Vettel'in 2. Şampiyonluğuna Kim Engel Olabilir?

yazar:

kategori:

Ecclestone, Vettel’e olan ilgisi ile bilinir.

Ecclestone: “Şöyle diyelim: Bu şampiyonluğu kazanmak için diğer birinin çok şanslı olması gerek.”

“Aracının hızına bakarsam, bana göre sadece takım arkadaşının bir şansı var”

Alman pilot, bu seneki 6 yarışta 5 galibiyet aldı ama geriye daha çok uzun bir yol var.

SID haber ajansına konuşan Vettel: “Daha önümüzde uzun bir yol var. Geçen sene işlerin ne kadar çabuk bir şekilde değişebileceğini gördük”

Red Bull’dan Helmut Marko: “Sebastian rahat bir şekilde lider ama daha 350 puan var”

“Her şey olabilir: Dayanıklılık, hata…”

Diario Sport’a konuşan Jean Todt: “Her yarışta farklı bir kazananın olması spor için iyi olacaktır. Ama (Vettel) harika bir iş çıkardı ve çok yetenekli.”

Bu hafta sonu RB7’nin egemenliğinin törpüleneceği düşünülen Montreal’de yarışılacak ama sporun önde gelen isimleri, Vettel’in durdurulabileceğni pek sanmıyor.

Aslında Vettel, şampiyonluğunu en erken ilan eden isim olmak istiyor. Bu rekor, 2002’de bitime 6 yarış kala şampiyonluğu garantileyen Michael Schumacher’e ait.

Ayrıca 2004’de Schumacher, 18 yarışın 13’ünü (%72) kazanarak bir rekor daha kırmıştı. Eğer Vettel, kalan 13 yarıştan 8’ini kazanırsa %73’ü yakalayacak.

Vettel bunu yapabilir mi?

Vettel: “Hiç bir şey imkânsız değildir.”

Schumacher: “Kesinlikle imkânsız değil ama Sebastian’ın istatistiklerle canını sıkacağını sanmıyorum; önemli olan nihai sonuç”

Vettel: “Michael’in rekoruna bakın; bazılarını kırmak çok zor olacak. Bunları düşünmüyorum. Her yarış çok yakın. Çok fazla değişken var ve çok uzaklar”

Schumacher’in 2004’teki takım arkadaşı Rubens Barrichello: “Sınır yok. Her şey başarılabilir.”

Nick Heidfeld: “O zamanlarda Ferrari’nin egemenliğinin çok özel olduğu düşünüyorum. Red Bull için ise bu durum biraz daha piste bağlı. Bunun örneğini mesela burada (Kanada’da) görebiliriz.”

“Bunu yapabileceğini düşünüyorum ama özellikle McLaren çok zor bir rakip. Geçmiş birkaç seneye bakarsanız, sene sonlarında yakaladıklarını görürsünüz”

McLaren’den Jenson Button da rekorun mümkün olduğunu söyledi

Button: “Ama umarım gerçekçi değildir.”

“Amacımız bunun gerçekleşmemesini sağlamak.”

“Red Bull’un sıralama temposu inanılmaz. Ama yarış tempoları istedikleri kadar güçlü değil. Geçiş yapabileceğiniz pistlerde, mesela burası, onları yenebiliriz”

Öte yandan Red Bull’un rakipleri, Montreal’de RB7’nin kazanma serisine bir son vermek istiyor.

Vettel de Kanada’da geçilme ihtimallerinin olduğunu kabul etti.

Sport Bild’e konuşan Vettel: “Bizim pistimiz değil. En çok zorlanacağımız hafta sonlarından biri olacak.”

McLaren ise Montreal’de genelde güçlüdür ve geçen sene burada kazandılar.

Vettel geçen seneden derslerini aldıklarını söylüyor ama takım arkadaşı Webber, yine de aynı parlaklıkta olabileceklerini düşünmüyor.

Webber: “Sadece yavaş virajlar ve birçok düzlük var; normalden daha düşük yere basma kuvveti ile yarışacağız.”

“Düzlükler bizim için ideal değil ama iyi olacağımız yerler de var.”

Ferrari’den Fernando Alonso, kendi güçleriyle Red Bull’u alt etmek için çok erken olduğunu ama hava şartlarını da düşünerek şanslarının var olabileceğini ifade etti.

Alonso: “Yağmur yağarsa sorun olmaz. Normalin dışında her şey, durumu geliştirir”


Yorumlar

  1. Mahmut Sönmez avatarı
    Mahmut Sönmez

    ikinci bir 2006 sezonuna hazır olun

  2. alonzomanyaa  avatarı

    Hamilton kendini engellesin önce 🙂

  3. pardon yaa şampiyon pilotlar kaza yapmazdı deme

  4. pardon yaa şampiyon pilotlar kaza yapmazdı deme

  5. SAKAR ŞAMPİYON BUGÜN YİN KAZA YAPTI, NASIL ŞAMPİYONSA ANLAMADIK, GEÇEN SENE DE ARAÇLARI BİÇMİŞTİ..

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Adrian o takımda oldugu sürece köklü kural değişikligi olmadigi surece 2 ci bir schumi dönemine hazır olun arkadaslar. 2011 2012 2013 de turbo motorlar gelmesse ki gelmicek zaten Vettelin dönemi başlıyor, bir Ferrari ALonso fanı olarak bunu soylemek çok acı! ama gerçekler her zaman can yakar o yüzden her şeyi kabullenmemiz gerekiyor hiç bir italyan teknik adam Red bulları durduramaz! Ancak Adrianin karsisina kim çıkarsa Çıksın Her zaman mağlubiyete hazır olsun Adriani tek durduracak birlik FIA VE KURALLARDIR! Nasıl Difüzörü Egzos sistemini getirdilerse kaldırmasınıda bilirler bu 2 altın faktör ortadan kalksın Ferrari ve Mclaren eski gücüne kavusucaktir.Ama Vettel en az 2013 e kadar samp luk adayların kabusu gibi olucaktır ve takım onla 2014 kadar anlasma imzaladigina gore takımda kalıcı oldugunun tespitidir. Bu da Vettele Şampluklar vadediyor,RED BULL takımı Vettele hızlı araç ürettiği sürece Vettel Şampluk için kovalamaya devam edicektir. Schuımi De Todt Ross Birilikteligi İle alınan sampluklar nasıl olduysa Vettel lede Aynısı Cristian Horner Ve Adrain Newey 3 lusu sezonu domine edicekler.Bırakın bu seneyi 2012 de bile gercekci kural degisikligi olmadigi sürece 2 seneyi silin kafanızdan Ne yaparsanız yapın RED BULL YENİLMEZ!!!

  7. turkishgp:D avatarı

    Vettel kazanmazsa da Lewis kazanırsa işte puan tablosunda aralarından 7 fark azalır tabi ki Vettel 2. olursa için konuşuyorum.Ama tabi iyi bir sonuç alamazsa aralarında ki fark azalır yani.Vettel'i geçmek tabi zor ama bunu başaran herhangi takım bu Ferrari olursa Jenson 'ı da geçmesi gerekir Alonso'nun.Ama genel de hepVettel onu der bunu der ama kazanır onun önü arkası belli olmuyor tabi…

  8. turkishgp:D avatarı

    Vettel kazanmazsa da Lewis kazanırsa işte puan tablosunda aralarından 7 fark azalır tabi ki Vettel 2. olursa için konuşuyorum.Ama tabi iyi bir sonuç alamazsa aralarında ki fark azalır yani.Vettel'i geçmek tabi zor ama bunu başaran herhangi takım bu Ferrari olursa Jenson 'ı da geçmesi gerekir Alonso'nun.Ama genel de hepVettel onu der bunu der ama kazanır onun önü arkası belli olmuyor tabi…

  9. Bir çeşit totem yapıyor olmalısın.
    Kimsenin FİA yı engelleyeceğine ben de inanmıyorum.Ama FİA ya en yakın ismin( senin gönlünden de geçen bu zaten )Fernando olacağını söyleyebilirim.

  10. rocco junior avatarı

    Ben kimsenin engelleyebileceğine inanmamakla beraber matematiksel ihtimal devam ettiği sürece en yakın ismin Hamilton olacağını düşnüyorum tabi Webber de ama ona izin vermezler bana göre.Bu durumda geriye Lewis kalıyor.Araçlar geçen sene çok daha yakındı ve herkes hata yapabiliyordu,bir pistte başkası diğerinde başkası rekabetçiydi,yağmur çamur ortalık karışırdı bu sene Pirelli var sadece:)

  11. Hiç kimse olamaz.Fia bile.Sebastian şu an pistin tartışmasız en hızlı pilotu.Ve muhteşem bir ekibi var.Takımı inanılmaz bi şekilde motive etmiş durumda.Rbr nin muhakkak ki b planı var.

  12. Vettel daha öncede 1-2 rekorunu geçebileceğini söylemişti ama bunlar olmamıştı ben yine olacağını sanmıyorum McLaren çok iyi gelişti yarış hızları aynı gibi.
    Umarım Ferrari'de yaklaşır onlara sezonun geri kalanının heyecanlı geçmesi için.
    Vettel puan farkı çok iyi şuan 150 puandan 143 'ünü topladı ve en yakın rakibi olan hamilton ile aralarında 58 puan var bence heyecan katmıyor ama geçen sene neler olduğunu görmüştük tabi Vettel'in çaylaklıkları şansızlıkları vs. vs.

    Umarım başka bir pilot şampiyon olur 🙂

  13. Vettelin 2. şampiyonluğunu webber değil, hamilton engelleyebilir sadece. Webberi işe katan sadece kırmak istemediğindendir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir