Bahreyn GP Kararının Gerçek Yüzü

yazar:

kategori:

 

 

Basına bir yazı gönderildi ve herkes buna inandı.

Ama biz inandık mı?

Elbette hayır?

Neden? 

Çünkü FIA, bize yanlışlıkla gerçek yazıyı gönderdi. İşte tüm çıplaklığıyla gerçekleri gün yüzüne çıkarıyoruz.

 

————————————————-


KARARIN KRONOLOJİSİ

* 8 Mart 2011 Dünya Konseyi olarak toplandık. Ecclestone’nin de bulunduğu toplantıda üyelere ülkedeki durumun özetini yapan bir film izletilecekti. Bu film için Bahreyn’e kimse gitmeyince, gidemeyince imdada Rambo serisi yetişti. En çok çekirdek tüketiminin gerçekleştiği toplantıda Bahreyn’deki durumla ilgili görüntüler diye Rambo 2 izletildi, üyeler de bir güzel bunu yedi. Çekirdekle beraber iyi gitti. Dolar simgeli gözlüklerini takan Ecclestone, o film sahnelerine rağmen herkesi oraya götürelim diye ısrar edince FIA, 1 Mayıs’a kadar Bahreyn’e süre tanıdı. Bir anlamda Rambo 3’ü izlemek için sözleşildi.

* 1 Mayıs: Yine toplandık. Oraya inceleme için yine kimse gidemeyince verdik tekrar çekirdek-Rambo ikilisini. Ama yine olmadı, kararı mecburen 3 Haziran’a erteledik.

* 6 Mayıs: Baktık Rambo filmleri işe yaramıyor, artık mecburen birini seçip oraya gönderecektik. Bay Carlos Gracia kırmadı bizi ve gitti. E tabi bunda Bay Gracia’nın İngilizce’deki eksikliği etkili oldu; adamcağız Dubai’ye gidiyorum sanıyordu.

* 3 Haziran: Görüntüleri naklen bize izletecek olan Gracia, elinde dizüstü bilgisayar, kamera ve zırrrr internet bağlantısı ile Bahreyn’e gitti. Aslında biz Bahreyn’e gitti sanıyorduk. Meğer Bahreynli yetkililer bizden kurnaz çıktı, Gracia’yı Abu Dhabi’ye götürdü. Gracia da garibim, ortamın sakinliğini gördü. Canlı bağlantı ile bize de gösterdi. Yalnız bu sefer çekirdek yasak, üyelerde sivilceler arttı. Görüntüleri izleyen üyeler de hemen olur dedi ve Ecclestone, sevinçten havalara uçarken başını avizeye vurdu. Bahreyn GP 30 Ekim’e alındı, Hindistan GP ise 4 veya 11 Aralık’ta olacaktı.

* 7 Haziran: FOTA oyunbozanlık yaptı ve Bahreyn’in tarihini beğenmedi. Sonra kafası bandajlı Ecclestone geldi. Üzerinde değişik bir kıyafetle bazı figürler yaptı fakat biz tam anlayamadık.

* 9 Haziran: FIA olarak tam bir tarih istedik ve onaylayın artık dedik.

* 9 Haziran: Ecclestone’nin dansöz kıyafeti giydiği öğrenildi, en ünlü isimlerden daha kıvrak hareketler yaptığı onaylandı. Biz de altta kalmadık, eşlik ettik.

* 10 Haziran: Biz hep beraber kıvırıp göbek atarken, Bahreyn apaçiye bağladı ve pes ettiğini açıkladı.

* 11 Haziran: Koskoca FIA olarak harika bir iş çıkarmamızı partide kutladık. Partiye sicili bozuk “Sutil” hariç bütün pilotlar katıldı. Yılbaşında Taksim’de buluşmak üzere sözleştik.

NOT: Özel içeriklidir. Basına dağıtılan nüsha ile karıştırılmasın. Arşivde “çok gizlidir” etiketi ile saklanacaktır.

 

——————————————————

 

Formula 1 Tırt Haber Servisi olarak orijinal evrakı aşağıda sunuyoruz. Türkçe yazdıkları için de ayrıca FIA’ya teşekkür ediyoruz.





Yorumlar

  1. Olmuyosa zorlamayın arkadaşlar 🙂

  2. zaytung 'a ricada bulunalım da güzel bir espri çıkarsınlar.

  3. geçenkine gore daha iyi ama olaylar ne kadar sacma olsa da olaylar arası baglantılar mantıklı olmalı …ben ise dolar simgeli gozluk takan ecclestone a baya guldum

  4. iyi deneme. sanki önceki daha komikti 🙂

  5. gayet eğlenceli

  6. Partiye sicili bozuk “Sutil” hariç bütün pilotlar katıldı

    :))

  7. :)) yine eleştirenler olacaktır ancak gayet eğlenceli ve yerinde olmuş abi. emeğine sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir