Ferrari, İspanya'da Zorlu Bir Yarış Bekliyor

yazar:

kategori:

Ferrari, genelde favori olarak gösterilmesiler rağmen İspanya’da zafer için rakipleriyle zorlu bir mücadele bekliyor.

Takımın, burundaki deliği de kapsayan yeni bir aerodinamik paket üzerine çalışmasıyla birlikte Kimi Raikkonen ve Felipe Massa, Katalunya pistinde favori olarak gösteriliyor.

Ama takım patronu Stefano Domenicali, bu hafta sonu için temkinli ve en yakın rakipleri BMW Sauber ve McLaren’in Bahreyn’den sonraki arada yaptıkları çalışmalara da dikkat ediyor.

Domanicali: "Malezya ve Bahreyn’deki galibiyetlerin ardından İspanya’da iyimser olmak için bütün nedenlere sahibiz. Buradaki testler iyi gitti ve momentumumuzu ileri yönde devam ettirmeyi umuyoruz"

"Bununla birlikte rakiplerimiz de boş durmadı. Bu yüzden hafta sonunun her bölümüne her zamanki gibi azami ölçüde önem vereceğimiz, zorlu bir mücadele bekliyoruz."

Ferrari ayrıca, performanslarını arttıracak tek unsurun burundaki delik olmadığını tekrarladı.

Tasarım şefi Nikolas Tombazis: "Delikli burnun araç üzerindeki etkisi fazlasıyla vurgulandı"

"Bir parçanın etkisi ayrı olarak ölçemezsiniz ve bu burun, daha büyük bir pakedin sadece bir parçası. Aslında etkisi bu kadar değil. Genel olarak yeni aero pakedin performans açısından bazı gelişmeler yaratacağını bekliyoruz. Ama bunu bir yarış kazandıran parça olarak nitelemek yanlış olur"


Yorumlar

  1. ferrari her zaman en iyisine layıktır umuyorumki bu yeni burun çok işe yarıyacak kalunyada ben ferrarici olarak kimi bu işigötürür ama genede iyi olan kazansın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir