Upuzuuun Kanada GP'yi Son Turda Button Kazandı

yazar:

kategori:

Oldukça olaylı geçen ve yaklaşık 2 saat durdurulan yarış 4 saat 4 dakika 39 saniyede ancak tamamlandı ve tarihin en uzun süren yarışı oldu.

Olayların durdurak bilmediği ve bir çok olayın içerisinde yer alan Mclaren sürücüsü Button, pitten geçme cezası ve iki kazasına rağmen son bölümde güvenlik aracının ardından farkların kapanmasıyla atağa kalktı ve son turda tüm sürücüleri geçerek ve Sebastian Vettel’in hatasını değerlendirerek, bu sene ilk galibiyetini elde etti ve Vettel’in galibiyet serisine son veren isim oldu.

Olaylara rağmen sürekli olarak yarışı kontrol altında tutan Sebastian Vettel, son turunda Button’un yaklaşmasının ardından bir hata yaparak ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Yarışta podyumu tamamlayan isim Red Bull’dan Mark Webber olurken, aracı rakiplerinden daha yavaş olan Michael Schumacher, DRS’nin de azizliğine uğrayarak podyum şansını kaybetti ve 4. olarak bu senenin en iyi sonucunu elde etti.

Renault’dan Vitaly Petrov 5. olurken Ferrari’den Felipe Massa damalı bayrağı kıl payı Kamui Kobayashi’nin önünde geçti ve 6. oldu. Toro Rosso’dan Jaime Alguersuari’nin 8. olarak ilk puanlarını kazandığı Kanada’da Rubens Barrichello 9., Sebastien Buemi 10. oldular.

Mercedes pilotu Nico Rosberg pek iyi bir yarış geçiremedi ve 11. olarak puanları kaybeden ilk isim oldu.

Takım arkadaşı Jenson Button ile temas yaşayıp ana düzlükte duvara vuran Lewis Hamilton yarıştan ilk ayrılan isim olurken, Ferrari pilotu Fernando Alonso da yarış dışı kalan isimlerden birisiydi.

 

Poz  Pilot        Takım                       Süre
 1.  Button        McLaren-Mercedes           1h23:50.995
 2.  Vettel        Red Bull-Renault           +     2.709
 3.  Webber        Red Bull-Renault           +    13.828
 4.  Schumacher    Mercedes                   +    14.219
 5.  Petrov        Renault                    +    20.395
 6.  Massa         Ferrari                    +    33.225
 7.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +    33.270
 8.  Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari         +    35.964
 9.  Barrichello   Williams-Cosworth          +    45.100
10.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari         +    47.000
11.  Rosberg       Mercedes                   +    50.400
12.  de la Rosa    Sauber-Ferrari             +  1:03.600
13.  Liuzzi        HRT-Cosworth               +     1 lap
14.  Karthikeyan   HRT-Cosworth               +     1 lap
15.  D'Ambrosio    Virgin-Cosworth            +     1 lap
16.  Glock         Virgin-Cosworth            +     1 lap
17.  Trulli        Lotus-Renault              +     1 lap
18.  Di Resta      Force India-Mercedes       +    3 laps

Hızlı tur: Button, 1:16.956

Yarış dışı:

Pilot       Takım                         Tur
Maldonado     Williams-Cosworth            62
Heidfeld      Renault                      57
Sutil         Force India-Mercedes         50
Alonso        Ferrari                      44
Kovalainen    Lotus-Renault                36
Hamilton      McLaren-Mercedes             8


Puan Durumu:                

Pilot:                    Takım:             
 1.  Vettel       161        1.  Red Bull-Renault          255
 2.  Button       101        2.  McLaren-Mercedes          186
 3.  Webber        94        3.  Ferrari                   101
 4.  Hamilton      85        4.  Renault                    60
 5.  Alonso        69        5.  Mercedes                   52
 6.  Massa         32        6.  Sauber-Ferrari             27
 7.  Petrov        31        7.  Toro Rosso-Ferrari         12
 8.  Heidfeld      29        8.  Force India-Mercedes       10
 9.  Schumacher    26        9.  Williams-Cosworth           4
10.  Rosberg       26       
11.  Kobayashi     25       
12.  Sutil          8       
13.  Buemi          8       
14.  Barrichello    4       
15.  Alguersuari    4       
16.  Di Resta       2       
17.  Perez          2       
       

 


Yorumlar

  1. rosberg de başka sorun olabilir ama geçen seneki yağmurlu yarışların çoğunda yine iyiydi.hatta korede yarışı bile kazanabilrdi.ne bu schumi fanlarınının çekememezliği.bu adam çok iyi pilot.belki şu an mclareni tercih etmediği için kafasınıduvarlara vuruyoprdur

  2. rosberg i gören oldumu kanada gp de yarışıyormuydu acep şaka bir yana yeteneğin öne çıktığı yağmurlu kanada gp de resmen kayboldu gitti rosberg son anlarda kanadı kırıldı onun dısında bir problemi de olmamıs aslında bu durum rosbergin bu yaşa kadar neden büyük takımlara gidemediğini gösteriyor sıralama pilotu olmak baska is zorlu koşullarda ekstra lar ortaya koymak baska is. bu yetenek isi. ne hamilton gibi hesapsız aceleci başını derde sokan ne de böyle pasif bir sürücü bir tarafın 10 üzerinden 10 ken diğer yanın 1 se ne ise yarar önemli olan komplike bir sürücü olmak,doğru zamanda doğru isi yapmak,bunu basaran pilotlar büyük başarılara imza atıyorlar.

  3. bende azönce izledim gerçektende güzel bir videoymuş. paylaşımın için teşekkürler…

  4. kaybedecek bir şeyi olmayan bir insanın kaybedecek bir şeyi olan insana zaferinin en güzel örneğidir bu yarış…çok ender yaşanacak bir duruma şahit olduk. vettel neredeyse hatasız yarışan bir pilot son anlarda o hatayı yaptı. nşa da button onu geçemezdi. vakit ve gidilecek tur kalmamıştı. ama Allah button ın samimi gayretine bu ikramı verdi. kaplumbağa ve tavşanın hikayesi ne çok güzel bir örnek oldu. vettel önde sakin sakin nasılsa yakalayamaz diye sakin sakin zorlamadan sürüyordu. button kaybedeceği bir şey olmadığını düşünerek her türlü riski göze aldı ve neticesini aldı. hayatta böyle arkadaşlar…insan son ana kadar ümidini asla yitirmemeli…
    hayatta başarılı olmak istiyorsak yaptığımız işe böyle dört elle sarılmalıyız. zira neticeyi sadece Allah verir. verirkende kulunun isteğine ve arzusuna bakar. panasonic markasının sahibinin hayatını anlatan "matsushita liderliği" kitabını bu açıdan okumanızı tavsiye ederim. inanılmaz bir ders alırsınız. yine richard bach ın yazdığı martı jonathan livingston müthiş dersler çıkaracağımız bir kitaptır. hayatta sıra dışı bir insan olmak istiyorsanız bu kitapları mutlaka okuyun…
    bu yarış tam anlamıyla bir ders oldu bunu yaşatan button a cani gönülden teşekkür ederim:)

  5. Harika bir video, teşekkürker.

  6. bu alınganlık niye horner efendi demedi biz içecek şirketiyiz diye..

    ee biz içeceğe ne diyoruz meşrubat bunda yanlış bir durum yokki mc laren e tutupda meşrubatçı diyormuyuz demiyoruz adamlar içecek işinde değil.

    ayrıca vetteli seven sevsin biz onun nasıl bir pilotaja sahip olduğunu daha iyi görmekteyiz

    onun uygun gördüğüm sıfat POL POZİSYON PİLOTU diğer konumların herhangi birinden kalkınca işin sonunu göremiyor

    BİRDE ARKASINDA KİMSEYİ GÖRMEYECEK gördümü .eli ayağı birbirine karışıyor

    beceriksiz önde gideni işte böyle araba ile bile hala maskara..

  7. Beyler Rosberg'i gören oldu mu ???

  8. Son derece haklısın.

  9. yılmaz fırat avatarı
    yılmaz fırat

    o lafı lewis 1997 yılına ithafen söyledi, schumacher bütün puanları silindi. ayrıca benim yorumum genel bir görüşümü ifade ediyor, lewis'i koruma amaçlı değil.birde gördüğüm kadarıyla herkes başka pilotların lafı üzerinden adamı kötülemeye bakıyor.ne söylerse söylesin çok da umurumda değil, zaten lewis'in monaco sonrasında yaptığı röportajı izleyenler adamın dokunsalar ağlayacak modunda olduğunu görürler, çok fazla duygusal konuştuğu belliydi.ayrıca komedi fia ırkçılık da çok hassasmış, acaba ispanyol taraftarlar lewis ile dalga geçtiğinde fia ne yaptı ? ha birşey yapıp biz duymadıysak biri söylerse memnun oluruz.

  10. Teşekkür ederim Murat bey evli değilim. Ama bir günde o olura inş bende Olan Renault aşkının iki katını çocuğuma aşalıyacağım.

  11. Temasları yeniden izleme fırsatım oldu, buttonun hamiltonla temasında buttonu suçlayan arkadaşlar aynı tur schuminin ne kadar sola açıldığına bakmalı. Ve o spreyde hamiltonun arkasından soluna çıktığını nasıl görmesini bekliyorlarsa button gördüğü halde sıkıştırdı diyorlar.Buttonun ruhu bile duymamış ki telsizden ne yapıyor bu demesinin sebebi de çok açık. Hamilton imkansız bir yerden zorlamış, herkes orda sola geçiyorsa bir zahmet sağa geçicekti. Ama "pist benim eniştemin" diyorsa orasını bilemem:)) İlk temasda da yarış kazası olmakla birlikte webberi geriye atmak hamiltonun suçu.Yani webberin bir hatası yok en azından,ama ceza gerektirmez. Alonso-Button temasında da Alonsonun dışarıyı aşırı zorlaması var.İçte olan button açık avantaja sahipken pistin diğer %50'si muhtemelen Alonsonun eniştesinin heralde ki istediği açıdan istediği viraja girebileceğini zannediyor.

    Schumacherin hamiltonu pist dışına itmesi olayı da Monza 2008'de Hamiltonun Webbere yaptığının aynısı.Orda webberin lastiği hamiltona değmişti bile.Ancak dünkü demeçlerden sonra schumacherin hamiltona verdiği güzel bir cevap oldu belki de.

    Aklıma gelmişken 2008 Monzada Hamiltonun Alonsoyu rosbergi ve birsürü pilotu geçtikten sonra gereksiz birşekilde hepsinin üstüne doğru kırıp öyle hamlesinin tamamlaması Hamiltonun gerçekten bu tarz durumlarla başedemediğini gösteriyor. Orda Belçika 2008'e tepkisine pist üstünde agresifçe vermişti, bu sefer pist dışında konuşarak vermeyi seçti.Ki böylece kendisiyle çelişiyor

  12. Agresif ve kirli kelimeleri eş anlamlı değiller, bilmem farkında mısın?

  13. Ya arkadaşlar öncelikle özellikle hiçbir pilotu veya takımı tutmadığımı özellikle söylemem gerek ama insanlardaki bu vettel'i çekememezliği bir türlü anlayamıyorum anlam veremiyorum.
    özellikle bazı arkadaşlar meşrubatçılar diyerek rbr'yi kötülemeye çalışıyor
    ama açıkça konuşmak gerekirse red bull özellikle ekstrem sporlarında ve motor sporlarında nerdeyse her dalda var olan ve başarılı olan bir firma.
    ve vettel'e gelince bir saniye durup düşününce bu sezon 7 yarışın 7 sinde de takım arkadaşını sıralamalarda 0.4 0.5 saniye geride bırakmış birinden söz ediyoruz evet farkındayım webber mükemmel bir sezon geçirmiyor ama bir saniye durup monoco'daki pol turunu izlemenizi tavsiye ediyorum
    biliyorum haklısınız belkide sporun reklam yönü yüzünden olduğundan biraz fazla gösterilmeye çalışıyor olabilir ama bu "çocuk" gerçekten birşeyler biliyor.
    açıkca söylemek gerekirse bu yarışı button ne kadar hak ettiyse vettel de o kadar hak etti

  14. murat karataş avatarı
    murat karataş

    hamilton daha rahat kazanırdı.ama olmadı.şimdi puan farkı 76 oldu.puan farkını hamilton ve vettele göre karsılastırıyorum çünkü button nası olsa yine geri düşecek.

  15. Arkadşlar güzel bir video izlemenizi tavsiye ederim.
    Coulthard msc ve seb e ben almancayı gençken dvd lerden öğrendim falan diyor.
    Eğlenceli bir video…

    Schumacher & Coulthard joking around | Race buildup Canada GP F1 2011
    http://www.youtube.com/watch?v=MbE4gxM-O8A

  16. Yılmaz Fırat avatarı
    Yılmaz Fırat

    Schumi fanları kızmasın ama pistte çok agresif ve kirli sürüyor Msc. Fakat bunu kötü bir özellik olarak değerlendirmiyorum ben. Schumi'nin savunmaları hep böyle sert olmuştur bana aynı 80'lerin 90'ların sürücülerini hatırlatıyor. Onu özellikle savunma yaparken izlemek çok zevkli oluyor. Böyle agresif pilotlara ihtiyacımız var bizim, webber de genelde orta sıralara düştüğünde heyecan getiriyor bence.o da çok temiz savunma yaptığı söylenemez.bu sene malezyada alonsonun button'u geçişini hatırlayon.çok temiz bi geçişti ama biz böyle mücadelelr istemiyoruz.o zmn herhangi bir pilot vettelin önünde olursa vettele yol mu vermeli sırf o hızlı diye.eğer yarışçıysan onu geçeceksin kardeş. onun için lewis, schumi,webber ve kobayashi'yi özellikle tebrik ediyorum.ayrıca dün button'un başına gelenler tesadüftü, normalde böyle kazalara girişmezdi

  17. ferrari bir darbe daha aldı.hatta ferrari deil alonso,artık valensiya ve silverstone de mutlak birini kazanıp diğerinde podyuma çıkması gerekiyor.aslında bu hızla olabilir ama ferrarinin normalde yarış performansı iyi olurdu ama bu yarış iyi deildi. olsun inancımız tam herşeye rağmen alonso iyi sonuçlarla bizi mutlu edecektir.YARIŞI TÜRKÇE VE KESİNTİSİZ İZLEMEK İÇİN :http://diziizlesekmi.net/formula-1-canada-montreal-gp-full-yaris-12-haziran-kisim-1.html

  18. yalnız schumacher hamiltona fena fake atmıs:) schumi altındaki berbat araçla rekabet edemiyor bu onun serhan acar yorumuyla kurt bir pilot olduğu gerçeğini değiştirmez fırsatını buldumu yapacağını yapar hamilton yavaşlayıp ona yol vereceğini sandı galiba ancak bu adam drs gibi bonusların olmadığı tekerlek tekerleğe mücadelelerin olduğu dönemlerden geliyor araç müsade ettiği oranda verirmi sana yol hemde sürüşün öne çıktığı makinaların geri planda kaldığı yağmur altındaki bir mücadelede.ayrıca schumacher monaco sonrası hamilton a destek çıkarken ve herzaman saygı gösterirken hamilton ın schumacher hakkındaki gereksiz açıklamaları gerçekten ilginç.

  19. Dediğin gibiyse, Vetteli kenardan daha önceki turlarda uyarıp tempoyu ona göre ayarlaması gerekirdi. Anlaşılıyorki bu hususu gözden kaçırmış olabilirler. Tabi kimse onun böyle bir hata yapmasını öngermemiş…

  20. Efficient Dynamics avatarı
    Efficient Dynamics

    Vettelin birden hızlanmasında birşey aramaya gerek yok. Arkasında Schumi varken liderliğe yetecek tempoda sürüyordu. Button çok daha hızlı gelince tempo ayarlamayı bırakıp zorlamaya başladı ve kendi en iyi turlarını atmaya başladı. Bunu yarıştaki duruma göre her pilot yapar.

  21. 00:40 da kerbde kırılıyor kanat sanki

  22. ******** ve button 2side ii bi araca sahip oldukları çok kalite 2 pilot olduğunu her seferinde kanıtlıyolar aöa button gerçekten yağmur ustalarından

  23. ******** ve button 2side ii bi araca sahip oldukları çok kalite 2 pilot olduğunu her seferinde kanıtlıyolar aöa button gerçekten yağmur ustalarından

  24. Massacı arkadaş bak işine ayda yılda bir denk geliyorlar pist üzerinde ve her geldiğindede Lewis hep kovalayan tokatı vuran adam oluyor.Bence sen git adam akıllı bir pilotun destekcisi ol Alonso desen bişeyler yapıyor arabası el verdiğince Lewis fazla agresif kendine bu aralar cok zarar veriyor ama yinede izleyen boş pilot demiyor eee button'da brawn gp'de ve Mclarende hiçde kötü şeyler yapmadı,Vettel desen oda ortalama üstü bir pilot schumacher hala neler yapabileceğini gösterdi bize aracından dolayı ve suni geçişlerle bu ustalığı gölgeleniyor biraz ya massa massanın desteklenmesi için gerekçen ne Zamanında David Coulthardı desteklerdim Mclarende baktımki ne bir heyecan yaşatıyor ne lider gitmeyi becerebiliyor arada Mikadan fırsat kalırsa bişeycikler gösteriverirdi okadar Massa'da bir Barrichello bir Coulthard'dan fazlası değil…Formula 1 heyecan demek geçiş demek zorlamak demek.Kazada yapsa sonuçta Lewis hep massa'ya göre 1 gömlek üstün bir pilot oldugunu burada herkes biliyor.Gridde en iyi pilotları saydığımızda herkes Schumacher ,Alonso, Hamilton üstünde hem fikir niyeyse oraya bir massacık sıkıştırmıyor kimse!!!!

  25. "rosbergin yarış sonunda ön kanadı kırıkmıydı benmi yanlış gördüm.net göremedik."

    http://www.youtube.com/watch?v=dVCmglwgoSg

  26. "rosbergin yarış sonunda ön kanadı kırıkmıydı benmi yanlış gördüm.net göremedik."

    http://www.youtube.com/watch?v=dVCmglwgoSg

  27. "rosbergin yarış sonunda ön kanadı kırıkmıydı benmi yanlış gördüm.net göremedik."

    http://www.youtube.com/watch?v=dVCmglwgoSg

  28. Hamilton ve ******** yarış dışı kalmasa daha da efsanevi bir yarış olabilirdi. Belki bu ikisinden biri Vetteli daha erken yakalayıp birini yarış dışı kalacağı bir kapışmada izleyebilirdik. Fakat Button bu iki pilotu biçip kendine avantaj sağlamış oldu. Böylelikle, biraz baskı altına giren Vettelin nasıl kolay hata yapabildiğinide görmüş olduk… Kafa takılan bir diğer husus ise 1.5 sn ye inen farktan sonra Vettelin aniden hızlanması idi. Bu araçta bişey var ama önümüzdeki aylar yada yıllar sonra çıkar kokusu… Tekrar böyle bir yarışı bize izletme zevki sunan başta TRT , Serhan ACAR ve arkadaşlarına teşekkür ederim.

  29. Daha önce cezaları FIA'nın yerine seyirciler bile verse cezaların daha adil olacağını düşündüğüm zamanlar olmuştu. Meğersem çok büyük haksızlık etmişim FIA'ya. Aklımı başıma getirdiğin için teşekkürler jet man.

  30. benim yorumlarım hep saçma olur zaten.özelliklede schumiye ceza dediğimde.d:

  31. Hayatımda bu kadar saçma bir yorum görmedim. Kobayashi ile Schumacher'e ceza verilmesini istemen inanılmaz!

  32. f1 den anlamadıgına kesınlıkle emınım fake yaptı cezaymıs alonso button teması cezaymıs oldu arka arka dızılsınler ondekıler tur bındırılır gıbı ızın versın allahım saka gıbı yorum yapıyon arkadasım

  33. maylender ide podyumda görmek isterdim:)

  34. Evet benimde yazdığın biraz önce dikkatimi çekti. Gerçekten çok ilginç. Yakıt tasarrufu yapıyordu o yüzden bu kadar yavaşladı desek yarışın neredeyse yarısı Sc arkasında geçti. Yani yakıt tasarruf olayı değil. Belki kendini riske atmak istemedi o yüzden bu kadar yavaşlamış olabilir ama pek mantıklı gelmiyor. Dediğin gibi bence bu olayda başka bir iş var. Adamlar sıralamalarda hemde her pistte ceplerinden en az 0.5 sn çıkarıyor. Hadi onu DRS ye bağladık peki dün yarışta olanlar. İstediği zaman 1 turda 1 sn fark atabiliyor.

    Bence bunların olayı çok daha farklı. DRS, esnek kanat, egzoz derken bunlar ortalığı karıştırıp gerçekten kazanç sağladıkları sistemi saklıyorlar. Benim aklıma tek kullanımlık dedikleri kers geliyor ama o ne kadar avantaj sağlayabilir ki?

  35. önde olan alonsoydu şu gözlükleri çıkarın artık monakoda massa suçlu burda alonso başka bir tarafta ikiside suçlu dersiniz siz sağ arka lastiğine temas ediyor sol ön lastiği burdan anlayın bari

  36. demek ki orda button yavaşlayacaktı madem 2 araç sığmıyor monako'daki massa kazası gibiydi

  37. doğru söyledin orda button yavaşlaması lazımdı kendi öne çıkacak diye bazılarının yarışını batırmaması lazımdı lewis hamilton konusunda nasıl ceza almadı aklım alıyor değil resmen duvara yapıştırdı adamı

  38. Efficient Dynamics avatarı
    Efficient Dynamics

    Kobayashi Heidfeld'e yaptığının aynısını Rosberg'e de yapmış. Yeni bir savunma taktiği herhalde. Alakasız yerde bas frene arkandaki sana çarpıp ön kanadı kırsın sense uza git ne güzel memleket 🙂

  39. Yusuf  Hitay avatarı

    1.19 la dönerken 1.17 yapmış vettel. bu işte bir iş var arkadaş

  40. Yusuf  Hitay avatarı

    mesaj verdim işte 🙂

  41. Forza Felipe avatarı

    Evet kırıkmış..Schumi'nin haberinde onun da görüşleri bulunuyor.Kırık olduğunu söylemiş.

  42. Bütün pilotlara ceza yağdırdın. Yok feyk attı, aşırı yavaşladı iyimser atak…

    Böyle en ufak şeye ceza verilseydi hele ki bu hava koşullarında ceza almayan bir tane pilot kalmazdı. Bence haklı olduğun tek nokta button-hamilton arasındaki kaza…

  43. Yarışın adamı:kurt schumi

    cezalar
    schumi nin hamiltona fake i ceza:schumiye pitten geçme cezası hamiltonı pist dışına itti hamilton mecburen pist dışına çıktı.çıkmasa kaza olurdu.

    buton-hamilton olayı:butona pitten geçme cezası:hamilton buttonın aracının yarısına kadar gelmişti.button onu duvara itti.

    buton-alonso olayı:ceza butona pitten geçme cezası:alonsoya sağ arka tekerinden çarpıyor,alonso şikanı nerdeyse bitirecek ama buton onu gördüğü halde temas ediyor.alonso nun o noktadan sonra buttonı görmesi mümkün değil.şikanı dönüyor.

    hamilton-webber olayı:ceza hamiltona;iyimser bir atakla webberin sıra kaybetmesine neden oluyor.

    kobayashi-hiedfeld olayı:kob a pitten geçme cezası;aşırı yavaşlıyor.hiedfeld duramayıp çarpıyor.

    netice:herşeye rağmen buttonın geçiş için istekli olması iyiydi.

    rosbergin yarış sonunda ön kanadı kırıkmıydı benmi yanlış gördüm.net göremedik.

  44. Hani nerde türkçe versiyon yarış tekrarı:)

  45. Tekrar tekrar izlenir, hele bir de HD versiyonu olursa…

  46. Muhteşem yarışı kazanan Button'a tebrikler.

  47. Yusuf  Hitay avatarı

    o kadar sprey varken arkadaki aracı görmek mümkün değil. ancak virajı fazla sol taraftan aldı niyeyse, belki de atak yememek için bunu yaptı ancak arkasındaki araç çoktan atağa kalkmıştı ve bunu fark etmedi. bence normal bir yarış kazası. bundan çok daha absürtü david ile michael arasında olmuştu yıllar evvel. böyle bir ortamda lewis'i izleyememek kötü oldu ancak, button hayatının yarışını çıkardı kim ne derse desin.

  48. Yusuf  Hitay avatarı

    bu redbull'da hakkaten bir şey var. button yaklaşık bir saniye hızla arayı kapamaya başlayınca, fark 1.5 saniyeye kadar düşünce vettel bir anda 1 saniye daha hızlı turlar atmaya başladı. bu zorlamayla falan olacak bir fark değil, sıralama turlarında neyden avantaj sağlıyorlarsa yarış içinde de kısa bir süreliğine bu gücü kullanabiliyorlar.

    bu yarışın türkçe versiyonunu bulan ve yayınlayan editörün elleri dert görmesin 🙂 F1 tarihine geçen bir yarışa şahit olduk yahu

  49. bencede gölgelemesinler. ben reno ve alans taraftarıyım .

  50. Artık F1 in tadı tuzu kalmadı, azıcık yağmur yağsa güvenlik aracı giriyor, insan eski yarışları özlüyor, hakkaten hiçbir zevki yok, acemi pilotlar, sakar pilotlar (Vettel)…

  51. Bu gece biz F1seyircileri için unutulmaz bir geceydi,yarışın tadına doyamadık hamilton a yazık oldu,sanki button hatalıydı gibi geldi ama muhteşem zaferini hiç bir şey gölgeleyemez,en büyük tebrik ona.Serhan acar gecenin başka bir yıldızdı,ağzına sağlık,şumi elinden geleni yaptı ama araç ne yazıkki hızlı değil,yarış içinde kobayaşi,nick in önünde resmen durdu ve yarışını mahvetti,rosberg ortalarda hiç yoktu,anlatılacak çok şey var tek kelimeyle muhteşem bir yarış oldu böyle bir yarışa bir daha nezaman tanık oluruz bilmiyorum…

  52. bir yerlerden kalma bir kuyruk acısı sanırım. kendi haline bırak.

  53. elbette tuttuğumuz pilotun başarısından zevk alacağız!? Burası böyle insanlarla dolu. Kendi pilotu vurarak, çarparak geçsin, gerisi mühim değil. (bkz. yorumlar)

  54. Şumiye, Buttona, Webbere, Kobayashiye ve en son vettele tebrikler. en büyük tebrik Maylander'e heralde 🙂

  55. yarışın adamı:schumi
    cezalar
    schumiden hamiltona fake yaz schumiye pitten geçme cezası (basket maçımı yapıyor.adamı dışarı titiyor resmen hamil sola kaçmasa al sana kaza)
    button hamilton olayı:buttona pitten geçme hamiltonı pit duvarına itiyor.
    ve button alonso olayı.button alonso ya sağ arka tekerinden çarpıyor.suçlu button gel button geç bakalım pitten.
    hiedfeld-kob olayı kob aşırı yavaşlıyor.gel kob pitten geç bakalım.
    webber-hamilton olayı.suçlu hamilton.webberi niçiyor.
    bu arada benim adam kanadı kırıkmı bitirdi yarışı benmi yanlış gördüm.

  56. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    Ferrari fanı olsamda hayatımda izlediğim en güzel yarıştı

  57. KingofMassa avatarı

    Massa gercekten çok hırslıydı ya oyle kazalar bu adamı bitiriyor dediğim gibi adam arkalara dusunce yarısı bırakıyor.Massa bence Button'dan sonra Bu haftanın en iyisiydi.Button gercekten cok iyi bir iş yaptı adam sonuncu oldu ama yılmadı hep gayret etti Massa sonuncu olsaydı inanın suan 7-8'lerde olurdu adam arkalara dusunce yarışa tutunmuyor ama onlerde olunca elin geldiği kadar ileriye gitmeye calısıyor.Ah o bir kaza olmasaydıda son turda Vettel,Massa,Button 1. Mucadelesini izleseydik.

    Şumi gercektende iyi gitti aslında iyi defans yaptı 2 aracada karşı tur basına 1 sn yavastı buttondan ama 2-3 tur arkasında tuttu webberle button'u.

    Keske alonso'da olsaydı.Bu arada Hamilton çok çaylak gibi hatalar yapıyor gercekten bilerek mi yapıyor yoksa gecmek içinmi yapıyor gecmek için bile olsa bu kadar olmaz yani.

  58. Çok acayip bir akşam geçirdik. Neye bakacağımızı şaşırdık, kafalar allak bullak oldu. Buda tarihe işlendi, şahitlik ettik. Bu sene çok güzel geçiyor bizim pistimizle beraber F1 tarihine geçen bir yarış daha aynı sezonda, daha neler görebiliriz meçhul.

    Jenson için kelimeler kifayetsiz. Bugün performansıyla F1'in son 20-30 yılında ki sayılı pilotlar arasına kattı kendisini (yağmurlu ve kuru zeminde yükselişlere imza atan sayılı pilotlar derecelendirilebilir). Normal olmayan bu günde bir çok pilot hata yaptı, yarış kazaları gördük. Jenson'un kileri de bu kapsamda değerlendirdim. Lewis konusunda ceza almayacaktır.

    Lewis'in yaşadığı üzücüydü, kafalar karıştı. İşte biz de tam bunu anlatmaya çalışıyorduk. Her zaman sağ çıkamazsın. Bir gün seninde başına gelir hatalı sen olmasan bile. Bu değerlendirmeyi çıkarmamalı aklından, zira yine kaçınabileceği olayları izletti bugün ve diyorum ki birisi Lewis'e yarışın 10 turda (arttırarak söylüyorum bunu) bitmediğini aklına işletmeli. Onun uyguladığı ve ifade etmeye çalıştığı agresiflik her zaman içinden çıkılabilecek, hatalı/hatasız, sonuca
    ulaşmasını çoğunlukla engelleyebilecek bir olaydır hele ki şu son psikolojisi üzerine. (Ali Ünal anlaşılamadı:)) Jenson'dan bir şeyler öğrenmeli ama ben gerçekleştiremeyeceğini düşünüyorum. Buda kariyerinin önündeki en büyük engel, kendisi tarafından koyulan…
    Biz onu böyle seviyoruz ifadeleri inanın o kadar komik geliyor ki bana şahıs fanatizm'inin dışına sığdıramıyorum bir türlü. (Bugün ki diğer bütün geçişler de numuneydi ben hepsinden zevk alıyorum.) Çünki diyorum ki başarılar, hatıralar söz konusu olduğunda Montoya, Hakkinen kadar hatırlanabilir, başarı getiren değildir…Senna'nın iyi okunamadığını düşünüyorum ve diyorum ki ölümünde kendi karakterinin de etkisi vardı Lewis bunu tercih ediyorsa o başka.

    Mercedes bugün pilotlarını hak etmediğini bir kez daha görmüştür umarım. Onlara zarar veriyor… Ufak takımların pozisyonundan nasıl kurtaracaklar kendilerini bilemiyorum ama hep sonra ki seneye atmakla geçirirler ömürlerini.

    Vettel elinden geleni yaptı Redbull bugün iyi performans sergiledi ama sanırım son periyotta performansları oturmadı. Button geçişleri tamamlayıp yaklaşma yoluna koyulduğunda Vettel'in o zorlaması tavan etti beni.:) Çok güzeldi o virajları geçişi. Yaşadığı normaldir kısıtlı kuru bir yarış çizgisi olunca.

    Serhanı bu akşam çok takdir ettim. Yorucu bu işin altından iyi kalktı. Önceki senelere nazaran heyecan'ı, atraksiyonel sahneleri de daha iyi verebiliyor bu sene. Arada kaçırması hiç önemli değil herşeyi aynı anda yapmak kolay değil donuk veri bazlı anlatmasından daha iyidir.:)

  59. bugün schumacher in mgp gibi 2.sınıf bir araçla saf yeteneğin ön plana çıktığı yağmur altında ki sürüş farkını gördükten sonra acaba alonso hamilton vettel v.s bundan 15-20 sene sonra bu koltuklarda olabileceklermi ve böyle bir sürüs ortaya koyabileceklermi diye düsünüyor insan.nerdeyse kendisinden çok çok hızlı araçların önünde podyum görecekti ki drs problemi gene baş göstermiş bu da geçilmesini kolaylaştırdı o da ayrı bir konu.schumacher gibi bir marka olmak kolay iş değil arkadaslar bunu eskiden bugüne gelenler bilir ama bugünün nesili de böyle büyük bir ustaya tanıklık etme şansına sahipler.kimse boşuna schumacher senna prost olmuyor emek kolay kazanılmıyor.f1 deki pilotların bu büyük ustadan alacakları çok şey var ama bugünün pilotları son derece saygısız ve kendini beğenmiş sporcu ruhları yok araç kullanmayı sadece gaza basmak olarak algılayan bir zihniyet kendisinin ve rakiplerinin başını ağrıtır.siz rakiplerinize saygı göstermezseniz o dünyanın içinde başarı kazanamazsınız buna müsade etmezler herkes disini gösterirse bol bol kaza olur.evet senna da agresifdi ama pilotlara karsı saygısızlığı yoktu gerektiği yerde mantık çerçevesinde agresifdi.aptallık ve agresiflik birbirine karıştırılmamalı.eğerki bir kazayı izlediğinizde bundan kaçınabilirdi aracını şu şekilde koruyabilirdi diyorsanız bu sürücü hatasıdır sabır ve uygun yerde hamle ve sürekli uygun yerde hamle arayışı gerçek agresiflik ve sağlam bir sürüstür.
    sonuç olarak herkes hata yapar hata bu işin doğasında var fakat hata da ısrar sizi bir yere götürmez.

  60. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Nereye alıyor aldılar ağızlarının paylarını.Monaco 1 Kanada 2:)

    Schuminin altında Mclaren aracının 10 da 2 si olsa zaten Hamilton rüyasında görür schumiyi geçtiğini:)

  61. mesele schumacher in eleştirilerden kurtulması değil f1 in efsane isminin çok da taktığını da düşünmüyorum kisi kendini bilir bugün pistin kuruyan son bölümü hariç pilotajın öne çıktığı makinelerin değil yeteneğin konustuğu yağmurlu bölümde ki mükemmel sürüşü onun ne kadar özel bir pilot olduğunun göstergesidir.bu nokta da herkesin kendine göre bir takım hesaplarla yaptığı eleştiriler anlamsız.sezonun başından bu yana takım arkadasının tersine sürekli olarak araç problemleriyle uğrasan bir pilot ancak bu kadarını yapabilir.

  62. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ne tesadüf benim de sana bir haftadır yazdığım bazı yorumlar görünmüyor.Ben deyim 100 tane sen de 50 tane.Neyse sağlık olsun.

  63. Murat Yiğit avatarı

    hacı senin bu renault'un başarılarını teker teker saymana baylıyorum. sporseverliğe güzel bir örneksin 🙂 çocuğunu da böyle yetiştir 🙂 varsa da Allah bağışlasın 🙂

  64. vay hamilton olayında da ceza gelmemiş bence bu karar iyi oldu böyle epik bi yariştan sora masa basında karar degişmesi belki gerekliydi ama hoş olmazdı vetteli 1 ilan etseler de bence vettel okadar mutlu olamazdı sonucta son turda geçilmişin neyse tebrikler jensona

  65. bu muhteşem zaferi gölgelemezler umarım.. ceza gelecekse eğer avrupa gp için 5 sıra grid cezası kabullenilebilir..

  66. alonso olayında ceza gelmemiş ama hamilton konusunda henuz acıklama yapılmamiş merakla beklemekteyiz ama bence 20sn verecekler hamilton olayından dolayı

  67. Tahir sana cevap yazdım ama silmişler nedenini anlamadım .)

  68. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    bu tür zor koşullarda ve pistlerde hatalar olacaktır eyvallah ama rakibini duvara sürmek ne demek? en son geçen sene macaristanda buna benzer olay yaşandı, schumacher bir sonraki yarış belçikada 10 sıra cezası yedi.button hadi görmemiştir filan diycem ama hiç sanmam.izlerken dicezki oo adam iyi defans yaptı filan.. kardeşim saygıyı hep arkadan gelen pilotun göstermesini bekliyoruz. saygı karşılıklı olmalı. öndekide yeterli saygıyı göstermezse sonuç kaçınılmaz.sadece McLaren adına getirdiği puanlar için tebrikler daha ötesi yok. lewis her türlü her ortamda senden hızlı button efendi bunu kafana sok.agresif ol başımızın üstüne ama bu nedir!! takım arkadaşını duvara yapıştırıyorsun. arkadan gelen pilot bariz şekilde hızlı olduğu zaman öndekiler gram saygı duymuyor ve yabancı yorumcularda da alışkanlık olmuş direk olarak atak yapan pilotu suçluyorlar, buyrun burda da lewisi suçlayın!!

  69. Murat Yiğit avatarı

    olaya bakış açısına bakar mısınız ? tüyler ürpertici ya, zaten mclaren kendi içinde disiplin kurulu kurdu bile jenson için.bir de kendisini neredeyse sıfırıdna alıp 2 kere şampiyon yapan takımına 2006 demediğini bırakmayan, 2007'yi de bütün olaylar, 2008'de skandalla gelen galibiyet, ve hepsinin üzeirne takım arkadşını takım emriyle geçen bir pilotun fanı bundan şikayet ediyor ya, ben bir şey diyemiyorum, kardeim hangi dünyadasnız ?

  70. O F1 tarihinin adını en şanlı anılacağı bir yarışa imzasını hakkıyla basan bir pilot. İzlediğimiz en güzel yarışlardan birinin kahramanı. Tamam hamilton'la bir temas yaşadı orada haksız olsun. Tamam Alonsoyu çizgi dışında yakaladğı momentumla geçerken geç frenajla yarış dışına itti, orda da haksız olsun. Ama yarışın ortası, en son sırada ondan önce lastiği patlamış ve pistten geçme cezası da cabası. Güvenlik aracı şansını getirdi ama bunları yaparken kime ne zararı oldu. Bu F1'de bütün pilotlar alkışlanmalı çok zor şartlarda en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Ancak Bu yarışın en büyük kahramanı Jenson BUTTON'dır.

  71. Murat Yiğit avatarı

    bir hamilton ve mclaren taraftarı olarak lewis kaza yaptıktan sonra her şey şaka gibi geldi. beklemeler ve ondan sonra olacaklar, üstelik button'dan da ümidi kesmiştik. yarış durdurulunca en azından bu yağmurlu yarıştan keyif almaya bakalım dedim kendi kendime.button'u da çok suçlamıyom kaza yüzünden suçlu olmasına rağmen.alo ile teması ise her zaman olabilecek bir yarış kazasıydı.burda iki noktaya dikakt çekmek istiyorum.
    1.Fia güvenlik işini abartıı iyice, her müdaheleden sonra inceleme başaltıyorlar, pilotlar bi zamandan sonra acaba ceza alır mıyım diye geçiş konusunda daha isteksiz davranacaklardır.
    2.kendi tuttuğu pilot ya da takımın kaza sonucu yarış dışı kaldığında hemen fanlar diğer tarafa saldırıyor.bu kazalar herkesin başıan gelebilir, geçen sene singapurda piyango ham'a vurmuştu, o atak belki de lewis'in en temiz ataklarındandı ama işte kader orda lewisi vurdu, şanssızlık. webber de kaza yapabilrdi.geçen yarış maldonado-lewis olayında ise pastor da lewis'i dışarı fırlattı lewis'in araç zıpladı ve şansa birşey olmadı.pastor ise kaza yaptı.yani bunlar olabilecek şeyler, hemen saldırıya geçmeyelim.kenan sofuoğlu'nun yarşınındaki yorumcu ispanya gp'deki kazası için hemen ispanyol simon'a saldırmadı veya kenanı eleşirmedi, bunlar olabilir, bu işin doğasında var dedi, aynen böyle bakmalıyız olaya.
    yani burda tarihe tanıklık ettik hangi taraftan olursak olalım, bu işten zevk almaya bakalım, yoksa bir manası yok bu işin.başka sebepler uydururak da birbirimizle kavga edebiliriz f1'e gerek yok.

  72. Başından sonuna kadar güzel bir yarışdı. İlk üçü tebrik ederim. Şöyle böyle olsaydı demeye gerek yok ama Nic neden bukadar şanssız? Bu şanssızlıklar yüzüne Mercedes ile olan puan farkını açamıyoruz. Vettel biraz daha yetmeli halen var üzerinde çaylaklık pilotaj olarak değil yanlış anlaşılmasın baskıyı piskolijik olarak idare etmekte. Bu hafta sonu geriye kalan 2010 yılından beri Renault motorlu bir aracın podyumda olması ve Renault motorun 183 çüncü polünü alması hepinize iyi geceler. Iyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle.

  73. Başından sonuna kadar güzel bir yarışdı. İlk üçü tebrik ederim. Şöyle böyle olsaydı demeye gerek yok ama Nic neden bukadar şanssız? Bu şanssızlıklar yüzüne Mercedes ile olan puan farkını açamıyoruz. Vettel biraz daha yetmeli halen var üzerinde çaylaklık pilotaj olarak değil yanlış anlaşılmasın baskıyı piskolijik olarak idare etmekte. Bu hafta sonu geriye kalan 2010 yılından beri Renault motorlu bir aracın podyumda olması ve Renault motorun 183 çüncü polünü alması hepinize iyi geceler. Iyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle.

  74. Schumayer çift taraflı agresif hem kovalarken hem kovalanırken ama Hamilton savunma yaparken daha az agresif bence.Alonsoda öyle mesela Hamilton gibi.Massa da savunma yaparken agresif yani sert.Herneyse yarış içerisinde olağan şeyler tabiki temas olmadığı için fazla derinlemesine inemeyiz :)) Evet Hamilton düşmanlarını sevindiriyor bu sürüşü ile her yarış dışı kaldığında.Ama yarış dışı kalmadığı ve bizleri gurulandığı yarışlarda olacaktır Sinan'ım ))

  75. difüzör şampiyonu..
    2. pilot..
    atak yapmayı bilmiyor…
    agresif olamıyor..
    risk almıyor…
    takım arkadaşı karşısında aciz…
    tarihte hatırlanmayacak tek şampiyon pilot…
    lastik koruması dışında bir özelliği yok…
    mclaren'e layık değil…

    hepsine bir tek cevap : 2011 KANADA GP

  76. watercolour avatarı

    Bizde schumi'nin kirli yarışmasını seviyoruz 😀

  77. Alonso Button teması… Yarış temasıdır bişey çıkmaz Alonso dışardan alıyor ki geçtide sayılır ancak orda ki S virajı nedeniyle dönüşte Button dönecek yeri olmadığından mecburen üzerine kırmış oluyor… Alonso fan ı olarak üzücü bi durum ama yapcak bişey yok bizim deli oğlan pit ekibinin azabına uğrayınca acele etti…

    Massaya gelince dedim ulen bugün podyumun 2. basamağı hadi olmadı 3. basamağını görür diyodum ama aracı ıslak tarafa kaptırınca pffff…

    Ferrari pit ekibi kadar aptal bi takım daha yoktur… 20dk sonra yoğun yağmur bekleniyor dediler 15dk sonra Alonso pite girdi ve intermediate lastiği taktı ortalık toz duman olunca da tekrar yoğun yağmura geçildi… Ya ben gerizekalıyım ya da bunların bi cacık bildiği yok…. Yahu risk başka delilik başka APTALLIK BAMBAŞKA… !!

  78. Murat Yiğit avatarı

    bir h

  79. Murat Yiğit avatarı

    bir

  80. Murat Yiğit avatarı

    lton

  81. Murat Yiğit avatarı

    bir

  82. Murat Yiğit avatarı

    nerden öğrendin acaba bu bilgiyi,ben baktım göremedim, yoksa yalan mı söylüyorsun, azızık gururun varsa konuş, site yönetimi olaya bir el atsın

  83. Bu gün öğleden sonra Sennanın filmini izledim.Filmi izlerken aslında çok fazla araştırmadığım neler olup bittiğini bilmediğim 80 ler ve 90 ları anlamış oldum.Sennanın cümleleri gerçekten insanı derinden etkileyen tarzdan.Japonya yarışında Prostun Sennanın üzerine kırması,Sennanın devam edip yarışı kazanması,yarıştan sonra Prostun vatandaşı ve destekleyicisi Fia başkanı tarafından diskalifiye edilmesi ve şampiyonluğun Prosta verilmesi,sonrasında Ron Dennisin kamuoyuna Sennanın diskalifiye edilmesinin ne kadar aptalca olduğunu benzer durumdaki pilotların görüntüleriyle açıklamaya çalışması.Ve itiraf etmeliyimki gözyaşlarımın dökülmesine sebep olan son sahnede Sennanın şimdiye kadar en çok kimle yarışmaktan (Emekli yada halen aktif) zevk aldığı sorusuna verdiği cevap.

    " yıllar öncesine gitmem lazım İsmi Fullerton'du.çok tecrübeliydi Onunla yarışmaktan çok zevk aldım.çünkü hızlıydı ve kararlıydı.bana göre komple sürücüydü ve saf sürüştü,saf yarıştı.O zamanlar içinde politika yoktu yani değilmi?para da dahil değildi.yani gerçek yarıştı."

    Ayrıca Jackie Stewardla konuşmasındaki sorular ve cevaplar birebir Hamiltonu ve yaşadıklarını andırıyor,Hamiltonun sürüşünü seviyoruz..

  84. button ilk defa bu kadar agresif sürdü neresi çok olmuş alonso sanki yarış dışı kalmasa yarışı kazanacaktı.

  85. Hamilton agresif değil mi abim? 🙂 Schumi klas bi vücut çalımı yaptı aslnda futbol tabiri ile ilişkilendirirsek.Çarpmadan dışarı itti .Hele bugünkü demecinden sonra bu olayın yaşanması fazlası ile manidar oldu .Ama yarış dışı kalmasına üzüldüm Lewis in.Bu kafa ile devam ederse kendini bitirir.Çok ta yazık olur.

  86. ne diyorsun arkadaşım sen?
    yazdıklarım anlaşılmıyor mu?

    kobayashi ile heidfeld'in kazasından bahsettim, sen massa demişsin, hamilton demişsin.

    ne alaka???

  87. Fakat neden yalan?

  88. maldonado suçlu
    massa suçlu
    schumi suçlu
    webber suçlu
    button suçlu
    hamilton?

    =)))) yahu ne alem adamsın…

  89. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Muhteşem bir yarış oldu. Canlı tarihe tanıklık ettik resmen.
    Button neler yapti başına gelmeyen kalmadı kazalar yaptı ama yine aldı yarışı. Helal olsun ne diyelim
    Yarışın en güzel anı Schumi nin Vettel e yaptığı hamleydi. Onu podyumda görmeyi herkes gibi istiyordum. Hayalimin podyumu Vettel Hamilton Schumi'ydi( siralama farketmez) tam bir kısmı gerceklesecek derken olmadı!!!!
    Efsaneyi yeniden hissetmek muhteşemdi!!
    Serhan Acar'ın keyifli anlatımı sayesinde yarış durdurulduğunda dahi sıkılmadım. Kendisi bütün tebrikleri hak ediyor.

  90. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Muhteşem bir yarış oldu. Canlı tarihe tanıklık ettik resmen.
    Button neler yapti başına gelmeyen kalmadı kazalar yaptı ama yine aldı yarışı. Helal olsun ne diyelim
    Yarışın en güzel anı Schumi nin Vettel e yaptığı hamleydi. Onu podyumda görmeyi herkes gibi istiyordum. Hayalimin podyumu Vettel Hamilton Schumi'ydi( siralama farketmez) tam bir kısmı gerceklesecek derken olmadı!!!!
    Efsaneyi yeniden hissetmek muhteşemdi!!
    Serhan Acar'ın keyifli anlatımı sayesinde yarış durdurulduğunda dahi sıkılmadım. Kendisi bütün tebrikleri hak ediyor.

  91. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Muhteşem bir yarış oldu. Canlı tarihe tanıklık ettik resmen.
    Button neler yapti başına gelmeyen kalmadı kazalar yaptı ama yine aldı yarışı. Helal olsun ne diyelim
    Yarışın en güzel anı Schumi nin Vettel e yaptığı hamleydi. Onu podyumda görmeyi herkes gibi istiyordum. Hayalimin podyumu Vettel Hamilton Schumi'ydi( siralama farketmez) tam bir kısmı gerceklesecek derken olmadı!!!!
    Efsaneyi yeniden hissetmek muhteşemdi!!
    Serhan Acar'ın keyifli anlatımı sayesinde yarış durdurulduğunda dahi sıkılmadım. Kendisi bütün tebrikleri hak ediyor.

  92. bu arada Michael Schumacher halen bir EFSANE olduğunu kanıtladı. bylesi sürünen bir araçla sırf yeteneklerin öne çıktığı koşullardaki bir pistte neler yapıldığını cümle aleme gösterdi. keşke bir de podyuma çıkabilseydi

  93. La Fontaineden masallar….

  94. evet böylece yeni efsane teraneleriyle yutturulmaya çalışan ama aslında sadece deposuna benzin yerine RedBull doldurularak aracının gücü ve daha da önemisi takım arkadaşı Webberi dışlarken (Cetelin ön kanadı kırılınca Webberin kanadını alıp Cetvele takmak gibi) kendisini koruyup kollayan bir takımla şampiyon olup üstüne bir de üst üste yarış kazanan bebe sadece yeteneklerin ortaya çıktığı yağmurlu bir yarışta baskı yokken rahat rahat gitmiş olsa da Button gibi adam geçme özürlü bir pilotun 2 turluk kıytırık bir baskısıyla hata yapan bir pilot olan CETVEL salya sümük ağlıyordur. bekle Cetvel daha bu işin içine Hamilton da girecek eğer TIR şoförlüğünü bir kenara atmayı başarırsa

  95. webber yol verdi şikanı kestiği için ama aslında geçtikten bayaa sonra kesmişti şikanı. belki ceza almazdı. Riske atmak istemedi herhalde..

  96. Button inanılmazı başardı desek yanlış olmaz herhalde yaşamadığı olay kalmadı yarışta 6 pit stop 1 pitten geçme cezası Alonso ve Hamilton'la temaslar lastik patladı ön kanat kırıldı sonunculuğa düştü yarış onun için bitti derken birden her tur adım adım üstlere tırmandı ve harika zekasını yine konuşturdu pite girdi yumuşakları taktı ve tam anlamıyla uçmaya başladı. Araç gerçekten uçuyordu sürekli mor ları yakıyordu button her sektörde ve webberle olan farkı inanılmaz şekilde eritti ve rakiplerini hataya zorladı webber ve schumiyi geçtikten sonra Vettel i yakalayabileceğine inanmıştım çünkü tur başına 1.5 saniye daha hızlı geliyordu vettel tempoyu arttırmaya çalıştı ama Button ın müthiş hızı karşısında ne yapacağını bilemeyip fazla zorlayınca hata yaptı ve 1. liği kaybetti. Ben hep söylüyorum Vettel en önden başlayınca alıp götüren bi pilot onu orta sıralara düşerken gerilere düşüp yükselirken hiç görmedik hep en önde başladı ve önü açık şekilde geçti. İspanya da Hamiltonın müthiş baskısına iyi dayanmasına rağmen burda Buttonın baskısına dayanamayıp kaza yaptı. Hayatının yarışı bu olsa gerek. Takıma ve taraftarlara kendini affettirmiş oldu umarım Hamilton la aralarında bi sorun olmaz çünkü gerçekten iyi bi ikili olmuşlardı. Ben büyük bi sorun olcağını sanmıyorum.

    Alonso ile kazasına gelirsek objektif bakan herkes Alonso nun hatalı olduğunu anlayacaktır Button iç taraftaydı ve öndeydi Button ancak Alonso çok zorladı ve dıştan çok geç fren yapıp geçmeye çalıştı bu da otomatikman buttonın ön kanadının ve lastiğinin Alonso ya sürtmesine sebep oldu. Hamilton olayında Button daha suçlu taraf bence çünkü Hamilton ın geldiğini gördü ve orada olduğunu biliyordu niye bu kadar duvara yaklaştı anlamak güç bu kadar agresif savunma yaptığını hatırlamıyorum uzun zamandır. Lewis yarış dışı kalmasaydı 1-2 yapabilirdik cidden yazık oldu. Lewis biraz daha sabırlı ve sakin kalabilirse çok şey yapar araç yarışta oldukça hızlı bunu kanıtlamış oldu Button. Egzost olayının yasaklanmasıyla sıralamalarda daha da red bulla yakınlaşıcağımızı düşünüyorum bakalım.

  97. Bu gün hiç kimseyi şikanları düz geçerek geçmedi. Ondan birşey diyemiyorum. Durup dururken sizin gibi sallamam ben. Lewis e yaptığı hareket hiç güzel değildi ama Shumi sonuçta. Orda çarpışsalar yine Lewis suçlu olurdu kesin. Halbuki adam sağa dönücekken sola dönüyor.

  98. Savunma yaparken değil kardeşım bak Hamilton fake falan yapmadı Schumıye Monacoda )) Yani çok üstünde durulacak bir şey değil ama yapmasaydı daha iyi olurdu..

  99. Tüm favorilerle birlikte Button da sorun yaşadı ve hatta son sıraya düştü. 20 küsür tur içinde tüm herkesi geçmiş birisine haksızlık ediyorsun…

  100. Çaktırma agentda yazışıyorum şimdi lafı dolandırdım hiç aklına gelmedi zirtonun 100 dolar )))

  101. Hep Hamilton mu agresif olacak ? Bırakta bir kere Hamilton'a karsı agresif olunsun.

  102. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    senin 100 dolar gitti.:)

  103. çok ağır olmalı mclaren zaferi senin için alonso yarış dışı kalmasa dahi yarışı kazanacak hıza sahip değildi. dennis alonsoyu şutladığı için ona kızgınsınız biliyorum ama mclarende işler böyle yürüyor eşit şartlarda yarışmak istemeyen pilot tekmeyi yiyor(alonso 2007) yarış kazaları ikiside ama button ilkinde hatalı olandı ama belkide yağmurdan dolayı aynadan görememişte olabilir. alonso temasında bence çok normal bir temas aynısını 2006da montoya-rosberg yaşamıştı kaza olmasa bile button alonsoyu geçerdi. ayrıca bence alonso gidip monteye günah çıkartmalı 42 milyon kazanıyorum ama nerdeyse 90 puandan fazla fark var ne yapmalıyım gibi mesela. :))

  104. 20 sn geldi.

  105. Vay be ne yaristi 🙂 Siralamalar sonrasi yorumumda Mclaren`in siralama pozisyonunun cok onemli olmadigini yagmur ayarlari ile ciktiklarini ve kesin favorinin Mclaren`ler olduklarini soylemistim ki yanilmamisim, Lewis bu yarisi rahat kazanirdi ama maalesef yine fazlaca olaya karisti.. Neyse tebrikler Button ve Vettel`e. Vettel cok sansli diyenler bu yaris sonrasi ne diyecekler acaba, adam yaris her basladiginda 10 sn ye yakin fark acti ama her seferinde Safety car bu avantajini aldi goturdu, son turda arka lastikleri kilitlemesi galibiyete mal oldu, muhtemelen konsantrasyonunu kaybetti ama yapacak bisey yok hata yaparsan ceremesini cekersin. Cok guzel yaristi gercekten, Schumi`nin podyumu kacirmasi da kendisi icin buyuk bir firsatin kacmis olmasi demek, biriken elestirileri temizleyip bir sure kafa dinleyebilirdi..

  106. Bugun resmen eski schumiden bir ışık vardı mercedesin içinde. Adam aracın limitlerini zorladı harika işler yaptı helal olsun ama bu araçla bu kadar keşke podyum'a çıkabilseydi ama neyse sağlık olsun.Mercedes adama tekrar emekli olmadan podyumu zorlayacak bir araç versede görsem şu yeni yetme pilotları

  107. Schumayer biraz fazla agresif değilmiydi Hamiltona savunma yaparken? Çimlere çıkmasını ramak kalmıştı Hamiltonun.Adı fake olmuş bu hareketin vede çok iyi yapmışmış…Biraz dengeli olun..

  108. Sende Schumi alehinde az atmazdın zamanında Bakıyorum agzına bile almıyorsun bugün 🙂

  109. Sende Schumi alehinde az atmazdın zamanında Bakıyorum agzına bile almıyorsun bugün 🙂

  110. ama nasıl kazaydı bee sezonun en ii anıydı ve sizleri düşündüm o anda ve öyle mutlu oldum kiii anlatamam

  111. Vettel baya yırtıyordu bir tarafını. Button ama bu sefer mavi, sarı birde crash butonuna basarak geliyordu arkadan. Vettel de korktu tabi ne yapsın.

    Button için taktik belliydi. Lewis ve Alonso yu geçemem, onlarla farklı yolla ilgileneyim. Vettel sorun değil yine bozulur kersi nasıl olsa.

    Ama taktik tutmadı tam anlamıyla Vettel in yırtacak birşeyi kalmadı bu sefer.

  112. Pist ıslak iken Schumacher'in performansı harikaydı ama kurumaya başlayınca 4. sıraya düştü maalesef. Kendisini tekrar podyumda görmeyi çok istiyordum.

  113. Schumacher Lewis'e yapınca sorun yok ama Kobayashi Massa'ya yapınca sorun.
    Asıl sorun şu.
    Formula 1 izlemekten mi keyif alıyoruz, yoksa tuttuğumuz pilotun bir şeyler başarmasından mı?
    Ben bir yarış fanıyım ama şu anda bana bu duyguyu yaşatan pilot lewis ve onun yaptığı atakları seviyorum.
    Sürekli birinci gitmesini değil.
    Elbette geride başladığı ve olaylı olabilecek bir yarışta Lewis'in yarış dışında kalmasına üzüldüm ama bugün gerçekten güzel ataklar gördük ve güzel bir yarış izledik.
    Süper yumuşak lastikler ile pistin ıslak yerlerinden geçerek geçiş yapmaya çalışmak (DRS olsa bile) kolay değil.
    Pilotlar yarışıyor/yarışmayaçalışıyor ve FIA ciddi manada artık yarışmayı engellemeye çalışıyor.
    Bu sadece Lewis için geçerli değil.
    Artık pilotlat bu gidişle geçiş yapmaya korkacaklar.
    F1 de her türlü savunma yaparsın (yeterli boşluğu bırakmak şartıyla).
    Her türlü geçiş fırsatınıda değerlendirmeye çalışırsın.
    Zaten nasıl atak yapıldığını biliyorsan sana yapılan ataklarda da gerekli boşluğu bırakırsın.
    Örnek geçen hafta Lewis'in Schumacher'e bıraktığı boşluk.
    Ardından Schumacher de ilk virajda yeterli boşluğu bıraktı.
    Ama boşluk bırakma, rakibin üstüne kır sonrada sana atak yapan rakibe ver veriştir.
    Maalesef daha kotu günler bizi bekliyor FIA yüzünden.
    Kusura bakma konuyu dağıttım ama ben yarış izlemeyi seviyorum, körü körüne istediğimi görmeyi değil.

  114. pilotajın öne çıktığı ıslak bölümlerde kimin ak kimin kara olduğu bir kez daha ortaya çıktı kuru zeminde kendisinden neredeyse 1sn hızlı olan araçları efsanenin teker teker geçişini izlemek güzeldi muhtemelen pist biraz daha geç kurusa acemiler teker teker dökülecek podum garanti olacaktı ama şu hamiltona ve yere göğe sığdırılamayan rosberge pist üstünde en iyi cevabı verdi neymiş gerçek f1 bazılarının sandığı gibi PS oyunu değil mücadele azim ve kararlılıkmış sürünen araçla bunları yaptıysa dengeli bi araçla neler yapar hayal bile edemiyorum teşekkürler SCHUMİ

  115. yarışı maalesef izleyemedim, son 2 tur haricinde, vettel'in kazanamamasına sevindim açıkcası.

    tartışılan button'ın kazalarını youtube'dan izledim, Alonso ile olan teması tipik yarış kazası, yarış dışı kalan Alonso olunca üzüldük tabi ama olur böyle şeyler. Hamilton'la olan olayda ise, Button'ın hatası var gibi gözükse de arkayı görememe ihtimali çok yüksek, orada biraz genişten alıyorlar zaten, button'da yaklaşmış duvara doğru, hamilton'ı suçlamamak lazım, Button'a da bir şey diyemiyorum, kısacası bana sorsalar ceza vermem.

    Hamilton'ın Webber'e çarpması ise bence yine fazla agresiflikten, webber yavaş kalınca burnunu sokmuş hemen, sonra kontrol edemeyip dokunmuş gibi…

    massa'da son anda kobayashi'yi geçti ona da helal olsun bu hafta sonu çok hızlıydı, yarışta neler yaşandı bilmiyorum ama aracı finişe ulaştırmış yine de.

    Son söz olarakta şunu söyleyeyim, şu ana kadar ki en hızlı olduğumuz pistte yağmurun yağması ile herşeyin tepetaklak olması nasıl bir şanssızlıktır? hemde ikinci sıradan kalkacakken, neyse artık en azından seyredenler güzel yarış seyretmiş. Tebrikler Button

  116. BUrda hep Schumacher den bahsediliyor ama Rosbergide unutmamamk lazım (!) NE yarış izlettirdi bizlere; sahi gören oldumu kendisini kimse, Schumacher le bir tutanlar gördümü acaba merak ediyorum.

    Bİde son bi not FOM'a yarışlarda ünlüleri göstermesinden nefret ediyorum %0 kere lüzumsuz insanları gösterip durdu. Onun yerine ben mekanikerleri izlemeyi tercih ederim. Gerçek fanlar da bunu ister sanırım.

  117. OUTLAW RIDER  (public enemy) avatarı
    OUTLAW RIDER (public enemy)

    Evet farkettim aşırı bir aralık vardı neredeyse DRS açık gibiydi.
    http://www.formula1.com/gallery/race/2011/857/tv_images/sunday.html
    33. fotoğrafta gözüküyor!

  118. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    hikaye yazmayı denediniz mi

  119. Button 2004 de süperdi ama galibiyet alamamıştı, malum ferrari yüzünden… ilk galibiyeti 2006 da yağmur da geldi.

  120. artı yazık oldu vettel'e, 10 sn civarındaki avantajı uçtu gitti yine button'a yaradı…

  121. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Mükemmel üstü bir yarisdi Adrinalin hiç eksik olmadı tebrikler button.

  122. Sondan bir önceki turda zaman ekranlarına bakıyordum live timingden Button Vettel arası 1,1 yada 1,3 sanıyeyken Button sanki drs yi açtı ben öyle gördum sanki.Vettelin kanadına dikkat etmedim.Birde Webber Schumayeri geçtikten hemen sonra şikanı düz geçti,1. virajdan sonra Schumayere geçildiğinde sanki yol vermiş gibi hissettim belki yanılıyorumdur.

  123. Hamilton el verdi 🙂

  124. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    alonsonun yarış dışı kalmasına çok üzüldüm ama buttonun kazanmasına alonso kazanmış kadar çooooooooooook sevindim tebrikler button

  125. heidfeld'in kazasını tekrar izledim. adam telsizde "(kobayashi) 2.virajda neredeyse durdu, ne yapmaya çalışıyor?" demişti.

    hakikaten kobayashi resmen heidfeld'in arkadan vurması için asılmış frene 2.virajda. izleme imkanı olanlara tavsiye ederim incelemelerini. yazık olmuş heidfeld'e, kobayashi'nin pis oyununa düşmüş.

  126. bence de button ceza alacak hamilton olayında hata onundu ama ceza verilmesi için mclarenin itirazda bulunması gerekiyomu grekmiyomu bilmedgim için net konusamıyorum alonso kazası için ceza beklemiyorum aksine alonso daha suclu gibi gozuktu bana
    son olarak ise son sc grimedn onceden de vettelin temposu button ve webberden 1 2 sn kotuydu lastik falan mı bitti tam anlayamdım( okadar olay yasandıkı hafta boyunca lastiklerin ne kadar dayanacagı konusu bile acılmadı)… son turda ise button iyice yakınlaşmıştı drs ile gecerdi zaten diye dusunuyırum vettel son 2 3 tur limitte gitmesine ragmen buttonın temposuna ayak uyduramadı

  127. bence de button ceza alacak hamilton olayında hata onundu ama ceza verilmesi için mclarenin itirazda bulunması gerekiyomu grekmiyomu bilmedgim için net konusamıyorum alonso kazası için ceza beklemiyorum aksine alonso daha suclu gibi gozuktu bana
    son olarak ise son sc grimedn onceden de vettelin temposu button ve webberden 1 2 sn kotuydu lastik falan mı bitti tam anlayamdım( okadar olay yasandıkı hafta boyunca lastiklerin ne kadar dayanacagı konusu bile acılmadı)… son turda ise button iyice yakınlaşmıştı drs ile gecerdi zaten diye dusunuyırum vettel son 2 3 tur limitte gitmesine ragmen buttonın temposuna ayak uyduramadı

  128. bu kadar kötü sonuca rağmen gece gece kahkaha attırdın bana :)))))

  129. keyser soze avatarı

    Vettel, sana ne desem az!!! :))

    Öncelikle Button ı tebrik etmek lazım.Neredeyse imkansızı başardı.

    Bir Vettel taraftarı olarak, Button a kesinlikle ceza verilmesini istemem.Hem böylesi Vettel için daha iyi bir ders olur. Vettel şu ana kadarki sezonda en büyük hatasını yaptı buna rağmen 2. bitirmesi yine iyi haber.Pusuda bekleyip Vettel hata yapınca, baskıyı görünce hemen hata yaptı diyen arkadaşlar son 2 yarışı hatırlasınlar.Eğer onlar için hala şans deniyorsa, bugün sayısız sc nin girmesi de Button için şanstı.

    Son olarak Schumacher i podyumda görememek çok üzdü. Son 5 tur kala Vettel ile Schuminin podyuma çıkacağını hayal ederken böyle bir son görmek benim için iyi olmadı.Halef ile selef i aynı anda podyum görmek çok güzel olacaktı. Artık başka bir yarışa kısmet.

  130. inan en az senin kadar bende ferraride olmasını isterdim.Malum mercedesle neler cektigimiz ortada.Her yarıs kanser oluyoruz ama bugünkü yarısta duygulanmamak elde değildi keske podyuma cıkabilseydi cok isterdim ama olmadı bu yasta ondaki azmi gördükten sonra ayakta alkıslamamak elde değil.

  131. Schumacher'i her fırsatta kötüleyenler nerede ? Kabiliyet %100 Sürüş%100 Zeka %100
    MGP W02 %0
    Kendi aracından 1 saniye daha hızlı olan araçlarla nasıl mücadele etti ne yarıştı ama
    Konuşanlara iyi cevap verdi helal sana schumi.

    Button'u tebrik etmek lazım

  132. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    webber de oyleydi bence
    hatta drs enable değilken ben hep drs yi açtı gibi goruyordum

  133. Bu olaya tek bir başlık var…

    YÜZYILIN YARISI !!!!!

  134. 21. idi bir ara ve 1. oldu. Sonra şans eseri oldu adamın galibiyeti. vayyy. Bu nasıl mümkün olur ben anlamam. Adam müthiş sürdü. Milleti biçti o ayrı tabi. Ama hakkını yemiyelim şimdi.

    Alonso ile çarpışması tipik o viraj kazasıydı. O kazaya benzer kaza kaç kere olmuştur orda haddi hesabı yoktur heralde. Alonso çok sert girdi viraja öndeki Mercedesten gözüküyor. Button daha geç bastı frene ama virajı kaçırmadı. Alonso temiz çizgi avantajıyla daha hızlı ve geç girdi. Oda virajı kaçırmadı. Sorun o viraja iki araç sığmaz ve sığmadıda.

    İlk virajdaki Lewis ve Webber olayı çok benzer geldi bana. Neyse…

    Açıklamaları beklemek lazım fakat orda Lewis bence atak yapmayı denemedi. Webber e frene bastıktan sonra baktıki çok uzun bir mesafede duruyor burnumu sokuyum dedi diye düşünüyorum.

  135. yanlış duşunuyorsun.Bende ferrariciyim ama button haketti.Alonso ile kazasında kasten yapılmıs bir durum yok.

  136. 6 defa pit stop yaptı iki kaza geçirdi ve son sıradan geldi ve rbr geçmesine rağmen böyle düşünüyorsan tek kelimeyle helal olsun diyorum. f1 taraftarlığınıda tebrik ediyorum…

  137. keşke schumacher birinci olsaydı en çok hakeden oydu kimsenin yarışını bitirmedi kimseye çarpmadı böyle saçma drs yüzünden oluyor 2005 yılları ne güzeldi strateji ve pilotajla galip geliyordu pilotlar

  138. Kusura bakma unuttum ama ona söylenecek tek söz yok.Yaşayan kaç tane efsane varki onun dısında.Ferraride olması için neler vermezdim.Mükemmel bir yarıs cıkardı.keske pist ıslak kalsaydı biraz daha.ozaman tepede olabilirdi.Tek kelime ile inanılmazdı.

  139. arkadaşlar ben mi yanlış gördüm acaba. sizlerden de doğrulanmasını isterim.

    Vettel'in arka kanat ayarı çok mu agresifti yoksa zannettiğim gibi Button onu zorlarken drs yi devreye mi soktu. (elektronik izin ne alemde bilmiyorum)

    arka kanat altında inanılmaz bir açıklık gördüm.

  140. spa 2004 suzuka 2005 spa 2008 ve sımdı de bu yarış.unutulmaz sonlarda hep Mclaren Mercedes var,ama günün en iyisi kesinlikle Schumacherdi.rb7den en az 1 saniye yavas olan aracına ragmen güvenlik aracı çıktıgı anda atağa kalkması kesinlikle inanılmazdı.ilk sektörde 1 saniye fark yiyen aracıyla harika yarıştı.

  141. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Button yarıştan sonra dennisten yiyeceği fırçayı düşünerek yarışa yeniden başladı.Dennisin gözüne girebilmek için bişeyler yapmalıydı.Aksi halde kaçarı yok dayağı yiyecekti.Bir de baktı ki önünde Alonso var.Kendini affetirmek ve dennisi sevindirmek için bundan daha iyi ne olabilir.Alonsonun sağ arka tekerine küçük bir dokunuş. Öndeki mercedesin arka kamerasından herşey gün gibi ortadadır.
    Tüm favorilerin kaza, sorun ve hatalarıyla gelmiş bir galibiyet daha.

  142. anca olaylı yarışların galibi button'a tebrikler, artık kupanın ve puanlarının bir kısmını kobayashi'ye bir kısmını da heidfeld'e hediye eder, malum son kaza yarışı vettel'den aldı ortaya getirdi..

    vettel için sölicek bişi yok, o hataya rağmen bu yarış yine onun için karlı oldu en iddialı rakipleriyle puan farkını açtı, bundan sonra olaylı yarış olma ihtimali 1-2 olacağı için button'ı direk eleyebilirz, sonuçta fena bi sonuç diil webberle arasında 67 puan hamiltonla 76 puan fark oldu, yine bi nevi raat..

    ceza gelecek die de hiç bir beklenti içine girmemek gerekir, red-bull'un güçlü kozu egzoz sistemini değiştirenler vettel'e birinciliği altın tepside sunmazlar…

  143. OUTLAW RIDER  (public enemy) avatarı
    OUTLAW RIDER (public enemy)

    Bahaneleriniz asla bitmeyecek anlaşılan. Yarışı 1. bitiren pilot 21. liğe düşmüş bir pilot. Ben L. Hamilton ın RB-7 gibi sezonu domine eden bir araçla şampiyon olmasını asla istemem ama ancak siz Vettel ciler sevinirsiniz >: )

  144. son 10 tur içinde webber'ide geçtikten sonra 13 saniye fark atmış(webber'e) jenson bu da ilginç bir fark.. eğer yamulmuyorsam 🙂

  145. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Legendary Race! Alonso yarış dışı kalmasaydı ve bi mücadele yaşatsaydı herhalde kalpten ölürdüm 2004 yılından beri gördüğüm en iyi yarıştı…

  146. Emre Sercan avatarı

    * Öncelikle yarışı kesintisiz yayınladığı için TRT Spor a çok teşekkür ederim.

    Schumacher e gelince 🙂 Söylenecek bişey yok her şey ortada ! Pilot nasıl olur, geçiş nasıl yapılır, tecrübe nedir vs.. cevapları O'nda 😉

    Mercedes e gelince … Artık hızlı bir araba verin Schumi ye de yarışların seyir zevki artsın !

  147. SChumachere haksızlık ettin dostum .

  148. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    aman allahım ne yarıiştı be hamilton un yarış dışı kaldıgını görünce çok sinirlendim moralim sıfır oldu direk kapattım gittim seçim sonuçlarına baktım 2 saat sonra açtım burayı baktım sonuç yok trt3 ü bi açtım varya soluksuz izledim yarışı içimde buruk bir sevinç var hamiltonun çok rahat kazanacagı bir yarıştı ama olmadı :S

  149. button iyi bir yarış çıkarttı ama mclaren da ne araba vermiş altına helal olsun.ancak yarışın adamı schumacher di bence çünkü o kötü araçla özellikle yağmur altında inanılmaz geçişler yaptı kusursuz bir sürüştü boşuna yağmur adam demiyorlar kendisine ama pist kuruyunca araç farkları ortaya cıktı pilotaj ikinci sıraya geriledi öyle olunca herşeyi yapmasına rağmen pilotaj değil makinalar galip geldi:) altında mclaren veya redbull gibi bir araç olsaydı yarışı kazanma potansiyeli oldukça yüksek olurdu.

  150. vettel bu yarışta hiç birşey yapmadı lider gitti ve çok büyük bir hatayla yarışı kaybetti button ise pitten geçme cezası yedi lastiği patladı temaslar yaşadı ve son sıraya düşmesine rağmen yarışı kazandı ceza gelse dahi (ki ben geleceğine ihtimal vermiyorum gelirse bir sonraki yarışta grid cezası alır) yarışın kahramanı yine button olucaktır.

  151. Forza Felipe avatarı

    Bu arada Schumi'yi unutmamak gerek.Eski günlerden bir resital sundu.Arabası diğerlerine göre çok yavaş olmasına rağmen çok iyi savaştı son bölümde.Elinden gelenin en iyisinin daha da iyisini yaptı..

  152. Ömer_Massa avatarı

    olağanüstü bir zafer.çok hak edilmiş bir zafer.button mükemmel yarıştı.söyleyecek hiçbirşey bulamıyorum.vettel'in dışarı çıktığında ki sevincimi anlatamam.yerimden zıpladım.helal olsun button.bizde podyumda olabilirdik.ama kobayashi'nin yüzünden yarış istediğimiz gibi gitmedi.son andaki atağı ne var kanadın kırılmadan önce yapsaydın.

  153. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    hayır hayır aracın potansiyeliyle ilgisi yok ,
    drs yüzünden kolayca geçildi,
    yoksa ne button 1.ciliği alırdı ne webber geçerdi,
    kolaymı geçmek Schumi'yi 🙂

  154. Son yıllardaki en iyi yarıslardan biriydi.Keşke bizde yapabilseydik.Alonsonun yarıs dısı kalmasıherşeyi bitirdi bizim için.Buna üzulsemde button inanılmazdı.Hamilton ve alonso kazalarındada beklenenin aksine suçu oldugunu düşünmüyorum.Sprey etkisinden görmedi nabsın.Galibiyeti hakeden tek isim vardı o da button.Tebrikler mclaren

  155. Schumacher'i her fırsatta kötüleyenler nerede ? Kabiliyet %100 Sürüş%100 Zeka %100
    MGP W02 %0
    Kendi aracından 1 saniye daha hızlı olan araçlarla nasıl mücadele etti ne yarıştı ama
    Konuşanlara iyi cevap verdi helal sana schumi.

    Button'u tebrik etmek lazım

  156. Forza Felipe avatarı

    O kazma HRT yüzünden ıslak olan bölüme çıkınca kontrolü tamamen kaybetti ve böyle bir sonuç oldu.

    Eğer Massa'ya o kaza denk gelmeseydi büyük ihtimal bizde galibiyet savaşı verecektik ama olmadı.Sağlık olsun..

    Harbiden mükemmel yarıştı..Saatin nasıl aktığını anlamak imkansızdı.Button'ın kazanacağı tahmin bile edemezdi kimse hatta aklından bile geçiremezdi..İşte Formula 1 bu…

    Müthiş yarıştı diyecek birşey yok..

    Bu arada büyük tehlike atlattı görevliler.Çok çok kötü bir durumla karşı karşıya kalabilirler Allah korudu.Kamui'de orada çok temkinliydi..

  157. sahiden çok manyak bir şekilde yağmur ayarı yapmışız::))
    Jenson da hakkını verdi kırmızı bayrak periyodundan sonra kusursuzdu:))
    bu arada basın toplantısında Lewis le olan temasa değinip özür dilemesi de bir kez daha her açıdan hayran bıraktırdı kendisine tebrikler şampiyon pilotumuza….

  158. Ne yarıştı ama avatarı
    Ne yarıştı ama

    Keşke Vettel hata yapmasaydıda Koba-Massa finish'i gibi olsaydı.

    Alonso ya çarptı ama….Umarım ceza almaz.O an için sinirlendim ama bu kadar zorlayıp mücadele ettikten sonra kazanması çok güzel oldu.

    Vettel'in şampiyon olacağına inanıyorum.En kötü sonuçları iki tane ikincilik.

    Tebrikler Button.

  159. rocco junior avatarı

    What can i do sometimes

  160. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Karisik duyguler icerisindeyim
    -takimimi kutluyorum
    -vettel in ilk defa hat ayapmasina cok sevindim
    -onun da insan oldugunu ogrendik boylece
    -iki mclaren arasindaki kaza beniu cok uzdu
    -kim ne derse desin ben button u sucluyorum
    -yine de takima puan getirdigi icin birsey diyemiyorum
    -inanilmaz bir yaris daha oldu
    -bu sezon drs, kers e kizanlar sussun artik diyorum
    -en zevkli sezonlardan birini izliyorum 1997 den beri
    -Takimlarda ve surucuklerde 2. olan takimimi kutluyorum
    McLAREN Mercedes !!!!!!!!!!

  161. yarışı baştan sona aralıksız izledim hiç ara vermeden üstelik, belki topu topu 10 dak. izlemedim ve hep içimde bir umut vardı ve nihayetinde mutlu son gerçekleşti…

  162. Alonso ya çarptığına kızdım…

    Ama yarışı Ya Button yada MSC kazansın istedim.

    Keşke Vettel kaza yapmasaydıda,Koba-Massa finish'i gibi olsaydı.

  163. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    gözlerim kıpkırmızı oldu (izle babam izle bir türlü bitmedi yarış öldüm öldüm heyecandan stresten)
    Button'ı tebrik ediyorum (yalnız burada hem hamilton'ı hemde alonso'yu yarışdışı bıraktıktan sonra bakalım ceza gelecekmi)
    Vettel için değişen bir şey yok (yoluna devam ediyor emin adımlarla son turdaki hatası 1.ciliğine mal oldu sağlık olsun)
    ve esas bir pilot varki Michael Schumacher (42 yaşında olmasına rağmen efsane oğlum bu efsaneeeeeee)
    ahhh şı drs meredi yokmu :S (drs yüzünden geçildi muhtemel 2.ciliği kaçırdı en azından podyumu kaçırdı)
    aslında o kadar çok söz söylenecek noktalar varki yazmakla bitmez
    kısaca uzun zamandır belkide ilk bilemiyorum böyle bir yarış izlemedim,
    cidden bayılacak gibiytim 🙂

  164. tühh alonso zafere gidiyordu değilmi.

  165. tühh alonso zafere gidiyordu değilmi.

  166. ne yarıştı ama..

    button inanılmazı başardı, o kadar soruna rağmen geldi 1.liği aldı. helal olsun. ceza falan da fark etmez, bugünün galibidir button.

    diğer tebriğim de sevgili felipe'mize. liuzzi denen tescilli tasdikli kazma, tarladan geri piste dönerken eyvah dedim ama yine maalesef felipe'nin hemen önüne kırdı ve felipe'nin dengesini bozdu. yine de o kazaya rağpmen iyi kurtardı aracını felipe.

    kameralar hiç göstermemiş osla bile, son 10 turda tam 6 araç geçip 12.likten 6.sırayı at yarışındaki gibi alan felipe'yi tüm kalbimle tebrik ederim. ıslakta da bugün harika sürdü. bu hafta sonu felipe'ye bir şeyler olmuş, 2007-2008'deki adamı gördük ferrari'nin içinde. inşallah devamı da gelir.

    schumacher'e de çok üzüldüm açıkçası. podyuma bu kadar yakınken, ellerinin arasından kayıp gitti. bu araçla bu kadar, yapacak bir şey yok.

  167. Ömer_Massa avatarı

    arkadaşlar bence sadece kınama cezası verirler.

  168. rocco junior avatarı

    Bir arkadaşın lafı hoşuma gitti:"Button yaşamak için öldürdü":) Bu arada yağmur ayarı hikaye gibi geldi banada adam kuruda uçtu yaw

  169. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    ahh button sevinsek bir türlü üzülsek bir türlü,belkide duble yapacaktık. 🙁

  170. Abi ne lanet yarıştı yaaa. Schumi mükemmel iş çıkardı ama o lanet araç ancak bu kadar işe yarıyor işte. Schumi laf edenler bunları izleyipte şimdi konuşsunlar onca yarıştaa tek bir hata bile yapmadı. Aslan Schumi kimse eline su dökemez senin bu alemde

  171. alonso pit hatasıyla geri düştü sonra o kazma mclaren sürücüleri yine ypacaklarını yaptı

  172. Yusuf  Hitay avatarı

    şumi ve button inanılmazlardı. ikiside yağmurda inanılmaz sürüyor, hava kuruyunca şumi aracının potansiyeline sıkışıp kaldı malesef.

    button yanılmıyorsam 10 turda bütün gridi geçti helal olsun, kariyerinin en iyi yarışıydı.

    spa 2008 den beri izlediğim en heyecanlı yarıştı.

  173. bence ceza gelseydi yarış içinde gelirdi ceza gelmeyecek bana kalırsa sıkıysa bu yarıstan sonra versinlerde göreyim fiayı yarısı katlederler ceza gelirse ….MCLAREN…

    ayrıca schumiyede üzülmedim desem yalan olur 91 yarıs kazanmış birinin karısının bir podyumu bu kadar istemesi ne kadar arzulu olduklarını gösterir…

  174. bence ceza gelseydi yarış içinde gelirdi ceza gelmeyecek bana kalırsa sıkıysa bu yarıstan sonra versinlerde göreyim fiayı yarısı katlederler ceza gelirse ….MCLAREN…

    ayrıca schumiyede üzülmedim desem yalan olur 91 yarıs kazanmış birinin karısının bir podyumu bu kadar istemesi ne kadar arzulu olduklarını gösterir…

  175. schumiden bahsetmeyide unutmayalım harika bir yarıştı onun için tekrar heyecanı artmıştır yarışlara karşı araba daha hızlı olsa rahatlıkla podyumda olurdu.

  176. webberin biçmelerinide gördü bu gözler 😉

  177. Esasında daha önce yapılmış örnekleri var. En sonuncusu da Belçika'da Hamilton'un aldığı ceza.

  178. hırs gözünü bürümüş alonso ne yapsın öyle gel de geç demez ayrıca alonso yarış çizgisindeydi ceza gelmesi lazım orda yavaşlayacaktı kazayı önlemek için button

  179. Button ın yağmur ayarı yapmadığı belliydi, yarışın başında çok zorlandı. Kuruda üçtü resmen..

  180. wauuuww ne yarıştı ama bir ara yarışı unutup seçim sonuçlarına daldım açtığımda yarışın tekrar start almasına 1-2 dk vardı bakalım ne olacak derken harika bir yarış izledim. ilk bölümde hamilton'ı biçmese daha mutlu olurdum ama sağlık olsun hamilton'ın felaket derecesindeki son iki haftası devam ediyor artık valencia'da telafi eder diyorum. alonso teması bir yarış kazası ama hamilton'ı çok fazla sıkıştırdı button . umarım fazla saçmalamaz hamilton. baskı altında herkes hata yapar diyorum bazılarına vettel'de hata yapar ki geçen yıl çok görmüştük. vettelin kazamaması sezona dahada heyecan katacak.

  181. enteresan bir yarış oldu…azmin zaferi ni gördük…gerçekten tebrik etmek lazım button ı…şu an tv de vettele bakıyorum. çok komik bakışlar keyfi kaçmış…neyse onun içinde bir uyarı olur..
    massa maalesef kötü yarıştı. bundan sonra ferraride kesin tutmazlar onu…mucizeler gerçekleştirmezse…alonso bu kadar iyi araca rağmen desteğe rağmen yine sıradan yarıştı.

    gerçekten güzel yarıştı…yağmur farkı:))

  182. mclarenin pilotların hızlandırılmış sürücü kursuna falan göndermesi lazım bu ne kazmalıktır barrichelloyu webberi geçtiler böyle şey olmaz

  183. yaw mesele o değil ferrari pilotları atak yiyince duvara yapışıyo ya olay budur budur 😀

  184. işte bu jenson gerçegi bir ferrari taraftarı olarak onu kutluyorum harika bi yarıştı kaç kere pite girdi hatırlamıyorum ama tek gerçek jenson button birinciiiiiiiiiiiii

  185. işte bu jenson gerçegi bir ferrari taraftarı olarak onu kutluyorum harika bi yarıştı kaç kere pite girdi hatırlamıyorum ama tek gerçek jenson button birinciiiiiiiiiiiii

  186. Güzel bir yarış oldu schumi ikinciligini koruyabilse benim iiçin sonuda hüzünlü bitmeyecekti fakat button'un yarış sonu incelemesi var bir 20 sn ceza gelebilir gerçi 1. oldu bu durumda ona ceza vermek biraz yürek ister 🙂

  187. 2006 macaristan demek istedin heralde 🙂

  188. evet işte bunun adı McLaren ve Mercedes….

  189. helal be button, sonunculuktan gelip birinciliğe oturdun helal. ceza gelse dahi mühim değil. gerçi cezalık bir hareket de yapmadı. alonso melbourne'deki gibi yer bırakmadı ve kaza oldu. 2006 montoya rosberg olayı gibi birşey gelmeyecek diye tahmin ediyorum.

  190. İncelemelerden çıkıcak sonucun yarış sonuna değil grid cezası olarak etki etmesini dilerim. Açıkcası podyum yapıldıktan sonra verilen ceza çok anlamsız oluyor.Ceza ile schumacher podyumamı çıkıcak? sözde çıkıcak, vettel sözde kazanmış olucak. Aynı şeyi 2008 belçika içinde savunmuştum. Birşey varsa ya cezası kesildikten sonra podyum yapılır ya da gelecek yarışa grid cezası verilir

  191. Yarışın kazananı: Button
    Yarışın en iyisi: Schumacher
    Yarışın yazık olanı: Schumacher

  192. button çok olmaya başladı 1 değil 2 değil alonsoyla kaçıncı teması bu inşallah devam etmez vettelin birinci olmasından iyidir ama ben webber ya da schumacherin birinci olmasını isterdim adam biçmiyorlar en azından

  193. air_canada54  avatarı

    Ya sevinsem mi üzülsem mi? adam resmen herkesi biçti ama Vetteli de sonunda biri yendi bize tebrik etmekten başka bişe düşmez 🙁 şu zamana kadar belli ki Alonso ne yapsa ne etse illaki bişeler oluyor yarışları berbat geçiyor bu sezon bitti sanırım yapacak bişe yok her yarış umut beslemekten bıktum artık

  194. Eray Parlak avatarı

    dünya unutmasın dünya o dangalakk webberde defeluo gitsin f1den oo araçla neler yapabiliyor mercedesde olsa %107 takılır bu adama kim koltukta tutuyor…

  195. Ömer_Massa avatarı

    massa yine de bana kendini kobayashi'ye son anda atak yaparak affettirdi.ne var bunu kanadını kırmadan önce yapabilseydin dostum…

  196. Bu izlediğimiz şeyin adı: —McLaren & Mercedes—

  197. Yavuz Balcı avatarı

    2003 macaristanı hatırladım. o yıllardaki button ol işte. 2009 daki button ı istemiyorum 2003 yılındaki button ı istiyorum. aferin be aferin.

  198. watercolour avatarı

    Button'un zaferini takım arkadaşı Hamilton elinden alabilir mi ceza sayesinde?

    Böyle birşey olursa çok gülerim 😀

    SCHUMI'ye de tebrikler şu araç birazcık daha iyi olsaydı ne olurdu be.Lanet olası MGP

  199. bu yarışı uzun süre unutmayacam

  200. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bir yarışta bu kadar atraksiyon fazla. 2 saat yarışı askıya alma, 6 kez güvenlik aracı periyodu, son turlara doğru 2.lik için üç pilotun mücadelesi, son turda hata ile yarışı kaybetme, son turda salise farkla rakibi geçme(massa) ve son olarak diyorum ki ah be mercedes şu otomobili birazcık daha iyi olsaydı neler yapacaktınız schumiyle yağmur altında redbull'u geride bıraktı. helal sana yağmur ustası olduğunu bir kez daha gösterdin. kuru zemine geçince resmen sürünüyor MGP W02. efsanesin schumi reyizzzzz

  201. buarada schumiyide tebrik ediyorum eski günlerindeki gibi sürdü ve de felipeyide unutmamak lazım o da çok iyi yarıştı….

  202. alonzomanyaa  avatarı

    Asıl o hakemlere selam olsun burdan, dirasta heidfeld e tık dedi, şak pitten geçirdiler, bunu niye yarıştan sonraya sallıyorlar anlamak mümkün değil, Adam resmen geldi uçurdu Alonso yu, 1. oldum diye öküz gibi anırıyor birde… Haram olsun..

  203. Ömer_Massa avatarı

    olağanüstü bir zafer.diyecek başka bir söz yok.vettel dışarı çıkınca sevinçten zıpladım.helall olsun.bir massa taraftarı olarak seni tebrik ediyorum.çok hak edilmiş bir zafer.ama şu mal kob'un yüzünden yarışımız mahvoldu.keske biraz şansımız olsaydı podyumda olabilirdik.hem seviniyorum hem üzülüyorum…

  204. rocco junior avatarı

    Yani yapılan pit stopun ya da aldığı cezanın manası kalmadı sc sayesinde ve bence güvenlik aracı aşırı kaldı pist üzerinde bıraksalar biraz ıslak zeminde mücadele göreseydik.Artık yağmur altında yarış olmayacak mı 2 damlada 40 tur sc bu ne ya.Gayet rahat yapılırdı yarış.Eee Vettel efendi neyse buraya kadarmış:)

  205. Bazıları altındaki iyi araçla kazanır Bazılarıda yetenegiyle ön plana cıkar Bu yarısı unutmayın 42 yaşındaki kurt'u unutmayın

  206. ismail uçar avatarı

    ne ilgiç yarıştı sonunculuğa düşüp kazanan mı dersin şhuminin son anlarda kaçan podyumumu.hayatımda izlediğim en uzun yarış.. çok enterasan bir yarıştı..TEBRİKLER JENSOn

  207. helal sana jenson, gerçek bir dünya şampiyonu olduğunu birkez daha kanıtladın. zavalı vettel korkudan neye uğradığını şaşırdı. tebrikler tüm McLaren taraftarlarına…

  208. OUTLAW RIDER  (public enemy) avatarı
    OUTLAW RIDER (public enemy)

    HAMILTONATOR le temasından dolayı J. Button'ada bulaştı herhalde agresiflik >:)

  209. Vettel ballı ballı deniyordu kaç defa sc girdi diye sorsam kimse cevap veremez sonunda olacağı bu.Ballı ha

  210. Massa burun farkıyla mı şimdi? ohaaa afedersiniz..

  211. ColoneLTurK  avatarı

    Ferrari taraftarıyım,Alonso'yu yarışdışı bırakmasına da çok kızdım ama,sütoğlanın eline vermesine de bayıldım. Araç parkının orda yarım ağızla tebrik etti tıfıl. Helal olsun Button

  212. rocco junior avatarı

    Button evet artık geleneksel olan Mclaren ekip biçme görevini üstlendi ama önemsiz ceza ağır kaçabilir Ferrari fanıyım Button dan yana Alonso dertli o da muhtemelen yarış kazası diyecektir.Bence Vettel dışında birinin kazanmasına acil ihtiyaç vardı bu ona kısmetmiş gönül isterdi ki biz olalım ama Ferrari inanılmaz cenabet bir sezon geçiriyor

  213. drs olmasaydı Schumacher ne button a ne de webber e geçiş şansı vermezdi.o berbat araca ragmen üstün bir pilotaj özellikle de yagmurda yükselişi mükemmeldi.bosuna RainMaster demiyolar adama.Button da mükemmel bir yarıs cıkardı ama güvenlik aracının bu kadar cok yarışa girmesi onun şansıydı.

  214. Araçları sürenlerdan daha çok efor sarfettim ekran başında…

  215. hamilton ve alonsoyu yarış dışı bırakıp 1. olsa da bir ceza gelmeli bence

  216. iddaada 1ci yazdım uleen ama yarış dışında webberdi takım arkadaşı oldu yılın yarışı bu o kaddar ötesi yok ceza bile gelse değişmiyecek wohaaaaaa :))

  217. iddaada 1ci yazdım uleen ama yarış dışında webberdi takım arkadaşı oldu yılın yarışı bu o kaddar ötesi yok ceza bile gelse değişmiyecek wohaaaaaa :))

  218. Helal olsun Button'a. Galibiyeti sonuna kadar hak etti.

  219. Yavuz Balcı avatarı

    (((((: Button kendini affettirdi bana. inceleme altındaymış falan filan umurumda bile değil. ceza alsada umurumda değil. pilot olduğunu hatırlaması yeter (((: Bravo Jenson. tek kelimeyle Bravo.

  220. Yarışa damga vuran buttona tebrikler. Hamiltonvari bir yarışla güzel bir galibiyet aldı.Schumi birkaç tur daha dayanabilse :(( Mercedes GP'nin tek şansı bu tarz yağmurlu yarışlardı onu da kılpayı kaybettik

  221. Bu yarışta Button çok fazla olaya karıştı erkenden yanlış kişiyi kutlamayalım derim

  222. Vallahi yarışın tamamını seyredemedım ama helal olsun Button bu kadar soruna rağmen son turda kazandı yarışı,dün gece schumayerin 3. olabileceğini yazacaktım buraya neredeyse başarıyordu ))))

  223. Vettel'in formda olduğu şüphesiz ama iki yarıştır bu kadar şans fazlaydı. Monaco'da lastikleri bittiğinde yarış durdu. Burada o pite girmemişken yine yarış durdu. Ve şimdi son turda yaptığı hata ona yarış galibiyetini kaybettirse de büyük ihtimalle Button ceza aldıktan sonra tekrar 25'i kapacaktır. Bunun dışında Ferrari pit ekibi Alonso'nun yarışını mahvetmeye devam ediyor. Massa'nın fotofinişi ise cidden güzeldi.

  224. msc'ye gercekten uzuldum. bu adamin bugun podyumda ziplayisini gormeliydik. olusu bile ne kadar para ediyo adamin yaa :)))

  225. Eray Parlak avatarı

    dünya schumacheri unutmasın allah kahretsin o webberi geçtinde neoldu he geçtinde neoldu adamın lastikleri bitti schumacher diyorum başka birşey demiyorum tarih bu yarışı unutmasın…

  226. İşte bu be! Helal olsun Button. Hamilton'ı da yemeseydin muhteşem bi yarış olabilirdi McLaren adına. Yine de destansı bi yarış çıkardın son sıradan 1nciliğe çıktın inanılmaz inanılamz kalbim dayanmadı izlemeye yarışı süperdi be Button .

  227. Schumi'ye yaşlı diyenler bu yarıştan sonra bir kez daha daha düşünürler umarım. Vettel de baskı altında nasıl hata yaptığını çok güzel gösterdi bizlere.

  228. icime dogdu vala… ama dayanabilseydi gercekten asmis dicektim 😀 ama iyi bile dayandi bence 😛

  229. rocco junior avatarı

    Hayatımda izlediğim en saçma yarışı kazandı tebrikler muhtemel ceza durumumu var ama sanmam gelsin galibiyeti almazlar bu sefer.Vettel dışında biri kazandı nihayet ancak unutmamak gerek ki oda giren scler ve olağanüstü durumlar Buttona fazlasıyla yaradı.Adam 1 buçuk yıldır galibiyet alamamıştı demekki hep yağmur yağması lazım bu perfonmansı kuru zeminde de bekleriz.Ferrari büyük talihsizlikler ve hatalarıyla podyumu itti.Artık kalan sezondan zevk almaya bakalım

  230. VAVVVVVVVVVV HELAL SANA JENSOOOOONNNN ASLANIM BENİM.

  231. Button'un inceleme altında olduğunu unutmayalım!

  232. Button'un inceleme altında olduğunu unutmayalım!

  233. altınaaa s..tııı vettellllll)))))))

  234. 23 yasindayim ve kalbim sikisti…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir