Kobayashi Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

13. başlamasına rağmen kırmızı bayrak sonrasında uzunca süre ikinci olarak giren Kobayashi, uzunca bir süre 2. durumdaydı ama sonrasında gerilere düştü.

Japon pilotun hafta sonu, Cuma günkü kazası ile kötü başlamıştı. Pek de istediği gibi geçmeyen sıralamanın ardından Kobayashi, diğerlerinin aksine lastik değiştirmemesi nedeniyle ön sıralara yükseldi, bu şekilde yarış askıya alındığında büyük avantaj yakaladı.

Arada lastiklerini de değiştiren Kobayashi, 51. tura kadar Massa’nı ataklarına karşı gelmesini bildi.

Kobayashi: “Baştan 13. idim. Bu yüzden 7. olmak kötü değil. Ama diğer taraftan uzun kırmızı bayrağın ardından 2. başladım ve sonuca bakınca hayal kırıklığı yaratıyor”

“Puan aldık. Sonuçta en önemlisi bu. Yağmurda iyi olduğumuzu kanıtladık ama pist kuruyunca tempom, yerimi korumaya yetmedi.”

Bununla birlikte Sauber pilotu, sonlarda geri düşen Massa’nın kendisini tam da bitiş çizgisinde geçmesine engel olamadı.

Takım arkadaşı Pedro de la Rosa ise puana yakın olmasına rağmen bunu başaramadı.

De la Rosa: “Yeniden başlamanın hemen öncesinde Jenson Button ile temas yaşadık ve pite girmek zorunda kaldım. Çünkü ön kanadım hasar almıştı. Bu benim yarışımı mahvetti. Çok sıra kaybettim. Hatta daha sonra ilk viteste takılı kaldığımda birkaç sıra daha kaybettim”

“Bunu mümkün olduğunca telafi etmeye çalıştım ama puanlar uzakta kaldı. Bugün çok daha iyi olabilirdi.”


Yorumlar

  1. adam nikin yarışını mahfetti

  2. Kobe insallah cok daha guzel sonuclara imza atacaksin, altinda kayip duran Sauber ile cok cok iyi savunma yaptin, hepimiz gorduk merak etme. Savunmaysa savunma, Atak sa atak, adam oldukca becerikli, Redbull Vettel`in yanina Kobe`yi alsin 10 sene basari/reklam derdi olmasin 🙂

  3. Hayal kırıklığı yaşaması biraz tuhaf kaçtı,kendisinden bariz şekilde hızlı olan Heilfeld in önünde resmen durdu ve yarışını mahvetti kesinlikle ceza almalıydı,dua etsin aldığı puanlara.

  4. Aynen , ferrari taraftarı olmama rağmen 2009 dan beri kobayashiye de sempati duyuyorum ve massayla o kadar iyi mücadele etti ki aracının ferrariden bariz kötü olduğunu düşününce ya perezin ya da kobayashi nin ferrariye massanın yerine gelmesi güzel bir fikir gibi geliyor bana . Perez de dedim çünkü bazı yarışlarda gördük kobayashiden iyi sürdüğü oluyor.

  5. 2009 İnterlagos tan beri büyük bir heyecanla izliyorum,ikinci giderken yarışı orada bitirmeyeceğini biliyorduk ama olurda senide o çok hakkettiğin podyumda görürüz diye ne umutlandık.Umarım performans açısından çok daha iyi araçlarla yarışma şansı elde eder podyumdaki yerini almaya başlarsın..

  6. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacherin Kobayashi İle Massaya Yaptğı Atak Harikaydı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir