Raikkonen "Bu Seferki Yarış Özel"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen Barcelona’da daha önce çok yarışmasına rağmen bu hafta sonu yapılacak yarışın kendisi için özel olacağını çünkü ilk defa burada öndekileri kovalayarak değil şampiyonaya lider olarak yarışa başlayacak.

Raikkonen "Eğer yarışta diğerlerini arkamda tutmayı başarabilirsem bu şampiyonada da arkamda tutmaya başarabileceğim anlamına gelir. Yarışa yaklaşımım yine aynı olacak: tüm takım gibi % 100 çalışacağım. Formula 1’de durum çok çabuk değişebiliyor. Bu yüzden her yarışta mümkün olduğu kadar fazla puan çıkarmak çok önemli: şampiyonanın sonuçlanması öncesinde gidilecek daha uzun yol var."

"Takım iyi durumda. Yağmur yüzünden geçen haftaki testlere katkım az oldu. Ancak bu problem değil. İyi bir performansa sahip olacağız ve gerçekten rekabetçi olabiliriz, en azından bütün parçalar orada."

"Çok yakın olacak: ilk Avrupa yarışı öncesnde bütün takımlar güncellemeler yaptı ve bu da durumu daha ilginç yapıyor. Son iki yarışı kazandık ve bu da, rakiplerimizi galibiyet için daha da az hale getiriyor."

Kimi Raikkonen, Formula 1 dünyasının Avrupa’ya dönmesindne dolayı mutlu. Çünkü, bu durumda çok fazla seyahat etmeyecek ve bütün dikkatini yarış hafta sonlarına yoğunlaştırabilecek.

Raikkonen: "Bir parça gelenek gibi. Sanki sezon neredeyse şimdi başlıyor. Benim için kişisel olarak bir parça özel. Çünkü, Avrupa yarışlarına ilk kez şampiyona lideri olarak başlıyorum"

Ferrari’nin Fin pilotu, Formula 1 kariyeri boyunca İspanya GP’yi sadece bir kere kazandı.

Raikkonen: "…2005’te. Açıkçası bu GP ile ilgili en iyi hatıram o. Aslında burada podyuma çıkma başarısı gösterdiğim tek zaman. Bunu tekrar yapmak için sabırsızlanıyorum. Katalunya pisti, diğerlerinin önünde kalmak için her bir ayrıntıyı tam anlamıyla ayarlamanız gereken tipteki pistlerden biri. Bu pistte bütün takımlar bir çok defa test yaptılar. Bu yüzden, bir avantaj sağlaması zor olacak"

"Burada ayarlar gerçekten önemli. Çünkü koşullar, sıcaklık ve rüzgâra göre değişiyor. Burada geçen haftaki testlerin ardından zirvede işlerin nasıl olduğunu söylemek güç. Çünkü, takımların test programları ve yakıt yükleri genellikle çok farklıdır. İlk yarışlarda inişlerimiz ve çıkışlarımız oldu ama şimdi Ferrari’nin, Bahreyn ve Malezya’daki yerinde kalmasını bekliyorum"


Yorumlar

  1. Mosley gece McLaren garajına girip araçlara extra ağırlık bağlarken yakalanmış.

  2. ecrin deniz avatarı

    sonuna kadar iceman…! ayrıca ferrariye gecince röportajlarında biraz bi değişiklik seziliyor evet! adam kendini buldu ferraride sanırım:)

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ferrari hakkında yazılanları bir yere kaydediyorum görüşecez kardeşlerim.

  4. İnsallah gönlünden qeçenler yerine qelir aslanım!

  5. baba kimi sen bu yarışı alırsın be koçum burada yıllardır yapmadı yap millet görsün senin kim oldugunu

  6. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Mosley gidene kadar bir senen var kimi, o varken topla puanları..o gittikten sonra göreceğiz Ferrari' yi..

  7. ewt sonuna kadar arkandayız.. umarım herşey bundan sonra daha da iyi olur.. senden süper performanslar beklioruz..
    go kimi !

  8. tolga soydan avatarı

    bu kimi değişti sanki.eskiden böyle konuşmazdı :D.umarım kazanırsın kimi.avrupa dönülmesi en çok ona yarar çünkü o avrupa yarışlarında uçuyor *IcEmAn*

  9. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    sonuna kadar arkandayız kimi umarım sen kazanırsın ve bu sene artık türkiyeyi massa ya bırakma bu sene senin senen olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir