Massa, Rekabetçi Ferrari'den Memnun

yazar:

kategori:

Ferrari, Alonso ve Massa’nın 2 ile 3. sıralarıyla Kanada’da en iyi sıralama seansını geçirmişti. Alonso bugünkü antrenman seanslarını zirvede tamamladı.

Massa “İyi bir gündü, şu ana kadarki tüm cumalardan daha iyiydi. 3 saatlik antrenmanlardan aracın çok rekabetçi olduğunu anladık ve durumun Kanada’ya göre çok farklı olmasını beklemiyorum. Henüz cuma gününde olduğumuz doğru ancak en azından olumlu bir başlangıç oldu.” dedi.

Massa araçlarının orta sert hamurlarda iyi olduğunu ancak lastik türleri arasında aşırı fark olmasının en iyi dengeyi bulmayı zorlaştırdığını söyledi.

Massa “Lastikler iyi çalıştılar. Hem sert hem de yumuşak lastikler beklediğimizden daha iyi performans verdiler. Her iki set arasında büyük fark var ancak orta sert hamurlar yüksek sıcaklarda Kanada’daki duruma göre pek de kötü değildi. Önümüzdeki iki gün için ayarlar açısından karar verme zamanı. Aracın dengesi henüz mükemmel değil. Mesela araç fren anında ön bölümü kilitliyor. Ancak doğru yönde çalışıyoruz. Umarım Kanada’da olduğu gibi sıralamalarda mücadelenin içerisinde yer alabiliriz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. ben vereceğim de bir kerede massa korkma…zaten yollanacaksın…birileri günah keçisi seçilecek ve sen önemli bir adaysın…bari açıklamalarınla diğerinin ayarını boz. ona hizmet için bırakıldın takımda ama bunu kabullenme…tavlada önemli bir kuraldır karşındakinin bol bol konuşarak dikkatini dağıtmak…ama sen yapmazsın çünkü dürüst bir insansın.

  2. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Yusuf hocam sert lastikler de McLaren sorun yaşıyor.. Sıralama da son seans a yumuşak lastikler olacak ve fark çok az gözüküyor Hamilton ile.. Yarın için yapılan analizler kritik olacak..

  3. remzi kalender avatarı
    remzi kalender

    kritik olan nokta şu; monaco'da antrenmanlarda güçlü ferrari cumartesi rbr ve mclaren'in uzağındaydılar, kanada'da yin güçlü ferrari bu sefer sıralamalara yansıdı fakat mclaren'in bu kdr yavş kalması normal değildi ve yağmur ayarı yaptılar
    valencia'da antrenmanalrda yine güçlü gözüken ferrari bakalım yarın ne olacak, yarın daha net bir tablo çıkar böyle pistlerde ferrarinin durumu.tabii bir de motor haritası yasağı var üstüne.

  4. rocco junior avatarı

    Ben henüz tam geçtiğimizden emin değilim Massa en rekabetçi döneminde 3.olabildi ama inşallah geçmişizdir çünkü çok önemli bizim için.Ve dediğin doğru 2sn hızlı olsak bile pit duvarı var istemesem de katılıyorum:)

  5. Geçse bile onların pit ekibi var üzülme.:D
    Şu kurallar yerine otursun Mclarende kozunu oynayacaktır.

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    ferrari sıralama hızında mclaren'ı geride bırakmış gibi, en azından bu tip pistlerde. nerede şu gelişim manyağı takımımız merak ediyorum, geçen yılki araç hiç ama hiç gelişememişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir