Ecclestone, 2013 Motorlarına Engel Olmaya Kararlı

yazar:

kategori:

Bu iddiayı ortaya atan Auto Motor und Sport, toplantının önümüzdeki Çarşamba günü yapılacağını da belirtti.

Haberde, küçük motorlara geçişi istemeyen Ecclestone’ye göre Jean Todt,nin, F1 Komisyonu dâhil resmi kurulları es geçip uygunsuz bir şekilde 4 silindirli turbo motorları ortaya attığına inanıyor.

Renault’un F1’den açıkça ayrılma tehdidine rağmen Ecclestone’nin Barselona’daki Dünya Motor Sporları Konseyi’nde bu kurallarını devirmeye çalıştığına inanılıyor.

Kurallar yakın ara ile geçerliliğini sürdürmüş ama Çarşamba günkü F1 Komisyonu, yasal bir hamleyi de göz ardı etmeyen Ecclestone’nin B planı olduğu söyleniyor.


Yorumlar

  1. Açın ferrarinin V10 motor sesini dinleyin.

  2. Motoru küçülteceğinize go-kart arabalarını getirin. Hem daha düşük motor hem daha az yakıt süper olur.
    BİZ HIZLI VE HEYECANLI BİR F1 İZLEMEK, MOTOR SESİ DUYMAK İSTİYORUZ.

  3. Jean TODT fransız olduğu için eminim Renault yu kaybetmek istemeyecektir onun için elinden geleni yapacaktır onları memnun etmek için.

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    bunları yazacaktım, üşendim 🙂 eline sağlık

  5. bu iş 2015'e kayar, 1.8 V6 atmosferik (belki turbo) motorlar gelir 😉

  6. Reno şimdiden bu işe girdiyse (ki diğerleri de ufaktan girmiştir mutlaka) riskini göze alarak girmiştir. Kimsenin de renonun harcadığı parayı karşılama hakkı yok. Öyle saçma şey olmaz tabi ki. Ayrıca renonun spora yatıracak çok parası var.

  7. Her motor üreticisinin V6 motoru var. Geçsinler V6 motora, turboya bile gerek kalmayabilir. 1.8 lt V6 uygundur. turbo da olursa eski 3.0 V10 gücüne rahat ulaşırlar.

  8. Cevrecilik bi yana Fia 4 silindir 1600 cc motorla daha fazla motor ureticisi cekmek istedi ama kimse ilgilenmedi, bu durumda degisiklik yapip ortaligi karistirmanin bir manasi yok, mevcut motorlarla devam edilmesi taraftariyim, butceleri asagi cekecegiz diyorsunuz neden yeni motorlar icin bi ton para harcayasiniz ki??

    Ayrica ben mevcut durumdan cok memnunum, dondurulmus motorlar ve tek lastik ureticisi ve hatta tek Ecu ile gayet iyi gidiyor bence, ben pilotajin onde olmasini isteyenlerdenim, lastigi yada motoru iyi olanin kazanmasi rekabet anlaminda birsey sunmuyor bana..

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    bernie ile aynı taraftayız

  10. Bakalım ne olacak F1 e pahalıya patlayacak bu karmaşıklık. Umarım Renault çekip gitmez. Yada Renault un bu motorlar üzerine harcadıkları parayı karşılarlar.

  11. Haydi Bernie arkandayiz, aman Allahim ne diyorum ben 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir