Hamilton,Fernando Alonso ve Sebastian Vettel griddeki diğer pilotlardan ayrı klasmanlarda yer alıyorlar.Bu 3 pilot,ne kadar hata yaparlarsa yapsınlar,ne kadar kötü durumda olurlarsa olsunlar,her zaman ve her yerde 1.liğe oynayabilir.Zaten bunu da çoğu insan kabul ediyor.

  174. alonzomanyaa  avatarı

    Şaka bir yana aslında massanın da bunları hakettiğini düşünüyorum. 2007 de can ciğer kuzu sarmasıydılar hamilton ile, 2 side takım arkadaşlarının yüzüne bakmıyor ama bir birlerini kucaklıyorlardı her iyi sonuçta. E şimdi de böyle olması normal tabi..

    Benim için mi. Tencere dibim kara, benimki senden kara..

    Tek üzüldüğüm Alonsonun yine tek başına FERRARI adına mücadele ediyor olmasıdır. 6 yarış bitti bizimki 24 puanla petrov/kobayashi klasında yarışıyor. Ferrari ye ufacık bir katkısı yok 2 senedir. Bence FISI yi denesin 1-2 yarış Ferrari. Kaybedecek bişey yok nasılsa.

  175. o başarılıyken sen ne olacaksın Massa? eminim bu yıl sadece gelecek sene nerdeyim diyorsundur. HRT nasıl olur?
    Agresif , Senna gibi ama sadece o yapmadı, Shumi de aynı yerde geçiş yaptı, diREsta da aynı yerde denedi hata yaptı.
    Ancak Vettel ile Alonso taraftarları onların yerlerinden memnun, anlaşmış gibi gitmelerinden zevk alır.Eminim arkalarında Button yerine Hamilton olsaydı Alonso Vetteli zorlamak zorunda olduğunu anlardı.
    Monaco aşırı yağmurluyken bile yarışmak isteyenleri izlemek istiyoruz biz, Senna gibilerini…

  176. rocco junior avatarı

    Yahu adamdan daha mı iyi biliyorsun gittin oturduğun yerden araca mı baktın dengesiz dengesiz konuşma pes ya artık cidden.Hasar almış olabilir bunu anlamak için f1 prof olmaya gerek yok.Ve evet grid cezası yada diskalifiye verilebilir 1 yarışlık.Eskiden bu tip cezalar vardı hatta Benetton yıllarında Schumiye çok daha basit nedenlerden cezalar verilirdi.

  177. rocco junior avatarı

    Yahu adamdan daha mı iyi biliyorsun gittin oturduğun yerden araca mı baktın dengesiz dengesiz konuşma pes ya artık cidden.Hasar almış olabilir bunu anlamak için f1 prof olmaya gerek yok.Ve evet grid cezası yada diskalifiye verilebilir 1 yarışlık.Eskiden bu tip cezalar vardı hatta Benetton yıllarında Schumiye çok daha basit nedenlerden cezalar verilirdi.

  178. bir yarışta massa hamilton'a giydirir, o zaman görürüm ben "atak pilot" severleri…

  179. Yusuf  Hitay avatarı

    bi git allah aşkına, hasar almışta kirli tarafa düşmüşte. basbasağı bi tarafını yırttın geçilmemek için ama duvarlar müsaade etmedi.

    insan olarak griddeki en sevdiğim pilotların başında gelir ancak performansı ve yaptıkları kılıf bulunamayacak kadar kötü.

  180. yarışımız da yalan oldu… rosberg'in arkasında geçirilen turlar, ön grupla arayı açmış olsa da, hem zamanında ve zor bir yerde geçmesi, hem de tek pit stopluk stratejisi, massa'yı 4 ya da 5. sıraya taşıyacaktı. güzel sürdü bugün ama ismi lazım değil renk bunalımlısı bir şoförün başını yaktığı pilotlardan birisi oldu massa. kısmet.

  181. bunlar iyi arkadaştı değilmi 2007 yılında öyleydi 2008 brezilyadan sonra massa kin besler olmuş gibi duruyor lewise işin ilginç yanı fia sürüş stilini değiştirsin diyor senin gibi olacaksa bence f1'i bıraksın lewis. senden yeterinde var gridde bize atak yapacak pilot lazım. senin gibi olacaksa istemez kalsın.

  182. bunlar iyi arkadaştı değilmi 2007 yılında öyleydi 2008 brezilyadan sonra massa kin besler olmuş gibi duruyor lewise işin ilginç yanı fia sürüş stilini değiştirsin diyor senin gibi olacaksa bence f1'i bıraksın lewis. senden yeterinde var gridde bize atak yapacak pilot lazım. senin gibi olacaksa istemez kalsın.

  183. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    allahtan petrov hastanede, yoksa simdiye oda çakmıştı lafı hamiltona :))

  184. yarışlardan önce 1 doz şap alsın bişeyciği kalmaz kuzu gibi olur

  185. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    hamilton'u bana bırakın :)))

  186. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    hamilton'u bana bırakın :)))

  187. aynen öyle. görüldüğ kadarıyla bilmem kaç onuncu ceza, bu psikolojik sorunlu arkadaşı uslandırmamış. bu durumda dersini vermek için geriye yalnızca kendi silahıyla davranmak kalıyor.

    önümüzde kanada var. U virajında şöyle yanlamasına geçirip hamilton'un aklını başına devşirtecek bir babayiğit çıkarsa alnından öpeceğim.

    fuji 2007'de de hamilton massa'yı sıkıştırmış, ama aldığı cevap pek acı olmuştu. pistin ortasında spin atıp son sıraya düştüğünde biraz balans ayarı gelmişti hamilton'a. şimdi yine massa'dan bir ayar bekliyorum.

    ama bu kez okkalıca, öyle spinle filan kurtarırsa üzülürüm valla…

  188. Hamilton'un Formula 1'deki en sorunlu pilot olup olmadığı sorusuna Massa: "(Hamilton) belki de FIA (komiserleri) ile en çok zaman geçiren kişidir. Bilmiyorum"

    Eyvahlar olsun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir