FIA İki DRS Alanını Denemeye Devam Etmek İstiyor

yazar:

kategori:

Yarış Sorumlusu Charlie Whiting, hem kendisinin hem de pilotların ikinci DRS alanının başarı getirmediğini düşündüğünü söyledi. Çünkü ilk alanda öndeki rakibini geçen pilot, ikinci alanda büyük avantaj sağlıyor.

Bununla birlikte Whiting, ilk alanda geçen bir pilotun ikinci alanda DRS’yi kullanmasını engelleyecek bir sistemin hemen kurulamayacağını belirtti.

Whiting: “Kanada’da işe yaradığını düşünmüyorum. Deniyorduk ama ortaya çıkan şeylerden birisi şuydu: Bir pilot ilk sektörde geçiş yaparsa, ikinci sektörde de kullanıyordu”

“Bunun farkındayız ve bu konu hakkında pilotlarla görüştük. İkinci defa kullanılmaması taraftarılar. Ama bu, otomatik olarak gerçekleşecek basit bir mesele değil. Bu yüzden konuyu tartışıyoruz. İkinci sektörü daha fazla deneyip kullanmak istiyoruz”

İki ayrı belirleme noktası belirlenmesi konusundaki soru üzerine Whiting: “İki belirleme noktasına, iki bildirme noktasına ve iki kullanmaya başlama noktasına ihtiyacımız var. Bu da, işlerin ters gitmesini ikiye katlar. Birkaç sorunumuz vardı. Çünkü pistin sağladığı uyarı işaretleriyle ilgili bir durum. Bu da beni endişelendiren tek şey.”

“İki alan fikri Avustralya’dan sonra ortaya çıktı. Çünkü ilk alan yeteri kadar uzun değildi, değil mi? Pilotlar önceden olduğuna göre daha yakınlaşıyordu ve belki de 3. virajda bir şansları daha olabilirdi. Fikir bu”

“Kanada’da ilk alan uygundu ve ikincisi bir bonustu. (Sistem) Burada iki uygun ölçüdeki alan ile çalışabilir.”

Whiting ayrıca Silverstone’de DRS alanının, ikinci alanın eski start-finiş düzlüğüne alınabilmesi için Wellington Straight’de olacağını ifade etti.

Nurburgring’de ise DRS alanı, şikana giden uzun bölümde olacak.


Yorumlar

  1. bence drs için getirelebilecek en iyi öneri geçen yıl geçiş yapılabilmiş alnlarda drs kullanılmaması ancak pistteki tek geçiş noktası orası olmadıgı müddetçe eger tek geçiş noktası var ise de drsyi tum duzlukte kullandırmamalılar yani buttonın schumi yi kanada da geçtigi kadar rahat geçmemeli tur bindirir gibi
    mesela turkiye gpsinde 12.viraj drs kullanılmasın ama start finiş düzlğnde kullanılsın yada kanada gp si için u virajına gelene kadar drs kullansalar ama u virajı sorası drs siz de geçiş yapılabilir

  2. Kanada'da nasıl işe yaramadı DRS? Hem Button hem Webber tur bindirir gibi geçmedi mi Schumacher'i ve podyumdan etmedi mi onu? yoksa iki geçiş özürlü MSC'yi ancak rüyasında geçerdi. Ayrıca pilotları kobay faresi yaptınız deney DRSsi diye diye

  3. O zaten yapılıyor. DRS yokken bile.

  4. yakında öndeki pilota telsizden takım emri verecekler arkandakine yol ver diye!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir