FIA, Avrupa GP'nin DRS Bilgilerini Açıkladı

yazar:

kategori:

Montreal’de iki alanın kullanılmasının ardından FIA, İspanya’daki yarışta da aynı düzeni yineleyeceklerini açıklamıştı.

Valensiya’daki ilk alan, 10. virajdan sonra 285m’den başlayacak, ikinci alan ise 14. virajdan 35 metre sonra. İki araç arasındaki zaman farkı ölçümü, 8. virajdan 130 metre önce olacak.

Tek ölçüm noktası iki DRS alanı olması, ölçüm noktasında arkada olan pilotun, DRS’yi hem ilk bölümde geçiş hem de ikinci bölümde fark açma niyetinde kullanabilecek.


Yorumlar

  1. Evet Puanlarda onu gösteriyor

  2. ben şu 2drs degişikligini sevemedim ,arkadakinin geçip arayı acmasına izin verdigi için mucadele yasanmıyo pek 2.drs alanında arkadaki surucuye kulandrsalar daha çekişmeli guzel olabilir diye dusunmekteyim

  3. Ben de çok fazla yarar sağlayacağını düşünmüyorum. Çünkü DRS sistemimiz işleyişi ve kağıt üzerindeki getirisi (20 km) olsa da istikrar olarak istenilen düzeyde değil. Ya sorun çıkarıyor ya da güvensiz şekilde çalışıyor. Gerçi son yarışta schumi webbere geçilmesine rağmen son ana kadar ensesinde olması belki de bu tezimi çürütür durumdaydı.

    Bence mercedesin son iki yarışta olduğu gibi bu yarışta da süper yumuşak lastiklerin aşınması olacak. Eğer bu sorunun üstesinden gelirlerse ve DRS problem çıkarmadan istikrarlı bir şekilde çalışırsa iyi puanlar alacağını düşünüyorum. Ama bu söylediklerim çok uzak bir ihtimal.

  4. Bakalım Renault un yeni arka kanadı nasıl çalışacak. Takımın beklentisi yüksek. Redbull Renault arkalara düşsede birde onların Drs lerini görsek 🙂

  5. Bakalım Renault un yeni arka kanadı nasıl çalışacak. Takımın beklentisi yüksek. Redbull Renault arkalara düşsede birde onların Drs lerini görsek 🙂

  6. Sinan ÖZER avatarı

    herhângi bir takıma fazladan bir yararı olacağını sanmam.Özellikle 2009'dan sonra RPM limiti eşitlendikten sonra;arkada olan pilotun öndekine 1sn'den az fark yapmış olması,kim olursa olsun geçişini oldukça kolaylaştırır.Ayrıca 2. DRS bölgesinde de farkı açmasını sağlar.

  7. Mercedes GP avatarı

    2.bölge pek verimli deil gibi

  8. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedese Karmı Getirir Acaba Zararmı..

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    tahmin ettiğim gibi. ne kadar etki eder orası belli değil tabi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir