Alonso Sezonun İlk Galibiyetini Kovalayacak

yazar:

kategori:

Monako’da Vettel’in arkasında ikinci olan İspanyol pilot, Kanada’da ise iyi bir sıralama gününün ardından yarışta Button ile temas yaşayarak yarış dışı kalmıştı.

Alonso, şanslarının yolunda gitmesini ve zirveye çıkmayı umuyor.

Alonso: “Birkaç gün içinde Avrupa GP hafta sonu başlayacak. Sezonun İspanya’da yapılacak olan ikinci yarışı ve hem benim hem de Scuderia Ferrari Marlboro için önemli bir tanesi. Taraftarlarım önünde bir daha yarışma şansım oluyor.”

“Doğruları söylemek gerekirse Valensiya cadde pistinde yapılmaya başlandığından beri bu yarışta hiç şanslı olmadım, özellikle de geçen sene. Çok rekabetçi bir aracımız olmasına rağmen 8. olmuştum. Bununla birlikte Güvenlik Aracı’nın gelişiyle neler olduğunu herkes hatırlar. Tekrar bu konuya girmenin anlamı yok.”

“Sezonun sonunda iyi ve kötü şansın her zaman dengelendiğine inanırım. Belki de bu, yarış pistlerinde geçerli ama yazılı olmayan bir kuraldır. Eğer böyleyse, geçen senenin talihsizlikleriyle şimdi ödeşmekten mutlu olacağım. Aslında genel olarak bu sezon şimdiye kadar şans bizim yanımızda değil gibiydi. Montreal’deki yarışta tek bir şey bile yolunda gitmedi.”

“Taraftarlarımızın, sezonun ilk galibiyetini beklediklerini biliyorum. Sizin temin ederim ki aynı bizim için de geçerli. Son iki yarışta galibiyet potansiyelimiz vardı, özellikle Monako’da. Çok yakındık. Hatta Kanada’da bile, sıralamada gördüklerimizin ışığında sonuna kadar mücadele edebilirdik.”

“Şimdi Montreal’e benzer karakterde bir piste gidiyoruz. Orada da rekabetçi olmamamız için bir neden yok. 150º Italia, son yarıştaki ile oldukça benzer düzende olacak. Büyük yeni etken, Pirelli orta hamur lastiğinin süper yumuşak hamurla birlikte ilk defa yarışlara çıkmasıdır. Kış testlerinde bu testleri deneme fırsatım olmuştu. Ama şimdi, tamamıyla farklı şartlardayız. Şubat ve Mart aylarındaki sıcaklıklara kıyasla aradaki fark 20 derece kadar ve sabit pist olmayan Valensiya’nın karakteri, Jerez ve Barselona ile kıyaslanamaz. Montreal’de Cuma günü bu lastikleri iki antrenmanda deneyebilmiştik.”

“Aslında Avrupa GP’yi, yarış Nurburgring’de iken iki defa kazanmıştım.”


Yorumlar

  1. 1993 yılından beri bu sporu takip ediyorum, takım olarak ferrayi tuttum. Ama yarışa zevk katan her takım ve pilotu zevkle izledim ve destekledim. Bu yıl ****** gayretli olsa bile yarış kazanma şansı normal şartlarda neredeyse yok….

  2. bence yanılıyosun hamilton haberleri de en az alonso haberleri kadar ragbet goruyo sadece ortamın biraz kızışması gerekiyo sora gerisi geliyo hemen hele bir de hamilton bi olaya karışmışsa yok bu hakılı yok bu haklı derken 100 yorumları buluyo aksine alonso sivri acıklamalar yapmadıgı için (son 2 3 yıl baya bi olgunlaştı mesela) daha az yorum geliyo bunun istisna oldugunu dusunmekteyim neyse o kadarda onemli diil çekişme oldugu surece

  3. sana katılmamak elde değil kardeş
    +1

  4. Hocam "MARKA" Sosyal Ağ filminde ki gibi… ___Birkaç Düşman Edinmeden 500 Milyon Arkadaş Kazanamazsınız..___ Sloganını kullanıyor o film… Alonso'nun durumda aynı düşman edinmeden dost olmuyor… =))

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hamiltonun valensiya ile ilgili görüşleri:

    Çünkü her ikisini kazanacak tempomuz olduğunu gösterdik ama ben sadece 8 puan çıkarabildim."

    "Valensiya'da her zaman iyi sürdüm. Her yarışta ikinci oldum. Gevşemeye izin vermeyen zor bir pist ama bu beni caydırmaz, çünkü piste çıkıp tekrar puanlar almaya gerçekten niyetliyim. Art arda 3. cadde yarışımız olacak. Umarım bu, son iki yarıştaki kötü şansımı tersine çevirmek için bana şans tanır"

    "Son üç yarışta tartışmasız en hızlı araca sahiptik ve bu gerçekten cesaret veriyor. Çünkü, en iyi şekilde kullanıldığında önde bitirmem gerektiğini biliyorum"

    Bu habere bırakın kimicileri bir tane mclaren taraftarından yorum dahi yok.Haberde çelişkili beyanatlar olmasına rağmen hiçbir Alonso ve Ferrari taraftarı tarafından alaya alınıp çocukça yorum yapılmamış.Haberi ciddiye mi almadılar yoksa mclaren fanlarından bir farkımız mı olsun dediler bilmiyorum.Ama şimdi bakıyorum bir Alonso haberi ve her çeşit taraftar var.Kimicisi, vettelcisi, şumicisi, massacısı ve daha neler neler.Bu kadar ilgi ve rağbet görmesi neden acaba.Eğer sponsor olacak imkanım olsaydı Alonso haberlerini seçerdim.En çok okunan en çok yorum alan haberlerde hep Alonso var.İnanın "Bugün hava güneşli" bile dese bu kadar ilgi görür.

    Her pilot yarış öncesi kazanmak istediğini, pistin yapısını,lastikleri, geçen sene ne olduğunu ve buna benzer daha birçok konuyu basın mensuplarının sorularıyla dile getirir.Ama malesef alay edenler, eskilerden pay çıkaranlar, kin kusanlar sayesinde haberin içine ediliyor.

  6. he mclaren'in hırsızlık yaptığını kabul ediyorsun yanii. e iyii, oda güzel… 😀

  7. hemen öldürdünüz 2 dakikada adamı

    bilmem kim olsasydı şunu yapardı o bilmem kim kaç sene ferraride ne yaptı massa ya bile madara oldu.
    o olmasa şampiyon bile olamıyordu..

    güvenlik aracı periyotları
    Alonso güvenlik aracından ne kazandı öyle kavruk renkli pilotlar gibi sıra kazanmadı
    kastınız singapur ise evet orada bir üç kağıtçılık yapılmıştır doğru ama her haberde temcit pilavı gibi bunları yazmanın bir alemi varmı aynısı mc laren için bir dünya var saymakla bitmez hiç girmeyeceğim.

    dengeden bahsedilmiş bu mc laren yıllarında bu denge neredeydi acaba sonra dengesizce motorlar yandı bitti ve kül oldu.

  8. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    Bir Ferrari ci olarak söylüyorum kim ne derse desin şampiyon vettel bu saatten sonra Alonso yarış kazansa ne

  9. alonso'nun performansına bakacak olursak geçen senenin ilk yarısı gibi, kötü değil ama çok da iyi değil.takım arkadaşından iyi, yarışlarda fırsatlardan istifade ediyor ama kesinlikle geçen senenin ikjinci yarısı gibi sürmüyor.malezya, çin ve kanadada çok iyi değildi, diğerlerinde elinden geleni yaptı.her zmanaki gibi fazla risk almıyor, yine de alonso'yu suçlamak yersiz.ben bu sene alonso'nun bir ii yarış kazanabileceğini düşnüyorum ama şampiyonluk mücadelesi çok zor.çünkü geçen sene alonso vazgeçmedik dediğinde altında en hızlı ikinci araç ve takım içi rekabet eden bir rbr ve gelişmide geride kalan mclaren vardı.bunların hiçbiri yok bu sene

  10. rocco junior avatarı

    Abi adam kazanmak istiyor burdakilere ne batıyorsa anlamadım.Bu kadar korkmayın arkadaşlar hiçbir karşıt pilot ya da takımın kazanma ihtimalini kabullenemiyorsunuz.İnşallah kazanır da ben o zaman suratlarınızı görürüm.Sani Redbull egemen ve Mclaren var diye kazanamayacak mı?Saçma sapan yorumlar ya.Hamilton 2 yarışta n50 istiyordu,araçları her yere uyuyordu ama patates oldu.En azından hayal dünyasında yaşamıyor

  11. Ömer_Massa avatarı

    alonzomanyaa arkadaşım sen biraz abartmışsın.alonsonun yeteneğine söyleyeceğim birşey yok ama şu aldığı ücret konusunu biraz gerçekten abartmışsın.sadece massa yılda 17 milyon dolar Ferrariden alıyor.hamilton 15 milyon alıyor.schumi vettel.daha sayabilirim.ama alonso 40 milyon alıyor.yani gridi üst üste koyma felan biraz abartılı olmuş arkadaşım.

  12. alonzomanyaa  avatarı

    Neyi çekemiyorsunuz anlamıyorum ki. Adam 2 kere şamp. olmuş, daha olmasa ne olacak. Kazandığı parayı GRID i üst üste koysan kazanan yok. Ben olsam çok ta tın derdim işin açıkcası.

    Vay anam 40 tur gitmiş, girmişte ne olmuş bir sürü adamı geriden gelip geçip gitmiş, Sezon sonu 2. olmuş. En azından kendi kendine ya duvara, ya oraya ya buraya, ya başkasına çarparak ne yarış dışı kalmış, ne de başkasını bırakmış.

    Hele bir iki demirbaş var ki, küfür ettikçe hoşlarına gidiyor, gaza gelip daha çok yazıyorlar. Karakterleri de aynı takımları gibi, beş para etmez…

  13. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    alonso için zor günler,stresli zamanlar başlıyor,
    çünkü ferrari ve özellikle alonso sezonu galibiyet ile kapatamazsa owww orasını hayal edemiyorum bile,
    eleştirilerin ki (dozu kaçırılacak noktalara bile gelebilir) ardı arkası kesilmeyecektir,
    umarım ferrari Silverstone pistinden sonra şahlanır,
    umarım ferrari özellikle alonso için sezonu en azından 1 galibiyet ile kapatmayı başarabilir.

  14. KASAPLAR İŞ BAŞINDA, vurun vurun baldırlarına vurun en son kafayı koparırsınız…

  15. Sıralama turlarında hala redbull üstün durumda ve montrealde vettel casinoda frenajı kaçırmasa + 0.300 pole de olucaktı ama sanki redbull yavaşmış gibi gözüktü. Heleki hızlı virajların olduğu valenciada poll ü redbull dan başka kimse alamaz. 1-2 redbull lar dizilir ve arkalarında 3-4-5 te bir ferrari ve mclarenler olur. massa 7 veya 8, 6. lığa ise bir mercedes veya renault girer. Schumacher büyük ihtimalle tur atmaz ya da bir tur atarak 9-10 olur. Yarışta ise yağmur olasılığı düşük gözüktüğü için vettel arayı açarak devam eder. Webber ve arkasındaki bir mclarenle temas yaşanır webber paçayı sıyırır ama gerilere düşer.Fırsattan istifade button 2.lğe yükselir ama aradaki fark dağlar kadardır.Hamilton ise kanadı kırık pite girer dönüşte 10-15 aralığındadır.Hamilton adını agresiflik olarak örttüğü kasaplığıyla bir kaç kişiyi biçerek güvenlik aracını içeri sokar ve yarış dışı kalır. Büyük şans eseri button yumuşak lastiğe geçeli daha bir iki tur olmuştur ve vettelin lastikleri eskidir.aradaki fark 40 saniyeyken erir ve button avantajlı duruma gelir.Daha yarışın orta noktalarındadırlar.Button mıydı vettelmiydi derken yarışın son 10 turu kala toro rossolardan birisi gerekirse ikisi birbirine çarpar ve güvenlik aracı girer buttonda vettelde lastik değiştirirler.Güvenlik aracı periyodunu adam akıllı kullanamayan mercedes bu sefer nico yu pite geç çağırarak kırmızı ışık altında pitte beklemesine neden olur ve sonuncu olarak yarışa döner.Schumacher ise şanslıdır ve tüm karışıklar ilk defa lehine gelişmiştir ve 1-2 geçişlede 3. lüğe yükselmiştir.Çünkü massada bir türlü sert lastiği çalıştıramayarak gerilere düşmüştür.Yarış tekrar başlar. Araçların hafiflemesiyle hızları artmıştır.Bir buttondan bir vettel den en hızlı tur gelir.aradaki fark sürekli 1 saniyedir.Vettel 5 tur kala apex noktasını kaçırır ve button yarım saniye yaklaşır.Button son tura kadar arabasının burnunu vetteli aynalarına sokar.(Schumi abisinden öğrenmiştir canada'da) Son turda vettel arka lastikleri kitler ve düzeltmek için direksiyonu çevirmeden bir kaç metre düz gitmelidir fakat button bu hatayı affetmez ve liderliği alır ve yarış biter. 🙂 Schumi kısmı dışında gerçek olmayan bir yönü yoktur 🙂 ama dileklerimiz şuminin yarışının böyle geçmesi yönünde

  16. ondan ondan

  17. yorumlarında futbol fanatizminden izlerle yaşıyorsun…

  18. alonso geçen sene rbr dayanıklılık problemlerine güvenerek sene sonuna umutlanmıştı. ya bu sene neden umut bekliyor. unutmamalı ki bu sezon kazanmak ve başarmak istiyorsa risk almalı ve çok hızlanmalı bunların hangisine sahip acaba??

  19. "Aslında Avrupa GP'yi, yarış Nurburgring'de iken iki defa kazanmıştım."

    2005 teki kimi nin son turda süspansiyonun kırılması sonucu kazanmış sonrasında kendi aracının süspansiyonunu öpmüştü.Podyumda abuk sabuk sevinmişti.Ama Allah ona öyle bi ceza verdiki geçen sene.Onun acısı 40 tur pardon 40 yıl geçse yine dinmez yine dinmez.Ne oldumcu Alonso bey yine bulutların üzerinde uçmaya devam ediyor.

  20. TiFosi_KaDiR  avatarı

    abilerim lutfen yapmayın ya nedir sizin bu Ferrari ile alıp veremediğiniz o kadar yazının içinde bi cümle bulup onun üzerinden yorum yapıp karalama ve alaycı tavırlar içine giriyorsunuz.Yapmayın etmeyin bu sitede yorum okurken sinirlenmek çok kötü bişey.

  21. Herkül lütfen yazı yazma artık, mantık ölçülerini zorluyorsun, lütfen…

  22. resimde aracı geliştirme adına redbull dan ne araklarım modunda bir inceleme içerisinde alonso…vettel de oralı değil ama rahatsız olmuş bir tavır içerisinde…göster kardeşim neyi görecek…verin bir bez eline aracı siliyorum ayağına belki daha yakından inceleme fırsatı olur…sonra gördüğünü takıma mail atar. sonra ilerde takımla bir problem yaşarsa mclarende olduğu gibi fia ya durumu gammazlar pardon anlatır. hesapta gözlerini ovuşturuyor ama yemezler:))) iyi ve kötü şansın dengelendiğine inanıyor. kendi için geçerli olmasa gerek…şans ile topladığı puanlar kaybettiklerinin çok önünde…denge nerde? üstelik almanya singapur gibi yarışlar bu dengeye dahil değildir.

  23. "Aslında Avrupa GP'yi, yarış Nurburgring'de iken iki defa kazanmıştım."

    Onu, buna sayın demiş.
    ——————————–
    bu tarz bir avunma normal değil.

  24. bence zor…fazla hata yapıyor, yapmamak için korkuyor ters tepiyor. bu sene böyle gider. yoksa araba fena değil…kimi olsaydı ferrari şimdiye galibiyetle tanışmıştı. puan olarak çok önde olurlardı.

  25. Güvenlik Aracı'nın gelişiyle neler olduğunu herkes hatırlar.

    Senin güvenlik aracı olaylarını da bilmeyen, unutmayan yok Alonso efendi.

    Bakalım Ferrari bu yarışta ne durumda olacak… Massadan hayır gelmez gibi… Gözler Alonsoda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir