Hamilton Kanada'da Güçlü Bir Hafta Sonu Bekliyor

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, Cumartesi günü sıralamanın son seansında piste geç çıkmayı tercih etti ve Perez’in kazası ile kırmızı bayraklar çıkınca tur derecesi elde edebilecek konuma ulaşamadı.

Hamilton: “Montreal benim için çok özel bir yer. İlk pol pozisyonumu orada almıştım. O pistte her zaman iyi işler çıkardım; düzeni, sürüş stilime uygun görünüyor ve geçen sene polden kalkıp yarışı kazanmıştım”

“Aracımızın bu piste uygun olması gerekiyor. Harika bir motorumuz, spordaki en iyi KERS sistemimiz ve yavaş virajlardan çıkıştı mükemmel çekişimiz var”

“Her şeyi hesaba katınca bizim için bir başka iyi hafta sonu olacaktır. Pazar günü güçlü bir sonuç almanın peşinde olacağım”

Monako’da galibiyet mücadelesi veren takım arkadaşı Jenson Button, hiç kazanmayı Kuzey Amerika’da bu sefer hedefe ulaşma niyetinde

Button: “Şu anda takım içinde gerçek bir momentum var. Hem İspanya hem de Monako’da kazanabilecek kadar iyi bir yarış aracımız olduğunu düşünüyorum. Sıralamada biraz gelişme ile yarış temposunu biz belirleyebiliriz; son iki yarışta da bunu kısa süreli de olsa göstermiştik”

“Kazanamasam da Monte Carlo’daki performansımdan yine de memnunum. Yarışa liderlik yapmak ve rahat bir şekilde fark açmak güzeldi. Sonuç karşılamasa da böylesi şeyleri aklınızın bir köşesinde tutmak her zaman güzeldir.”

“Geçen sene Montreal’de iyi bir yarış çıkarmıştım. Araç o yarışta harikaydı ve takım adına senenin üçüncü 1-2 sonucu için bazı güzel hamleler yapabilmiştim. Kuzey Amerika’da hiç kazanmadım. Tempomuz olduğunu ve gelecek hafta sonu bunu değiştirme adına şans için momentumun da olduğunu düşünüyorum. Bunu dört gözle bekliyorum”


Yorumlar

  1. Herkes artık elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor, zira şuanda en iyisi zaten Vettel 🙂 Pit stratejilerinde taktiksel hatalar yapmadıkları sürece önde kalacaklardır.Hamilton'un herşeye rağmen son yarışlarda maximum performans için elinden geleni yapıyor, seyir zevki açısından onu izlemek zevkli.(Zaman zaman saçmalasada)

  2. bence sen kendini bi salla sonra yarışı tekrar izle bir kaç saniye açılıvermiş fark yarış 0.6 sn farkla bitti zaten.

  3. comebacktome avatarı

    evt vurduğu zaman ii sarsıyor lewis direk yarış dışı bırakıyor , üstelik bunu hem pistte hem pitte hem kırmızı ışıkta her yerde yapabiliyor 🙂 bu arada lewisi gerçekten severim yarışlara sadece onun heyecan kattığı doğrudur , ama hırsına biraz hakim olması gerekiyor sadece.

  4. Didem öyle bir yazmisin ki ister istemez Lewis pol ve yaris alacak artik, benim temenim de ayni.

  5. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    O tatlı noktayı bulursan tekrardan almaman için bi neden yok polü. RB hariç önde başlayan bi araç ne yapar beni oldukça heyecanlandırır

  6. Böyle önceden biz burda iyiyz dedigi bütün yarıslarda batıyor lewis … Ya bi sıralamalar olsun sonra karar ver …

  7. yarış 0,6 sn farkla bitti, o birkaç sn ne zaman oluştu acaba…

  8. kesinlikle haklısın dostum, rutinden ve trencilikten uzak yarışlar izlemek istiyoruz …:))

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    ne ara bi kaç saniye fark açıldı ? biz başka yarış mı izledik

  10. :))
    sarsmak artık f1 için çok yabancı bir deyim, neredeyse yok oluyor.
    onun için Lewis yazdım ki birşeyler insanların zihninde belirsin.

  11. İspanya da Lewis Vettel e baskı yaptığını sanıyordu ve o sırada RB nin Vettel telsizinden mühendisinin söylediğini kimsecikler tam anlayamamış olmalı… Vettel e mühendisi,' hadi dostum sallayalım şunları' dedikden sonra kapanan mesafe -yi bir anda bir kaç saniye açıverdi.Kİm kimi salladı…

  12. Burada Red Bull'u sarsacak şekilde bir galibiyet almamız lazım.
    Şampiyonluk için bu şart.
    —————————————-
    Sarsmak = Lewis

  13. tabloya bakıyorum da bir iki polyanna mesaj harici hep karamsarlık söz konusu.

    evet malesef tablo bu arkadaşlar

    meşrubatçıların başına aksilik falan demiş bazı mesajlar

    birinin başına aksilik gelerek kazanılmış yarışlar hiç onure değil

    rekabetçi araçları görmek istiyor insan

    doğrumuyum

    sanırım acilen antin kuntin sistemler iptal edilmeli.

    yoksa yarış sonucu başından belli ve zevksiz.

  14. Hatta daha ileri gidiyorum bu yarış Alonso bile pole mücadelesi vericektir.

    Buarada Canada da en az 4 pit bekliyorum.

  15. Dediğin gibi aksilik olmaz ise 1 hafta sabretmen gerekli pole de bir McLaren görmek için.

  16. yarışı bilemem ama hamilton'ın polü alması fazla iyimser bir düşünce. aksilikler olmazsa bu sezon red bull dışında pol göremeyeceğiz.

  17. leb demeden leblebi modu, sen tam bir mclarencisin =)

  18. Gördüğün gibi kuralları biz koyduruyoruz.Gücümüzü düşün artık ..:) kanada 2010,spa2008 kısmen japonya 2008,valencia 2010,malezya 2010

  19. 2010 kanada, fia kural kitapçığına bir maddenin daha eklenmesine neden olmuştu, benim aklımda o yarışla ilgili en çok o kalmış.

    mclaren araçları, geleneksel olarak kerb kullanımı başarılı olan araçlardır, mclaren'in burada güçlü olacağını, ve uzun düzlüklerdeki motor avantajı ile birlikte, vettel'i sıralamada zorlayabilecek, yarışta ise başabaş gideceğini düşünüyorum.

  20. şuan aracımıza ençok uyan birkaç pistten biri( monza-kanada-spa ve çin) bu pistlerde bekleneni verebilirse takım şampiyonluk ihtimali üstünde kobuşulabilir. bu sezon hataya hiç yer yok…

  21. umarım kanadada herşey normal gider. yeterince hızımız ama sorunsuz bir hafta sonu geçirmemiz gerekiyor kazanmamız için.

  22. Bir aksilik olmazsa inş. Lewiscanım'dan pol ve galibiyet bekliyorum.

  23. Birisi kaza yapmaz inşallah bu sefer. 2 yarış üst üste dayanmaz benim bünyem.

  24. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -hadi lewis tüm tartismalara pistte cevabini ver
    – ve podyumun 1. basamagindan havaya sicrayarak
    -bu sezon vettel den baska yaris kazanabilecek tek pilot oldugunu tekrar göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir