Pilotlar 2 DRS Alanını Destekliyor

yazar:

kategori:

Bu sene ilk defa Kanada’da DRS sistemi 2 farklı düzlükte kullanılacak ve sürücüler bu fikrin gelecekteki kullanım açısından faydalı olabileceğini düşünüyorlar.

Renault’dan Nick Heidfeld “2 DRS noktasının çok aşırı olduğunu tartışabilirsiniz ancak bunu en azından bir kere denemek iyi fikir. Ardından nasıl olduğunu görmüş olacağız.”

“Tekrar kullanıp kullanmamaya yarıştan sonra karar verilebilir. Tek bir tanesi yeterliydi ancak neden bunu da denemeyelim?” dedi.

Heikki Kovalainen “U virajın ana geçiş noktası olmasındansa bu sefer 1. viraj ya da son şikan ana geçiş noktası olabilir.”

“Son yıllara göre çok önemli fark olabilir. 2 DRS noktasının nasıl çalışacağını görmek için sabırsızlanıyorum. Ben iyi olacağını düşünüyorum.”

“Bu FIA’nın çözmesi gereken bir nokta ve çok çılgın gibi görünse de bir şeyler yapılırken korkmamak lazım. Bakalım neler olacak. Yeni bir şey olduğu için henüz kimse tam olarak sistemi çözmüş değil. Ancak burası denemek için ideal bir yer.” dedi.

Jenson Button “DRS’nin burada nasıl çalışacağı konusunda emin değilim çünkü ilk DRS noktası geçiş açısından kolay olacak. Şikanın ardından tekrar DRS kullanılabilecek ve geçtiğin adamdan uzaklaşabileceksin. Bu yüzden mücadele olmayacak.”

“Ben 2 DRS alanının bu şekilde kullanılacağını düşünmemiştim. Geçişe yardımcı olacaktır ancak gösteriye yardımcı olacağından emin değilim.” dedi.


Yorumlar

  1. Mercedes GP avatarı

    aslında DRS de kural deiğişikliği oluyor mesela adamın arkasında 2kişi var hepsi birbirinin çok yakınında en öndeki adam 2kişiye birden geçinmiş oluyor en arkadakı adam ın işine geliyor 1-2 kişi geçmiş oluyor..en öndekine haksızlık oluyor.bence böyle birbiine yakın gruplar oldugunda sadece 1kişi DRS açabilmeli..Turkiyede Rosberg hem buttona hemde massaya geçilmişti sanırım 2 yer birden kaybetti adamın yapacak bişisi yok adamlar acıor DRS yi öndeki ile fark 10-15km fark oluor ondekı adam napsın KERS de bi yere kadar

  2. son virajda geçen pilotun tekrar drs yi kullanırsa 1. virajda nasıl geçiş olacak hiç bir anlamı yok 2. alanın. Türkiyeden sonra 2. bir geçiş rekoru gelecek bence hem lastikler hemde uzun drs alnıyla. drs nin böyle bir pistte daha zor noktalara konması gerekiyor yarın herkes birbirini NOS a basmış gibi geçecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir