Di Resta: "Ceza Fazla Ağırdı"

yazar:

kategori:

Son şikanda Heidfeld ile çarpışmadan önce Formula 1 kariyerinin en iyi sonucuna çok yakın olan Di Resta ön kanadını kaybetmiş ve aldığı ceza ile gerilere düşmüştü.

Kaza hakkında konuşan Di Resta, “Yarış yeniden başladıktan sonra benim için gayet iyi gidiyordu. Yağmur lastikleriyle  oldukça hızlıydı. Kazadan önce Heidfeld’i geçebilmiştim. ama sonra geri düştüm. Tekrar geçmeye çalışırken bir noktada fren yapmaya çalışıyordu ve o şikanı dönemeyecekti. Benim de ön kanadımı götürdü.

“Kanadı değiştirmek için pite girmek zorunda kaldım. Bir de pitten geçiş cezası aldım, ki bence bu çok ağırdı. Yarışın sonunda bitime iki tur kala 11. sıradaydım. Puan almak için Rubens Barrichelloyu geçmeye çalıştım ama biraz fazla zorladım ve duvara çarptım.”

Cezanın ne kadar ağır olduğu sorulduğunda Di Resta, “Ağır bile değil, saçma.Orada benim nasıl suçlu olduğumu anlamıyorum bile. İçime girdi, ben buna rağmen virajı döndüm ama o dönemedi. Olanları bir de dışarıdan izlemek isterim.” diyor.

 

 


Yorumlar

  1. artık f1 ne oldu ya… en ufak bir şeyde ceza yakında adam atak yapıp geçemeyince de ceza verecekler:)

  2. Efficient Dynamics avatarı
    Efficient Dynamics

    Hem suçlu hem güçlü dedikleri de böyle birşey herhalde. Sen virajı dönen adamın içine burnunu sok sonra ya bu virajı alamayacaktı de. Senin yüzünden olmasın sakın 🙂 Arkadasın, virajda yanına gelememişsin geri çekileceksin artık nereye devam ediyorsun. Videoda görüldüğü gibi önlerinde Massada var. Massanın virajı döndüğü yer belli. Heidfeld gayette yarış çizgisinde dönebilecekken Diresta çok iyimser burnunu sokuyor ve ön kanadın kenarını eline alıyor 🙂

    http://www.youtube.com/watch?v=83OO0FXUaRA

  3. yahya korkmaz avatarı
    yahya korkmaz

    işte bu abi.çok doğru dedin, her temasa ceza vere vere pilotlar artık risk almayacak duruma gelecek

  4. benim de aklıma coulthard geliyor :S

  5. bu çocuk iskoç olduğundan onu görünce hep aklıma william wallace geliyor :))

  6. Gerçekten cezayı gördükten sonra çok şaşırdım. FİA hakemleri gülünç bir ceza verdiler.

  7. bu formula 1 cok sacma olmaya başladı… en ufak bir temasta hemen hakemler olayı görüşüyor … ve sacma sapan cezalar veriyorlar… direstaya haksızlık yapıldı cezayı kesinlikle haketmemişti…

  8. anlaşılan yarışta herkes birbirine vurmuş 🙂

  9. Heidfeld o şikanı normalde çok rahat döncekti ama Di Resta'yla çarpıştığı için dönemedi. Di Resta'nın kusurlu olduğunu düşünmüyorum gerçi.

  10. yahya korkmaz avatarı
    yahya korkmaz

    kimse di resta'nın bu cezasını konuşmayacak veya medya gündeme getirmeyecek,çünkü popüler değil, lewis'in bazı olaylarda haklı veya haskız olabilir ama fia işin cıvığını çıkardı, her olayı inceleme altına alıyor, pilotlar yakıdan ceza korksuyla atak yapamayacak, fia fazlasıyla güvenlik fetişizmi yapıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir