McLaren Yeni Kuraldan Faydalanabileceğini Düşünüyor

yazar:

kategori:

FIA, Valensiya’daki hafta sonu ile birlikte artık takımların, sıralama ve yarış arasındaki zamanda motor haritalarında bir değişiklik yapamayacaklarını bildirmişti.

Bu hamlenin, sıralamalara ambargo koyan Red Bull’un hızını keseceği düşünülüyor ama Renault, bunun bütün takımları etkileyeceğini ifade etmişti.

Whitmarsh, rakiplerinin konu üzerine yoğun çalıştığının farkında ama bu değişiklikten en fazla yararlanan olmayı ümit ediyor.

Whitmarsh: “Bu hafta sonu bazı değişiklikler var. FIA, sıkı bir kapalı park alanı yönetmeliği uygulayacak; bu da demek oluyor ki sıralamadaki araç, yarışta da öyle olacak.”

“Şimdi size söylediklerimin temelinde bu konuda umutlu olmalıyız. Ama herkesin sıkı çalıştığını da varsaymalıyız.”

“Bu yarışa getireceğimiz birkaç gelişimin olduğunu düşünüyorum. İki çok motive pilotumuz var ve orada kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Açıkçası çoğu pistte kazandık, Valensiya’da da kazanmak güzel olacaktır.”

McLaren patronu, Britanya GP’den itibaren uygulanacak olan gaza basmadan egzoz gazından faydalanma sisteminin yasaklanmasının henüz netleşmediğini ve hâlâ açıklık getirilmesi gerektiğini söyledi.

Whitmarsh: “Hâlâ biraz havada kaldı gibi. Buna karşılık, FIA tarafından belirtilen o değişiklikleri yapacağız. Bana göre çok karmaşık bir alan ve parametrelerin kesin karakterlerinin henüz belirlenmedi. Ama bazı açıklıklar getirileceğini düşünüyorum”

“Ama takımlar bana göre hâlâ FIA ile görüşüyor ve önümüzdeki 10 gün gibi bir zamanda netliğe kavuşacağına inanıyorum. Ama mekanik olarak aracı geliştirmeye devam edeceğiz; aerodinamik olarak. Ama motor haritası, kesinlikle değişecek ve bunu, netlik kazandıktan sonraki esaslara göre değiştireceğiz”


Yorumlar

  1. keyser soze avatarı

    Vettel'in Toro Rosso ile 2007 Çin Gp' sinde 17. başlayıp 4. bitirdiği, 2008 Monaco Gp'sinde 19. başlayıp 5. bitirdiği ve RedBull ile 2009 Brezilya Gp'sinde 15. başlayıp 4. bitirdiği yarışlar var. Bunlar yeterli değil dersen diyecek sözüm yok.

  2. Şu vettel'in bu araçla 10. sıradan kalkıp nereye kadar gelebileceğini yada gelemeyebileceğini görmek istiyorum 1 kez olsun. Adama karşı birşeyim yok ama görmek istiyorum yetenek sadece saf hız değil kıvrak zekada lazım güzel ataklar yapmak için gerçi geçen sene gördük ama bu sene çok akıllanmışa benziyor yinede merak ediyorum

  3. Yok yok senin için bir daha baktım
    yan profilden iyi bakmıyor:)

  4. hehe kesin

  5. o global vodafone saygı duyalım:]

  6. Güveniyorum sana patron. Bende senin gibi düşünüyorum. Yada şöyle diyim, içimden bir ses biz avantajlı çıkacaz diyor.

  7. Hornerin bakışları pek öyle demiyor,Adam sanki, Sen neden bahsediyorsun Martin efendi,Der gibi

  8. Normal anorak fiyatlarına bakınca pek fazla değil.

    bir de şu vodafone reklamı olmasa.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Redbull'un İstanbulpark gibi sıralamalarını bir daha izleyemeyeceğiz.Çok artistçe bir davranıştı.Q3 te millet bir taraflarını yırtarken Redbull pilotları garajda tv izliyorduRedbull için Poleden başlayıp rahatça temiz hava alarak,acemilerin temasına maruz kalmadan yarış kazanma dönemi artık yerini mücadeleye bırakacak.Böylece vettelin pole sayısı ile zaferi arasındaki dengesizlik de artmış olmayacak.
    Ayrıca kimin ne kadar faydalanacağı çok net bilinmiyor.Eğer bu değişiklik beraberinde dayanıklılık sorununu da getirirse işte o zaman ortalık karışacak.mclaren kendinden emin gibi konuşuyor.Martin şimdilik ümit ediyor gibi görünse de güvendiği bişeyler vardır.

  10. Redbull'un İstanbulpark gibi sıralamalarını bir daha izleyemeyeceğiz.Çok artistçe bir davranıştı.Q3 te millet bir taraflarını yırtarken Redbull pilotları garajda tv izliyorduRedbull için Poleden başlayıp rahatça temiz hava alarak,acemilerin temasına maruz kalmadan yarış kazanma dönemi artık yerini mücadeleye bırakacak.Böylece vettelin pole sayısı ile zaferi arasındaki dengesizlik de artmış olmayacak.
    Ayrıca kimin ne kadar faydalanacağı çok net bilinmiyor.Eğer bu değişiklik beraberinde dayanıklılık sorununu da getirirse işte o zaman ortalık karışacak.mclaren kendinden emin gibi konuşuyor.Martin şimdilik ümit ediyor gibi görünse de güvendiği bişeyler vardır.

  11. rocco junior avatarı

    Bence Marko,kafayı pek çok insan gibi Ferrari ile bozmuş o yüzden bu söylemleri normal.Mclaren ise her haberde artık bunu belirtiyor.En çok bize yarayacak,umutlarımız arttı vs.Ayrıca Ferrari aracı sorunlu bir durumda Redbulla göre.Hemen hemen her alanda kers hariç zayıf kalıyor.1sn yakın 0.8 0.9sn bir sıralama farkı var bunun yarım saniyesini bile kaybetseler Ferrari için bir şey değişmeyecek

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    450 dolar fiyatı 🙂

  13. Sıralamalarda yine sıralama ayarıyla çıkacaklar herhalde. Sadece son seansın son turunda araçta yarış ayarı olacak sanırsam.

  14. benim de dikkatimi çekti. güzel desen, yapılan işe yakışmış

  15. Ağırlık olarak sıralama turlarında yarış haritasıyla çıkarlar yine pek birşey değişmez sadece fark kapanır sıralama turlarının eskisi kadar aman aman bir önemi kalmadı

  16. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bak sennnn hahaha :)))

  17. Konu Dışı
    ———————————-
    karbonfiber yağmurluk.
    Ağır karizma.

  18. Marko yine açıklama yapmış en çok Ferrari faydalancak diye bi bildiği var herhalde yoksa üst üste 2 kere böyle emin konuşmazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir