Pirelli Sıralama Kurallarında Değişiklik İstiyor

yazar:

kategori:

Bu sene, lastiklerini yarışa saklamak isteyen sürücülerin bir çok kez sıralamaların son bölümünde tek tur atarak pite döndüğünü izledik. Sürücülerin son bölümde hiç piste çıkmamayı tercih edecekleri durumların oluşabileceği endişeleri nedeniyle Pirelli kural değişikliği istiyor.

Paul Hambery “Takımlarla kurallar hakkında konuşuyoruz. Şu anda sıralamaların son bölümünde zaman turu atmazsanız istediğiniz lastiklerle başlayabiliyorsunuz. Bu da daha iyi yarış için sürücülerin lastik saklayabileceği anlamına geliyor.”

“Sportif Çalışma Grubu’na değişiklik önerisinde bulundum. Bu tür durumlarda 2. seansta kullanılan lastiklerle başlanmasını, böylece avantaj elde edilmemesini önerdim.” dedi.

Hambery, bu kuralı takımlarla da görüştüklerini ve Sportif Çalışma Grubu’nda resmi onaylama beklediklerini söyledi.

 


Yorumlar

  1. F1 öyle bir haldeki herşeye taş koyuyorlar her alanda frenleme getiriyorlar.
    Şimdi adam hızlı turunu atarken lastikleride düşünmek zorunda kalıyor

  2. En güzeli 90'lı yıllardaki 1 saatlik tek seans uygulamasıydı.

  3. Fia kural degistirsin, motor haritalarinda yarista temiz lastik takinca otomatik motorun devrini 1000 devir dusursun 🙂

  4. ya da sıralamalara özgü bir lastik geliştirebilirler.

  5. Bu dediğin yapılırsa daha fazla lastik üretmek gerekeceğinden Pirelli'nin masrafları artar. Bu yüzden istemezler.

  6. ya da sadece sert lastiklerle atılır sıralama diyin, iyice feriştahları şaşsın

  7. rocco junior avatarı

    bende alstik yazmışım lastik olacak.sürekli yapıyorum hızlı yazdığım için bu tip hataları:)

  8. Sıralama ve yarış lastiklerini birbirinden ayırın, sonuna kadar zorlasınlar işte. 3er set sıralama lastiği verin yumuşaklardan tamamdır. Lastik kullanımı az artar ama deli gibi savaşlar izleriz yine.

  9. rocco junior avatarı

    45dklik seanslarda güzeldi ama bu mevcut sıralama elemeli format daha iyi çünkü öbür türlü aşırı trafik oluyor.Pirelli bence daha düzgün alstik yaparsa herkes risk alıp tur atacaktır.Lastik korumak için garajda son turu atmadan dalga geçer gibi görüntüler lastiğin kalitesizliğinden

  10. kurandan (kurallarından) olacaktı 🙂

  11. kardeşim bunu ne sorun yapıyorsunuz 2006 öncesi sıralamalar geri gelsin daha iyi olur artık bu sıralama kurandan sıkıldım eski tek turluk sıralamalar çok güzeldi ben daha çok heyecanlanıyordum. bu ne yani hem lastik saklamak içinde süper, 1 tur atacaksın sadece eski tek turluk sıralamalar geri gelsin diyorum ben hem daha heyecanlı olur eski sıralamaları eski yarışları çok özledim bunlar neyki….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir