Rosberg: "Lastik Sorunları Potansiyeli Gölgeliyor"

yazar:

kategori:

Mercedes’in uzun düzlüklerle birlikte DRS’yi etkin kullanmasıyla Montreal’de etkili olması bekleniyor ancak Rosberg lastikler konusunda endişe duyduklarını kabul etti.

Rosberg “Aracımız yarış içerisinde lastikleri mahvediyor. Bu sene genel olarak böyle bir sorunumuz oldu.”

“Malezya ve İStanbul’da 3. sırayı kazanmamıza rağmen yarış içerisinde arka lastiklerde gerçekten sıkıntılar yaşadık. Bu yüzden genel bir sorunumuz var.”

“Monaco’da çok kötü bir şekilde etkilendik. Bunun yanında mükemmel olmayan koşullar oldu bu yüzden bizim için çok kötü bir yarış oldu.”

“Bu nedenle burası bizim için önemli olacak çünkü pist arka lastikler üzerinde oldukça zorlayıcı. Benzer sorunlar yaşamamak için değişiklikler yapmak önemli olacak. Durumu geliştirmeliyiz.” dedi.

Jenson Button’un Mercedes’in sürpriz yapabileceği yorumları karşısında Rosberg “Yarışta sorunları çözüp çözemeyeceğimize bakmalıyız. Sıralamalarda hızımızın iyi olacağını düşünüyorum. Buna oldukça eminim ancak yarışta neler yapabileceğimize bakmalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Biz bu lastik sorunlarını bir türlü aşamadık ki zaten. Arkadaşın dediği gibi 2009 brawn gp lastik ısıtma sorunları ile boğuşurken 2010 mercedes önden kayma sorunlarıyla boğuştu ve bizim o zaman ki lastikleri anlamamız sezonun sonunu buldu. Şimdi de arka lastikte aşırı ısınma. Bunu da sezon sonuna doğru çözeriz olur biter…

  2. bu lastik sorunu baya bi genel sorun taa 2009 brawn gp den kalma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir