Hamilton: "Button'un İyi Biri Olduğunu Biliyorum"

yazar:

kategori:

Yarışın başında Webber ile temas yaşayıp geri düşen Hamilton, daha sonra takım arkadaşını geçmeye çalışırken pit duvarı ile Button’un arasında kaldı ve yarış dışı kaldı.

Hamilton: “Her şeyden önce Jenson’a içten tebriklerimi sunmam gerekiyor. Kesinlikle inanılmaz bir yarış çıkardı ve bu zaferi hak etti. Gerçekten harika bir pilottan muhteşem bir performanstı”

“Ayrıca takım adına üzgünüm. Bu hafta gerçekten sıkı çalıştılar ve iki araçta yarışı bitirseydi puan açısından bugün bize çok faydası olurdu”

“Şartlarda baştan beri çok aldatıcı olsa da oldukça iyi bir tutunma yakaladım ve aracı pistte tutmak için elimden gelenin en iyisini yapıyordum. Oldukça iyi bir yarış tempom olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir özel sorunum da yoktu”

“İlk virajda biraz erken fren yapan Mark’a dokundum. Bana yeteri kadar yer bıraktı ama bordürün içine temas ettiğim ve aracın ön tarafı ona yöneldi.”

“Ardından geri dönmek için mücadele ettim. Jenson’un arkasına düştükten sonra, son şikana geç frenle girdi ve zayıf bir çıkış elde etti. Bu yüzden ona doğru yaklaştım. Pit düzlüğünde onun yarısına geldim gibi hissettim ama beni görmemiş olacak ki yarış çizgisinde yana gitmeye devam etti.”

“Bana yer kalmamıştı. Bu yüzden duvara çarptım. Elbette bilerek olduğunu düşünmüyorum: Jenson’u yeteri kadar iyi tanıyorum ve onun bunu yapmayacağını biliyorum. O iyi birisi”

“Bu yüzde şimdi gelecek yarışa ve sezonun geri kalanına odaklanacağım. Valensiya’da tehlikeden uzak kalmak için biraz daha üstlerde sıralamayı bitirmek harika olur. Ama yarış tempomuz iyi ve orada gerçekten iyi bir iş çıkarmak istiyorum”


Yorumlar

  1. Bi şeyi de bilmeyin yahu!

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Button asla bir daha böyle bir hataya düşmeyecek kadar zekidir diye düşünüyorum.Pistte kendinden başka hiçkimse yokmuş gibi sürüş yapan takım arkadaşına daha çok dikkat edecek ve gerektiğinde yol verecektir.Aksi halde button ölebilir.Eğer mclaren hamiltona süspansiyonun kırık diye yalan söylemeseydi hamilton lastiği değiştirir değiştirmez buttonu arayacaktı.Helal olsun martine. Bir yalanla jensonun hayatını kurtardı.

  3. yariş basında mclarenlerin yagmur ayarlarıyla cıktıgı soylenmişti ama sanki o bi tek lewise ozeldi zaten saf yagmur performansı olarak belki de pistteki en iyi pilot olabilr vettelle cekiştiklerini dusunuyorum bu konuda acıkcası
    button a geri donersem vettelden nası oldu da daha dorusu herkesden 1 2 sn oldugunu anlayamadım acıkcası webber de bir an için onun temposuna yakın gibiydi ama sora lastikleri falan bitti herhalde

  4. bunlar kesinlikle şirin gozukme cabaları bence hamiltonın takım arkadaşının galibiyetine sevinmesi tam sacmalık en buyuk rakibin takım arkadasın sonucta bu sporda biraz da imaj duzeltmeya calısıyo tabi gecen yarişlarda cok tepki cekmişti burda hatalı olan button olsa bile onu suclamamayı tercih etii akılcı bi hamle tabi gecici bu tepkiler hamilton her an bir olaya karişma tehlikesi içerisinde bi pilot ki ben yariş tarzını begeniyorum

  5. Bar-Honda yılları bilincimize nasıl bir tesir bıraktıysa, adamı agresifliğin doruklarında gördüğümüzde biraz şaşırıyoruz.

  6. ölümüne msc avatarı
    ölümüne msc

    Bende bu olayın kasti olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta, hava şartları dolayısıyla arkadaki arabayı görmenin zor olduğu zamanlardan birinde oldu bu kaza. Yani hiçbir takımda bunu bilerek yapacak pilot olmaz. Maçın adamı Button kesinlikle. Vettel'in baskı altında iyi sürmediğini düşünmekteyim ayrıca.

  7. Türkiyedeki gibi mi

    button beni geçecekmi hayır

    kanada button bana yol verecekmi hayır

    anlayamadım ne diyorsunuz…

    bırakın bu işleri kankalık bitti.

  8. şampiyon pilotun podyumdaki özrü bile anlamak istemeyene hiç bir şey anlatamıyor ama hem onun bu tutumu hem Lewis in zafer tsirt ünü giyip şampanyasını alıp içten bir şekilde kutlaması zaferi, durumu gayet net ortaya koymuştur.Bu arada son turda zafer gelmeseydi bile Button'ın bir McLaren pilotuna yakışır şekilde mücadeleci davranması herkesi tatmin etmişe benziyor Lewis için burukluk duyulsa da alınan zaferin boyutu harika :))

  9. aynen gitti duble!

    yalnız bugün LEWİS in kaskını JENSON takmış olsaydı hepimiz yerdik:) ilk defa bu kadar agresif gördüm BUTTON'ı

  10. karakter olarak pistdeki en iyi insandır BUTTON; ingiliz centilmenliğinin sembolü

  11. düşündüğün gibi bir durum değil; f1 .com'da yarş galerisine bakarsan takımın kutlamalarında turuncu tişörtü giymiş olduğunu görürsün hatta LEWİS orada ve en az JENSON kadar mutlu.

  12. kazma biri olduğu biliniyor

  13. gercekten de mcLaren bu krizi cok iyi yonetti tabi 25 puanin gelmesinin de yardimi oldu gercekten lewis le jenson nasil takim arkadasi olunur herkese gosterdiler

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Buttonun yarışı kazanmış olması tansiyonu düşürmüştür.Bu sevinci ve zaferi gölgelemek istememişlerdir ki ilk açıklamaları ile son açıklamaları değişkenlik göstermiştir.Buttonun telsizden '''Ne yapmaya çalışıyor bu'' demesi ve hamiltonun garajda ''buttonun yarısına kadar gelmiştim''' sözleri yerini daha mantıklı açıklamalara bırakmış.Kulakları iyi çekilmiş.

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    işte budur arkadaş, her takıma sizin gibi ikili lazım.

    button'ın özür dilemesi bile herşeyi tatlıya bağlamaya yetti, gerçekten ne kadar büyük bir insan olduğunu gösterdi.

  16. Button'ın yarışını gördükten sonra ve Lewis'in başlarda herkesten 2-3 gömlek üstün sürüşünü gördükten sonra diyebilirim ki, kesinlikle dubleyi kaçırdık.

  17. Schumi hakkında atıp tutunca efsane pistte nasıl "temiz" savunma yapılır ve nasıl "temiz" atak yapılır dersini bizzat verdi.
    Eğer bu çocuk böyle altına kaçırıp sonrada özür dilemeye devam ederse seveninden çok sevmeyeni olacak.
    Efaneden özür dilemesi gerekiyor yalanda olsa….

  18. zaten artık el koyması gerekiyor ron dennisin iş iyice cıgrından cıkmaya basladı.. hem kendine hemde etrafındakilere zarar veriyor … pist üzerinde hiç sabredemiyor son zamanlarda biraz sabırlı olsa son iki yarışta cok daha iyi sonuclar alabilirdi cunku arac cok hızlı yarıs temposunda…

  19. O kişi takım arkadaşı olmasaydı yine saçma sapan bir yorumda bulunacaktı muhakkak.

  20. ron dennis dayı kulağını çekti heralde. "Kardeşşşş sakin ollll"

  21. nihayet aklı başında bir acıklama geldi adamımdan .. son zamanlarda cıldırmıs gibi acıklamalar yapıyordu umarım bir daha oyle acıklamalar yapmaz ne kadar hızlı oldugunu bizlere gösterir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir