De la Rosa'nın Son 10 Dakikada Haberi Olmuş

yazar:

kategori:

Perez’in ilk antrenmanın ardından rahatsız olduğunu açıklaması üzerine Sauber, Meksikalı pilotun yerine McLaren’in yedek pilotu Pedro de la Rosa’yı direksiyona geçirdi.

Bu hafta başlarında Sauber ve McLaren arasında anlaşma imzalanmış ve De la Rosa’nın hazır beklemesi söylenmişse de İspanyol pilot, Cuma günü öğle arasında kendisine kesin haberin verildiğini açıkladı.

De la Rosa: “(Sauber’in CEO’su) Monisha Kaltenborn McLaren’e gelip ‘Hazır mısın? Direksiyona geçme ihtimalin çok yüksek’ dediğinde öğle yemeğimi bitiriyordum. Saatime baktım. İkiye on vardı. Dedim ki ‘Ama seansın başlamasına 10 dakika kaldı’ “

“Ondan sonra McLaren’de kaskımı takmak, tulumu giymek, araca binmek ve pedalları istediğim gibi ayarlamak için çılgın bir yarışa giriştim. Ama bunu yapamadım. Pedallar, olduğu gibi kaldı ve o şekilde piste çıktım. Ama gergin olmanız gerekmiyor. Bu bir fırsat ve bundan keyif almalıyız”

De la Rosa, Sauber’in kendisine ihtiyaç duyabileceğini bilerek Kanada’ya geldi ama Perez’in yarışacak kadar zinde olduğu düşünülüyordu.

De la Rosa: “Martin Whitmarsh, Sauber’in aradığını ve bir şans doğabileceğini ama buna takılıp kalmamamı söyledi. O yüzden buraya, bunun imkânsız olduğunu düşünerek geldim. Sergio’nun iyi olduğunu biliyordum ve araçta olmayacağımdan emindim; ta ki ikiye on kalana kadar”

Takımda geçen sene de bulunduğu için İspanyol pilotun koltuk sorunu olmadı.

Sauber’de yarışacak olan tecrübeli pilot, beklentileri şimdilik kontrol altında tutuyor.

De la Rosa: “Gerçekçi olalım. Öğreneceğim hâlâ çok şey var. KERS ve DRS butonlarındaki durumu anlamam gerekiyor. Çünkü bunların ters tarafta olanlarına alıştım”


Yorumlar

  1. Sauberin yedeği Esteban değilmiydi? Yine herşey Kobayashiye kaldı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir