Webber: "Hamilton'un Geçişi Beceriksizceydi"

yazar:

kategori:

İlk baştaki spine rağmen yarışı podyumda tamamlamayı başaran Webber, Hamilton’un atağını eleştirdi.

Webber “Sanırım Lewis damalı bayrağın 3. virajda sallandığını düşündü! Temas yaşadık ve kolay değildi. Yarışın başında acemice bir ataktı.”

“Çok fazla pozisyon kaybettim ancak bunların hepsini geri kazandım ve yarış durdurulmadan önce aşırı yağmur lastiklerindeydim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. aynaya bakmaktan kastım kendisininde böyle olaylara karışmış olmasındandır nasıl anlıyorsunuz anlamıyor geçen sene 2 kez lewisin yarışını mahvetti lewis birşey demedi ayrıca webberden daha antipatik biriside bence f1de hamilton'a beceriksiz diyecek son kişiler webber ve taraftarlarıdır onun yaptığı kazmalıkları buraya yazsak site çöker. tur bindirirken uçan birisinden bahsediyorum. takım arkadaşı tarafından ezilen birinden bahsediyorum.

  2. Yani şimdi ben işimi gücümü bırakıp dünya şampiyonu olmuş bütün pilotların acemice hatalarınımı bulup tek tek yazayım ) herkes ondan tecrübe beklıyor dıyorsun tecrubenın fazlası Webberde olmalı,dünya şampiyonu olmamış ama daha çok yaşam sürmüş bazı dünya şampiyonlarından.Artık yarış kazalarının bütünü tartışılır duruma geldi ve biz her olaya bir yorum yapıyoruz bu çok gereksiz bir hal almaya başladı..

  3. Yarıştan önce Schumayere sallamamış muhtemelen verilen soruya cevap vermiş,söylediklerinde bir yanlış yok Schumayer birkaç kere olumsuz hareketlerin içerisinde bulunmuş.Hamiltonun hatalı olduğu konu bu soruya bu sekilde yada herhangi bir şekilde cevap vermiş olması.Gereksiz bir demeç olmuş ama pandoranın kutusunuda açmamış,hepimizin bildiği şeyler.Pit duvarını öpmesi kabahat ise 100 metre gerisindeki duvara şampiyonlar duvarı diyorlar biliyorsundur aceba neden adı şampiyonlar duvarı? Şampiyon olan resim çektiriyor önünde diye değil heralde.Button onu görmediğini söyledi ve özür diledi konuşmaya bile gerek yok.Kanada 2008 olayında söyleyecek bir şey yok bir hata yaptı,daha önce böyle bir şey oldumu bilmiyorum ama kırmızı ışıkda pit yolunu terk edenlerin siyah bayrakla cezalandırıldığını gördüm.Bazen kırmızı görülemeyebiliyor.Monacoda hatalı olan Massa,F1 in efsane pilotuda bu yönde yorumlamış olayı.Maldonado temasını yarış kazası olarak görebiliriz Maldonada yüzde yüz hatalı demedim daha önce.Ayrıca olmayacak yer demişsin orda olmayacaksa nerde olacak yaz öğrenelim.Sonuç olarak Hamiltonun adı Senna ile anılıyor Schumayer ile değil.Hamiltonun henüz dünya şampiyonu olan Schumayerin 2002-2004,Buttonun 2009,Vettelin 2010-2011 sezonundaki araclarından olmadı.O araçlar gibi pisteki diğer araçlardan hızlı aracı olduğu zaman sıralamada puan alan kaç pilota tur bindirdiğini izleme şansına erişebiliriz bir çok yarışda tıpkı Schumayerin eskiden yaptığı gibi.2007 de şampiyonluğu kaçırdığında 19. Yarışına çıkıyordu.Webberse 2010 Abu Dhabide 159. Yarışına çıkıyordu Formula 1de.Webberle Hamiltonu bana kıyaslattın ya sanada helal olsun.Webber ve Truli komite sözcüsü olmuşlarsa muhtemelen yaşlarından dolayıdır.

  4. Enver Özer avatarı

    Bu yorumunuzdan dolayı sizi kutluyorum.Arkadaşlar herkes istediği takımı tutabilir,istediği pilota sevgi besleyebilir.Ama yorum yaparken lütfen biraz daha tarafsız olalım ve insanları sadece yaptıkları işlerle değerlendirelim

  5. Bu sene ki farktaki en büyük sebep hornerin dediği gibi lastiklerdi ve son yarışlara doğru webber bu sorunu aşmaya başlamışken kers problemleriyle karşılaştı.Türkiye'de webber vettele çarpmış diyosun, bende sana bsg! diyorum.Nerenle izliyon yarışları.

  6. kadir, ben vettel ciyim, webber bu kadar usta olsa vettel'den fark yemezdi,valencia'da uçmazdı,kırmızı kamerayı vettel' e 1 senede kaptırmazdı ve türkiye'de vettel'e çarpmazdı, tabi ki de avustralya'da hamilton'a çarpmazdı

  7. umit isbilen avatarı

    çukulata renkli derken?? biraz ırkçı olmamış mı sence? pek sayın site yönetimi lütfen bu tarz yorumlara izin vermeyiniz!

  8. Yağmurda virajı dönmeye başlamışken yapılacak son işlerden biri aynaya bakmaktır.Zemin ıslak ve kaygan, virajı dönüyorsun, aşırı gaz verirsen patide kalır kayarsın.Webber Avustralya'da frenajı kaçırdı ve evet hatalıydı.Singapurdakinde serhan acarda dedi webber suçlu değil, yarış kazası.İkisi aynı anda dönmeye çalıştı çünkü.Burda ise hamilton monacoda yaptığı gibi içeri burnunu sokup yer açmaya çalışıyor, olan webbere oluyor.Neyse ki hakettiği yeri, pit duvarını öptü daha sonra.Hamiltona karşı antipatim bu sene sempatiye dönüşmeye başlamıştı.Cesur atak denemeleri yapıyordu, ama artık iş cesurluktan çıktı ve saçmalıyor.Pist dışında schumiye laf atması da onu birçok kişi için yeniden antipatik sınıfına getirmeye yetti.

  9. aynaya bak webber efendi geçen yıl hem avustralyada hemde singapurda yaptığın kazmalıklara hamilton birşey dedimi.

  10. Kadir çam seni tebrik ederim

    tüm mc laren ve çukulata renkli fanları ile tek başına çarpışmaktasın

    lakin o artık bir kamikaze fanları onu osebepten seviyor öyle normal yarışıp normal bir geçiş yaptığında olmuyormuş yarışçı ruhu gidiyormuş kendisinden

    geçerken çarpıp pert edince kimliğini buluyormuş

    sonrası zehir zembelek açıklamalar ve özür kısmı da bu işin tamamlama kısmı

    ve bu işin kendisine renginden dolayı yapıldığını beyan eden saçma ötesi beyanatları hiç bir akla hizmet etmeyen tipte.

    tam bir psikolojik travma.

  11. katılıyorum , güzel yorum …

  12. Kaç defa yarış izledin hayatında ? Bir pilot eğer virajı dönmeye başladıysa artık aynalarını kontrol etmez ve dönmeye bakar.Hele ki bu tür yağmurlu yarışlarda pilotlar önce viraja konsantre olur.Videoyu tekrar izlersen webber döneceği anda hamilton burnunu içeri sokmaya çalışıyor, webber hamilton burnunu soktu diye kenara çekilmeye kalkışsa çimene girer o viraj açısında.Eğer bir pilottan hızlıysan sabırla arkasında bekler, en müsait olduğu anda geçersin.

  13. rocco junior avatarı

    Arkadaşlar genelde bu tip kazalarda arkadan lastikle araca hafif dokunmanız öndekinin spin atması için yeterlidir.Bir sürü örneği var 2010 Avustralya,Singapur şimdi de bu yarışta ve geçen yarışta hep benzer temaslar yaşandı.

  14. Hamilton belki şampiyon olmuş olabilir ama adam olamamış 🙂 Kendisi F1'in efsane pilotuna yarıştan önce sallar, sonra yarışta kendisi pit duvarını öper.Kanada'da pit ışığını görmekten aciz bir şekilde raikkonen'e vurur, monaco'da kapalı kapıyı açmayı çalışıp massayı biçer, olmuycak yerde maldonadoya atak yapar yarışını bitirir.Sonuç olarak hamiltonun schumaer ile adının birlikte anılmaması için o kadar çok sebep var ki.Webber'e gelince, webberin dünya şampiyonu olabileceği araç bir tek 2010'da vardı, onla da son yarışta kaybetti.Hamilton'da 2007'de son yarışta kaybetmişti 😉 Webber pilotlar komitesinin trulli ile beraber sözcüsü olarak çalışıyor, ya hamilton ? Sokaklarda bile hız limitlerini aşan, olmadık yerde ben siyahiyim ondan böyle yapıyolar diyen adam.

  15. Olayda bu zaten dünya şampiyonu olduğu halde acemice hatalar yapıyor.Herkes onun daha tecrübeli olmasını beklerken geriye sayıyor 😉

  16. hamilton ispanyada lastik patlattı singapurda webberle kaza yaptı italya massayla kaza yaptı buna ne diyeceksiniz button ve hamiltonun kazasında hamilton hatallı buttonu nasıl ceza vermediler anlamadım gitti alonso veya webber yapmış olsaydı kendi takım arkadaşı ile kesin ceza vermişlerdi

  17. göğe çıkardıysa çıkardı ne yapalım 2010 sezonunda ispanya gp hamiltonda lastik patlattı monacoda 5 kişiyi yarış dışı bıraktı hamilton ve button kazasında hamilton hatalı bence hamilton görüyor buttonun önüne doğru geçtiğini hala atak yapmaya çalışıyor agresifliyin sonu budur…

  18. Senin 2010 Avustralyadaki Lewise arkadan dalışın neydi Webber efendi adamın yarışını katlettin.

  19. sporcu adam kurnaz olacak.hamilton agresif olacağım diye aptallaşmaya başladı saçma sapan heryere kafa sokuyor sanki önündeki arabalar hayalet o da onların içinden geçecek arkadas kafanı kıstıracağın yere sokmayacaksın bu şekilde başarı kazanılmaz bekle uygun yerde hamleni yap uygun yerde sonuna kadar agresif ol kim ne karışır.

  20. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    kendi adıma konuşayım, ben takım tutarım pilot değil. gözümle gördüğümü yorumlarım,tv deki yorumcununda,ekran başındaki adamında kendi görüşü var.. lewis-weber arasındaki yarış kazasımı? evet. illaki bir tarafı suçlamak istesem lewis derim,doğruya doğru. button-alonso arasındaki yarış kazasımı? evet. illaki birini suçlamak istesem %51 button derim, şahsi görüşümdür. lewis-button arasındaki olay buna yorum yapmaya bile gerek yok derim!!! atak yapana yeterli alanı bırakmak zorundasın! burda hakemlerin buttona ceza vermeme sebebi lewisi görmediğine inanmaları..hadi öyle olsun görmemiş olsun! monaco zaten tam hakem faciası. lewis özür dilemese inan 6-7 yarış ceza alırdı, beni sinir edende bu oldu. fia herzaman despotluğunun galip gelmesi için aynı yöntemi kullanır. özür dile değilse sonuçlarına katlanırsın. monacodaki 2 temasta malesef yine öndeki yavaş pilotların zerre kadar saygısı olmaması. bu saygı tek yönlü işliyor biliyorsun!! burnunu sokan araca yeterli alanı vereceksin bu bir hamledir sende o adamı orda yok sayamazsın. eğer yok sayarsan massa ve maldonado durumu olur. hakemler öyle karar vermiş bence yanlış.hakeme katılmak zorunda değilim. 08 de spa faciasını yaratanda bu hakemlerdi. geçişe ok verip sonra ceza kesenler.!

  21. kendi adıma konuşayım, ben takım tutarım pilot değil. gözümle gördüğümü yorumlarım,tv deki yorumcununda,ekran başındaki adamında kendi görüşü var.. lewis-weber arasındaki yarış kazasımı? evet. illaki bir tarafı suçlamak istesem lewis derim,doğruya doğru. button-alonso arasındaki yarış kazasımı? evet. illaki birini suçlamak istesem %51 button derim, şahsi görüşümdür. lewis-button arasındaki olay buna yorum yapmaya bile gerek yok derim!!! atak yapana yeterli alanı bırakmak zorundasın! burda hakemlerin buttona ceza vermeme sebebi lewisi görmediğine inanmaları..hadi öyle olsun görmemiş olsun! monaco zaten tam hakem faciası. lewis özür dilemese inan 6-7 yarış ceza alırdı, beni sinir edende bu oldu. fia herzaman despotluğunun galip gelmesi için aynı yöntemi kullanır. özür dile değilse sonuçlarına katlanırsın. monacodaki 2 temasta malesef yine öndeki yavaş pilotların zerre kadar saygısı olmaması. bu saygı tek yönlü işliyor biliyorsun!! burnunu sokan araca yeterli alanı vereceksin bu bir hamledir ve sende o adamı orda yok sayamazsın. eğer yok sayarsan massa ve maldonado durumu olur. hakemler öyle karar vermiş bence yanlış.hakeme katılmak zorunda değilim. 08 de spa faciasını yaratanda bu hakemlerdi. geçişe ok verip sonra ceza kesen dallamalar sürüsü.

  22. Kendi beceriksizliğini her yarışta takım arkadaşına ve o araçla diğer pilotlara geçildiği için örtbas etmeye çalışıyor. Webberin ceza alması gerekiyor. Artık oakdar hamiltona yükleniyorlarki. Biz bile açıkça başkasının kesin hatası var kasti çarpmış diyemedikten sonra yorum yapamıyoruz. Hamilton webberden önce içi kapatmış. Hamilton daha nereye dönebilir ordan nereye kaçabilir. Islak zeminde nekadar yavaşlayabilir. Bu webber körmü geçildiğini görmüyor. Hamilton kim webber gibi bir pilot kim. Vettele bile her yarışta geçilmekle kalmıyor o araçla diğer pilotlarada geçiliyor.

  23. watercolour avatarı

    Hamilton bu ne bekliyordun?TV den takım arkadaşının yaptığı şovu izlemek ona tüm bu olanlardan daha fazla koymuştur.Oda aklını başına alsın artık.Tamam yetenekli bir pilot ama son yarışlarda iyice kasaplaştı.Pist dışında da çenesini tutarsa daha az antipatik olur.

  24. Ha tamam Hamilton beceriksiz ama şampiyon webber becerikli ama elde var sıfır.

  25. E ne var yani yağmurlu bir pistte onlarca kazanın olduğu bir yarışta bu kazanın esamesımı okunur,ne gerek var acemice laflarına.kendisi çokmu becerikli ? Hamilton aptalca dedi webber acemice diyor yarın özür falanda dilemez bu adam.Dünya şampiyonu birine olağan bir kaza için bu lafı atmasına gerek varmı.Kendi kariyerinde bu kazanın 25 misli vardır her defasında diğerleri her seferinde acemicemi demiş.

  26. Beceriksizler acemice hata yapar.Ondan bi sorun yok başlıkta.

  27. Birde haber başlığı beceriksizce haberin içeriğinde acemice,iki kelime aynımı ?

  28. E yani ? Hava koridoruna giriyor, kovalainen erken fren yapınca webberde uçuyor.Aynı kazayı ralf schumaerde yapmıştı.Webberin bundan daha kötü kazalarıda var.Noldu şimdi uçunca ?

  29. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Webber hamiltonla yanyana geldiği zamanlarda kaza görmeye hazır olun. hamilton singapur 2010 un intikamını almaya çalıştı ama olmadı. webbere direksiyon fırlattırması lazımdı.

  30. Hamilton fanları hemen basmış.Valencia ile ne alaka ? Hadi webberin hamiltona yaptığı avustralyada saçma bir atak var.Ya hamiltonun ? Bugün yaptıkları, monacoda yaptıkları ? Bunun gibi birçok saçma hareketi var.Kendi pilotunuzu haklı çıkarıcaksınız diye başka pilotun haberine gelip onu taşlayın, size de bu yakışır.Acemice atak yapan adam aynı zamanda bugün pit duvarını öpen adam.Tüm f1 dünyası kabul etti, hamilton kendi kabul etti hatalı olduğunu bunun üzerine mektuplar yazdı ama siz fanları ne yazık ki…

  31. Valencida aracın burnunu göğe çıkaran adam değilmi bu yaa 🙂

  32. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    hahah söyleyene bak. geçen yıl avustralyayı bir hatırla bakalım weber efendi ne olmuş orda.

  33. o ustasıdır bu işlerin :))

  34. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    🙂 Bak Abdullah halledivermiş hemen 🙂

  35. Haberi pendinglemeyi unutmuşsunuz :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir