Pirelli, Kırmızı Bayrak Altında Lastik Değişimi İstemiyor

yazar:

kategori:

Dün gerçekleştirilen Monaco yarışının son bölümünde Vettel’in lastikleri bitmişti ve arkasından gelen sürücülerin lastikleri kısmen daha yeniydi.

Vettel’in ilerleyen turlarda zorlanması bekleniyordu ancak yarışın kırmızı bayraklarla durdurulmasının ardından lastik değişimine izin verilmesi Vettel’in 5. galibiyetini kazanmasında yardımcı oldu.

Paul Hambery “Güvenlik durumu düşünülüyor olabilir ancak ben daha çok izleyici tarafından düşünüyorum.”

“Limanda botlardan bir çok kişi bana bağırarak neden lastik değişimine izin verildiğini sordular. Bu kural yarıştan bir şeyleri aldı ve büyük soru lastikler sonuna kadar dayanacak mıydı? Sadece 6 tur vardı ve aşınma tepe noktası oradaydı.”

“Kuralı anlayamıyorum. Belki takımlardan bunun değişikliğini istemeliyiz.”

“Yarış mesafesi yarış mesafesiydi, uzatılmadı. Araçlar durduruldu ve güvenlik aracı vardı. Lastik değişimine niçin izin verildiğini bilmiyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. arkadaşlar güvenlikmiş apacık vetele yarış armağan edildi lastik değişimine izin verilmese idi vetel biraz zor bitirirdi yarışı.alonso batın ne yapsın yarışın içine ettiler kuralmış gelde anlat

  2. lastiklerin soguması sadece vettel için değil herkes için gecerli bir durum ayrıca red bull kendi pilotunun güvenliği için vettel i pite alabilirdi mesela.

  3. madem konu güvenlikse bu sosyete caddesinde bu yarışın işi ne eğer yarış varsa bu adam kayırma neden..

    geçen sene mc laren bu şekilde gidiyordu güvenlik aracı bile onlardan yana idi hatırlayın..

    bir zamanlar da ferrari ortaklığı söz konusu idi..

    yarışlar zevkli geçiyormuş sizce bir takımın 2 sezon boyunca neredeyse tüm polleri alıp sürekli üst üste tüm yarışları kazandığı ve rakip bulamadığı bir yarışma hali sizce zevklimi yada bu nasıl zevk

    monarşikçe..

    eğer buysa bencede çok zevkli hatta süper…

  4. Yarış durdurulduğunda araçlardaki lastiklere battaniye geçirilebilir, lastiklerin değiştirilmesi şart değil.

  5. ama bi de şöyle bi durum var herkes senna olayında lastik sıcaklığının düşüklüğünden bahsediyodu hatta senna güvenik aracının hızlı gitmesini istemişti ( yanlış biliyosam affola) yani sıcaklık olmayınca çok riskli bi durum var tamam lastikler değişti heyecan gitti bende katılıyorum ama şöyle bi durum da var ortada peki o bitmiş ve tamamen soğumuş lastiklerle vettel ağır yaralanmalı bi kaza geçirse mutlu olacak mıydınız…. bence olayın tek açıklaması güvenlik ve kesinlikle kabul edilebilir bi açıklama hani yarış durmasa okey dicem de yarış durup lastikler tamamen soğuyunca iş değişiyo tabi bu söylediklerim alonso için de geçerli mesela perez in kaza yaptığı yerde eskim lastikler yüzünden çok ciddi bi kaza olsa kim zevk alabilecekti o yarıştan

  6. valla ben bu sporda neler gördüm önümüzdeki 3 yarışta ard arda kırmızı bayrak cıkarsa şaşırmam bile…

  7. bence once pirelli kendi sorunlarıyla ugraşmalı mesela yarişta kimin hangi lastikle yariştigi net anlaşılmıyo on board cekimlerde hersey net ama mesela tam karşidan geldiklerinde araclarfa hangi lastik var anlaşılmıyo biredgestone zamanında oldugu gibi bi şerit cekilmeli lastige bridgestone yeşil bi şerit cekiyodu eskiden
    livetiming ise tam rezalet massa da superyumusak var diyo sora bi yakın cekim hop megerse yumusakları takmiş

  8. Valla kim ne derse desin bu sene yarışlar çok süper geçiyor.Bunda en büyük pay pirelli nin.Drs denen yapay zekaya rağmen pirelli işinin ehli

  9. Paul Hambery , fıa başkanı olması lazım, işte ozaman gerçek heyecanlı yarışlar ve geçişler izlenebilir. bunu söyleyen lastik tedarikçisi. ama öte yandan bazı takımlar ve fıa hernedense akıl edemiyormu. helal sana paul ve pirelli…

  10. Gayet haklılar. Lastik değişimine izin verilmesi son 6 turda izleyeceğimiz galibiyet mücadelesini öldürdü.

    Benzeri bir durumla sezon içerisinde bir daha karşılaşmayı beklemiyorum, bu nedenle kural değişiminde acele etmek çok da gerekli değil.

  11. Ben anlamadim bu isi eger amac guvenlik ise tek pitstop a izin vermeseylerdi takimlara bu cok sacma bir gerekce fia acisindan bence fia ve redbull iyi bir ortak calisma icerisindeler eskiden aynisini ferrari icin fissederdik ve bu belgelerle aciklandi bence yeni partnerleri redbull buda artik gina getiriyor bu yarislari zevksizlestiriyor..

  12. güvenlikle alakali deyil lastik degisimi zaten yaris durmasa vettel o lastiklerle bitir ecek veye bitirmeye calisacakti bence bitiremeyecekti ,zaten hayal kirikligi bu yüzden FIA izin vermese degisime o zaman adil bir yaris olurdu diye düsünüyorum .belki bundan sonra kural degise bilir kimse avantaj saglamasin bu durumlarda .

  13. fia güvenliği her şeyin üstünde tutuyor tamam bu kabul edilebilir bir neden ama dün lastik değişimi yarışın bütün keyfini bitirdi. izleyiciler için büyük hayal kırıklığı.

  14. Bizde seyrederken Nedeeeeeen lastik degistirdiler diye kizip üzülmüstük, ama kural öyle imis insallah degisr degismemesi lazim ki heyecan bitmesin avantaj saglanmasin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir