FIA, Yeni Motorlarda Ertelemeye Gidebilir

yazar:

kategori:

Bugün gerçekleştirilen Dünya Motor Sporları Konseyi’nde yakıt tüketimini % 35 azaltacak aerodinamik kural değişiklikleri onaylandı ancak oybirliği ile kuralların ertelenebileceği belirtildi.

Bu tür bir oylama Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından düzenlenirse ve tüm takımlarla motor üreticilerinin istekleri doğrultusunda gerçekleştirilebilir.

FIA 2013 motor kurallarını geçtiğimiz Aralık ayında onaylamış olsa da Ferrari ve Cosworth gibi üreticiler bu motorları oluşturmada artacak olan harcamalar karşısında endişelerini dile getirdiler. FIA Başkanı Jean Todt ise Türkiye yarışında geri adım olmayacağını söylemişti.

Bugün WMSC tarafından onaylanan kural değişikliklerinde minimum ağırlığın 660 kg’a çıkartılması, aracın burnunun yüksekliğinin güvenlik sebebiyle sınırlandırılmasına karar verildi.

 


Yorumlar

  1. yok işte onu da bilmiyo 🙂 Futbola değil ama F1e meyilli adam.

  2. Ahmet Toprak avatarı

    Bagajmı?Ama arda duranın ayakkabı numarasına kadar biliyordur değilmi?

  3. alonsoberker avatarı

    Şu yeşil F1 işi çok saçma olucak bence sanki bunlar olunca çevreciler aaa bak F1 daha çevreci oldu hadi izleyelim mi diyecek yada bunlar olunca dünya mı kurtulucak hayır hiç biri olmacak saçma sapan bir şey çıkıcak karşımıza umarım hiç gelmez

  4. Ben herkesin böyle düşüneceğini sanmıyorum 1.6 aa benim araçta 1.6 felan dalga geçmeye başlarlar.
    Düşüreceklerse min V6 olmalı ozamanda devir limitini kaldırmalılar…

    Ben V8 sesinden gücünden memnunum.
    Takımların bazılar tepki koyuyor devam etmeliler bence.
    Ferrari'nin V10'un muhteşem sesini hiç birşeyde bulamadım ben

  5. ben de senin gibi düşünüyordum aslında. ama herkes bu araçları büyük motorlu olduğu için hızlı sanıyor. benim arabaya da tak v8 o da onun gibi olur sanıyorlar. F1'in teknoloji demek olduğunu bilemiyorlar. ama bak bunda 1.6lt dört silindir var deseler, yani kendi arabasındaki gibi bir motor olduğunu söyleseler, ilgisi mutlaka artacaktır. haa senin benim gibiler sevmeyecek tabi, ama maksat para olunca, izleyici de para gelmesi demek olunca işler değişiyor.

  6. Nasıl ilgisi artacak anlamadım. 1.6 lt lik motorlar halka daha itap eden motorlar olduğu için mi? İyide bizleri kaybeder yada büyük markaları kaybeder F1 ozaman ne olucak.

    F1 in yeterince seyircisi var bence. Kaç senedir saçma sapan kurallarla bile hala var. Bırak bagajı yok mu diyen biri izlemesin zaten.

  7. Bugün WMSC tarafından onaylanan kural değişikliklerinde minimum ağırlığın 660 kg'a çıkartılması

    işte bu saçma sapan. Ben 1.6 motorlara geçilince ağırlık sınırını 600e çekerler, aradaki fark kapanır diyordum, adamlar artırıyor!

  8. Tamamen pazarlama amaçlı bir değişiklik. Kimsenin yakıt tüketimini veya karbon salınımını düşündüğü yok aslında. Bunlar göstermelik amaç.

    Sen de mi o yarışları izliyorsun diyen patronumla aramızdaki dialog:
    Ben: evet çok hızlılar, teknolojinin son noktası
    Patron: Ne motor var bunlarda?
    B: 2.4 V8 atmosferik
    P: eee V8 tabi hızlı olacaklar
    B: ama 2.4lt ve atmosferik bunlar
    P: olsun, V8 sonuçta, abanırlar kolayca güçlü olur
    B: Peki, dört silindir 1.6lt turbo olsa motorları nasıl olur sence?
    P: Hımm bak o zaman başka. İlginç olabilir. 1.6 motorların ne kadar hızlı gidebildiğini görmek isterim.

    Bu arada patronumun F1'e ilgisi, bilgisi sıfır. Daha geçen gün yaw bunlar tek kişilik, bagajı da yoktur şimdi diyordu. Bu adamı bile F1'e ilgili hale getirebilecekse bu motor değişikliği, olsun derim ben. KERS mers bir şekilde hızlı olmayı başarırlar zaten. Ses gider bir o olur ki çoğunu TV'den izlediğimiz yarışlarda da ses gidiversin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir