Newey FIA'nın Kural Değişikliğine Tepkili

yazar:

kategori:

FIA’nın egzoz beslemeli difüzör ve motor haritaları ile ilgili hamlesini Newey ile özel görüşen Brezilyalı muhabir Livio Oricchio: “Çok kötü. Söylediklerini yazamam. İfadelerindeki tonu da kullanamam”

Red Bull Takım Patronu Christian Horner: “Direkt olarak, FIA’nın kararı teknik esaslı. Dolaylı olarak, FIA’ya sormalısınız”

Motor haritası konusunda getirilen yeni düzenlemede Red Bull’un tedarikçisi Renault da endişeli.

Renault Sport F1 Mühendisi Ricardo Penteado: “Eğer Cumartesi günü 30 derece, Pazar günü 15 derece olursa bu sıcaklık farkı, motorun çok farklı şekilde çalışmasını gerektirecek.”

“Bu yüzden (yasaklama) motorlara büyük zarar verme riski taşıyor. Bunu (FIA’daki) yetkililere izah ettik ve değişikliğin sadece onların dikkate alıp izin vereceklerini söylediler.”

Mercedes’ten Michael Schumacher: “Sezon içindeki kural değişikliklerini desteklemiyorum. Bunun geri planını bilmiyorum ve anlamıyorum”

Öte yandan Eric Boullier, Nick Heidfeld ve Vitaly Petrov, sezon ortasında getirilen yasakla ilgili memnuniyetsizliklerini belirtmişti; çünkü R31, önden çıkışlı egzoz temelinde tasarlanmıştı.

Adrian Newey: “Renault, bunu hissedecek. Çünkü onların bütün egzoz düzeni, egzoz gazının sürekli olarak çıkması üzerine kurulu”


Yorumlar

  1. Bunun inançla ne alakası var?

    Kimi'yi sevmem ama bu resim photoshop.

    bütün ensest ilişkilerin,sexual bastrılmış duygular ve çarpıklıklarında doğu coğrafyasında daha fazla olduğunu hatırlatırım.

  2. peki inançlı insanlar etrafa b*k atarak, iftiralar atarak, insanlara saygı göstermeyerek mi yaşar ? kendisine inançlı diyenlere duyurulur

  3. Bunun inançla ne alakası var?

    Kimi yi sevmem ama bu resim photoshop.

  4. Hakikatten onlardan biri Raikonen mi?
    Ben olsan öyle bir adamın bırak taraftarı olmayı,yarıştığı seriyi seyretmem,Allah sevenlerini utandırmasın,ama artık rai ile başlayan nic görmeyiz umarım.

  5. inançsız insanlar böyle yaşarlar….böyle resimlere bakıpta tatmin olmanı temenni etmem ama yiyeceksen böyle bir halt bari karşı cinse ilgi kur…sonra sana …. derler…yazık çok yazık…

  6. fotograf çok güzel oturmuş konuya herşeyi anlatıyor..))

    nede gariban bir hali var meşrubatımı bitti acaba.

  7. şimdi şöyle bir durum var, sezon ortasında ki kural değişiklikleri gerçekten kötü, 2006'da renault böyle güçten düştü, oysa 2009 da Ferrari yine gerideyken, çift katmanlı difüzörler yasaklanmadı(madem tüm kural değişiklikleri ferrariye yarıyor(!) ) ve yine 2004'ün sonunda Ferrari hegamonyası bitsin diye tüm kurallar değişti. 2006'da tabiki Ferrari avantaj sağlamıştı.

    Uzun lafın kısası kural değişiklikleri bazı takımları geri çekerken diğerlerine fırsat doğurabilir, bunu direk Ferrariyle ilişkilendirmek bence fanatiklikten başka bir şey değil. Aksine Fia sanki izlenme oranlarını ve mücadeleyi canlı tutmak için kasti bahane üretip kural değişikliği yapıyor, 2004 sonu Ferrari yavaşlatıldı, 2005 sonu bu sefer Ferrari tekrar hızlandı(lastik değişimi 2006 da geri geldi) Alonso ve Renault sezonu domine ederken 2006 ortası kurallar değiştirildi ve şuanda da red bull domine ederken kurallar değişiyor. Bir domine etme olayı varsa Fia bir el atıyor sanki

  8. İşin teknik yönüne hakim bir misafrin daimi olmasını isteriz :)+ Bu siteye üye olmak için referans,ve davetiyeyede gerek olmadığını arkadaşıma hatırlatim,bekleriz

  9. Kural değişikliğinden zarar gören takım Ferrari olsaydı F1'den 10 kere çekilmiş, kendilerine yeni bir seri kurmuşlardı… sözde.

    Newey'nin de azıcık sinirlenmeye hakkı vardır.

  10. Adrian Newey hangi takımda olursa olsun her zaman onun takımıyla ilgili yasaklamalar gelecektir. adam bu işin dehası…

  11. redbull yerinde ferrari olsaydı bu değişiklik bence olmazdı…

  12. Herşeyin bir zamanı vardır.Sezon sonunda sesleri çıkar hepimiz görürüz o zaman.

  13. şu sebepten dolayı yasaklıyoruz da diyemiyorlar. Kurallar böyle işte, yasaklandı diyorlar. Mantıklı bir sebep söyleyebilseler RB ile renonun sesi çıkamaz zaten.

  14. Renault, sürekli gaz akışını sağlayacak gelişime yöneleceği yere motor gücünü arttırsaydı bu sorunla diğer motor üreticilerini suçlamakla yükümlü saymasaydılar.Motor gelişim izni verildiğinde herkes güç artışı beklerken Renault bu sistemi yeğlemiş olsa gerek.Motor haritası yazılımı sabitlemesiyler birlikte geçen sezon ikinci yarısından sonra Vettel e özel yazılımla Webber bir anda geri bırakılmış ve olasu Webber yada ALonso şampiyonluğu Vettel e hediye edilmişdi.Şimdide RedBull yaptıklarını ödesin.FIA nın RedBull a bu kadar rahat diretmesinin sebebini hep merak etmişimdir… acaba diyorum;kırık ön kanatdan sarkan kablolar bu kısıtlamanın önünü açmış olmasın… RedBull un etkilenmeyeceğini söyleyenler… FIA tüm sistemleri kontrollerde tam olarak biliyor ki RedBull un hızını kesmek istemişseler bunu biliyorlardır.Hızlarını kesmek istememişseler sadece sansasyon yapmış olurlar.
    REdBull un salt hızı kesilmiş olursa ki FIA bu işin üzerine gitmiş olacak.Sadece yarış hızını etkileyen beslemeli difüzörü yasaklamakla kalmıyor… erken bitirilen sıralama modlarınında önüne geçmek üzere motor haritalamasınıda engelliyor.RedBull bu kurallarla ne yapar yada diğerlerine göre ne kadar güç kaybeder bilinmez ama Webber in ikinci plana atılmış olmasının nasıl olduğunu kendi eliyle beyanatını vermiş olur.Geçen sezon Webber in hakkının yendiği aşikardır ki o ulaşamasa dahi ALonso şampiyonluğa ulaşırdı.Bütün araç Vettel in sürüş tarzına göre yazılımla halledildi ki bunun eşitlik ilkesini kimsenin anlayamacağı şekilde uygulanmasıydı.ARaçlarda sabit karkaslarla birlikte dinamik mekanik ve yüksek elektronik aksamlar takımların istediği kişiye eşitlik ilkesiNDE taraflık yaptırırken kimseyede anlattırmıyor.Motor çalışmasını sizin sürüş tarzınıza göre yazılımla düzenleyerek daha efektif sürüşler yapmanızı sağlayabilirsiniz.BUnu yaparak 13 beygir daha güçlü bir motor u o pilota vermek zorunda kalmayabilirsiniz.

    Tüm bunlarla birlikte ön kanat kablolarının hikayesi RedBull u bu seviyeye getirmişdir ki mevcut düzenlemeden sonra lastik kullanma sorunuyla birlikte nekar kaybedeceği tam anlaşılmamışdır.Vettel in bu sistemle tast yaptığı söylenirken aradaki fark 2,5 sn gözükmekde ki arada 1,2 -1,5 sn arası düzenleme ayarlarıyla elde edilecek geri zaman kazancı düşüldüğünde 1,0-1,3 sn arası bir yavaşlama gözüküyor.Bu duruma lastik kullanımınıda eklemek gerekir (lastiklerini erken harcayanların kaybettiği zaman büyük değerler).

    Zaman hiçbirşeyin ilacı değildir sadece yaşanmışları ve yaşanacakları gösterir…

  15. Fia hezaman ki gibi bir işi yine eline yüzüne bılaştırdı. Renault R31 in temelinde olması böyle bir sistemin en çok etkileneceğiz anlamına geliyor. Ama sorun değil şampiyon olamadıktan sonra ikinci yada dördüncü olmuşun hiç bir önemi yok. Sadece takımlar sıralamasında daha fazla para alırsın o kadar. Renault un bu işden başarılı bir şekilde çıkacağını adım gibi eminim. Nevey hangi sözleri sarfetmişse bu takımın taraftarlarıda aynısı sarf ettigini düşünüyorum. Pist üzerinde durdurulamayını polik olaylar ile durdurmaya çalışıyor. Bu sistemi kış testlerinde takım denerken Fia neredeydi. Sonrada çıkıp harcamalardan kısıtlamalardan bahsediyorlar. Renault bu motor haritalarına 6 milyon dolar harcamış bu emek ve para nereye gitti be diyeyim 7 yarış sonunda çöpe gitti yazık değilmi. Rekabet heycan seyirci sayısı artsın bunu tüm F1 severler ister ama sezon ortasında birilerinin parçalarını düzeneklerini yasaklayarak olmaz ki.

  16. Anlaşılan Newey dayı epey giydirmiş FIA'ya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir