Red Bull Difüzörler Konusunda Açıklık İstiyor

yazar:

kategori:

FIA’nın, Montreal’de, takımların Britanya’da gaza basmadan da egzoz gazından faydalanılan sistemin yasaklama planlarını açığa çıkarmasının ardından birçok takım, araçlarında gerekli değişimler için çalışmaya başlamış durumda.

Ancak Red Bull, bu karardan en çok etkilenecek takım olarak görülüyor çünkü bu uygulamayı en iyi çalıştıran araçlara sahip olduklarına inanılıyor. Takım şu anda avantajını kaybetmemek için büyük çaba sarf ediyor.

Teknik Çalışma Grubu’nun bu hafta sonu Londra’da yapacağı toplantı öncesinde Red Bull, FIA’nın sistemin yasal olmadığı konusundaki kararına açıklık getirilmesini istiyor.

Sistemi yasaklanmasının Silverstona’da yapacağı etkiden endişe duyup duymadıkları sorulduğunda Christian Horner, “İki sorun var. Birincisi yapacağı etki, ki biz diğerleri kadar etkileyip etkilmeyeceğinden şüphe ediyorum. Ama öte yandan da diğer sorun, teknik direktifler sonrasındaki mekanizma ve sistemi anlamak. Bu konuda açıklık istediğimiz bazı noktalar var.” diyor.

FIA, F1’in aerodinamik kurallarında bir konuya dikkat çekiyor. Buna göre pilotların herhangi bir şekilde aracın aerodinamiğine etki etmelerine izin verilmiyor; pilotlar gaza basmadıklarında egzoz gazının dizüföre gidemeyeceğini söylüyorlar.

Takımların çoğu bu değişikliğin yapacağı etkiden emin olamasa da, Red Bull’un sıralama performansını büyük ölçüde etkileyeceği konusunda tahminler var.

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali ise yeni kuralın yeni bir şampiyonluk yarışı başlatabileceğini düşünüyor.

“Bu yeni düzenlemenin egzoz ile birlikte etkisini Silverstone’da göreceğiz. Performans açısından yüksek downforce gerektiren pistlerde yeni bir şampiyonaya başlayabilir.”


Yorumlar

  1. buna benzer bir uygulama 2006 yılında yine sezon çinde renoya yapıldı arkadaşlar.

    yani bu ilk değil özet de şu.

    hiç kimse bu show sporunda diğerlerine açık ara fark atıp gitmenize izin vermez çünkü adrenalin yok meşrubatçılar polden alıp gidiyorlar 1 ve 2 sizce heyecanlı oluyormu

    tabiki hayır.

  2. rocco junior avatarı

    Aslında yapıldı direk takım olarak karşısında ya da yanındayız demedi ama Lewis Hamilton yasağın kendilerine yarayacağını açıkça deklare etti,Whitmars ise onları pek etkilemeyeceğinden bahsetmişti yanlış hatırlamıyorsam.Ama sessizlik aslında evettir kabul etmektir.Ferrari ve Mclaren ve diğerleri yani Renault motorlu araçlar dışında kimseden pek ses çıkmamasını ben memnun olduklarına bağlıyorum

  3. tıpkı 2013 kuralları gibi McLAREN den bu konudada olumlu olumsuz hiç bir açıklama yapılmadı!

  4. rocco junior avatarı

    Ne alakası var kardeşim hemen aklınıza Ferrari geliyor.Ferrari eskisi gibi baskı altına almıyor Fiayı çünkü Fota diye bir şey var.Birileri lobiyapmış belli ki Mclaren de Mercedes te Ferrari de bundan memnun.Yani toplu bir karşı duruş var.Geçen gün ben demedim şampiyonlukta yasak gelirse iyimserim diye hatırlatırım.Sizde deprem olsa Ferrari yapıyor diyeceksiniz.

  5. yaw ne difüzör yasaklandı nede F-DUCT şimdi nasıl bi mantıktır ki bu hak mı hukuk mu

    peki geçen sezon ki F-DUCT sistemi de etki ediyodu peki o niye yasaklanmadı da bu sistem yasaklanıyo madem yasaklayacaksan illa sezon sonunu bekleyeceksin arkadaş yoksa kimse bana bu işte şike olmadığını anlatamaz basbaya ferrari koydu yine ağırlığını tabi boğaları durduramayınca zor geldi onları yakalamak onun yerine klasik ferrari kanunsuzluğu işte williams mış hadi ordan be bu olayın baş ispiyoncusu ferraridir her türlü bahse girerim baksana hemen nasılda havaya girmiş sanki sezonu kazanma ihtimalleri varmış gibi parmak çocuğu izleyeceksiniz nasıl olsa jenson da kazanamamıştı ama başta kazandıkları yetmişti işin sonu yine aynı olacak 😀

  6. Fia'nın koyacağı yasaklarla gelen rekabeti ben neyleyim ? Bırakın herkes serbest olsun, ferrari motor gücünü, Red Bull da aero dinamiğini, mclaren mekanik yol tutuşunu konuştursun.

  7. FİAda anladı tabi redbullun fark açarak şampiyon olacağını 😀 hemen yasaklar geliyor gelsin biraz rekabet artar belkide ama fianın redbullun önüne bi engel koymak istediği kesin bişey 🙂

  8. Ş…siz FİA hadi seni anladımda lan dominik koskoca ferrari pist üzerinde geçemeyince FİA nın yasaklamasından nasıl medet umar yazıklar olsun size nerde o eski ferrari istediğiniz kadar uğraşın yenemeyeceksiniz bu takımıı çok çok 1.olmayız ama podyumda oluruz

  9. eee efsane takımlar ferrari ve mclaren var ortada. renonun esamesi okunmaz. aslında sene sonunu beklemeleri gerek ama şampiyona kızışsın istiyorlar, DRS ile aynı mantalite işte.

  10. Şerefsizliktir bu bu zamana kadar şampiyona yolunda ilerlerken kimin hangi yeniligi yasaklanmıştır. Pardon Renault un kütle amasörünü yasaklamışlardı ve yine işin içerisinde bir Renault var. Hornerin bu konu hakkında sonuna kadar mücadele edeceğini düşünüyorum.

  11. ee madem kı yasla değıl sılın o zaman redbull un bu sıstemle aldığı tum puanları… ne sacmalık ya….:S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir