Acropolis'te İlk Günün Lideri Açık Ara Solberg

yazar:

kategori:

Solberg Citroen takımı pilotu Petter Solberg gün boyunca kendi limitlerini zorlamaya devam etti ve bugün gerçekleştirilen 6 etabın 4’ünü kazandı. Böylece Norveçli pilot aradaki zaman farkını arttırarak yarın etaplara ilk çıkan isim olmanın dezavantajını minimuma indirmeyi amaçlıyor.

Sebastien Loeb ise günü 2.’lik ile noktaladı. Fransız pilot etabın başında lastiği patlayınca 5.’liğe kadar geriledi ancak takım arkadaşı Sebastien Ogier’in ve Ford takımının Fin pilotu Mikko Hirvonen’in günün son etabında yarın daha iyi şartlar altında yarışmak için yavaşlamasıyla 2.’liğe yükseldi. Hirvonen ve Ogier günü 3. ve 4. olarak tamamladılar.

Jari Matti Latvala ise güne 2. sırada devam ederken çok farklı bir sorunla karşılaştı. Fin pilot aracını son etapta sadece arka tekerleklerini kullanarak sürdü ve böylece zaman kaybetmiş oldu.

Yaşadığı sorun Latvala’ya 3 dakika yarım saniyeye kaybetmesine ve 8.’liğe gerilemesine sebep oldu. Aynı zamanda Fin pilot lider olan Solberg’in kendisini yavaşlattığını söyleyerek buna sinirlendiğini belirtti.

“Çok uzun bir süre arkasında sürdüm hem de çok, çok, çok uzun bir süre. Çok uzun bir süre. Daha önce bitirebilirdi. Bu çok çok kötüydü. Orada zaman kaybettim.”

Stobart Ford pilotları Henning Solberg ve Matthew Wilson takım arkadaşları Mads Ostberg’in 4. etapta yolun dışına çıkıp yarış dışı kalmasıyla ilk altıda yer aldılar.

S2000 sınıfı lideri Ott Tanak  ve Juho Hanninen günü Latvala’yı aralarına alarak 7. ve 9. bitirdi. Eski F1 Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen ise ilk onu tamamlayam isim oldu.

1.  Petter Solberg      Solberg Citroen  1h39m24.2s
2.  Sebastien Loeb      Citroen             + 51.6s
3.  Mikko Hirvonen      Ford                + 55.3s
4.  Sebastien Ogier     Citroen             + 57.2s
5.  Henning Solberg     Stobart Ford      + 1m43.2s
6.  Matthew Wilson      Stobart Ford      + 2m27.7s
7.  Ott Tanak           MM Ford           + 3m32.4s
8.  Jari-Matti Latvala  Ford              + 3m55.0s
9.  Juho Hanninen       Red Bull Skoda    + 4m01.6s
10.  Kimi Raikkonen      Ice 1 Citroen     + 4m04.7s

 


Yorumlar

  1. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "2007 Formula 1 Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen"

  2. eski dünya f1 şampiyonu yazıyorsunuz. eski yazmasanız sevinirim. o zaman eski 1990 doğumlu falan kişi diye mi hitap etmek lazım herkese? daha eski dünya şampiyonu alonso bayağı eski dünya şampiyonu şumi daha da eski dünya şampiyonu senna…bence sadece f1 dünya şampiyonu derseniz çok sevinirim…

    bu arada kimi nin aracı kötü herhalde…bunu aşmaları lazım…şimşek mcqueen i izledim sabah çocuklarla…dedim nedir hergün son ses bu çizgi filmleri izliyorsunuz? dediler sen oturuyorsun bilgisayar başına eski yarışları sürekli izliyorsun. sürekli birşeyler yazıyorsun…ne diyeceğimi bilemedim…bende oturdum izledim…bayağı güzelmiş gavur yapıyor canım:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir