Cosworth 2013 Motorları Konusunda Açıklık İstiyor

yazar:

kategori:

FIA uzun zaman önce 2013’te 1.6 litrelik turbo motorlara geçileceğini belirtmişti ancak Formula 1 dünyasından bu motorlara şiddetli bir şekilde karşıtlık gündemde. FIA’nın bu konuda geri adım atması bekleniyor.

Cosworth’ün patronu Mark Gallagher “Açıklık istiyoruz. Eğer 1.6 litrelik motorlar olacaksa, tamam varız. Eğer değilse devam edebileceğimiz V8’ler var. Şu anda ne olacağını bilmiyoruz.  İllaki V8 ya da V12 olsun demiyoruz. Eğer F1 kuralları tek silindir ve 2 zamanlı motorlar istiyorsa yine oluruz. FIA Başkanı söylediğimiz her şeyi dinlediğini söyledi. Biz sadece çözüm istiyoruz.” dedi.

Auto Motor Und Sport’a göre F1 Komisyonu çarşamba günü olayla ilgili tüm kişilerle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacak.”

Gallagher, yeni motorlarla birlikte harcamaların çok üst seviyeye geleceği korkusu nedeniyle 1.6 turbo motorların iptalini desteklediklerini söyledi.

Gallagher “En büyük endişemiz bu çünkü yeni kuralların harcamalarında sınırlama yok. Bu yüzden üreticiler çok fazla para harcayabilirler. Böylece yeni motorlarda harcama yarışı olabilir. bu da iyi bir fikir değil.” dedi.


Yorumlar

  1. Eğer F1 kuralları tek silindir ve 2 zamanlı motorlar istiyorsa yine oluruz

    ehehhee adam dalgasını da geçmiş bir yandan… Pancar motoru kullansınlar, iyiidir 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir