Schumacher Kanada'da Mücadeleye Hazır

yazar:

kategori:

Sezonun en iyi sıralama sonucunu aldığı Monako’da Alman pilot, yarışta yaşadığı temas, lastik sorunu ve en sonunda mekanik arıza ile beklediğinden uzak bir Pazar günü geçirmişti.

Schumacher: “(Kanada’da) Pist daha çok dur-kalk üzerine; azami hız ve frenleme üzerine yoğunlaşılıyor. Ayrıca bu sene ilk defa iki DRS alanımız var. Bunun etkisini görmek ilginç olacak.”

“Aracımızın Montreal’de nasıl bir performans ortaya koyacağı konusunda bir fikir sahibi olmak gerçekten güç. Monako’nun takımımız için zor bir hafta sonu olduğunda şüphe yok ama her zaman olduğu gibi dersimizi aldık ve Kanada’da tekrar mücadele etmek için hazırız”

Monako’da takım arkadaşı Nico Rosberg de beklenen performansı ortaya koymamıştı. Alman pilot Montreal’de geri dönmeyi hedefliyor.

Rosberg: “Kanada GP, takvimde benim favori hafta sonlarımdan birisi. Hafta sonu boyunca festival havası ve taraftarlar gerçekten cana yakın ve çok heyecanlı. Gilles Villeneuve Pisti, güzel bir yer. Çok da zorlayıcı ve motorlarla frenler üzerine sert.”

“Hafta sonunu dört gözle bekliyorum. Umarım ileri gider ve ait olduğumuz yerde mücadeleye geri döneriz. Takım içindeki ruh harika ve Monako’dakinden daha iyi bir sonuç için mücadele edeceğiz. Bunu yapabileceğimize inanıyorum”


Yorumlar

  1. schumiyi harcıyorlar resmen adam mücadele etmek istiyor savaşıyor pistte arabayla boğuşuyor sivrizekalı soytarı mühendisler şaklabanlık yapıp ps resimlerle adama şaka yapıyorlar bu takımdan bi halt olmayacağı aşikar seneye de aynı hikayeleri dinleyeceğiz orası açık zaten schumi bıraksın bu takımın esamesi bile okunmaz pistte

  2. teknik kadroda değişim olmadığı sürece bu takımdan bir şey beklemmeli.haug ve yönetimin derhal değişiklik yapmaları şart.bu araba nın iskeleti yanlış oluşturulmuş.sorumlular gitmeli en azından bu sayede gelecek sene için bir adım atmış olurlar.

  3. mars ta yaşayan bir canlı olsa ve dünya ile mars arasında f1 yarışı düzenlense takım kaptanı schumi olurdu. fegat burda sorun hala mekanik. ben marka taraftarıyım ama pilot tutsa idim bu schumi olurdu. montreal mekanik kısmı çok zorlaycak olması beni korkutuyor. 2 drs alanı var ve bizim drs geç açılıp erken kapanan cinsten. araç bir türlü isteneni veremedi. iki pilotun iyi olmasından bir kaç puan aldık

  4. Yani Mclaren güya en uzun dingil aralığına sahip muhteşem gidiyorlardı o dar pistte.
    Birde fizik kurallarına göre uzun dingil olması öne arkaya doğru binen yüklerde daha güzel dağılır.
    Birde bildiğimiz gibi uzun dingil hızlı virajlarda daha kârlıdır…

  5. Resimler eşit büyüklükte çekilmemiş bence. bu yüzden çok fazla bişey ifade etmeyebilir. ancak bahsettiğin kısa dingil mesafesi o denli fazla değil. Aracı bu kadar zayıf duruma düşürmez.
    kısa olduğunda avantajlı olması gereken cadde pistindede değişen bişey olmadı neticede 🙂

  6. M.Schumacher  avatarı

    umut dolu açıklamalar bide tutsa , sonuçta aracı kullanan onlar biliyorlardır potansiyelini belkide ondan bu umut dolu açıklamalar .. Ama Ross tam bir hayal kırıklığı ..

  7. Koyu Schumacher taraftarıyım onuda belirteyim 🙂
    Griddeki sevmediğim pilot ise MASSA EFENDİ

  8. Ne Schuminin yaşına nede Rosberg'in yarış kazanamamasından dolayı küçümsemeye kalkmayın.
    O araçla ancak bu kadar çıkıyor.
    Görmedinizmi son 2 yarışı ???

    Mercedes altyapıyı kurmaya çalışıyor hala hemen hemen her başlıkta yazdığım gibi o kısa dingil sorun.

    Bakın motor kapağının olduğu yer çizgilerini eşitlemişler lastik aralıklarına bakın gerçi orada çizgi var zaten görürsünüz kapaktan olan çizgiyi

    http://www.hlawiczka.com/pics/auta_2011.jpg

  9. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    puhahahahahahaha süper ya :))) Ya o araç hıyar değil cacık bence hıyarı bile piste atsan mercedesten hızlı yuvarlanır :))

  10. Saygılar gerçek Mclarenci

  11. Kattiyen ne Schumi ne de Rosberg eleştiriyi hak etmiyorlar.O konuda haklısın.Benim sorun olarak aklıma gelen tek şey artık yaşının geçmesi.Ama düşündüğüm zaman yaşına göre yine harika iş çıkarıyor.Bi kere bu kadar başarıya aç yetenekli yeni neslin karşısına çıkıp meydan okuması başlıbaşına takdire şayan.

    @thrillercd thrillercd kardeşim reklam konusunda dediklerin zaten su götürmez gerçek.Böye yapmaya devam ederlerse zaten Schumiye bir şey olmaz .Mercedes ayrılanToyota,Bmw ve Hondanın yanına yani tahtalıköye gider.

  12. seneler schumiden bazı şeyler götürmüş olabilir. bu gayet normaldir. ama bunun yanında değişmeyen şeylerde var ki o da asla vazgeçmeme,pes etmeme ve önemlisi yarış arzusudur. adam kırılmadık rekor bırakmadı. dönmek istedi döndü. saygı duymalıyız diye düşünüyorum. daha rekabetçi bir araçla neler yapabileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalı. her şeye rağmen onu izlemek büyük zevk. işte büyüklük böyle bişey olsa gerek.

  13. Eğer gerçekten söylediyse tam oturmuş.:) Haksızda değil hani…

  14. Tabi olabilir ama şimdilik Ali Ünalın yazısının içindeki bir kelimeyi başa koyarak diyorum ki, t….. geçiyorsun 😀

  15. Ok benim gitmem gerek ama şunu söyleyeyim çok çabuk güceniyorsunuz 🙂

  16. Böyle bir problem olamaz mı 😀

  17. e şıkkına bakınca öylemi görüünüyor ? Tamam ciddinin en önde gideniyim ben 😛

  18. O zaman oldukça ciddisin demektir.

  19. İşte benim Schumayer taraftarı gerçek bir arkadaşım Sinan ..+10

  20. Ayrıca şunu çok net ifade edebilirim biz burda araç için atıp tutarken schuminin ağzından bir kere bile araç hakkında olumsuz açıklama gelmedi. Aynı şekilde nicodan da

    Her ne kadar bir sitede Niconun bu haberi yalanladığını duysam da başka bir sitede Niconun araç hakıında şöyle bir demeçte bulunduğunu duydum 😀

    Hem de adama oldukça hak verdim 🙂

    “It [2011 F1 car] was planned that we start the (test) season with a cucumber, but not that we end up with a cucumber.”

    Birebir çeviri değil ama 2011 aracı hakkında şöyle diyor:

    "Testlere bir hıyar ile başlamayı planlıyorduk; fakat bu testleri yine bir hıyarla bitirmeyi planlamıyorduk."

    😀

  21. Millet tahminleri alalım sizce bu sefer Schuminin aracı sıralamalarda ya da yarışta nasıl bir sorun çıkaracak ?

    a) KERS

    b) DRS

    c) Hem KERS hem de DRS

    d) Lastikler ilk turda bitecek.

    e)Araç hiç çalışmayacak.

    Evet senin Mercedes takımını ciddiye aldığın kadar ciddiyim bende.

  22. Kabullenilmesi gerekilen şeyleri zaten çoktan kabullendik. Mercedes yeterince güçlü bir araç verdiğinde, gerçi bu pek mümkün görünmüyor, o zaman bazı kişilerin çok şaşıracağından eminim.

    Şu yorum yaptığınız kaçıncı başlık ya da Schuminin yaptığı bu kaçıncı iyimser açıklama

    Mercedesin Schumiyi boşuna mı getirdiğini sanıyorsun ? Çok güzel reklam için kullanıyorlar. Bu kötü mü elbette değil; fakat hep reklam hep reklam olursa da bir noktadan sonra kredisi tükenebilir.

  23. 2010 yılından bahsederek söylüyorsan evet haklılık payın olabilir. Ama ben bu yıl için bu söylediklerinin bir tanesine bile katılmıyorum. Evet schumi tek turda lastikler yüzünden takım arkadaşının gölgesinde kalmış olabilir ama startta ve yarışta en az onun kadar rekabetçi olmuştur. Üstelik geçmiş yarışların tamamında (neredeyse) arızaların tamamı schumi yi buldu. Niconunda hakkını verelim o da bir kaç kez sorunlarla karşı karşıya kaldı.

    Ayrıca şunu çok net ifade edebilirim biz burda araç için atıp tutarken schuminin ağzından bir kere bile araç hakkında olumsuz açıklama gelmedi. Aynı şekilde nicodan da. Evet biz burda araç hakkında atıp tutuyoruz ama laf söylenmeyecek gibi değil. Her yarış bir sıkıntı. Kers Drs ayar sorunu. Bu kadar olumsuzluğun ardından kimse schumiye ya da nicoya laf etmesin.

  24. Bu durumun öyle arıza ile falan alakası yok.Bazı şeyleri kabullenmek gerek.Tamam bi yarış Drs bozuldu bi yarış kers bi yarış başka bir şey de bu kadar geride kalmanın bununla bunlarla alakası yok.Belli bir şekilde artık Schumacherden geçti.Şu yorum yaptığınız kaçıncı başlık ya da Schuminin yaptığı bu kaçıncı iyimser açıklama.Hepimizin aklındaki soru işareti hep araçta .Acaba nerede suçu nerede bulsak diye sürekli bi arayış içerisindeyiz.Tamam o kadar ara verdi geri döndü alışamadı denilebilir ama Schumi öyle yeniliklere bu kadar uzun zamanda reaksiyon veremeyecek kalitede bir pilot değil.Bu geçmişte de oldu.Günümüzdeki pilotlardan eksik olan bir şeyi yok fazlası var o da sanırım yaşı.Aklıma gelen tek sorun bu.Formula 1 bir çok kişiye şans verir ve o şans Schumi için çoktan geçti taa 2006 da.Ne güzel diyordu f1 racing bir sayısında Schuminin son 2 yarışı olan Suzuka ve İnterlagosa ithafen :

    Schumacherin son yarışlarda şans meleklerine ihtiyacı vardı ancak şans melekleri de onunla birlikte emekliye ayrılıyordu

    Yaşananlar yaşanacaklar hiçbir şey onun kalitesini muhteşem pilotajını gölgeleyemez.Geride kalanlar bizim için güzel anı olarak kalacak.Bundan sonrası böyle , yapacak bir şey yok.:)

  25. Benim için farketmez saygı çerçevesinde verilen her cevabı dikkatte alırım kime ait olduğu farketmez; ama bunu tüm Schumi taraftarlarını karıştırarak söylemeniz de daha da ciddileştğinizi gösteriyor.

  26. Farkındaysan ben ciddi konulara girmiyorum Schumayer fanlarıyla,bir cevap varsa verilecek JET MAN verir 🙂

  27. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    herşey olabilir yani 🙂
    yalnız şu 2 drs alanı yarışta olması gerçekten çılgınca,
    ne yapmaya çalışıyor bunlar anlamış değilim ben,
    Monza veya Spa'da 3 ve 4 drs alanı yarışa katarlarsa hiç ama hiç şaşırmayacağım :)))

  28. Ağzımdan aldın çok yaşa sadece yazmak istemedim arkadaş daha da ciddileşebilir diye 🙂

  29. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    thrillercd thrillercd pilot hatasıda olabilir tabiki,
    gayet doğal karşılamak lazim,
    yalnız o pilot hatası hamilton'un yarışına mal olursa işte o zaman gör buradaki cümbüşü :p 🙂

  30. 2 tane DRS alanı olacağına göre bence en az bir tanesinde bu sitem çalışmayacak, tabi piyangodan çıkıcak KERS sorununu saymıyorum bile 🙂

  31. Wowwwwww çok ciddi gördüm sizi. Bu ciddiyet soruyu anlamanızı engellemiş galiba 🙂

    Soru araçla ilgiliydi, pilotla değil. Bir sonraki sorumuzu da pilotla ilgil sorarabiliriz. Mesela Schumi bu yarışta kaç kişinin yarışını katleder (!) diye 🙂

  32. f) pilot hatası diyorum ben

  33. Bence sıralamalarda kers çalışmayacak. Yarışta da lastikleri erken bitecek. Sence?
    Bahis mi açsak acaba:) Aracın sorun çıkartmaması 1/400.000 versin mesela.

  34. Millet tahminleri alalım sizce bu sefer Schuminin aracı sıralamalarda ya da yarışta nasıl bir sorun çıkaracak ?

    a) KERS

    b) DRS

    c) Hem KERS hem de DRS

    d) Lastikler ilk turda bitecek.

    e)Araç hiç çalışmayacak.

  35. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    olabilir.

  36. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    gerçekten ilginç olacak (sabırsızlıkla bekliyorum)
    1.ci drs alanı o şampiyonlar duvarına gelmeden önceki uzun düzlük (belirtmeme bile gerek yok)
    esas 2.ci drs alanı merak konusu,
    neresi olacak acaba?
    aklıma 2 nokta geliyor,
    ya strat finish düzlüğü,
    ya da hani o Kubica'nın bundan 1 kaç yıl önce geçirdiği ağır kaza var işte o düzlük.
    bakalım hangi düzülük 2.ci drs hakkını kazanacak 🙂

  37. aynen katılıyorum.

    her yarış öncesi otomatiğe almış gibi fanatiklerine umut verip duruyor.

  38. Muhtemelen yine lastikleri erken öldürecek araç.

  39. Her yarış öncesi aynı laflar. Pilotlarımıza ve yöneticilerimize bakılırsa biz her pistte rekabetçiyiz. Pilotlarımız aracın potansiyelini biliyorlar aslına bakarsanız bende araçta potansiyel olduğunu düşünüyorum ama ne var ki bu potansiyel hiç bir yarışta piste yansımadı.

    Ben bu pistte de başarılı olabileceğimizi düşünmüyorum. Çünkü iki DRS bölgesi bizim için çok büyük dezavantaj.

  40. En azından aero paketin üstünlük kuracağı bir pist değil. Temas yaşamadan alacağı bir start yarışa heyecan katacaktır.

  41. rocco junior avatarı

    2 drs alanı ilginç olacak

  42. hazır hazır da… araç hazır mı? ona sorun bir de, bakalım o ne diyecek.

  43. Schumacher son iki yarışta gayet iyiydi ama o berbat araç.
    En iyi frenlemelerden birisi Mercedes takımında ama denge olmadıktan sonra hiç bir işe yaramıyor.
    Bir B aracı lazım uzun dingil aralıklı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir