Pirelli Agresiflikten Vazgeçiyor, Daha Dayanıklı Lastikler Planlıyor

yazar:

kategori:

2011’de uzun zaman sonra ilk defa Formula 1’de mücadele veren Pirelli, az dayanan ve çabuk bozulan lastiklerle yarışlara fazlasıyla heyecan kattı ancak İtalyan üretici Türkiye ve İspanya gibi yarışlarda 4 pit stop olmasının sınırı aştığını kabul etti.

Bu nedenle Pirelli lastiklerini biraz daha dayanıklı yaparak ve yarışa çok farklı 2 tipi değil de birbirini takip eden sertlikte ürünler getirerek 2 pitle yarışların tamamlanmasını amaçlayacak.

Pirelli’nin Motor Sporları Patronu Paul Hambery “Her aracın 2 ya da 3 kez pite girmesini istediğimizi söyledik ve bu sene ortalama 2.5 pit oldu. Bu yüzden genel olarak çizgi içerisindeyiz.”

“Daha zorlayıcı pistlerde zorlandık. Barselona’da 4 pit stopa yaklaştığımızı gördük ve tekrar aynı durumda olmak istemiyoruz.”

“Artık lastiklerin daha fazla dayanmasını amaçlıyoruz ve Silverstone’dan itibaren bunun gerçekleşmesini istiyoruz.”

“Silverstone en zor pistlerden birisi. Açıkçası hızlı ve hafif nemli ancak aynı zamanda çok sıcak ve yıkıcı olabiliyor. Bu yüzden daha geleneksel bir şekilde oaraya gideceğiz. Agresiflik konusunda gerekeni yaptık.” dedi.

Agresiflik konusunda cesur olup olmadıklarının sorulması üzerine Hembery “Bence cesurluktu çünkü işe yaramamış olmasaydı şu anda burada olmazdım! Her zaman geri adım planımız vardı ve insanların istememesi halinde bir gecede bu planı devreye sokabilirdik.”

“Bizim için en büyük mesaj lastik savaşı duygusunu tekrar yaşatmaktı.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir