Alonso: "Hamilton ile Bir Sorun Yok"

yazar:

kategori:

İspanya’nın iki dünya şampiyonluğu bulunan pilotu Fernando Alonso Pazartesi günü, McLaren’de iken tartışmalı geçen süreçte eski takım arkadaşı ile bir sorununun olmadığını belirtti.

Günlük gazete El Pais’e konuşan Alonso: "Onunla ve yaratılan bu düşmanlıkla ilgili söylenen her zaman çok fazla şey vardır. Ama herhangi bir sorun asla olmadı."

Alonso, basın tarafından tartışmalı bir sene olarak nitelendirilen sezonun ardından Renault’a geri döndü.

Hamilton, sıralamalarda takım arkadaşını engellediği gerekçesiyle Alonso’ya ceza verilmesi ile geriye düşmesinin ardından 2007 Macaristan yarışını kazanmıştı.

Eski dünya şampiyonu, sıralamaların sonlarında pitte Hamilton’un önünde uzun süre beklemesi ve onu geciktirmesi nedeniyle açılan soruşturmada hakemlerin incelemesinin ardından Macaristan’daki yarışa sıralama derecesinden 5 sıra geriye gönderilmişti.

Alonso: "İnsanlar Macaristan hakkında, pitstop hakkında konuşuyor. Ama bu onun hatası değildi."

"Adım atması gereken takımdı ve eğer benim ilk çıkıp daha fazla yakıt harcamam gerekiyorsa onların, işlerin bu şekilde olması gerektiğinden emin olması gerekiyordu. Ama onlar bununla pel ilgilenmediler"

2005 ve 2006’da Renault ile ard arda şampiyonluklar kazanıp geçen sene de McLaren ile 1 puan fazla şampiyonluktan uzak kalan Alonso, bu sezon iyi performans göstermemesi halinde Fransız  takımdan ayrılacağı yönünde işaretler verdi.

Alonso: "Eğer kazanan bir araç yaratmada başarılı olursak Renault benim için ilk tercih olur. Gerçek şu ki, ilerleme gösteriyoruz"

"Ama istediğim şey, bana zaferler verebilecek bir araçta yarışmak. Williams, Toyota, BMW ve Ferrari gibi, ne olursa her zaman sorunsuz zirvede olan bir çok takım var"

Hayal kırıklığı yaratan sezon başlangıcının ardından Renault, R28 için yapılan güncellemelerden beklentiler içinde.


Yorumlar

  1. ayrıca renault f1 toros team gibi konuşan arkadaşlarıda bir türlü anlamadım anyalamıyorumda. toros diye kücümsediginiz araçlar türkiyenin en çok satılan markası belkide kullanılan. hem torosla F1 i bağdaşdırabilmek nasıl bir mantıktır hiç bilmiyorum

  2. alonsonun söylediklerinde yanlış bişey göremedim reno taraftarı olarak hiçte iç açıcı bir durumda degiliz malesef. alonso sayesinde alınan puanlarda doğru ama o alonsoyada 2 dünya şampiyonlugunu kazandıran takımda budur karşılıklıydı yani. Aracın gelimiyle ilgili çalışmalar bir sonuc vermedikce alonso bile olsa yapabilecekleri bellidir. sorun renoda

  3. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Renault Toros F1 Team..

  4. toyota yı kim küçümsemiş yaw.Birileri renault u yücelticez diyerek heryere çatıyor.Yanlış!.Renault bu sene değil ama seneye iyi olacaktır.

  5. Toyota da ileride efsane bir takım olabilir. Onların elinde her şey mevcut. Tecrübeli bir pilot ve para ve gün geçtikçe takım da tecrübeleniyor. Ben sadece Toyota yı küçük görmemk gerektiğini söylüyorum. Tabii ki Renault un başarısı f1 tarihinde çok fazla. Ayrıca ben bir Toyota taraftarı da değilim.

  6. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    bilgin çeliktürk kardeşim teşekkür ederim hepsi ile hesaplaşacagız kardeş bak gör saygılar kardeş

  7. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Mehmet saykın kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum bunların renonun tarihini kabullenecekleri yok kimseye ellerini yorma anlamazlar ispanyadan gp sinden sonra hepsini göreceğim ben >>RENAULT F1 TEAM<<

  8. mehmet saykın kardeş hiç bir sey yapamayan Renault hakkında sen nasıl oluyorda bu kadar emin konusabiliyorsun anlamak gerekten güç.Yarışta renault ne yapacak kazanacak durumda mı ki bülent kardeşimiz buralardan gitsin senin gözünü renault fanatikligi boyamış hiç bir sey görmüyorsun veya görmemezlikten geliyorsun sana göre bakarsak renault bu sene sampiyon helal valla.

  9. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    burak kardeşim renault ile toyotayı hiçbir zaman bir tutma renault un kesin bir f1 tarihinde geçmişi vardır ama toyota daha yeni bide önümüzdeki hafta yarışı sonun da böyle konuşa bilecekmisin ok

  10. Renaultcular yatın kalkın Alonsoya dua edin onun sayesinde puan alabiliyorsunuz yoksa puan zor oda olmasa durumunuz daha vahim!

  11. Toyota yı küçümsemek yanlış olur bence onlar bu işe herşeylerini yatırıyor. Ve kazanacak güçleri de var. Alonso Toyota ya geçseydi bu sene daha başarılı olabilirdi.

  12. Dogru söylüyor Toyotada Williams da Renaultun önünde.

  13. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    alonso alacan olsun be toyatandamı aşagı bir takımız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir