Head, Nakajima'nın Toyota'ya Bağlı Olduğunu Kabul Ediyor

yazar:

kategori:

Williams’ın ortağı Patrick Head takım pilotu Kazuki Nakajima’nın 2008 yılında Nico Rosberg’in takım arkadaşı olmasına rağmen Toyota’ya bağlı olduğunu kabul etti.

23 yaşındaki çaylak pilot Nakajima uzun zamandır Japon takımının Sürücü Gelişim Programı’nın bir üyesi ve gerçekte Sir Frank Williams’ın takımı ve motor sağlayıcısı arasında oluşan iş birliği sonucu bir kontrat bulunuyor.

Eski Grand Prix pilotu Satoru’nun oğlu olan Nakajima ayrıca kırmızı yazılı ‘Toyota’ tulumunu giyerken, Rosberg aynı tulumu kullanmıyor.

İsviçve yayın kuruluşu Motorsport Aktuell’e konuşan Head: " Açıkça Toyota’nın desteği (Nakajima’ya olan destek) kararda etkili fakat sadece bir kenarda duruyor ve bizimle olacak kadar iyi olduğu konusunda ikna olmamıştık çünkü, imzalalamaştık ve kimin önerdiğinin bir önemi yoktu." açıklamasından bulundu.

Head, Nakajima’nın Formula 1’e yarışacak yetenekte olduğu konusunda ısrarcı fakat yarışma görevinin çaylak pilot için şimdiye kadarki en "büyük mücadele" olduğunu kabul ediyor.

Britanyalı ayrıca Nakajima’nın GP2’yi destekleyen serilerdede çok fazla zaman harcaması gerektiğine inananlar olduğunu kabul ediyor fakat ekliyor; geçen sene birka podyum zaferi yaşadı ve sezonun kapanış yarışı olan Valencia’da pole posizyonunu kazandı.

Bununla birlikte Head Japon pilotun hata yapmaya eğilimli olduğunu kabul etti. Geçen sene Interlagos’ta pit görevlilerine çarptı ve bu sezonki Avustralya Grand Prix’inde yarış boyunca Robert Kubica ile mücadele ederken Polonyalı pilota çarptı.

" Evet, bu doğru, Kazuki bazı hatalar yaptı fakat hala onlardan birşey öğreniyor ve çok büyük bir potansiyel var ve bence bu çok önemli."


Yorumlar

  1. nakajima nın en büyük destekcisi benimdir heralde:) ama gerçekten büyük hatalar yapıyor.bu yıl öğrensin seneye başarı bekliyorum artık.
    Toyota desteği biliniyor zaten rosberg in yanına tecrübeli birisi gerekli williams in puan alabilmesi için bu da ayrı bir konu!

  2. pardon 2006 olacak… 🙂 FW28.

  3. Nakajima testlerde kışın kendinden beklenmeyecek başarılara imza attı. Bence şans verilmeli Nakajimaya. Ayrıca Williams Cosworth motoru kullandığı 2005 yılını hatırlasın Toyotanın ve dolaylı yönden Nakajimanın değerini anlasın derim ben. Hiç olmazsa patır patır dökülen bir motorları yok. 🙂

  4. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    adam geçen ssene gp2 çaylağı seçildi bu sene f1 de bu kadar büyük saçmalık olabilirmi???

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir