Bell: "Renault Büyük Adım için Peşinde"

yazar:

kategori:

Renault teknik sorumlusu Bob Bell, FErnando Alonso’nun geçen hafta sonu çalışmaları önemsememesine rağmen takımın bu seneki aracı R28’e yapılan güncellemelerin bu hafta sonu yapılacak olan İspanya GP için tempoda büyük bir adım atılmasını sağlaması gerektiğine inanıyor.

Eski dünya şampiyonu Renault, takımın kendi konumunu yükseltmesini umduğu, yeni süspansiyon elemanları ile gelişmiş aerodinamiyi kapsayan güncellemelerle R28’i Barselona için hazırladı.

Alonso’nun geçen hafta İspanyol basına, yapılan gelişmelerin Renault’u öndeki takımlarla mücadeleye sokacak kadar olmadığını söylemesine rağmen Bell, yeni parçalarla oluşan ilerlemelerin hızı geliştireceği konusunda iyimser.

Bell: "Araca koyduğumuz parçaların açık ve ayırt edilebilir şekilde performans avantajı sağlayacağı konusunda makul derecede kendimize güveniyoruz"

"Aracın sürülebilirliği ve hissiyatı ile ilgili bazı ölçülemeyen faydaları da göreceğimizi düşünüyorum. Çünkü, eğer pilotlara daha fazla güven verirsek, özellikle frenlemede, araçtan daha fazlasını çıkarabilirler"

"Bu yüzden, büyük bir adım olacağı konusunda makul derecede kendimize güvenebiliriz ve (bu gelişim), bir kaç ondalık (0,1ler) olacak."

"Temkinli olmamız ve her takımın Barselona’yı büyük bir gelişim yapma fırsatı olarak gördüğünü unutmamalıyız. Diğer takımlardan daha büyük bir adım attığımızdan emin olmalıyız"

Bell, Red Bull tarzı motor kapağı da dahil olmak üzere ilerlemelerin odağının hem yüksek hız hem de düşük hız tutunmaları olduğunu söyledi.

Bell: "Nerede düşük performans gösterdiğimi şimdi daha açık görebiliyoruz. Bu alanlardan biri, bizim aerodinamik performansımız. Çünkü şu anda yüksek hızlı virajlarda aero ile sağlanan ttutunmada eksiklik çekiyoruz. Bu konu, bizim en çok zorladığımız alan. Çünkü bu alan, muhtemelen performans eksikliğimizin çoğu buradan kaynaklanıyor"

"Denk olarak, aracın performansının mekanik tutunma ile domine olduğu düşük hızlı virajlarda da kaybımız var ve bu yüzden, bu sorunları işaret etmeye başlayacak olan süspansiyon güncellemelerimiz var. Motor performansında da bir parça gerideyiz ve diğer takımlara kıyasla düzlük performansı eksikliğimiz olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte dondurulmuş motorlar dünyasında, bu konuda yapabilecek pek bir şey yok"


Yorumlar

  1. yahu bob,eksik başka yer kaldımı?saymakla bitmiyor.duyanda bunlar aracı barselonada ki bir oto sanayinde imal edecekler sanır!!!

  2. bende motor konusunda eksik oldugumuzu dusunuyrmm ama yapacak bısey yok bell cok guzel ozetlemıs eksıklerı

  3. Orta grupla aynı tempoyu yakalar veya en fazla 4. en iyi takım olur. İlk 3 takımı zorlamasını beklemek pek gerçekçi olmaz.

  4. yarıştan yarışa gelişme olmuyor.sezon içinde 2 yada 3 gelişme olur.Zaten her sene kurallar değiştiği için bir sonraki seneye arge yapmak daha mantıklı.

  5. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    Renault bu hafta sonu ilk 6 yı zorlayacak gibi görünüyor.Araçtaki gelişme devam ederse sezonun ilerleyen yarışlarında podyum görebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir