Kanada GP İddaa Programı ve Yorumları

Takımlar dün çalışmalara başladı ve kırmızı bayraklar nedeniyle programlarına çok sadık kalabildikleri söylenemez.

Cumartesi son antrenmanda daha temiz bir seans geçirmeleri ile net bir resim ortaya çıkmasını umuyoruz. Bu tabi bahis için öyle. Formula 1 açısından işler net değilken, bilinmezler çokken takip heyecanı arttırıyor.

Antrenmanları sağlıklı takip edemediğimizden sonuçta bu hafta sonu daha çok genel durumlar göz önüne alınarak yorumları yapacağız. Sizlerin de düşünceleri ile tahminler şekillenecektir.

Program için TIKLAYINIZ

Sıralama

Red Bull’un performansını herkes biliyor. Sıralamada farklılar. Yalnız burada yarışı daha çok düşünecekler. Son seansta farklı lastikleri deneyenleri görür müyüz, bilinmez. Geçen sene bu konuda yanlış yapmışlardı ama Pirelli lastikleriyle topladıkları veriler neyi işaret etti, merak konusu. Ayrıca kazalar da yaşanabilir. Öte yandan Cuma günü sıralamaya pek önem verilmedi; herkes Cumartesi günü programında buna yoğunlaşacaktır. Riskli bir durum söz konusu. DRS’de doğabilecek bir sorun, 1. sıradaki birini 10. sıraya atabilir.

Yarış

Cuma günü uzun sürüşlerde Red Bull’dan Vettel, McLaren’den Hamilton ve Ferrari’den Alonso iyi turlar attı. Alonso’nun süper yumuşak lastiklerle çalışması trafiğe rağmen iyiydi. Lastiklerine nazik davranıyorlar. Araçlarının bordürlerdeki davranışlarından da memnunlar. Kanada’da ilk sırayı zorlayabilir. Vettel-Hamilton-Alonso üçlüsüne Button nasıl girebilir merak ediyorum.

Grup A (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber): Burada Webber hariç bütün pilotların şansı var. Sıralamayı kimin hangi lastikle nerede bitireceği önemli. Vettel önde başlayabilir ama Hamilton ile Alonso’nun baskısı çok büyük olacaktır, diye bekliyorum

Grup B (Button-Heidfeld-Massa-Rosberg): Hem genel duruma hem de Cuma çalışmalarına göre Button bu gruptan farklı. Massa ve Rosberg tehdit gibi görünse de sorunsuz bir yarışta McLaren pilotu burada öne çıkar.

Grup C (Alguersuari-Kobayashi-Petrov-Schumacher): Oranlarda Schumacher ve Petrov öne çıksa da buradaki sürpriz potansiyeli bana göre yüksek. Kaza riski var ama Kobayashi’nin bir şeyler yapabileceğini düşünüyorum. Renault’un yanında Sauber de lastiklerine nazik davranıyor. Bu etken belirleyici olacaktır.

Grup D (Barrichello-Buemi-Di Resta-Maldonado): Gereğinden fazla agresif sürmezse Buemi’nin burada öne çıkacağını düşünüyorum. Kaza potansiyeli var ama sorun yaşamazsa uzun sürüşteki performansı ile öne çıkabilir. Sıralamada Williams’lar ardında kalabilir ama yarışta geçmesini bekliyorum. Williams’ta bir kıpırdanma var ama yeteceğini sanmıyorum. Buemi denenebilir.

Grup E (Kovalainen-Perez??-Sutil-Trulli): Bu grupta favori isim Sauber aracı ile Perez-di. Yerine Pedro de la Rosa yarışacak. Motor sporlarına ilgi çok olmadığından bu konuda bir düzeltme yapılmamıştı; uyarı da yok. O yüzden bu şansı kaçırıyoruz.

Grup F (D’Ambrosio-Glock-Karthikeyan-Liuzzi): Yine risk, yine kimin ne zaman yarış dışı kalacağı belli değil. HRT’de egzoz beslemeli difüzör olacak. Ama bu demek değil ki öne çıkacaklar. Çünkü dayanıklılık sorunlarıyla karşılaşabilirler. Ama kuponu tamamlamak için mecbur kalınırsa Liuzzi denenebilir

Oynanabilecek kupon: Button (Grup B) – Buemi (Grup D) – Liuzzi (Grup F) : 21.66

Bol şans…

Not: İnternet üzerinden hem nesine, hem de bilyoner sitelerinden oynanamıyor. Gişeler konusunda bilgimiz yok

Ekleme: 17:30 itibari ile düzeltmeler yapılmış. Perez yerine de la Rosa geçmiş ama E grubu kalkmış görünüyor ve iki siteden de oyun oynanabiliyor

Hazırlayan: Gökhan KAMİL


Yorumlar

  1. Alonso-Massa-Buemi ve Liuzzi ile sistem yaptım. İlginç olacak

  2. Yarış sonucu:

    1.Webber
    2.Alonso
    3.Lewis
    4.Vettel
    5.Massa
    6.Schumi
    7.Nico
    8.Petrov
    9.Koba
    10.Mal

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir