2012 Takviminde Türkiye Var Ama Kesinleşmedi

yazar:

kategori:

FIA’nın, konsey sonrasında açıkladığı listeye göre Türkiye, 6 Mayıs 2012’de F1 yarışına ev sahipliği yapacak ama yerimiz kesin değil, çünkü doğrulama bekliyor.

Takvime göre durumumuz kesinlik kazanırsa gelecek sene de Avrupa sezonunun ilk yarışı İstanbul Park’ta olacak.

İstanbul Park’taki yarışlar için yetkililerimiz, bu seneki yarış hafta sonunda Bernie Ecclestone ile görüşmeler yapmıştı. Bu görüşmelerin olumlu geçtiği gözlenirken yaz aylarında son kararın verilmesi bekleniyor.

2012 Takvimi

11/03 BHR Bahreyn
18/03 AUS Avustralya
01/04 MYS Malezya
08/04 CHN Çin
22/04 KOR Kore
06/05 TUR Türkiye *
20/05 ESP İspanya
27/05 MCO Monako
10/06 CAN Kanada
17/06 USA USA
01/07 ESP Valensiya
15/07 GBR Britanya
29/07 DEU Almanya
05/08 HUN Macaristan
02/09 BEL Belçika
09/09 ITA İtalya
30/09 SGP Singapur
14/10 JPN Japonya
28/10 IND Hindistan
11/11 ARE Abu Dhabi
25/11 BRA Brezilya

Yorumlar

  1. evet hepsine ben de şahit oldum, ALONSO yu beklemek isterken TRULLİ ve KOVALAİNEN den imza almış oldum… (" bulmuşuz bunuyo gibi oluyoruz ama ya ALONSO diyorum yani).

  2. gayet tabi sonuna kadar haklısın…

  3. çok gereksiz bir kişisin bu yaptığın yorumdan belli. bu sporla yaptığın tanıtımı normal yoldan yapsan en az 500 milyon dolar harcamam gerekir birazcık kendini geliştir cahillik diz boyu.

  4. aslında düşündüm de senin gibilerden çok fazla var

  5. İyiki senin gibilerden çok fazla yok bu ülkede

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bos bos konusma arkadasim parasini verdikden sonra bizim pistimiz her zaman orada yer alacak bu da sana kapak olsun gidicek olan pistler varsa onlar belli 21 yaris icin kasıma sarkıyor olmasi 3 haftalik aralardan bir tanesini iptal ederler 2 hafat dusursunler aralari o zaman aksıam sarkmaz her turl ucare mevcut bunu bahane yapamaz takımlar.

  7. sadece istanbulda gösterime girdi zaten başka yerde girse bile yine izlenmezdi. bu ülkede kaç kişi sennayı tanıyor.

  8. görünen o ki bu fazlalık bahreyn. kimse iptal olduğu için üzülmedi hatta geri döndüğü için üzülüyorlar.

  9. yazdıklarımın farklı algılanmaması için açıklayım.elbette turkish gp takvimden giderse üzülürüz ama yukarda yazdıklarımda benim gördüğüm gerçeklerdir.

  10. takvim 20 yarışa çıkmıştı şimdi 21 oldu.takımlar 21 yarışı istemiyor.sezon sonu kasım sonunu buluyor.muhtemelen pilotların çoğuda .bernie dede istiyor tabi ona kalsa 30 yarışda yapar.bu durumda turkish gp nin takvimde kalması pek olası değil.kalması gerekirmi bana göre hayır.bu işi daha iyi yapacak ve daha fazla seyirci toplayacak ülkeler yapsın.koskoca pist yapmışız.sadece f1 yarışı var.moto gp bile gelmiyor şu an türkiyeye.

  11. ben ilk senemde alonsodan imza aldim =D evet insanin bekledigine degiyor . Bi tisort imzalattim imzali kagit aldim bide massayla ikisinin imzaladigi bi ferrari sapkam var . Baya karli ciktim =D pazar gunu onumde oturan brezilyali ferrari fanlari sapkamdaki imzalari farkettikten sonra sapkaya pis pis bakmaya basladilar alip kaccaklarini dusunmedim degil =D dikkat ettim gorevlilerden sadece biri bayanlara yardim ediyordu benimle birlikte bir kac kisiyi daha kalabaliktan kurtardi bos bi yer vardi orda bekletti . Gelecek sene onun gibi duyarli gorevliler olursa tekrar o siraya girmeyi dusunuyorum .

  12. Valla bu insanlar bos maalesef. 3 senedir aynı rezalet. Birde taraftarlardan bile donup bayansan ne isin var diyen olursa yani…… 2009 da Alonso kalkıyordu ve ben bekleyenlerin en onundeydim. Yalvardım onumdeki gorevliye yol vermedi bana. Sonra ben anlayamadım nasıl oldu diye arkadan epey iri yari bir Ispanyol abi geldi direk kadını itti ve gecti. Biz de ole gittik arkasından. Alonso araca biniyordu tam o kadar millet bagırdıki arkasından geri geldi imza dağıttı alel acele…. Donmeyebilirdi de. 2010 da ben daha sanslıydım da girebildim iceri. Ama olay soyle. Biz 5-6 arkadas bekliyoruz. Alonso geldi bi anda arkamizdaki beyin eksikligi yasayanlar deli gibi itmeye basladı ben arada sıkıstım. Bi guvenlik gorevlisi beni iki kolumdan tuttu kaldırdı ve iceri fırlattı resmen… Bayana yapıyor bunu dusun. 2 hafta bel agrısı yasadım. Ha tum bunlar degdi mi derseniz valla ne yalan soyliyim sevdigin pilotu karsında gorunce hepsini unutuyor insan…

    Yani illa da imza alıcam diyorsanız gozünüzü karartın girin sıraya mumkunse de yaninizda canta filan olmasın… ama yok gorsemde yeter diyorsanız on tarafinda bekleyin derim cunku sıcakta 3-4 saat ıkış tıkış bekleyip eli bos donmek insani deli ediyor.

    Bi arkadasımız var 3 senedir bogusuyor hala Lewis den imza alamadı dusunun yani :/

  13. sana hak veriyorum bende orda iki saat bekleyip zar zor arkadaki kapiya gecenlerdnim gercekten cok zor imza aldim bide kiz oldugumu dusunursek… allahtan bazi duyarli kisiler yardim ettide kurtulduk o izdihamdan kac kisi gordum imza sirasinda ağlayan. adamin biri ben hamilton faniyim adini bile bilmedigim birinin imzasini verip yolladilar diye agliyodu .cok uzulmustum elimde olsaydi onada imza alip vercektim . Bende beklemek istedim ama yolladilar ben tam imza sirasinin onune geldim alonso ve massa geldi sapkami felan imzalatabildim . Benm kadar sansli olmayanlar vardi.umarim gelecek sene f1 turkiyede kalir ve organizatorler akillanirlar ..,

  14. Ben eğer sansın olursa Ana Tribunu tavsiye ederim. ama silverlar icin de herkes çok iyi oldugunu soyluyor hiç gitmedigim icin bilemiycem.

    Imza torenine 3 gunluk hangi tribunden biletin olursa olsun katılabilirsin. zaten sanırım artık tek gunluk biletler yok.

    Imza Toreni olayına da gelirsek maalesef bizim insanimiz biraz (!!!!) kaba oldugundan beklerken sinir krizi gecirme olasiligin yuksek. Bu sene olanlari anlatiyim hemen fikir versin diye…. Biz sıralamalar biter bitmez hemen asagi TRT standinin oraya gittik. 40-50 kişiden fazlası yoktu sanırım orda. Guvenlik gorevlilerine sıra nerden başlayacak diye sorduk. bize yer gosteremediler. Sonra bir yer soylediler en son lutfedip, girdik orda beklemeye basladik. Ama bunlar kalktılar sırayı en son gelenlerin arasından biryerden actilar boylece biz ilk gelenlerin hepsi hoop en arkaya dusmus olduk. Epey bi cebelleştik orda laf anlatmak icin ama maalesef bize boş boş baktılar ve yeri degistirmeyeceklerini soylediler. Bizim yasca ufak bi arkadasımız var. Kızcagızı orda sarhos bir Rus resmen taciz etti. Oraya guvenlik gorevlisi diye diktikleri çok özür diliyorum ama "öküzler" boş bakmaya devam ettiler. Kızı cektik aldık kenara soyluyoruz gorevliye benim problemim degil dedi ve guldu sadece… Sırayı oyle bir yerden actılar ki kimin geldigini goremiyorsun. Belki Alonso Fanısın ama iceri girdiginde karsinda Lewis ve Button'ı buluyorsun… Bir cocuk vardı orda. Resmen yalvardı beni iceri almayın bekliyim burda kenarda, ben baska bir pilotu bekliyorum diye. Cocugu yaka paca iceri attılar. Vettel'i gormek isterken gitmis Jenson la Lewis den imza almıs… En son gordugumde guvenlik gorevlileri elindeki de imza işte daha ne istiosun diye cocugu azarlıolardı bi de. Bir de orda bir kız eziliyordu az daha o kalabalığın icinde. Tipine baksan adam diyecegin biri dondu "Bayansan sıraya girmeyeceksin o zaman" dedi. Saolsun benim arkadas iyi cevabını yapıstırdı ama buraya yazmiyim… Yemin ediyorum hayatımda boyle ******* bir F1 taraftarı daha gormedim.

    Tum haftasonu yasadıgımız pankart rezaletine ise uzun uzun hiç girmeyecegim. Ama ana binaya kadar gidip sikayette bulunduk. Yabancı 1-2 kişi vardı bir daha asla gelmem buraya filan diyorlardı.

    Kusura bakmayın uzun oldu ama hala hatırladıkça sinirim tepeme cıkıyor… Umarim seneye biraz daha insana benzer tipler olur guvenlik gorevlisi adına.

  15. Silver 8 itercih edinbence hem geçişleri görüyorsunuz hemde start-finish düzlüğünü ben silver 8'den memnun kaldım .Biletleri yılbaşı öncesinde alırsanız çok büyük bir kar elde ediyorsunuz.

  16. bencede inşallah kalır 2012 sonrada ve devamında da dünyanın en güzel pisti olarak bay e ye duyrulur 🙂

  17. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim 2 ay oldu sadece ferrari haberlerine yorum yapıyorum

  18. Ben zaten yarış sonucunu etkileyen birçok özelliği olan, takımlar ve pilotlar tarafından çok sevilen, Avurpaya en yakın kosmopolit bir metropol olması ve bundan dolayıda cezbediyo olması nedeniyle İstanbulparkın kolayca vazgeçilecek bir pist olmadığını daha önceki yazılarımda yazmıştım.

    Hiçbir turistik ve coğrafik özelliği olmayan, tarihi ve eğlence hayatı olmayan peştemalli arap ülkelerine yada yeme içme ve iklim sorunları gibi sıkıntıların baş gösterdiği bazı uzak doğu ülkelerine gitmektense hepsi İstanbulda kalmayı istiyorlar. Eğer bir pist dışarda kalacaksa bu asla İstanbul olmayacaktır.

    Yukardada yazdığım gibi pist çok teknik ve zorlu heran herşeyin yaşanacağı bir pist. Buna birde yağmur faktörü eklenince bu yıl Vettelin antrmanlarda başına nelerin geldiğini hepimizgördük.

    İstanbul bu takvimde kalır. Ancak avrupanın ilk yarışı olması yada mayısın başı bence doğru tercih değil. Özellikle 40 ikindi yağışlarının başladığı bir dönemdir mayıs başı.
    Haziranın ilk haftasına yada mayısın son haftasına almaları lazım. Hem hava güzel olur hem yağmur riski azalır hemde gelen turistler gezip eğlenip döviz bırakmış olurlar.

  19. bende bu sene ilk defa gittim . siralamalari acik alanda izledim pek bi sey goremedigimden yarisi platinium bilet alip ana tribunden izledim.eger imkaniniz varsa ana tribunden izlemenizi tavsiye ederim pit stoplar, podyum herseyi net bir sekilde gorebiliyorsunuz hem karsinizda tv lerde var . Imza gunune herkes katilabiliyor . Ama pek tavsiye etmem oyle bir izdiham oluyor ki . Ben sansliydim alonso massa ve webberden imza alabildim ama cogu kisi hatta ilk siraya girenler kobayashiden glocktan imza alip gittiler. Massa alonso vettel felan en son cikti . =)

  20. bu havadisin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

  21. kesinlikle silver 8 den izlemenizi tavsiye ederim, tüm aksiyonu görüyor 12. virajdaki. 12,13 ve 14. virajlar yavaş olduğu için araçları daha çok görme şansınız oluyor, start finiş düzlüğünü de görüyorsunuz arkadan da olsa, yaklaşık 20 25 saniye araçları görebilme şansına sahipsiniz bu tribünde ben memnun kaldım

  22. Mehmet bey sanırım ilk defa yorum yazıyorsunuz. sitemize hoş geldiniz. gold tribün iyidir. karşısındada 3 adet ekran var. oradan da tv deki gibi olmasada yarışı takip edebiliyorsunuz…imza konusunu ben bilmiyorum.

  23. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Hayırlı olsun.arkadaşlar ben 12 yıldan beri f1 izliyorum ve ferrari taraftarıyım.önümüzdeki yıl bende istanbulparka gelmek istiyorum sizce yarısı en güzel nereden izliyebilirim?.3 günlük bilet alan herkes pilotlarin imza törenine katılabiliyormu?ANTALYADAN bütün f1 severlere selamlar fanatik FERRARİCİ!

  24. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Hayırlı olsun.arkadaşlar ben 12 yıldan beri f1 izliyorum ve ferrari taraftarıyım.önümüzdeki yıl bende istanbulparka gelmek istiyorum sizce yarısı en güzel nereden izliyebilirim?.3 günlük bilet alan herkes pilotlarin imza törenine katılabiliyormu?ANTALYADAN bütün f1 severlere selamlar fanatik FERRARİCİ!

  25. arkadaşlar senna filmini toplamda koca türkiyede 341 kişi seyretmiştir. takke düştü kel gözüktü…bu senenin en az seyredilen filmi olarak boxoffice listelerinde yer almaktadır.
    ilginize ve bilginize arz olunur…

  26. sıkıntı yok bizden vazgeçemezler…

  27. Sinan ÖZER avatarı

    21 yarış oluyor.Takımlar 20 yarışa bile karşıyken 21 yarışı asla kabul etmezler.Takvimden en az 1,belki de 2 pist çıkarılabilir.Büyük ihtimâl bunların arasında Türkiye de olacak…

  28. 20'ye düşürülmesi için Türkiye'nin takvimden çıkarılması lazım. Bu yüzden ben şahsen 21'den rahatsız değilim.

  29. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    haydi hayırlısı…
    birde şu pistin işletmesini bay E'den alırsak daha güzel olacak.
    son olarak seneye 21 yarış olacak afadersiniz ama ohaa yani yuhhhh 🙂

  30. Arkadaş bu seneden değil, 2012'den bahsediyor.

  31. rocco junior avatarı

    Hayır 20 yarış yapar zaten takvim sezon öncesi 20 olarak belirlendi,Bahreyn takvimden olaylar nedeniyle düşünce 19a indi sonra tekrar görüşmelerle takvime alındı.Ama Aralık ayına sarkıcak bu bizim için iyi takımlar için kötü.

  32. Yusuf  Hitay avatarı

    bu iyiye işaret olsa da kesin bir durum yok.

    yalnız 6 mayıs çok erken yahu, resmen eldivenle bereyle izledim yarışı :S

  33. bir an yüreğim kalktı heyecandan, indi geri dönüyor diye. sevincim fazla sürmedi =)

  34. 21 yarış ediyor. takımlar 20'den fazlasına karşı diye biliyorum. umarım seneye istanbul'da yarış olur.

  35. Efficient Dynamics avatarı
    Efficient Dynamics

    Takvim bu haliyle 21 yarıştan oluşuyor. Bildiğim kadarıyla takımlar en fazla 20 yarış olsun istiyor. Dilerim o fazlalık biz olmayız.

  36. texasta olması gerek yeni pist yapılıyor

  37. usa derken?? indiana geri mi döndü yoksa?

  38. Henuz bir anlasma yok, FIA takvimi yayinlamis ama TR uzerinde yildiz isareti var, yani henuz anlasma imzalanmadi diyor. Hemen ucusa gecmeyelim ama tabii ki insallah imzalanir bir an once..

  39. hayırlı uğurlu olsun ülkemiz için.

  40. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Umarim dogrulama da gelecektir kisa sürede
    -Hepimize, ilk adim hayirli ugurlu olsun.
    -F1 2012 de de hala Türkieye de !!!!!!!!!!

  41. 2. dediğin umarım gerçekleşmez.Yoksa büyük bir hayalkırıklığı olacak f1 için.

  42. Böyle bir organizasyon boş yere para savurmak demek .Parayı onlar kazansın sizin gibiler de gitsin onlara para yedirsin.İnş bi daha böyle f1 gibi boş şeyler gelmez bu ülkeye

  43. rocco junior avatarı

    Hayırlı uğurlu olsun ayrıca 2013 motor kuralları kabul edilmiş.Karar 30 temmuza kadar bildirilecekmiş

  44. seneye 21 yarış mı olacak?

  45. Umarim bu cakallara fazla para kaptirmamistir Hükümet.

  46. sanırsam Türkiye deki tüm F1 fanı kardeşlerim için son zamanların en güzel haberi geliyor, gözümüz aydın :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir