Acropolis'te Zafer Sebastien Ogier'in !

yazar:

kategori:

Citroen’in genç Fransız pilotu ralliye Petter Solberg’in fırtına gibi bir başlangıç yaparak rahat bir liderlik elde etmesine karşı ilk 5 dışında kalarak yavaş bir başlangıç yapmıştı.

Cumartesi günü Solberg etaplara ilk çıkan isim olunca Ogier 3 etapta rakibi ile arasını 1 dakika kapadı ve 2003 şampiyonu Solberg’i geçerek liderliğe oturdu. Daha sonra Fransız pilot taktik gereği yavaşladı, böylece takım arkadaşının pazar günü yola ilk çıkacak isim olmasını sağladı.

Ogier’in bu taktiği bu sabah yapılan etaplarda işe yaramayacak gibi gözüküyordu. Çünkü Loeb, Ogier ile aynı tempoya sahipti. Ancak son 3 etaptaki yol şartları Loeb’e pahalıya patladı, Ogier arayı açabildi ve takım arkadaşının 10 saniye önünde ralliyi ilk sırada bitererek zafere ulaşan isim oldu.

Ogier:” Benim için çok iyi bir ralliydi. Cuma günü zor bir başlangıç yaptık ama sonunda iyi bir ritim bulabildim özellikle dün çok zorladığımız zaman. Bunu kazanmak mükemmel.”

Loeb ise aldığı 2.’likle Dünya Ralli Şampiyonası’nda 100. kez podyumdaydı. Loeb Ogier’in zaferini, Ogier’in hızına değil, doğru yol pozisyonuna sahip olmasına bağladı.

“Güzel bir mücadeleydi. Tabi ikimiz içinde aynı koşullar geçerli değildi. Kazanamamak moral bozucu. Çünkü bence biz rallinin en hızlı ismiydik ama 2 gün boyunca yolları temizledik ve 1 gün de ise etaplara 2. olarak çıktık. Yani hep dezavantajlı konumdaydık.”

Petter Solberg ise Mikko Hirvonen’in temposunu arttırmasıyla ralliyi 4. bitirebildi. Hirvonen’in takım arkadaşı Jari Matti Latvala ise Cuma ve Cumartesi günü yaşadığı sorunlara rağmen kazandığı 7 etap zaferi ile Solberg’in 2 dakika arkasında liderin ise 13 dakika  arkasında ralliyi 9. olarak tamamladı.

Stobart Ford pilotları Henning Solberg ve Matthew Wilson ise ilk 6’yı tamamlayan isim oldular.

Ice 1 Racing takımı pilotu Kimi Raikkonen ise 2 aylık dönüşün ardından rahat bir şekilde ralliyi 7. bitirdi. Kimi rallinin ilk gününde lastik patlaması ve süspansiyon sorunu yaşadı. Ancak Fin pilot 2. günü sorunsuz bir şekilde geçirdi ve aracı rahat bir şekilde finişe ulaştırmayı başardı.

Kimi:” Koşulların şu ankinden daha kötü olacağını düşünmüştüm özellikle yolun yüzeyini. 8 etap keşifte oldukça kötü gözükmüştü ama rallide idare ederdi. Çok zor yerlerde vardı ama tahmin ettiğim kadar çok fazla değildi. Burayı hiçbir yerle karşılaaştıramıyorum ama Türkiye ile Ürdün’ü hatırlatıyor. Cumartesi günündeki etaplar güzeldi ve açıkçası zevk aldım.”

1.  Sebastien Ogier          Citroen                 4h04m44.3s
2.  Sebastien Loeb           Citroen                    + 10.5s
3.  Mikko Hirvonen           Ford                       + 13.5s
4.  Petter Solberg           Solberg Citroen            + 38.8s
5.  Henning Solberg          Stobart Ford             + 5m24.7s
6.  Matthew Wilson           Stobart Ford             + 6m54.7s
7.  Kimi Raikkonen           Ice 1 Citroen            + 8m29.4s
8.  Juho Hanninen            Red Bull Skoda          + 11m34.7s
9.  Jari-Matti Latvala       Ford                    + 13m08.8s
10.  Dennis Kuipers           FERM Ford               + 15m10.1s

 


Yorumlar

  1. Her yarışta sonuncuydu ya. Lewis'ten tur başına 3 sn 4 sn yerine göre 5 6 filan yiyordu. Ama Formula serilerinden en fazla tat aldığım zamanlardı o yıllar.

  2. Ahahahaha Jason tam bir balondu ya =) TRT de çıkan bir çocuk ardı gelecek vaad ettiğini söylüyorlardı ama sponsoru olmadığı için ilerleyemiyordu Vettel ve Lewis ile yarıştığını falan söylemişlerdi Şu anlaşmayı bir imzalasak istediğimiz gibi destek vereceğiz pilot adaylarımıza ama inş imzalanır …

  3. Evet, Fisicella Motor Sport GP2 de yarismisti, Petrol ofisi de ana sponsoru olmus Jason Tahinci yi yaristirmislardi, takim Jason`dan sonra bir daha toparlanamayip batti 🙂

  4. Raikkonen Robertson F3 takımını satıp bu takımı kurdu Kimi hatta motorcross takımının Fransa'daki gösterisini katılmıştı ve kendisi de gösteri yapmıştı. Kimi gibi takım sahibi olan pilotlar ya da takım patronları vardır elbet yanlış hatırlamıyorsam Giancarlo Fisichella'nın da F1'in alt dallarının birinde takımı vardı 😛

  5. Tabi ki oyle, Herkul latife yapiyor 🙂 Rai`nin rallide sampiyonluga oynamasi icin mimimum 3/4 sene daha lazim, ve kafaya takmasi lazim sapmiyon olacam burada diye, F1 ve Ralli cok farkli disiplinler, araca binip birden rekabetci olamazsin Ralli de.. Ve Rai`nin boyle bir amaci oldugunu hic sanmiyorum, yoksa gidip Nascar`da falan test yapmaz Ralli ye yogunlasirdi.. O keyfine bakiyor gununu gun ediyor yapacak bisey yok 🙂

    Bu arada gecenlerde gormustum Ice1 racing aslinda Rai`nin motocross takimiymis, valla helal olsun Rai`ye, genclere de destek oluyor surekli, daha once de RaikkonenRobertson diye bir F3 takimlari vardi menajeri ile birlikte, baya genc cocuk yetistirdiler orda da, boyle genclere destek veren kimler var mevcut pilotlardan?

    Bu da sitesi http://www.ice1racing.fi

  6. ayrıca loeb in aracını da alsa , onun kadar deneyimli olmadıgı icin yinede ilk 3 e girmesi cok zor , çunki çok usta rakipler, kolay kolay pabuç bırakmazlar….

  7. f1 mi bu yaw, sizde alemsiniz, herifler f1 pistinde yarışmıyorki , doğal yol şartlarıyla yarışıyorlar , bi kasisten fazla zıplaması veya bi çukura girip aracı vurması arızaya sebeb olabilir, araçların ayarları süper bile olsa pistte herşey farklı, f1 izler gibi izlenirmi hic wrc….tebrikler rai.7.lik çok iyi…mutlaka daha iyisini yapabilirsin….

  8. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    biraz kendini verse daha iyi olabilir.

  9. burak evmez avatarı

    verin kimiye sebastien loeb aracından hangisi yener görürüz şu herkülede güzel bir cevap olur

  10. aracın ayarları öndekilere göre kötü…yoksa kimi rahat kazanır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir