Vettel: "Korkulacak Bir Şey Yok"

yazar:

kategori:

FIA Valencia’dan itibaren sıralamalarla yarış arasında motor haritası değişikliğini yasakladı ve bunun özellikle Red Bull’u vurması bekleniyor. Bugünkü antrenmanlarda Red Bull çok dominant görünmese de Vettel değişen bir şeyin olmadığını söyledi.

Yeni kuralların farkı sorulunca olaya şaka ile yaklaşan Vettel “5 saniye.” diyerek gülümsedi ve “Herkesin bilgi toplaması gerekiyordu ancak kural değişikliğinin herkesi etkileyebileceğini söyleyebilirim. Ancak diğerlerinden daha fazla etkileneceğimizi düşünmüyorum.”

“Belki şaşıracağım, belki şaşırmayacağım. Ancak şu anda bunu söyleyebilirim, korkulacak bir şey yok.” dedi.

Antrenmanları Ferrari ve Mclaren sürücülerinin arkasında tamamlaması hakkında Vettel “En tepede ya da yakınlarında olmamız önemli çünkü burası çok sıkı. Pistten piste farklar değişiyor. Bazen daha yakın oluyorlar.”

“Avustralya’ya gittiğimizde herkesten hızlıydık ancak ardından Malezya’da pol pozisyonunu zor kazandık. Önceki yarıştan sonra 2 hafta geçti ve araçta değişen bir şey yok. Sadece farklı bir pist.” dedi.

Mark Webber de Vettel’e katılarak “Motor haritasında değişen bir şey yok. Mclaren Kanada’da yavaş değildi, aynı şekilde Ferrari de bu yüzden çok şey değişmedi. Bu konuyla ilgili Silverstone’u beklemeliyiz. Yeni kurallar açısından orası normal bir yarış olacak. Bizim için şu anda değişen bir şey yok.” dedi.

 


Yorumlar

  1. şu bir gerçekki redbull lar pol ü aldıktan sonra genelde vettel hep kontrollü yarıştı…bu açıdan özellikle vettel den pek zorlama görmedik. aradaki farkı korumaya çalıştı…rekabet edebilecek bir takım veya pilot olursa gerçek vettel sürüşünü görmüş oluruz. ben redbull yine önde düşüncesindeyim.

  2. kim kimden korkar bilemiyorum ama kanada da yağmur olmasaydı seni Alonsonun elinden kim alabilirdi bilemiyorum hırçın şekilde gelen mc larenleri saymıyorum bile..

    engine grubu yine damardan girmiş hadi gayri meşrubatçılar görelim sizi..)))

  3. bazılarının dediği gibi ne yusuf yusuf olunduğu var ne de panik havası. bugünlerde tartışılacak başka konu olmadığından her muhabir aynı soruları soruyor red bull sürücüleri de yanıtlamak durumunda kalıyor. siz red bull'un son üç senede yaptıklarını çok hafife alıyorsunuz bence. red bull bu işten alnının akıyla çıkacaktır.

  4. Yeni dğeişiklikler çerçevesinde 1 yarış geçmedi… Anlamında.. Sazanlık olmasın =)))

  5. Yeni değişiklikler henüz uygulanmamasına ve kimden neyin gideceği gittiği belli olmamasına rağmen 3. AÇIKLAMA gelen RBR nin YUSUF YUSUF attığını, belirsizliğin tedirginliğe yol açtığı belli oluyor..

  6. reanault engine süpersin arkadaş.yorumların muhteşem ve çok bilgilendirici açıklamaların var.mesleğin varsa kesinlikle "engine" ile ilgilidir 🙂

  7. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Korku sardı doğal olarak

  8. Tabikide Kompozit olan Karbon parça ile egoz borusu tamamen kapatılmış.Difüzöre daha yakın bir hal almış bir biçimde konumlandırlmış egoz boruları. Tekerlerden birazda olsa uzaklaşmış ama Bu egsoz gazı yasaklansa bile motorun egozundan çıkan yanmış gazlar yine besleyecek difizörü.Ve de hedef tek turdaki lastik performansı lastikleri egoz ısısı ile beslenecek.

  9. horner silverstone için kapsamlı bir güncelleme olacak demişti burdaki detay hakkında bilgi verirmisin ?

  10. silverstone belli eder takımlar nekadar etkilenmiş ne kadar etkilenmemiş

  11. sanırım bu üçüncü açıklama.

  12. Kesinlikle değişen birşey yoktu onboard görüntülerinden anlaşılıyordu herşey Tabi motor seslerinden de Bir ara en iyi sektör derecesi ile geliyordu sonra pite girdi birden Vettel.Alonsoda iyi geliyordu sanırım oda sertlerdeydi Hrt lerden birisi çıktı ve çok kızdı. Yarın herşey olabilir.Drs yi kimlerin iyi kullanıp kullanmadığını gayet iyi biliyoruz iyi kullanamayanların hepsi pist dışı ziyareti yaptılar.Ayrıca Redbull Renault un burada kapsamlı bir arka aero güncellemesi var.

  13. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Redbullda iyiden iyiye bir panik sezilmeye baslanmis goruluyor,her onune gelen takimi ve kendini rahatlatmak için kurallar konusunda açiklama ustune açiklama yapiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir