Whitmarsh: "Tarihin En İyi Galibiyetlerinden Biri"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, takım arkadaşı Hamilton, Alonso ve De la Rosa ile temaslar yaşadı, pitten geçme cezası aldı, 5 defa pite girdi ama yarışın son turunda lider Vettel’i geride bırakarak kazandı.

Button’un bu muhteşem performansından etkilenen Whitmarsh, tarihin en iyi galibiyetlerinden birini aldığını düşündüğü pilotunu alkışlıyor.

Button: “Sadece kendisinin değil, Formula 1 tarihinin en iyi galibiyetlerinden birisi olduğunu düşünüyorum. İnanılmazdı, kesinlikle muhteşem”

“Lastik patlamaları vardı, ön kanadını değiştirmek zorunda kaldı ve 21. sıradan, kaç defa insanları geçmek zorunda kaldı bilmiyorum Muhteşem derecede iyi sürdü”

“Odağını kaybetmedi. Geçmek için mümkün olduğunca fazla baskı kurdu ve muhteşem bir iş çıkardı. Bunun %90’ı kendisinden, %10’u ise araçtan kaynaklandı. Ama ne harika bir iş çıkadı!”

Button’un performansının yanında Whitmarsh, diğer pilotu Hamilton’u da savundu. McLaren patronu, İngiliz pilotun tutkulu bir yarışçı olduğunu ve bunun kendisinden alınması halinde harika işler çıkaramayacağını belirtti.

BBC Radyo 5’e konuşan Whitmarsh: “Lewis’in tutkulu bir yarışçı olduğunu düşünüyorum.”

“Lewis’in atak yapmasını istiyorum. Onun araçlarla temas yaşamasını istemiyorum ama aynı zamanda eğer onu temastan kaçınmak için geri çekerseniz, artık şimdiki gibi harika bir yarışçı olmayacaktır; yapması gereken işi yapamayacak.”

“Talihsiz bir dönem geçiriyor ama sert bir yarışçı olarak devam edecektir. Eminim önündeki kariyerde birçok başarıya imza atacak.”


Yorumlar

  1. +1 ahmet kara ya yine yanlış yerde çıktı

  2. Lewis i bir an önce kendine getirmek lazım. Çok fena dağılmış durumda. 2005 Almanya yarışından sonra ki Kimi Raikkonen ini halini hatırlattı bana. Lewis in şuanki durumu biraz daha kötü bana kalırsa.

  3. mclaren-hamilton58  avatarı
    mclaren-hamilton58

    şimdi arkadaslarbizim arac bu yarısı kazandıda. mclarenin arac yavasladı yağmurdan dolayımı kazandık.yoksa arac iyice hızlanmıs biz cumartesinden şaşırttıkmı herkesi.son turlarda vettele cok müthiş bişekilde yaklasması mclarenin gerekten hızlı oldunu gösteriyor.sanırım valencia da yarısta en hızlı takım olabiliriz bence artık vettelin ambargo hızı yavaslıcak.valencia da hamilton diyorumm

  4. M.Schumacher  avatarı

    Drs olmasa idi Button 1.sırada olmazdı .. Güzel bir galibiyet fakat yapay geçişlerden dolayı tarihin en iyilerinden biri değil .. DRS denen saçmalığıda zaten anlamadım gitti öndeki araç kendini savunamıyor bilee saçmalığın daniskası .. Yine de TEBRİKLER button .

  5. bir düşüneyim ne yapardı… Birilerine toslayıp onları yarış dışı bırakıp, aldığı cezayla gerilere düşebilirdi. Yine birilerine toslayıp kendisi yarış dışı kalabilirdi. Bir ihtimal Vetteli zorlayıp yarış kazanırdı.

  6. GÜMRÜKÇÜ avatarı

    alonso taraftarı olarak tek bir şey söyleyecegim..

    MCLAREN inanınki süper bir araçla kanada ya gelmiş.

    tebrikler button tebrikler button ……..süper bir yarıştı.

    50 puan verseler yeridir inanınki.

  7. hakan genç avatarı

    mesela kobayashi ve heidfeld'i geçişini alttan takip ederek gördüm, tv'den göstermediler bile.her şeye rağmen pistteki en hızlı araçtı dün mclaren.hem yarış temposu hem ayarlar sağladı sanırım bunu.bir de kaybedecek bir şeyinin olmaması button'un daha rahat atak ve taktik değişimleri yapmasını sağladı.

  8. hakan genç avatarı

    button'un bunu yaptığı yarışta, yarışın başında çok iyi bir çekiş yakalayan hamilton olsaydı ne yapardı insan merak ediyor valla.hem kendi hatası hem de şanssızlık sonucu yarış dışı kaldı.bir silverstone 2008'e benzer yarış çıkarabilirdi.

  9. bu inanılmaz zaferi çok iyi açıklamış martin… jenson nekadar övgü alsa azdır…

  10. o anki heycanla yapılmiş bi acıklama yuzde 90 pilot yuzde 10 takım tabi f1de araç hiç bişi demektir

  11. Button bügün mükemmel yarıştı ama güvenlik aracının bu kadar sık girmesi kesinlikle onun sansıydı.bütün dezavantajı kayboldu bu periyotlarda.tarihi bilmem ama son 10 yıla baktıgımda en iyi galibiyet kesinlikle suzuka 2005tir.yagmurun yagmadıgı drs nin olmadıgı üstüne çok fazla geçişe imkan vermeyen bir pistte Raikkonenin yaptıkları inanılmazdı.Bi de spa 2004 suzuka 2005 spa 2008 ve son olarak da bu yarış unutulmaz anlarda hep Mclaren Mercedes var …

  12. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bakalım Button'ın kazanmış olduğu tarihi zaferi hamilton'u nasıl etkilyecek olumlumu yoksa olumsuzmu bunu önümüzdeki yarışlarda göreceğiz 🙂
    gel Valencia gelllll,
    gel Silverstone gelllllll (:

  13. Şu gerçeğide unutmayalım ki Hamilton yarış dışı kalmasaydı yarışı çok rahat kazanırdı,gerçekten çok hızlıydı ve gözü kara bir şekilde sürüyodu,ama bu Button zaferini kesinlikle gölgelemez

  14. Gercekten 40. turda Button en arkada 21. siradaydi, ben Mclaren`in yagmur ayarlarina ve yeni lastikleri ile aracta hasar yoksa puan kovalayabilecegini dusundum o an, cunku bu yarista Mclaren`i inanilmaz avantajli goruyordum yagmur ayarlarinda dolayi. Ama Button inanilmaz bir sekilde son 30 turda 21. siradan 1. siraya cikti, ataklarini gorduk tabi ama oyle ipe dizer gibi gecislerde goremedim ben? nerden cikti geldi oraya inanin anlamadim, acaba 1 tur geridemiydi demekten kendimi alamiyorum 🙂 Tebrikler Button..

    Not: Tarihin en iyi galibiyeti Raikkonen 2005 Suzuka`dir bence 🙂 Ne Kers, ne Drs avantaji, bileginin hakkiyla..

  15. doğru söze ne denir. her ne kadar alonso ve hamilton'ın yarışlarını mahvetmiş bile olsa izlediğim en iyi zaferlerden biriydi.

  16. adamın başına gelmeyen kalmadı ceza,yanlış strateji,kaza,herşey vardı buna rağmen yarışı kazandı; birde genelde sakin ve risksiz BUTTON'ı düşününce sonuç kesinlikle tarihe geçecek derecede büyük.

  17. mclaren-hamilton58 avatarı
    mclaren-hamilton58

    kesinlikle güzeldi.ama hamiltona yazık oldu o daha rahat kazaanırdı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir