Massa: "Mayıs Ayı Benim İçin İyi Geçmedi"

yazar:

kategori:

Ferrari, Red Bull ve McLaren’in gerisinde kaldı ve takım, ön grupla daha iyi mücadele etmek için Monako’yu fırsat bildi ama Monte Carlo caddelerinde Brezilyalı pilot, tünelde kaza yaparak yarışın sonunu göremedi.

Ferrari pilotu, Kanada’da farklı bir senaryo ortaya koymayı amaçlıyor.

Massa: “Mayıs ayındaki üç yarış benim için iyi geçmedi. Puan alamadım ve en büyük üzüntüm de sonuncusu Monako’da. Sonuna kadar en önde mücadele ederek Fernando gösterdi ki orada çok iyi bir potansiyelimiz vardı. Yarışı 4. olarak bitirebilirdim diye düşünüyorum. Ne yazık ki Hamilton ile bir kazam oldu ve bu yüzden yarış dışı kaldım. Gerçekten utanç verici. Ama bunu tekrar açmanın pek bir anlamı yok. Yarışın ardından zaten konu ile ilgili gerekenleri söyledim. Şimdi o konuda zaman harcamıyorum. Önümüze bakmak daha iyi”

“İzleyenler için -ne yazık ki ben de onlardan biriydim- yarışın ikinci bölümü çok heyecanlıydı. Kırmızı bayrakların yarışın sonunda üçlü mücadeleyi engellemesi utanç vericiydi. Bu durumda kurallar, yarış askıya alındığında lastiklerin değişimine izin veriyor. Bu yüzden son turlar önemini yitirdi. Çünkü hem Fernando hem de Sebastian, makul seviyedeki yeni lastiklerine geçtiler. O şartlarda Monako’da geçiş, yine zor oluyor, KERS ve DRS ile bile”

Ferrari pilotu, Monako’da rekabetçi görünmelerinin olumlu bir sinyal olduğunu ifade etti.

Massa: “Hafta sonu için en azından bir olumlu yanı vardı: Aracımız, önceki yarışlara göre çok daha rekabetçiydi. Şartlar birimizin içeride olmasını sağlasa da nihayet sonuna kadar mücadele edebildik. Tempomuz çok iyiydi ve umarım Kanada ve Valensiya’da da durum böyle olur. Orada yumuşak lastiklerin yanı sıra bazı yeni teknik güncellemelerimiz olacak. Bunlar bize yardım etmeli; en azından kağıt üzerinde öyle. Ardından Montreal’de Cuma gününden itibaren gerçek durumun ne olacağına bakacağız”


Yorumlar

  1. m1chael…
    her ne kadar nickin şumi sevgisini göstersede senin eski ve gerçek bir ferrari fanı olduğunu biliyorum. ben yazmaya bu siteyle ilgilenmeye başladığımdan beri senin herhangi bir ferrari pilotuna açıkça destek verdiğini görmedim. bu açıdan alonso nun gelişinden sonra ferrarinin durumundan da memnun olmadığını düşünmekteyim. hatta bazı yorumlarında da alonsonun geliş şeklini takımın ona verdiği desteği dolaylı olarak eleştirdiğin yorumlarını okudum.
    sabah nba miami dallas maçını seyrettim. spiker sürekli bazı dallaslı basketçilerin özgüvenini yitirdiğinden bahsetti. adam iki üç şutu potaya sokamadı diye özgüvenini kaybediyor. ferrari massaya resmen almanyada kenara çek dedi.bu insanlar ferrari pilotu olabilir ama yaş olarak genç ve duygusal insanlar…özellikle massa duygu yüklü bir insan. kendine yapılan muameleyi şu an taşıyamıyor. ve benim daha önce görmediğim kadar aracı kötü sürüyor. düz yolda spin atıyor yavaş kalıyor geçiliyor geçemiyor…bunların sebebi alonsoya verilen açık destektir. her ne kadar birileri rahatsız olsada ben yukarda yazdığım sebeplerden dolayı bunların olduğunu düşünmekteyim.
    alonso massadan ortalamada belki daha iyi pilot olabilir, delikanlıysa bunu eşit şartlarda göstersin de görelim. alonsonun eşit şartlarda yarıştığı ilk sene ve mclaren 2007 yılı var. 2007 de gördük. her ne kadar hamilton o sene çaylak olsada alonso gerçekten çok iyi bir pilota karşı mücadele etti.
    ferrarinin bu şartlarda massa veya onun yerine aynı muameleye maruz kalacak bir pilotla bu dönemlerde bu kadar iyi takımların olduğu formül 1 de markalar şampiyonu olabileceğini düşünebiliyormusun? peki ferrarinin bir pilotunu şampiyon yapacak diye markalar şampiyonluğunu feda etmesini hazmedebiliyormusun? bak 2008 de ferrari pilotlarda şampiyon olmasada markaları aldı mclarenden…futbolcum gol kralı olmuş en değerli sporcu seçilmiş ama takımım 3. olmuş…olmaz olsun…ha sende alonsocu oldu isen bu düşüncene saygı duyarım.
    şahsımla alakalı kullandığın olumsuz ifadeler şahsen beni rahatsız etmiyor. zira senden daha ağır ifadelerede maruz kaldım(musab the spa)…yinede insan olmandan, f1 i bilmenden burada sevilmenden, burayı sevmenden dolayı sana saygı duymaktayım. birileri gibi oç gibi ifadeler kullanıpta bir ayağı çukurda sıkıntılar içiinde hayat yaşamış namus abidesi alnı secdeden kalkmayan 70 ine merdiven dayamış ana ma ağır ifadeler kullanmıyorsun. o bedbaht arkadaşlar kendi analarına birileri o ifadeleri kullandığında rahtsız olmuyor olsa gerekki böyle açık ortamlarda rahat rahat bu ifadeleri başkaları için kullanıyorlar. insan içinden kötü şeyler geçirebilir. Allah c.c. bu durumda insana günah yazmaz. bu durum ayna da bir pisliğin görülmesi gibidir. o pisliğin aynada görülmesi aynayı kirletmez. ama dışarı vurmak günaha hak kazanmaya sebeptir.

    ben özellikle yorumlarımda burada ki arkadaşların şahsına olumsuz ifadeler kullanmıyorum. kendilerini özel hayatta tanımadığım insanları gerçek hayatta tanısam bile bu böyledir demem.
    eleştirdiğim konular insanların tavırlarıdır yaptığı hareketlerdir ki burada sürekli alonso yu eleştirmem onun tavırları ile alakalıdır. ateş olmayan yerden duman çıkmıyor. ayrıca alonso bu yazdıklarımızı da okumuyor. ben hakka giriyorsam belki alonsonun hakkına giriyorumdur. bu durumun faturasına da razıyım.
    bu arada genelde olaya espri katmaya çalışıyorum. insanların da burada eğlence amaçlı süre geçirdiklerini düşünüyorum. zira f 1 i çok iyi bilmek ve burada bol bol yazmak insana gerçek hayatında ne kazandırır somut manada pek birşey kazandıracağını düşünmüyorum. belki siteyi yöneten arkadaşlar bu işten belli bir süre sonra ciddi paralar kazanabilir bunuda cani gönülden destekliyorum. Allah meşru dairede yapılan hiç bir emeği zayi etmez.
    herşey gönlünce olsun m1chael arkadaş:))

  2. Ömer massa kardeşim.
    Sözünü ettiğin şahısın doğruları söylediğine kendini inandırmaya çalışmanın altında kin ve nefret duyguları yatıyor.Halbuki 2 gün önce Massa'nın Hamilton'un cezası ile ilgili demecinde bu şahısın yorumlarını okusaydın gerçekleri daha iyi görebilirdin.Aynen iki ucu keskin bıçak gibi.Bi bakarsın bu tarafı keser bir de bakmışsın diğer tarafı kesiyor.İşte saygıdeğer site yönetimi de bunları çok iyi bilip analiz ettiği için Raikkonen'in Monte Carlo'da bir bara alınmadığı ile ilgili bugünkü magazinsel haberi yayınlamamıştır.

  3. Ahmet Sedat, bilmukabele mübarek 3 ayların herkese hayırlara vesilesini temenni ederim.

  4. Herkesin Kandili Mübarek Olsun arkadaşlar.Allah tüm iyi dualarımızı kabul eylesin inşallah.

  5. Ya saçmalanırda bu kadar olmaz. Arkadaşlar kendinize gelin kendinize ! Bu kadar sığ düşünemezsiniz ya, inanılmazsınız yani (!)

    O sezonu hepimiz izledik, ve ben bunu çok defa açıkladım yine açıklıyorum. Hamilton ilk sezonunda degil ikinci sezonu olan 2008'de esas çaylaklığını yaşamıştır. Ve aldıgı cezaların yüzde 90'ı doğrudur. 2007'de Alonso gibi bir tecrübe ile beraber yarıştı ve bundan dolayı takımdaki yük sırtına binmedi, ilk sezonun onun için rahat bir sezondu, hemde en rahat sezonu bence, beklentiler yoktu üzerinde büyük baskılar yoktu. 2008'de büyük beklentilerle takımın artık ''lider'' i oldu, otomatikmen üzerindeki baskı arttı had safhaya çıktı. Bunun akabinde 1 yıllık tecrübesi olan Lewis hatalar yapmaya başladı, yük biraz agır geldi, cezalar aldı. Yani lütfen arkadaşlar bu Fia destekledi kolladı lafları, özellikle tahsin arkadaşım senin yorumlarını öncedende biliyorum, yakıştıramıyorum senin gibi birisine bu tür basit sığ görüşleri. Hamiltonu seviyorsundur, McLareni seviyorsundur, eyvallah sonuna kadar, ama bu bizim gözümüzü tek hizaya çekmemeli. Benim Schumacher'den sonra pistteki favorim Lewis Hamiltondur arkadaş, bir Ferrari taraftarı olarak bunu söylüyorum. Sürüş stili ve pilotajıyla beni cezbeden bir isim. Bunuda anektod olarak ekliyorum.

  6. Herkesin kandilini tebrik ederim. Site içinde hayırlara, yeni bir anlayışa 😛 sebep olur inşallah diyorum.

    Herkes sıcağı sıcağına sonradan hoş görmeyeceği/görülmeyecek şeyler yazar ama her zaman da olmaz ki bu canım. 🙂

  7. tanrılar yanlış yapmaz derler ama? 🙂

  8. Boşver, kimse yoğurdum ekşi demez. Yıllardır burda görüyoruz fanatikleri…Ya pilotunun sevgisiyle gözü kararmışlar yada politiğin, meşhurun peşinde koşmayanlar ben arasını pek göremiyorum. Hani hep diyoruz ya bu ülkede herşeyin başı "motorsporları kültürü" diye işte bize bir gömlek büyük bu.

  9. Saçma sapan ithamlarla, düzmecelerle kızdırdığın, kırdığın insanlarda senden hak istemeyecek mi sandın. Hele ki bu kadar basit bir meselede, tümüyle bozuk fanatikçe tavırlarla, bozuk türki spor anlayışıyla…. Takvayı bile kendinize göre şekillendiriyorsunuz pes. Boş konuşacağınıza susun da bari Formula 1 sever sansınlar…

  10. Yahu şu Fia söylemlerinen bıkmadınız mı artık.Şikanı kesen pilot son yıllarda ceza almıyor mu?.Fransa da yaptı ceza aldı.Spada azcık sabretse yine geçecekti.İngilterede geçen yıl Alonso nun aldığı ceza da cabası.Takılmış plak gibi aynı şeyleri tekrarlayıp durmayın.

  11. Ömer_Massa avatarı

    herkül arkadaşım.çok doğru söylemişsin.bana söyleyecek birşey kalmamış.hem böyle tarafsız yorum yaptığın için teşekkürler.arkadaşlar REGAİP KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN…

  12. Forza Felipe avatarı

    Arkadaşlar kazanın Hamilton onboard dan var.İlk başta loews'de kanatı kırdı.Daha sonra Hamilton'dan çok net gözüküyor Massa ilk sağa dönmeye başladığında araç direk sola kayıyor ve çizgiden tamamen çıkıyor sonrası mağlum zaten..

  13. düzelir, bugünler de geçer gider. ne yıldız gibi parladığın günler kalıcı olur, ne de dibe vurduğun zamanlar. hiç bir şey aynı çizgisinde gitmez. felipe'nin parasını da, oturduğu koltuğunu da, kendi babasının malı addedip "sinirlenmek" gibi bir lükse sahip olduğunu sanan insanlar da, yine suspus olurlar.. ama şimdi zaman, sabretmek zamanı. hiç bir zaman geç olmayacaktır.

  14. Arkadaşlar Kandiliniz mübarek olsun.

    konuya gelirsek bu F 1 alemindeki tüm konuları ve pilotları Alonso ile eşleştiren ve kimiyi de araya boca eden zihniyet nasıl bir karabasan durumundadır acaba..

    yaa massa kötü işte adam düzelemiyor bir türlü ve potansiyeli de bu sanırım ne azı ne fazlası bu nerelere bağlamak firavun yok santander yok bilmem kim..

    yok öyle yok böyle artık unutun o günleri..))) bizler nascar kamyon serilerine ve wrc aktivitelerinden gelen güzel haberleri okuyoruz.

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    massa o yıl gerçektende kendini aşmıştı, hatta kimi bile bir yerden sonra havlu atmıştı ancak massa durdurulamıyordu adeta. ancak şöyle de bir gerçek vardı ki o yıl ferrari aracı mclaren'a oranla bir nebze daha iyiydi, özellike hızlı pistlerde affetmiyordu valla 🙂 gerçekten macaristan ve singapur yarışlarını unutmuyorum, şampiyonluğun kaderini değiştiren iki yarış(birinde yine alonso'nun parmağı var :)). ancak o massa'yı bir daha göremedik, iki yıldır böyle olması beni üzüyor cidden.

  16. rocco junior avatarı

    Yanlış bilgi vermeyin arkadaşlar,Lewis Fransa'da ne zaman 1.liğe gidiyordu.Gridde kaçıncı başladı hatırlayan var mı?13. başladı sonra şikanı kesip Vetteli geçti yerini vermedi cezayı aldı.Yani bir kural var ihlal edilirse cezası var değil mi.Durduk yere adama ceza vermişler gibi konuşuyorsunuz.Ayrıca Massa çok kritik Japonya'da Lewise çarpınca pitten geçme cezası aldı,keza Lewiste.SPA 2008 cezası ise son derece saçma onda haklısınız ama Massa çok iyi bir araçla çok iyi bir perfonmansla yarıştı.Size karşı yarışan herkes illegal,fia kollamış ama size hep haklısınız.Massa nın yaşadığı 2 yüzde yüz galibiyete giderken talihsizlik konuşulmuyor.Neyse ölen öldü olan oldu o günler geride kaldı alakasız konuları açmanın anlamı yok

  17. massa o yıl kendini çok geliştirdi buna birşey diyemeyiz ama fia tarafıdanda desteklendi o yıl hamilton'a haksız cezalar verildi ama hamilton yinede şampiyon oldu.

  18. orası öyle canım hamilton şampiyon olmasın diye ne katakülleler döndü o yıl fransada atak yaptı vettele şikan kesti diye ceza geldi belçikada 1.liği elinden alındı 3.yapıldı. buna rağmen şampiyon oldu ama massada o yıl kendini geliştirmişti. az daha şampiyon oluyor derken son virajda kaçırdı demek istedim yoksa lewise gelen haksız cezalar olmasa rüyasında göremezdi böyle bir anı.

  19. bu konuda kimseyle söz düellosuna girişmeyeceğim. taraftar olan kişiler bir çok şeyi görmek istediği gibi görür. kimisini fia şampiyon yapar, kimisini egzoz, kimisini difüzör, kimisini bal. ben yıllardan beri hak ederek şampiyon olan ya da başarılı olan kimseyi görmedim zaten. 2008de şampiyon olsaydı şu anda ekol gösterilen ve kuşkusuz öyle olan hamiltonun şampiyonluğu dahi olmayacaktı. massanın 2008deki başarısını fiaya bağlıyorsanız bu konuda hiç bir şey diyemem.

  20. tahsin emre ; massa 2008 de fia nın hertürlü çabasına rağmen şampiyon olamadı. bernie kendisi açıkça söyledi felipenin şampiyon olmasını isterdim diye. massa bence artık iyi bir ikinci pilot bile değil. orta sıra takımlarını hakediyor…

  21. massayı savunmuyorum, ama hamilton dışarı taşıp lastik kalıntısı yüzünden vursaydı ciyak ciyak ağlardınız pirelli kötü die

  22. Ömer_Massa avatarı

    herkül arkadaşım çok güzel açıklamışsın.ben söyleyecek birşey bulamıyorum.böyle tarafsız yorum yazan arkadaşlara çok saygı duyuyorum.tarafsız yorumun için çok teşekkürler…

  23. massa üst düzey bir pilot olamadı benim gözümde ama 2008 yılında çok gelişti ve az daha şampiyon oluyordu o yıllan sonra iyi bir dikiş tutturamadı aslında aracın iyi değilse sende ön plana çıkamıyorsun ama aracın kötüde olsa mücadele etmen gerekir massada bu yok ferrari bugün 3.hızlı takım normal şartlarda ilk 6-8 arasında kolaylıkla yarışabilir ama son 3 yarıştır hep orta sıralardaki takımların pilotları ile puan mücadelesine giriyor ve atak yedikten sonra salıyor kendini atak yapma girişiminde bile bulunmuyor. ben ferrarinin başkanı olsam massaya teşekkür eder gelecek yıl onu düşünmediğimizi söylerim. bu işlerde duygusallık olmaz senden daha iyiler hep vardır kimse vazgeçilmez değildir başarı ön plandaysa eskiden ne yaparsan yap herzaman üstün çizilir. ve ferrari asla duygusal olmamıştır kimi için schumiyi gönderdiler kimide 2 yıl yavaş kalınca alonso için kimiyi gönderdiler. massa niye hala bu takımda kalmaya devam ediyor açıkcası anlamıyorum kimi ve schumi gibi iki şampiyon pilotu bile gönderebiliyorsan massa gibi bir pilotu hayli hayli göndermen gerekir.

  24. watercolour avatarı

    Herkese hayırlı kandiller.Bugün çemkirmiyeceğim sağa sola şu dk itibaren :))))

    Bu haberle ilgili yorumumda kazadan sonra massa hiçbir zaman eski massa olamadı ve bu gidişlede olamayacak…

  25. direk ve her şartta 2.pilot luk muamelesi bu pilotu ciddi anlamda olumsuz etkiledi. hatta öyle inanıyorum ki alonso massanın kendisi çok gerilerde kalsa dahi galibiyet almasını istemez. telsiz le"bu çöplüğün horozu benim ne yapmaya çalışıyor, sakın ha…"gibisinden uyarılar ile massanın galibiyetini engellemeye çalışır. dikkat edin beraber oldukları karelerde alonso hep önde yürüyor massa geride…tabi bunlar santander ferrari anlaşmasının çok önemli maddeleri…adamlar bir dünya para vermişler alonsoyu reklam olarak kullanıyorlar…kimi karizmasıyla ve diğer yönleriyle alonsoyu pasifize edeceğinden reklam projesi ciddi yara alacaktı. tabi burada en önemli mesele alonsonun pilotlarda şampiyon olması. bu uğurda yine santander le yapılan anlaşma gereği rekabet olmasın diğer pilot kesinlikle en pilot alonsonun ayağına basmasın düşüncesiyle markalar şampiyonluğu zaten feda edilmiş durumda…hülas alonso şampiyon olamaz ise(inşaallah) santander ferrari alonso takımı perişan olur… formül 1 in firavunu ferrari, ferrarinin firavunu alonsodur….her firavunun da bir musa sı mutlaka olmuştur olacaktır….boynuzsuz koyun boynuzludan mahkemei kübrada hakkını isteyecekmiş. bu açıdan alonso için massaya yapılan muamele karşılıksız kalmayacak…

  26. iyikide şampiyon olmadı bu adam… heralde takım arkadaşı karşısında bu kadar aciz duruma düşecek başka 1 pilot bulamazdınız

  27. Ne zaman çıkmıştı ki? 2008 de FİA nın ittirmeleriyle az daha şampiyon oluyordu. Başka bir yıl söyle bana.

  28. Her zaman bir bahanesi vardır.

  29. massa sen üst düzeylikten düşeli çok zaman geçti kusura bakma

  30. evet, dışarı taştı ve büyük ihtimalle pirelli çöpleri yüzünden tutuş kaybetti. Yoksa eskiden 2 araç yanyana dönebiliyordu tüneli.

  31. Senin için hangi ay iyi geçtiki massa.

  32. Yusuf  Hitay avatarı

    "Ne yazık ki Hamilton ile bir kazam oldu ve bu yüzden yarış dışı kaldım"

    bi git allasen, tünel çıkışında duvarla buluşmanın kaza ile ilgisi olmadığı çok çok iyi biliyorsun be massa. hırsına yenik düşüp yerini kaybetmemek için çizgi dışından yerini savunmaya çalıştığını bilmiyor olsak inanacağız. severim seni ama alonso'nun takıma gelmesi sana pek yaramadı be felipe.

  33. adam şaka gibi 2008in sonundan beri yok piyasada hala mayıs ayından bahsediyor…

  34. Massa, durum senin için malesef belli. Bunu içim cız ederek söylüyorum ama yaşadığın talihsiz kaza malesef senden çok şeyler götürmüş. Artık eski Massa değilsin:( Diğer yandan, korkarım Kubica' nın talihide seninki ile aynı olacak. O da eskisi gibi olamayacak ve insanlar geçmişi unutup onun içinde atıp tutacaklar. Hayat böyle işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir