Renault: "Değişiklikler Tüm Takımları Etkileyecek"

yazar:

kategori:

Bugün çıkan haberlerde FIA Yarış Delegesi Charlie Whiting’in takımlara, sıralamalarla yarış arasında motor haritasında değişiklik yapılmayacağını bildiren bir mektup yolladığı belirtilmişti.

Bu düzenlemeyle birlikte takımların sıralamalarda ekstrem motor haritaları kullanmaları engellenecek.

Motor haritalarında uygulanacak olan bu kısıtlama önümüzdeki Avrupa yarışından itibaren başlayacak. Sürekli egzoz kullanımı ise bir sonraki yarış Britanya’da yasaklanacak.

Allison “FIA’nın getirdiği bu düzenlemeler egzoz beslemeli difüzör olsun ya da olmasın tüm takımlarda değişikliklere neden olacak.”

Silverstone GP için yapılacak değişiklikler şu şekilde: sürücü ayağını gaz pedalından tamamen çektiğinde ECU haritası motorun gazı tamamen kesmesini sağlamalı. Daha önceden ECU gazı açık tutuyordu ve motor gücünü başka şekilde kesiyordu.”

“Bunun dışında sürücü ayağını gaz pedalından tamamen çektiğinde ECU haritası motora giden yakıtı tamamen kesmeli. Bu da egzoz gazıyla çıkan enerjiyi kesmek için sıcak üflemeyi engelleyecek.” dedi.

Önden egzozla çok faerklı bir çizgi deneyen Renault’nun teknik patronu Allison, bu değişikliklerin aracın performansını ne yönde etkileyeceğinden emin değil.

Allison “Bu değişikliklerin rekabeti nasıl etkileyeceğini tahmin etmek kolay değil. Beslemeli difüzörlerdeki kayıp 2 farklı durumdan etkilenecek. Ne kadar downforce kaybedeceğimizi ve bu kaybın aracın dengesini ne kadar kötüleştireceğini şimdiden tahmin edemeyiz.”

“Bu sistemleri kullanan tüm araçlar yeni kısıtlamalarla birlikte fren anında downforce kaybedecekler. Bazı takımlar daha fazla, bazı takımlar daha az kaybedecekler. Ancak Lotus Renault GP’nin ne kadar kaybedeceğini söylemek zor.”

“Arkadan egzozlu araçlarda egzozun ürettiği faz arka şaftta üretiliyor. Yeni kuralların viraj girişlerinde beslemeli azaltacak olması nedeniyle bu araçların fren anında daha agresif olması ve viraj çıkışında daha fazla önden kayması beklenebilir. Bunu Silverstone’da göreceğiz.” dedi.

Allison ayrıca takımının sezon içerisinde değişikliklere karşı olduğunu söyledi.

 


Yorumlar

  1. bende askerde koltuk kolçağına oturarak izledim :))
    niye herkes izlediği yeri yazmış yahu :))

  2. Kesinlikle harika duruyor. Vede arabaya ilk baktığımda tamam bu sene şeytanın bacağını kırdık demiştim. Egsozlarını az aramadım sonra önlerde çıktılar keratalar 🙂

  3. R31'in en güzel resmi bence…

  4. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Bende gold trübünde tören alanının önünde idi, renolar resmen pancar motor gibi ses çıkarıyorlardı, birde mclarenler pite girerken ani hız düşürünce çıkan o pattttttt sesi, umarım Türkiye GP devam ederde tadını çıkarmaya devam ederiz…

  5. Sinan ÖZER avatarı

    onu bunu geçin de Kubica şu arabayla yarışamıyor ya, lanet olsun…

  6. Daha kulaklarımda sesi :)) Yarışı nasıl izlediğimi bilemeden Pit stoplarda sanki araba stop edecek yarış dışı kalacağız gibi bir his uyandırıyordu.Rbr de de vardı ama Renault un ki kadar değildi.Ama düzlükdeki sesler harikaydı.

  7. renonunun aracı öyle komplike idi ki

    ana tribünde renonun pit stobu hemen farkediliyordu yarışı ana tribinden seyredenler bileceklerdir

    bir kaç harley motor oradan geçiyormuşcasına..

  8. züpper oldu bu değişiklikler
    Yarışlar sezon yeni başlıyor desenize yuppiiiii

  9. Yani herşeyi Elektronik kontrol ünitesi ayarlayacak.Bu alanda takımlar ne gibi buluşlar yapacak bakalım.Resimdeki R31 i görünce içim bir hoş oldu.Ah Kubica sana nediyeyim ki herşey kazasıyla son buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir