Heidfeld Motor Haritası Kuralını Eleştiriyor

yazar:

kategori:

Renault pilotu Heidfeld de Mark Webber gibi kural değişikliklerinin zamanlamasını sorguluyor ve önceden yasal olan bir şeyin neden şimdi illegal olduğunu anlayamadığını belirtiyor. Alman pilot yarışı tamamlayabilmek için bazı durumlarda harita değişikliğinin zorunlu olacağını da ekliyor.

“Öncelikle, neden önceden yasal olan bir şeyin şimdi sezon ortasında değiştirildiğini anlayamıyorum. Ama bu işler böyle ve bununla yaşamamız gerekiyor.”

“Bunun bizi nasıl etkileyeceğini merak ediyorum çünkü bunu kimse bilmiyor. Tahmin edip bazı varsayımlar yapabiliyorsunuz ama sonucu bilemiyorsunuz. Umarım bir şekilde bize faydası olur. Ama bize ve diğerlerine etkisinin ne olacağını bilmek zor.

“Bana göre sıralamalar ile yarış arasında bu değişikliği yapmamıza izin verilmemesiyle neyin değiştirilip neyin değiştirilemeyeceği konusunda biraz ileriye gidiliyor.”

“Bu belki çok büyük bir şey değil ama nedenini anlamıyorum.”

Alman pilot egzoz kısıtlamasının da takımı büyük ölçüde etkilemeyeceğini düşünüyor.

 


Yorumlar

  1. canı yananın sesi çıkıyor. formula1'de bu hep böyle olmuştur.

    yalnız, demek ki bu motor haritası olayını renault da kullanıyormuş. egzosa verilen gaz konusunda da renault bir hayli ileri gitmişti. malum, araç pancar motoru gibi çalışıyordu, istanbul'da kendi kulaklamızla duyduk. şimdi ikisi de yasaklanıyor. zaten pek performanslı olmayan renault, daha da aşağı düşecek bence.

  2. haikakaten ortalık karıştı yawww:DD yalnız buda redbulu durduramazsa fia yı çok merak ediyorum neler yapacaklar olasılıklar
    1)Red bull un 3 tekerlekle yarıştırabilir
    2)Sıralamalarda herkese ekstradan 0.5 sn verir pol mücadelesi için
    3)redbula her yarıs 5 çizgi grid cezası vererek yarışları daha zevkli hale getirebilir

  3. Ortalık çok fena karışacak , sabırsızlanıyorum durumu görmek için .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir